.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ Τ.Σ. ΤΗΣ Δ.Κ. ΔΟΞΑΤΟΥ κ. Ν. ΑΛΕΞΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΟΞΑΤΟΥ κ. Δ. ΔΑΛΑΚΑΚΗ.

Πρόεδρος Δημοτικής
Κοινότητας Δοξάτου
Αλεξίου Νικόλαος
Τηλ.: 698145874
Προς
Την Αυτού Εξοχότητα
Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας
Κο Προκόπη Παυλόπουλο
Εξοχότατε
Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή σας υποδεχόμαστε στο μαρτυρικό Νομό.
Ως πρόεδρος της μαρτυρικής Δημοτικής Κοινότητας Δοξάτου, έχοντας την πληροφόρηση μετά και από δικές μας όμως προσκλήσεις, ότι τον προσεχή Σεπτέμβριο, ήτοι 29/09/2016, θα μας τιμήσετε με την παρουσία σας κατά την εκδήλωση μνήμης της δεύτερης σφαγής των κατοίκων του Δοξάτου κατά τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο (29/09/1941), θα παρακαλούσα, όπως λάβετε γνώση του αιτήματός μας, ως αυτό αποτυπώνεται στα συνημμένα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου και της Δημοτικής Κοινότητας Δοξάτου, έτσι, ώστε επιτέλους το ΔΟΞΑΤΟ με την συνδρομή σας, ενταχθεί στο δίκτυο των ιστορικών εδρών κατά την ισχύουσα νομοθεσία.
Μετά λύπης μου, διαπίστωσα, ότι ο Δήμαρχος Δοξάτου, κ. Δαλακάκης Δημήτριος, δεν προέβη σε καμία ενέργεια, για την ένταξη της Δημοτικής Κοινότητας Δοξάτου, στο δίκτυο των ιστορικών εδρών.
Με ιδιαίτερη τιμή
Ο
Πρόεδρος του
Τ.Κ. Δοξάτου
Αλεξίου Νικόλαος.
ΠΗΓΗ: https://www.facebook.com/profile.php?id=100008274164158&fref=ts

Ο Dimitris Dalakakis αηδία.
8 ώρες
Η πρώτη από τις τρεις μαύρες σελίδες της ιστορίας του Μαρτυρικού Δοξάτου
Μόλις λίγες ώρες μετά το Μνημόσυνο της 30ης Ιουνίου ο Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Δοξάτου κος Νικόλαος Αλεξίου συνοδευόμενος από τον βουλευτή κο Δ. Κυριαζίδη προέβη σε μια πράξη που θα γραφτεί στις μαύρες σελίδες της ιστορίας του Μαρτυρικού Δοξάτου.
Ο κος Αλεξίου, όπως ομολόγησε στην συνεδρίαση της 5/7/2016 του τοπικού συμβουλίου του Δοξάτου, αν και δεν ήταν προσκεκλημένος από τον Εξοχότατο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εισήλθε με την βοήθεια του κου Βουλευτή στον χώρο παράθεσης γεύματος προς τιμή της Α.Ε. την περασμένη Παρασκευή ενόψει των εορτασμών των Ελευθερίων, προκείμενου να επιδώσει επιστολή στην οποία ανέφερε «Μετά λύπης μου, διαπίστωσα, ότι ο Δήμαρχος Δοξάτου κος Δαλακάκης δεν προέβη σε καμία ενέργεια, για την ένταξη της Δημοτικής Κοινότητας Δοξάτου στο δίκτυο των ιστορικών εδρών»
Ο κος Αλεξίου καταγγέλλει «μετά λύπης του» ότι δεν προέβην σε καμία ενέργεια για την ένταξη του Δοξάτου στο δίκτυο ιστορικών εδρών. Κατ’ αρχάς δίκτυο ιστορικών εδρών δεν υφίσταται , υφίσταται δίκτυο μαρτυρικών πόλεων του οποίου μέλος είναι το Δοξάτο εδώ και πολλά έτη. Προφανώς, όπως διευκρίνισε και ο ίδιος ο κος Αλεξίου την 5/7/2016 αναφερόταν στην απονομή του τίτλου τιμής της ιστορικής έδρας.
Ο κος Αλεξίου λοιπόν διαπίστωσε ότι δεν έχω κάνει καμία ενέργεια. Όταν γνωρίζει:α)ότι ο ίδιος έγραψα την εισήγηση για την ψήφιση της αποφάσεως(υπ’ αριθμ 60/2015) περί της ιστορικής έδρας από το δημοτικό μας συμβούλιο.
β)ότι η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου εστάλη και εγκρίθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση (υπ’ αριθμ 4545/29-4-2015 έγγραφο ),
γ) ότι την απέστειλα ο ίδιος με δικό μου διαβιβαστικό (υπ’ αριθμ 7313/12-5-2015) προς το Υπουργείο Εσωτερικών.
δ) ότι του κοινοποίησα την υπ’ αριθμ 1/11-4-2016 Πρόσκληση Συνεδρίασης του Συμβουλίου Τοπωνυμιών στην οποία του ζήτησα και να παραστεί.
Το χειρότερο βέβαια όλων είναι ότι ο Εξοχότατος Πρόεδρος της Δημοκρατίας κος Παυλόπουλος δεν έλαβε γνώση της προσπάθειας αυτής από την επιστολή του κου Αλεξίου το 2016 όπως διατείνεται, αλλά από τον έμενα τον ίδιο, τόσο εγγράφως ήδη το 2015 με την υπ’ αριθμ 4476/26-3-2015 επιστολή μου την οποία διάβασα τον κο Αλεξίου πριν την αποστείλω, καθώς και προφορικώς κατά την επίσκεψή μου στο Προεδρικό Μέγαρο την 12/2/2016, όποτε και ζήτησα την βοήθειά του για την επιτάχυνση της υποθέσεως.
Ο δε κος Κυριαζίδης ο οποίος διευκόλυνε τον απρόσκλητο κο Αλεξίου να εισέλθει στον χώρο δεξίωσης προς τιμήν του Εξοχότατου Πρόεδρου προκειμένου να του παραδώσει αυτήν την αήθη επιστολή, ήταν παρών στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Διεκδίκησης Γερμανικών Αποζημιώσεων κατά την συνεδρίαση της 16/3/2016 και μάλιστα καθόταν ακριβώς μπροστά μου όταν αναφέρθηκα στο ζήτημα και ζήτησα την διαμεσολάβηση της Επιτροπής για την επιτάχυνση της περαίωσης της υπόθεσης αυτής.
Ο κος Αλεξίου εν γνώσει του παρέδωσε επιστολή που εμπεριέχει ψεύδη, συνοδευόμενος από τον κο Κυριαζίδη. Η επιστολή αυτή εστάλη μάλιστα και σαν δελτίο τύπου σε Μ.Μ.Ε, προκειμένου να ενημερωθεί όχι μόνο το σύνολο των κατοίκων του Δήμου, αλλά το ευρύ αναγνωστικό κοινό. Η επιστολή αυτή εστάλη στα Μ.Μ.Ε από το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της τοπικής συμβούλου Δοξάτου κας Ανατολής Γιαννάκη, η οποία όλως τυχαίως τυγχάνει να είναι και αδελφή της ιδιαιτέρας του βουλευτή κου Κυριαζίδη. Παράλληλα, δε η συκοφαντική αυτή επιστολή κοινοποιήθηκε και σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και δη στον τοίχο και πάλι της κας Ανατολής Γιαννάκη, αλλά και στους φίλα προσκείμενους στον συγκεκριμένο Βουλευτή δημοτικούς συμβούλους Δοξάτου κο Ανέστη Σερέτη και κα Μαρία Στυλίδου. Βλέπετε, έπρεπε να κοινοποιηθεί παντού και να γίνει γνωστό ότι ο Δήμαρχος Δοξάτου είναι αδιάφορος, αδρανής και λίγος.
Αναρωτήθηκαν ποτέ τι γνώμη σχημάτισε ο πρώτος πολίτης της Χώρας; Αναρωτήθηκαν τι γνώμη σχημάτισε ο Εξοχότατος για τους κατοίκους του Δοξάτου που δυστυχώς εκπροσωπούν; Είναι τόσο τυφλωμένοι από το μένος τους που δεν σκέφτονται ότι είναι ανίερο να κάνουν παιχνίδια με την Ιστορία του Δοξάτου; Το μόνο που νιώθω είναι ντροπή και τιποτε άλλο, διότι μόλις γράψατε την πρώτη μελανή σελίδα στο χρυσό βιβλίο της Ιστορίας του Δοξάτου και δυστυχώς έχετε γράψει και άλλες, στις οποίες και θα αναφερθώ σε νέο δελτίου τύπου.

Iπποδρομίες στο Δοξάτο στις 9 Ιουλίου 2016

Iπποδρομίες στο Δοξάτο στις 9 Ιουλίου

podromies doxatouΣτις 9 Ιουλίου και ώρα 18:30 το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν ιπποδρομίες στο Δοξάτο για την γιορτή της Αγίας Κυριακής. Οι ιπποδρομίες θα είναι τρεις στα 1.000, 1.400 και 1.800 μέτρα,με ερασιτέχνες αναβάτες.
ΠΗΓΗ: http://www.dramini.gr/ippodromies-sto-doxato-stis-9-iouliou/

ΔΡΑΜΑ - 23η Γιορτή Βιβλίου 8 -15 Ιουλίου 2016

23η Γιορτή Βιβλίου 8 -15 Ιουλίου 2016
Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016
Την Παρασκευή 8 Ιουλίου ανοίγει τις πύλες της η 23η Γιορτή Βιβλίου. Συνεπείς στο ραντεβού με τους βιβλιόφιλους τα βιβλιοπωλεία της πόλης μας, ο Δήμος Δράμας και η ΔΕΚΠΟΤΑ συνδιοργανώνουν για συνεχόμενη 23η χρονιά τις εκδηλώσεις που πλαισιώνουν αυτόν θεσμό.
Όπως κάθε καλοκαίρι, ο Δημοτικός μας Κήπος μεταμορφώνεται … άλλοτε σε σκηνικό παραμυθιού, όπου μας επισκέπτονται οι ήρωες και μας αφηγούνται τις ιστορίες τους, άλλοτε σε χώρο συζητήσεων με θέμα ,φυσικά, το βιβλίο, όπου συγγραφείς και βιβλιόφιλοι ανταλλάσσουν απόψεις, σκέψεις, αγωνίες… άλλοτε σε τόπο δημιουργίας, όπου τα παιδιά σε συνεργασία με εθελοντές, ζωγραφίζουν, κατασκευάζουν, ξεδιπλώνουν τη φαντασίας τους άλλοτε σε θερινό σινεμά άλλοτε στο «βήμα» από το οποίο θα επικοινωνήσουν τα πονήματά τους όσοι επιδίδονται στο γραπτό λόγο.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων
Παρασκευή 8 Ιουλίου /ώρα 21.00: Ο «Ερωτόκριτος» για παιδιά, όπως τον αφηγείται ο Νικόλας Φωτιάδης με συνοδεία κιθάρας από τη Λίνα Ζηνά. Δράση του Art’ n’ Roll.
Σάββατο 9 Ιουλίου /ώρα 19.30: «Διαφορετικά μπαχαρικά και αρωματικά βότανα». Με όλες τις αισθήσεις στη Βιβλιοθήκη. Δράση της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Δράμας.
Δευτέρα 11 Ιουλίου /ώρα 19.30: «Μια καρτ ποστάλ» Αφήγησης: το κουτί των ιστοριών». Δράση της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Δράμας.
Τρίτη 12 Ιουλίου /ώρα 19.30: «Ένα κομμάτι κόκκινης κλωστής» Αφήγησης. Δράση της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Δράμας.
Τετάρτη 13 Ιουλίου /ώρα 21.00: Προβολή των βραβευμένων το 2015 ταινιών μικρού μήκους. Δράση του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας.
Πέμπτη 14 Ιουλίου /ώρα 20.30: Παρουσίαση του βιβλίου «Μια ζωή πολλές στιγμές» της Άση Κιούρα των εκδόσεων ΕΞΗ.
Παρασκευή 15 Ιουλίου /ώρα 21.00: Παρουσίαση κειμένων Τμήματος Δημιουργικής Γραφής ΚΔΒΜ1 «ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ». Υπεύθυνος Χρήστος Χαρακόπουλος.
Στα περίπτερα των βιβλιοπωλείων φιλοξενούνται χιλιάδες τίτλοι της ελληνικής βιβλιοπαραγωγής. Βιβλία λογοτεχνικά, ιστορικά, πολιτικά, δοκίμια, βιβλία δραμινών συγγραφέων, αλλά και παιδικά μυθιστορήματα, εγκυκλοπαιδικά, παραμύθια, βιβλία δραστηριοτήτων.
Φίλες και φίλοι του βιβλίου σας καλούμε να αγκαλιάσετε τις εκδηλώσεις μας, που έχουν σκοπό την προώθηση της φιλαναγνωσίας και γενικότερα του βιβλίου ως πολιτιστικό αγαθό.
ΠΗΓΗ: http://www.psithiri.gr/localnews/2016/07/07/