.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

ΚΟΜΟΤΗΝΗ - Άγρια επίθεση σκύλων σε 50χρονο - Σοβαρή η κατάστασή της υγείας του στο ΠΓΝΕ

Άγρια επίθεση σκύλων σε 50χρονο - Σοβαρή η κατάστασή της υγείας του στο ΠΓΝΕ

 14-06-2016
Τυχερός μέσα στην ατυχία του ήταν χθες ένας 50χρονος από την Κομοτηνή, που δέχτηκε άγρια επίθεση από 2 καυκάσια σκυλιά, όταν τον άκουσε ο Εκπαιδευτής και Συνοδός σκύλων της 4ης ΕΜΑΚ της Κομοτηνής.

Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

  
Η 14η Ιουνίου καθορίστηκε ως Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τον Ερυθρό Σταυρό και την Ερυθρά Ημισέληνο, την Παγκόσμια Ομοσπονδία Εθελοντών Αιμοδοτών και τον Διεθνή Οργανισμό Μετάγγισης Αίματος.
Αφορμή στάθηκαν τα γενέθλια του αυστριακού ιατρού Καρλ Λαντστάινερ, που ανακάλυψε τις ομάδες αίματος το 1900 και αργότερα τα ρέζους, τιμήθηκε δε, με το Nobel Ιατρικής το 1930 για τη σημαντική αυτή ανακάλυψη.
Την ημέρα αυτή τιμάται ο ανώνυμος εθελοντής αιμοδότης και ο αλτρουισμός που επιδεικνύει προς τον πάσχοντα συνάνθρωπό του, προσφέροντας δύο πολύτιμα αγαθά του χωρίς ανταμοιβή: 10 λεπτά χρόνο από τη ζωή του και 400 κ.ε. αίμα από τα 6 λίτρα που διαθέτει.
Το μήνυμα του εορτασμού της Ημέρας του Εθελοντή Αιμοδότη δεν είναι μόνο να εξαλείψει την προκατάληψη, το φόβο και την άγνοια γύρω από την αιμοδοσία, αλλά κυρίως:
  • να προσελκύσει νέους εθελοντές αιμοδότες
  • να ενθαρρύνει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους να γίνουν κανονικοί αιμοδότες, δηλαδή τακτικοί εθελοντές αιμοδότες
  • να μεταγγίσει στη νέα γενιά αιμοδοτών την ιδέα της μη αμειβόμενης Εθελοντικής Αιμοδοσίας.
Κάθε χώρα, για να καλύψει τις ανάγκες της σε αίμα, χρειάζεται 60.000 φιάλες αίμα, σε 1.000.000 κατοίκους και άρα στην Ελλάδα των 10 εκατομμυρίων απαιτούνται τουλάχιστον 600.000 μονάδες, από τις οποίες μόνο το 40% καλύπτεται από εθελοντές αιμοδότες.


ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/worldays/40#ixzz4BXCMszQV

Φ.Γ.Σ. "ΟΙ ΦΙΛΙΠΠΟΙ" ΔΟΞΑΤΟΥ - ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η 1η Γ.Σ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2016-17



Την Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016 πραγματοποιήθηκε η πρώτη Γενική Συνέλευση των Φιλίππων για την αγ. περίοδο 2016-17 στο Δημοτικό κατάστημα (πρώην Δημαρχείο).


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- Σύγχρονη πρωτοποριακή τεχνική για τη θεραπεία των συριγγίων του πρωκτού με λέιζερ!‏‎

Αξιότιμοι Κύριοι

Σας αποστέλλουμε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον και πρωτοποριακό θέμα σχετικά με την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση των περιεδρικών (ορθοπρωκτικών) συριγγίων ή αλλίως συριγγίων στον πρωκτό με τη χρήση της τεχνολογίας των λέιζερ και συγκεκριμένα του ΝΕΟv λέιζερ. Μία εξαιρετική μέθοδος αναίμακτη, ανώδυνη, εύκολη, αποτελεσματική, χωρίς τομή, χωρίς αλλαγές μετεγχειρητικά και χωρίς νοσηλεία.

Με Τιμή

Αντωνία Παπαγεωργίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Περιεδρικό συρίγγιο: Σύγρχονη πρωτοποριακή θεραπεία του ορθοπρωκτικού συριγγίου και των υποτροπών του με Laser!

Απλά, ανώδυνα, αναίμακτα χρησιμοποιώντας το πλέον εξελιγμένο τελευταίας γενιάς χειρουργικό laser σε συνδυασμό με ειδικές ίνες εκπομπής της ενέργειας.


Τι είναι το περιεδρικό συρίγγιο και πως δημιουργείται;