.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΟΞΑ - ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΤΗΝ 1η αγ. - ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ Football League ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012



Ξεκινάει AYTH THN KYΡIAKH με Καλλιθέα, τελειώνει με ρεπό!
Βατό χαρακτηρίζεται το πρόγραμμα της Δόξας Δράμας στο πρωτάθλημα των 21 ομάδων και το γειτονικό ντέρμπι με την Καβάλα θα διεξαχθεί στην 14η αγωνιστική. Αναλυτικά το πρόγραμμα των 21 αγωνιστικών για τους μαυραετούς:
1η Δόξα Δράμας – Καλλιθέα     (KYΡΙΑΚΗ  30/9/12)
2η Εργοτέλης – Δόξα Δράμας
3η Δόξα Δράμας-Πανσερραίκός
4η Ψαχνά-Δόξα Δράμας
5η Δόξα Δράμας – Αναγέννηση Επανομής
6η Απόλλων Σμύρνης –Δόξα Δράμας
7η Δόξα Δράμας-Αναγέννηση Γιαννιτσών
8η Πιερικός-Δόξα Δράμας
9η Δόξα Δράμας-Ολυμπιακός Βόλου
10η Ηρακλής-Δόξα Δράμας
11η Δόξα Δράμας-Παναιτωλικός
12η Καλλονή-Δόξα Δράμας
13η Δόξα Δράμας -Γάζωρος
14η Καβάλα-Δόξα Δράμας
15η Δόξα Δράμας -Παναχαϊκή
16η Βύζας-Δόξα Δράμας
17η Δόξα Δράμας -Θρασύβουλος
18η Φωκικός-Δόξα Δράμας
19η Δόξα Δράμας -Νίκη Βόλου
20η Λάρισα-Δόξα Δράμας
21η Ρεπό

«Ναι» από Σούπερ λίγκα στη αναδιάρθρωση!
Η αναδιάρθρωση στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας είναι πλέον γεγονός!
Όπως κάνει γνωστό και με επίσημη ανακοίνωση, η Γενική Συνέλευση της Λίγκας κατά τη σημερινή της συνεδρίαση αποδέχθηκε το αίτημα της αύξησης των ομάδων από 16 σε 18 για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, αλλά και τον υποβιβασμό δύο στη Football League στο τέλος του πρωταθλήματος που έχει αρχίσει. Αναλυτικά αναφέρει η ανακοίνωση: «Η Γενική Συνέλευση της Super League κατά τη σημερινή της συνεδρίαση έλαβε την ακόλουθη απόφαση:
1/ Η Γ.Σ. της Super League αποδέχθηκε το αίτημα περί αύξησης των ομάδων από 16 σε 18 την επόμενη αγωνιστική περίοδο 2013-2014 και τον υποβιβασμό 2 ομάδων από τη Super League στη Football League την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο 2012-2013. Μειοψήφισε η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ και απείχε της ψηφοφορίας η ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ».

Ο ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΣΜΙΡ ...

Σήμερα το μεσημέρι ήμουνα σε ένα καφενείο εδώ στο Δοξάτο. Κάποια στιγμή μπαίνει μέσα στο καφενείο ένα μελαψό παλικάρι, γύρω στα 25, και κρατούσε στα χέρια κομπολόγια, αναπτήρες. φακούς και γενικά από αυτά τα είδη που εδώ και πολλά χρόνια τώρα προσπαθούν να πουλήσουν οι μετανάστες για να επιβιώσουν..

Πιάσαμε κουβέντα. Τον λέγανε Μουσταφά και ήρθε από το Κασμίρ. Μέχρι το Ιράκ με ταξί (!) και από εκεί μέχρι εδώ με τα πόδια(!).. Μήνες πολλούς έκανε για να μπορέσει να έρθει εδώ..

Εδώ και έξι μήνες βρίσκεται στην χώρα μας, στην Θεσσαλονίκη. Πηγαίνει σχολείο και μαθαίνει ελληνικά και αγγλικά. Πράγματι, τα ελληνικά του ήταν αρκετά καλά.

Με ρώτησε αν υπάρχουν δουλειές σε οικοδομές εδώ στο Δοξάτο..  Φυσικά του είπα να ρίξει μια ματιά τριγύρω.. Η Ελλάδα γενικώς πάει από το κακό στο χειρότερο, του λέω, λίγοι είναι αυτοί που μπορούν πλέον να χτίζουν .. Έδειξε να καταλαβαίνει πολύ καλά..

Μου έδωσε να καταλάβω ότι αυτός είναι ο λόγος που θέλει να μάθει αγγλικά, να μπορέσει να φύγει και να πάει σε άλλη χώρα όπου τα πράγματα θα είναι καλύτερα..

Σε λίγο ήρθε ακόμη ένας, περίπου στην ηλικία του, ίσως λίγο μικρότερος.. Αυτός είχε σι-ντι και ντι-βι-ντι.. Μίλησαν στη γλώσσα τους.

Βγήκα έξω από το καφενείο γιατί σε λίγο θα ερχόταν το λεωφορείο για Δράμα και έπρεπε να φύγω.

Ο Μουσταφά με ευχαρίστησε γιατί του είπα να απευθυνθεί στον καφετζή και να του πει να έχει το νου του αν ακούσει για κάποια δουλειά.

Μέσα στο λεωφορείο σκέφτηκα αυτή τη συνάντηση και τον διάλογο που είχα με τον Μουσταφά...

Από τη μια, είπα στον εαυτό μου ότι κακώς του μίλησα, και μάλιστα τον έφερα σε επαφή με τον καφετζή για να τον ενημερώσει αν βρεθεί κάποια δουλειά..

 Εδώ και πολύ καιρό πιστεύω πως πρέπει να φύγουν όλοι οι λαθρομετανάστες. Η χώρα μας είναι πολύ μικρή και φτωχή και δεν μπορεί να "φιλοξενήσει" ξένους, ούτε καν να θρέψει τους ίδιους τους Έλληνες..

Από την άλλη, μου ήρθε μια εικόνα στο μυαλό: Να ήμασταν λέει σε ένα μεγάλο αστικό κέντρο, και την ώρα που θα μιλούσα με τον Μουσταφά και τον φίλο του, να ερχόταν τίποτα "λεβέντες" μαυροφορεμένοι και να έκαναν επίθεση εναντίον τους..

Και ρώτησα τον εαυτό μου: Ποια θα ήταν άραγε η αντίδρασή μου;

Και τον ξαναρώτησα τον εαυτό μου:  ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΡΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΟΥ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΚΙΟΛΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΕΚΑΝΕΣ;