.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ: "Είμαστε ακόμα εδώ" - Σηκώνουν πάνω από 100 μαχητικά μόνο σήμερα!

ΠΑΜΕ ΣΑΝ ΑΛΛΟΤΕ...
06/04/2013 - 12:55
Με έναν εντυπωσιακό για τα δεδομένα της εποχής, αριθμό μαχητικών αεροσκαφών η ελληνική Πολεμική Αεροπορία στα πλαίσια της άσκησης "Ηνίοχος 2013" θα επιχειρήσει σήμερα να "κλείσει" τουλάχιστον σε επίπεδο εντυπώσεων τα υπαρκτά κενά στην πολιτική ασφάλειας της χώρας.
Και να καταστήσει σαφές σε εχθρούς και φίλους ότι διατηρεί μεγάλο μέρος από την ισχύ που είχε προ Μνημονίων και περικοπών.
Περισσότερα από 100 μαχητικά αεροσκάφη από όλες τις Πτέρυγες Μάχης της ΠΑ θα συμμετάσχουν σήμερα από το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ στις κοινές ασκήσεις με το ΠΝ, το οποίο έχει ήδη από τα ξημερώματα ξεκινήσει την δική του "Καταιγίδα 13".
Αύριο θα προστεθούν σε αυτή την δύναμη επιπλέον 40 μαχητικά.
Πρακτικά, ότι μπορεί να πετάξει αυτή την στιγμή από την Πολεμική Αεροπορία θα βρεθεί στον αέρα.
Σε ακριβώς 65' από τώρα θα ξεκινήσουν διαδοχικές απογειώσεις μαχητικών αεροσκαφών, σχεδόν όλα με κατεύθυνση το νότιο και νοτιοανατολικό Αιγαίο, όπου σε συνεργασία με το Ναυτικό θα εκτελεστούν σενάρια ναυτικής απαγόρευσης, προσβολής στόχων επιφανείας κλπ.
Επίσης θα ασκηθούν σε αποστολές αέρος-αέρος, ενώ σε συνεργασία με μονάδες του Στρατού Ξηράς θα υπάρξουν προσβολές χερσαίων στόχων.
Το πρώτο "πακέτο" με 60 μαχητικά θα επιχειρήσει 14.00-16.00 και το δεύτερο "πακέτο" με 40+ αεροσκάφη, όπου θα πρωταγωνιστήσουν οι Μοίρες της Τανάγρας του Αράξου και της 115 ΠΜ στην Κρήτη, θα ξεκινήσει να επιχειρεί μετά τις 21.00 το βράδυ.
Σε όλες τις περιπτώσεις ΑΣΕΠΕ Erieye θα συντονίζουν τις επιχειρήσεις.
Αύριο θα προστεθούν σε αυτή την δύναμη, περίπου 40 μαχητικά ακόμη. Ένα μέρος των αποστολών θα γίνει στην περιοχή της Πελοποννήσου και αφορά συνεργασία με επιθετικά εικόπτερα ΑΗ-64 Apache. Ήδη έχει μεταβεί στην Ανδραβίδα αριθμός Apache για συνεργασία με μαχητικά

ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΠΝΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ - ΑΛΦΑ ΔΡΑΜΑΣ - ΒΙΝΤΕΟ

Κυριακή στο Χωριό ΕΤ - 3 - Χωριστή Δράμας - 23 Ιανουαρίου 2011

Στην εκπομπή για την Χωριστή, εκτός όλων των άλλων, δόθηκε η ευκαιρία στους Χωριστιανούς να αναφερθούν εκτενώς στην ιστορία τους και στις φοβερές απώλειες που είχε η κωμόπολη από τους Βούλγαρους, όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο ..