.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Φ.Γ.Σ «ΟΙ ΦΙΛΙΠΠΟΙ ΔΟΞΑΤΟΥ» 2013-14 Η ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ! 1ο μέρος.

Φ.Γ.Σ «ΟΙ ΦΙΛΙΠΠΟΙ ΔΟΞΑΤΟΥ» 2013-14
 Η ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ !


 Την περίοδο 2012-13 το πρωτάθλημα, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, είχε χαθεί για την ομάδα του Δοξάτου, που τερμάτισε, ξανά, στην 2η θέση..

Αυτή τη φορά μάλιστα, κυριολεκτικά έφτασαν οι Φίλιπποι «μια ανάσα» από την κατάκτηση του τίτλου! Χρειαζόταν ένα γκολ μέσα στο Νευροκόπι την τελευταία
αγωνιστική των «μπαράζ» για να έρθει ο πολυπόθητος τίτλος στο Δοξάτο, σε έναν αγώνα που έληξε χωρίς τέρματα, παρουσία πολλών θεατών, και με ατμόσφαιρα μεγαλύτερης κατηγορίας από τους  οπαδούς και των δύο ομάδων (καπνογόνα, χαρτάκια, σημαίες, κροτίδες, τύμπανα, συνθήματα) με τους νεαρούς Blue Devils να κερδίζουν τη «μάχη» της εξέδρας , αλλά δυστυχώς επέστρεψαν, όπως όλοι μας, απογοητευμένοι ..





Το Δ.Σ. δεν συνέχισε την συνεργασία με τον κ. Θωμά Ματρακούκα, και υπήρχαν διάφορες φήμες για τον επόμενο προπονητή, αλλά περισσότερο ακουγόταν το όνομα του κ. Γιάννη Τσεβρεντζή. Τελικά τέλη Μαΐου ανακοινώθηκε επίσημα η πρόσληψη του κ. Τσεβρεντζή που θα είχε βοηθό του και γυμναστή των τερματοφυλάκων τον κ. Βαγγέλη Καρασάββα. Και μόνο τα ονόματα προκαλούν σεβασμό σε όποιον είναι γνώστης των «ποδοσφαιρικών» πραγμάτων της περιοχής μας. 

Όμως, το γεγονός πως δεν θα συνέχιζαν να φοράνε τη φανέλα των Φιλίππων δύο από τις «κολώνες» της ομάδας εδώ και χρόνια, ο Θόδωρος Σιαματάς και ο Νίκος Πετράς, μετρίασαν κάπως τη χαρά όσων θεώρησαν πως ο σύλλογος (αγωνιστικά) θα «ανέβει επίπεδο» με τον κ. Τσεβρεντζή.. 

Γρήγορα όμως  ήρθαν τα ευχάριστα μαντάτα: Στις 7 Μαΐου ανακοινώνεται από αθλητική δραμινή ιστοσελίδα: Ο Πολυχρονίδης στο Δοξάτο! 

Θυμάμαι τον Στάθη να μου λέει χαρακτηριστικά: «Πολυχρονίδη ήθελες, όχι οποιονδήποτε καλό επιθετικό με ευχέρεια στο σκοράρισμα  ε; Ορίστε λοιπόν, σου τον έφερα !» 

Και όταν λίγο αργότερα ακούστηκε και το όνομα του Ιακωβίδη, του τερματοφύλακα της Καλλιφύτου (τον οποίο εγώ τουλάχιστον, θεωρούσα ως τον καλύτερο – μακράν από τον δεύτερο – τερματοφύλακα της κατηγορίας), το χαμόγελο έγινε πλατύτερο! 

Δυστυχώς,  υπήρξε η αποχώρηση του Ηλία Παντζαρίδη (παίκτης – πασπαρτού) που είχε ξεκινήσει κανονικά την προετοιμασία και είχε πάρει μέρος στα πρώτα φιλικά παιχνίδια και της «κόμπρας», του πολύπειρου Κώστα Νότα, που και λόγω της δουλειάς του δεν θα μπορούσε να ακολουθήσει τους ρυθμούς των Φιλίππων (τελικά ο Κώστας έκανε μια εξαιρετική χρονιά στο Κεφαλάρι) όπως και του Πέτρου Σερέτη, αλλά από την άλλη ο Σάκης Μυστρίδης θα ξαναφορούσε τη «γαλανή φανέλα» ! 

Ξεκίνησε η προετοιμασία στις 22 Ιουλίου, αρκετοί «πιτσιρικάδες» από την εφηβική ομάδα «ανεβαίνουν» στην μεγάλη, ο Στάθης Κυριατζάκης
μου παραχωρεί την καθιερωμένη τα τελευταία χρόνια συνέντευξη με την έναρξη της προετοιμασίας, αυτή τη φορά βρεθήκαμε στο γήπεδο του Δοξάτου, αφού τις δύο προηγούμενες χρονιές είχαμε μιλήσει για τους στόχους της ομάδας σε άλλα γήπεδα, λόγω του ότι  στο γήπεδο του Δοξάτου γινόταν εργασίες και οι προετοιμασίες γινόταν «εκτός έδρας», και ο στόχος παραμένει ο ίδιος: Πρωτάθλημα και κύπελλο !

Αναφερόμαστε στην αλλαγή διεξαγωγής του πρωταθλήματος – ο πρώτος στην κανονική διάρκεια παίρνει το πρωτάθλημα χωρίς μπαράζ – συμφωνούμε πως έτσι είναι καλύτερα. Μιλάμε και στο γεγονός της παρουσίας πολλών γειτονικών ομάδων στην Α’ κατηγορία, αφού είχαν ανέβει Χωριστή και Φτελιά, συμφωνούμε πως θα είναι καλύτερα για τους Φιλίππους το να έχει τοπικά ντέρμπυ αν θα κάνει πορεία πρωταθλητισμού, από το να «ταξιδεύει» στα βόρεια του νομού (τελικά διαψευσθήκαμε – χάθηκαν πολλοί βαθμοί από τους «γείτονες», από την άλλη βέβαια βαθμούς έχασαν στην περιοχή μας και οι άλλοι διεκδικητές του τίτλου..) και η συνέντευξη έκλεισε με την εκτενή αναφορά του Στάθη στην Ακαδημία των Φιλίππων υπό την τεχνική ηγεσία του κ. Παντελή Τσιγγίζη.  

Στους Φιλίππους ήρθε ο Γιάννης Ζαπουνίδης, ένα νέο παιδί από τον Άγιο Αθανάσιο και ο Γιώργος Βράτζας, ένα παιδί με ποδοσφαιρική παιδεία από την Αθήνα (με οικογενειακές σχέσεις με το Δοξάτο) . Δυστυχώς, ο Γιώργος για οικογενειακούς λόγους επέστρεψε με την οικογένειά του στην Αθήνα αλλά πρόλαβε και να αγαπήσει την οικογένεια των Φιλίππων και να αγαπηθεί από αυτήν.. Και οι δυο τους έδειξαν από την αρχή πως θα ήταν πολύτιμα «εργαλεία» για τον κόουτς της ομάδας, κλέβοντας τις εντυπώσεις από τα πρώτα φιλικά ..

 Πρώτος αντίπαλος στη σειρά των φιλικών αγώνων το Καλαμπάκι, μέσα στο Δοξάτο. 100 φίλαθλοι, αρκετοί και από το Καλαμπάκι, παρακολούθησαν έναν καλό αγώνα.  3-1 νικάνε οι Φίλιπποι, αφήνουν πολύ καλές εντυπώσεις, όπως και η Α.Ε. Καλαμπακίου , ο Πολυχρονίδης πετυχαίνει το 1ο γκολ της χρονιάς (έστω και σε φιλικό) ισοφαρίζοντας το γκολ του Τζιβανάκη και είχα γράψει τότε στα «Δοξατινά Νέα» στην περιγραφή του παιχνιδιού, μεταξύ άλλων : είναι προφανές πως οι Φίλιπποι για φέτος θα συνεχίσουν αυτό που έμαθαν πολύ καλά τις προηγούμενες χρονιές!

Θα διεκδικήσουν πρωτάθλημα και κύπελλο !

Δεν μπορεί αυτή η ομάδα με αυτό το υλικό, με αυτόν τον προπονητή που την αξία και την σοβαρότητά του ουδείς την αμφισβητεί, με τους φιλάθλους που έδειξαν από την πρώτη μέρα πως θα στηρίξουν ενεργά τον σύλλογο και φυσικά με την Διοίκηση που εξακολουθεί να λειτουργεί σχεδόν σε επαγγελματικά πλαίσια, να έχει οποιονδήποτε άλλο στόχο, χωρίς αυτό φυσικά να σημαίνει πως δεν θα προσεχθούν ιδιαίτερα τα νεαρά ταλέντα που ξεπηδούν συνεχώς από τα παιδικά τμήματα των Φιλίππων.

Read more: http://doxatodramas.blogspot.com/2013/08/3-1-7-2013.html#ixzz30qvdUTRQ

Δεύτερο φιλικό με τον Πανδραμαϊκό εκτός έδρας και ξανά νίκη για τους Φιλίππους, αυτή τη φορά με 2-1. Και οι δύο προπονητές χρησιμοποίησαν πολλούς νεαρούς ποδοσφαιριστές, τα γκολ όμως πέτυχαν δύο «παλιοί» για το Δοξάτο, ο Ντίνας και ο Ιωαννίδης..

Στο επόμενο φιλικό, η ομάδα του κ. Τσεβρεντζή υποδέχτηκε τους Αμπελόκηπους. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 2-0 (Πολυχρονίδης – Θεοφανίδης), οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο 2ο ημ. Και μάλιστα πανηγύριζαν έξαλλα θα έλεγα τα γκολ ! Σκληροτράχηλη ομάδα που όμως τελικά δεν κατάφερε να παραμείνει στην κατηγορία, αν και είχε αποσπάσει μερικά εντυπωσιακά αποτελέσματα..

Στις 19 Αυγούστου, ξανά στο Δοξάτο, με το Μοναστηράκι αυτή τη φορά, εντυπωσιακή εμφάνιση για τους Φιλίππους και επιβλητική νίκη με  6-0 (Ιωαννίδης 2 – Πολυχρονίδης – Βράτζας – Μπαρμπουτέλης – Τουρφαντίδης). Προβλημάτισαν οι φιλοξενούμενοι, που όμως, έκαναν μια αξιοπρεπέστατη πορεία τελικά στο πρωτάθλημα υπό την καθοδήγηση του «δάσκαλου» κ. Τάκη Στάμογλου ..

Στις  21 Αυγούστου στα γειτονικά Κύργια ακόμη μια νίκη με 4-2 αυτή τη φορά (Πολυχρονίδης 2 – Ζάχαρης – Βράτζας).

Σειρά είχε, στις 24 Αυγούστου, ο αγώνας με το ΤΕΠ της Δόξας ή Κ-19. Νίκη με 7-3 για τους Φιλίππους και η εμφάνιση προκάλεσε μεγάλη αισιοδοξία στους πολλούς φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο. Βέβαια, ένας λόγος που υπήρχε πολύς κόσμος στο γήπεδο ήταν επειδή είχε ανακοινωθεί αρχικά πως αντίπαλος των Φιλίππων θα ήταν η Δόξα Δράμας με τα «αστέρια» της.. Τέλος πάντων, δεν θα αναφερθώ περισσότερο εδώ, είχα κάνει σχετικό σχόλιο τότε, στα «Δοξατινά Νέα» στο ρεπορτάζ για τον αγώνα. Τα γκολ για τους Φιλίππους πέτυχαν οι: Μπαρμπουτέλης 2 – Ιωαννίδης 2 – Πολυχρονίδης – Κωνσταντινίδης – Μόσχος. Σε κακή μέρα ο τερματοφύλακας του Δοξάτου Παναγιωτόπουλος, ευθυνόταν και για τα τρία γκολ που δέχτηκαν οι γηπεδούχοι, ενώ ο Ιακωβίδης τελικά δεν ήρθε στο Δοξάτο και φαινόταν πως χρειαζόταν ένας έμπειρος τερματοφύλακας οπωσδήποτε … Για τους Φιλίππους αγωνίστηκαν οι : Παναγιωτόπουλος - δεξί μπακ Παντζαρίδης - σέντερ μπακ Μυστρίδης (46' Μόσχος) - Ζαπουνίδης - αριστερό μπακ Μπαρμπουτέλης (62' Τουλούπης) - "εξάρια" Ζάχαρης (81' Νότας) - Τουρφαντίδης (80' Ψαρράς) - "δεκάρι" Ιωαννίδης (84' Ηλιάδης) - αριστερός μεσοεπιθετικός Κων/νίδης (46' Βασιλακάκης) - δεξιός μεσοεπιθετικός Βράτζας (15' Θεοφανίδης - 62' Αποστολίδης) - "κορυφή" Πολυχρονίδης (80' Ελμπασίδης).

Read more: http://doxatodramas.blogspot.com/2013/08/19-7-3.html#ixzz30rIMwuss

Επόμενο φιλικό μέσα στη Λυδία με την τοπική Δόξα και νέα νίκη με μεγάλο σκορ για τους Φιλίππους με 6-0. Τα γκολ οι Ελμπασίδης 2 – Ψαρράς – Ιωαννίδης – Ζαπουνίδης – Πολυχρονίδης.

Τελευταίο φιλικό πριν την έναρξη του πρωταθλήματος αυτό που διεξήχθη με τον Πανσερραϊκό μέσα στο Δοξάτο. Το σημαντικότερο τεστ για την ομάδα του κ. Τσεβρεντζή πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος, απέναντι σε μια πολύ μεγάλη ομάδα, άσχετα αν ξεκινάει ουσιαστικά από αυτή τη χρονιά την αναγέννησή της με την συμμετοχή της στη νέα Γ’ Εθνική (όπως «βαφτίστηκε» το Περιφερειακό πρωτάθλημα κυρίως λόγω ΑΕΚ..). Το παρών έδωσαν αρκετοί φίλοι της ομάδας των Σερρών με πανό και τραγούδια !
Εύκολα οι φιλοξενούμενοι πήραν τη νίκη με 4-1 (το γκολ των Φιλίππων ο Κωνσταντινίδης) , φάνηκε η διαφορά της μιας κατηγορίας που χωρίζει τις δύο ομάδες (αγωνιστικά πάντα, γιατί τα μεγέθη των δύο ομάδων δεν είναι συγκρίσιμα ..)
Οι Φίλιπποι ξεκίνησαν τον αγώνα με τους: Παναγιωτόπουλο ( για τον Θοδωρή υπήρξε ακόμη ένα δύσκολο απόγευμα μετά από αυτό με την Κ-19 της Δόξας..), δεξί μπακ ο Ζαπουνίδης, σέντερ μπακ ο Μυστρίδης με τον Μόσχο, αριστερό μπακ ο Μπαρμπουτέλης, "εξάρια" ο Ζάχαρης με τον Αποστολίδη, "δεκάρι" ο Ιωαννίδης, δεξιά στην πτέρυγα ο Τουρφαντίδης, αριστερά ο Θεοφανίδης και στην "κορυφή" της επίθεσης ο Πολυχρονίδης. Αγωνίστηκαν ακόμη και οι Καρακούσης (τερματοφύλακας από τους Αμπελόκηπους που άφησε πολύ καλές εντυπώσεις..), Βασιλακάκης, Καραγιαννίδης Κώστας, Τουλούπης, Κωνσταντινίδης, Νότας Νίκος, Ελμπασίδης.

Read more: http://doxatodramas.blogspot.com/2013/09/blog-post_2.html#ixzz30rZmYR4s

Συνεχίζεται ...



Δεν υπάρχουν σχόλια: