.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Δήμος Δράμας: 800 πρόσφυγες μπορεί να φιλοξενήσει η Δράμα

Δήμος Δράμας: 800 πρόσφυγες μπορεί να φιλοξενήσει η Δράμα




Στην πρόταση να δεχθεί η Δράμα την φιλοξενία περίπου 800 προσφύγων κατέληξε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο Δράμας μετά την τετράωρη περίπου έκτακτη συνεδρίασή του που έγινε το βράδυ της Κυριακής 28 Φεβρουαρίου.
Ο τελικός αριθμός βέβαια θα προκύψει μετά από ανίχνευση δυνατοτήτων που υπάρχουν,οι οποίες θα αποφασιστούν μετά την διαβούλευση του συντονιστικού οργάνου,των υπηρεσιών και των εθελοντικών οργανώσεων.
Ο χώρος που υποδείχθηκε για την υποδοχή των προσφύγων βρίσκεται στην βιομηχανική περιοχή της Δράμας όπου κρίθηκε ότι υπάρχει  ενδεδειγμένο σημείο για την φιλοξενία τους.
Πρόκειται πάντως για χώρο που θα πρέπει να οργανωθεί ώστε όπως ειπώθηκε κατα τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου να παρέχει τουλάχιστον τις ελάχιστες δυνατές συνθήκες αξιοπρεπούς διαμονής των προσφύγων κάτι που περιλαμβάνει την επάρκεια μέσων ιατροφαρμακευτιλής περίθαλψης, υγιεινής και σίτισής τους.
Στην διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης πυο έγινε με την παρουσία του περιφερειάρχη ΑΜ-Θ κυρίου Παυλίδη και χαρακτηρίστηκε απο την αποχώρηση του Μητροπολίτη Δράμας κυρίου Παύλου, ειπώθηκε ότι χώροι φιλοξενίας των προσφύγων δεν είναι δυνατόν να δημιουργηθούν στην περιοχή της Ξάνθης και της Κομοτηνής για λόγους που έχουν να κάνουν με την σύνθεση του πληθυσμιακού στοιχείου της περιοχής… και ξεκαθαρίστηκε ότι η όποια τελική απόφαση για την δημιουργία τέτοιων σημείων βαρύνει αποκλειστικά και μόνο την πολιτεία και όχι την τοπική αυτοδιοίκηση αλλά η τελευταία θα πρέπει να είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο λαμβάνοντας υπ όψη την γνώμη των τοπικών κοινωνιών.
Εντωμεταξύ στη διάρκεια της συνεδρίασης δεν έλειψαν και αντεγκλήσεις σχετικά με την ετοιμότητα που υπάρχει από πλευράς δήμου Δράμας για έναν τέτοιο σχεδιασμό με εκπροσώπους των αντιπολιτευόμενων παρατάξεων να κατηγορούν, στην αρχή της συνεδρίασης τη δημοτική αρχή, ότι δεν έφερε συγκεκριμένη πρόταση προς συζήτηση. Τα πνεύματα ηρέμησαν περισσότερο στη συνέχεια όταν άρχισαν να εξετάζονται τα τεχνικά δεδομένα που αφορούν τον χώρο φιλοξενίας των προσφύγων που προτάθηκε να είναι στην βιομηχανική περιοχή. Σημειώνεται ότι στον συγκεκριμένο χώρο που υποδείχθηκε έγινε επίσκεψη το πρωί της Κυριακής από κλιμάκιο του δήμου της Δράμας και αρμοδίων υπηρεσιών προκειμένου να διαπιστωθεί η καταλληλότητα του για την φιλοξενία των προσφύγων.
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία είναι ανοικτό το ενδεχόμενο να μεταφερθούν στην Δράμα περί τους 1000 πρόσφυγες σε ημερομηνία που προσδιορίζεται μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα…
dramini.gr
ΠΗΓΗ: http://www.dramini.gr/%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CE%B4%CF%81%CE%AC%CE%BC%CE%B1%CF%82-800-%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%83%CF%86%CF%85%CE%B3%CE%B5%CF%82-%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%AF-%CE%BD%CE%B1-%CF%86%CE%B9%CE%BB/

ΔΗΜΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ - Πρόσκληση συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου στις 7 Μαρτίου 2016

          
Καλαμπάκι 02/03/2016
Αρ. Πρωτ.: 3067
Συνεδρίαση: 6η  
 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ                                        
ΔΗΜΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Τηλ.: 2521352400                                   
Fax:  2521352409-419                                                  
e-mail:dimarxos@doxato.gr         
           

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Δοξάτου

Π Ρ Ο Σ

Τον κ. Δήμαρχο

Τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου

Τους Προέδρους των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων 
Τους Εκπροσώπους των Τοπικών Κοινοτήτων.
Τους Προέδρους των Τοπικών Συμβουλίων Νέων

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010, σας καλούμε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση στις 07 μηνός Μαρτίου 2016  ημέρα Δευτέρα και ώρα 16.30 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος στο Καλαμπάκι, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των κατωτέρω θεμάτων της ημερήσιας διάταξης:

1ο Θέμα:   Έκδοση ψηφίσματος για την καθιέρωση Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας και Παιδείας. (Εισηγητής: Δήμαρχος).
2ο Θέμα:   Έγκριση Πρωτοκόλλου Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής του έργου «ΕΡΓΑ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ Τ.Κ. ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ». (Εισηγητής: Τ.Υ).
3ο Θέμα:   Έγκριση του Πρωτοκόλλου Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής του έργου: «Επισκευή τουαλετών 2ου Δημοτικού Σχολείου Αγ. Αθανασίου». (Εισηγητής: Τ.Υ).
4ο Θέμα:   Έγκριση του Πρωτοκόλλου Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής του έργου: «ΑΜΜΟΧΑΛΙΚΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΟΔΩΝ Τ.Κ. ΚΑΛΑΜΩΝΑ» προϋπολογισμού 9.000,00€. (Εισηγητής: Τ.Υ).
5ο Θέμα:   Έγκριση του Πρωτοκόλλου Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής του έργου: «ολοκληρωμενη ενεργειακη αναβαθμιση κτιριων 2ου δημοτικου σχολειου καλαμπακιου δημου δοξατου». (Εισηγητής: Τ.Υ).
6ο Θέμα:   Έγκριση του Πρωτοκόλλου Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής του έργου: «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΓΗΠΕΔΟΥ Δ.Κ. ΔΟΞΑΤΟΥ» προϋπολογισμού 12.000,00€. (Εισηγητής: Τ.Υ).
7ο Θέμα:   Συγκρότηση Επιτροπής Παραλαβής του έργου: «ΕΡΓΑ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΔΟΞΑΤΟΥ».  (Εισηγητής: ΤΥ).
8ο Θέμα:   Αποδοχή παραχώρησης σε κοινή χρήση τμημάτων ρυμοτομούμενου οικοπέδου επί του Ο.Τ. 87 στη Δ.Κ. Δοξάτου. (Εισηγήτης: Τ.Υ.).
9ο Θέμα:   Έγκριση της υπ’ αριθμ. 195/2015 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΠΔΔ Δήμου Δοξάτου που αφορά στον προϋπολογισμό του ΝΠΔΔ Δήμου Δοξάτου και στο Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Δράσης του, οικονομικού έτους 2016. (Εισηγητής: Πρόεδρος ΝΠΔΔ Δήμου Δοξάτου).
10ο Θέμα: Έγκριση της υπ’ αριθμ. 1/2016 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Δοξάτου που αφορά στους απολογιστικούς πίνακες έτους 2015. (Εισηγητής: Πρόεδρος ΝΠΔΔ).
11ο Θέμα: Λήψη απόφασης επί αιτήματος του Φιλανθρωπικού Συλλόγου Καλαμπακίου Δράμας «Ο Άγιος Βασίλειος». (Εισηγητής: Δήμαρχος).
12ο Θέμα: Ανανέωση αδειών παραγωγών πωλητών λαϊκών αγορών Δήμου Δοξάτου. (Εισηγητής: Αυτοτελές Τμήμα Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης).
13ο Θέμα: Λήψη απόφασης περί διακανονισμού ληξιπρόθεσμης οφειλής του Δήμου προς τη ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. (Εισηγητής: Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών).
14ο Θέμα: Καθορισμός αμοιβής πληρεξούσιου δικηγόρου για παράσταση ενώπιον του Διοικητικού Πρωτοδικείου Καβάλας  σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 281 παρ. 3 του Ν. 3463/2006 όπως τροποποιήθηκε με τις διατάξεις του άρθρου 36 του Ν. 3801/2009. (Εισηγητής: Δήμαρχος). Σχετική απόφαση Ο.Ε. 225/2015
15ο Θέμα: Καθορισμός αμοιβής πληρεξούσιου δικηγόρου για άσκηση ένδικου βοηθήματος κατά της υπ’ αριθμ. 7875/18-12-2015 απόφασης δημοσιονομικής διόρθωσης του Περιφερειάρχη ΑΜΘ. (Εισηγητής: Δήμαρχος). Σχετική απόφαση Ο.Ε. 226/2015.
16ο Θέμα: Τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 19/2016 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορά στη συγκρότηση επιτροπής επίλυσης φορολογικών διαφορών για το οικονομικό έτος 2016 (Εισηγητής: Δήμαρχος).
17ο Θέμα: Τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 20/2016 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορά στη συγκρότηση επιτροπής για τη διενέργεια διαγωνισμών για εκμίσθωση –εκποίηση πραγμάτων έτους 2015 των διατάξεων του άρθρου 1 του Π.Δ. 270/1981. (Εισηγητής: Δήμαρχος).
18ο Θέμα: Έγκριση μετακίνησης Δημάρχου στο εσωτερικό. (Εισηγητής: Δήμαρχος).
19ο Θέμα: Έγκριση συμμετοχής αιρετών και ειδικού συμβούλου σε συνέδριο με θέμα: «Τοπική Αυτοδιοίκηση, Εκαπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση. Η παιδεία και ο πολιτισμός ως πυλώνες περιφερειακής ανάπτυξης».
20ο Θέμα: Τροποποίηση τεχνικού προγράμματος και προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2016.
21ο Θέμα: Αναμόρφωση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2016.
22ο Θέμα: Αντικατάσταση μελών Οικονομικής Επιτροπής.



Ο Πρόεδρος
του Δημοτικού Συμβουλίου


ΖΟΥΜΠΟΥΛΟΓΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ                                               
   



 
 





Κοινοποίηση:

1. Προϊσταμένους Υπηρεσιών του Δήμου