.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Ανακάλυψη σοκ θέτει υπό αμφισβήτηση τον Αϊνστάιν και την σύγχρονη Φυσική!

.Ανακάλυψη σοκ θέτει υπό αμφισβήτηση τον Αϊνστάιν και την σύγχρονη Φυσική! Font Size
Παρασκευή, 23 Σεπτέμβριος 2011 13:40

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει στην επιστημονική κοινότητα η ανακοίνωση Ευρωπαίων φυσικών ότι εντόπισαν υποατομικά σωματίδια (νετρίνο) που φαίνεται να σπάνε το ρεκόρ ταχύτητας στο σύμπαν, ταξιδεύοντας ταχύτερα και από το φως. Αν αυτό επιβεβαιωθεί -προς το παρόν υπάρχουν επιφυλάξεις- τότε απειλείται όχι μόνο η θεωρία του Άλμπερτ Αϊνστάιν, αλλά και όλο το οικοδόμημα της σύγχρονης Φυσικής, αν όχι ο τρόπος που βλέπουμε τον κόσμο, ενώ μπορεί να ανοίξει ο δρόμος για ταξίδια στον χρόνο, ακόμα και στο παρελθόν.

Η θεωρία της ειδικής σχετικότητας από το 1905 -ο ακρογωνιαίος λίθος της Φυσικής- απαγορεύει οτιδήποτε να κινηθεί πιο γρήγορα από την ταχύτητα των 299.792.458 μέτρων ανά δευτερόλεπτο του φωτός. Μέχρι τώρα καμία έρευνα δεν είχε βρει το παραμικρό μεγάλο σώμα ή μικροσκοπικό σωματίδιο να κινείται πιο γρήγορα από το φως.

Όμως, Ιταλοί φυσικοί του πειράματος «Opera», που πραγματοποιείται 1.400 μέτρα κάτω από το έδαφος, στο υπόγειο Εθνικό Εργαστήριο Γκραν Σάσο, σε συνεργασία με το Cern στα γαλλο-ελβετικά σύνορα, από όπου στέλνονται στην Ιταλία ακτίνες νετρίνο, βρήκαν ενδείξεις ότι τα συγκεκριμένα σωματίδια ταξιδεύουν ταχύτερα και από το φως, σύμφωνα με το BBC, το «Nature», τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης» και τις βρετανικές «Γκάρντιαν» και «Τέλεγκραφ».

Τα νετρίνο είναι ηλεκτρικά ουδέτερα, σπανίως αλληλεπιδρούν με την κοινή ύλη (περνάνε μέσα από τοίχους και πλανήτες) κι έχουν πολύ μικρή μάζα, αλλά υπάρχουν ολόγυρά μας, καθώς αποτελούν υποπροϊόν των πυρηνικών αντιδράσεων στο εσωτερικό του ήλιου. Δισεκατομμύρια τέτοια υποατομικά σωματίδια περνάνε κάθε δευτερόλεπτο μπροστά από τα μάτια μας, χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε.

Ο τεράστιος ανιχνευτής του πειράματος «Opera» (βάρους 1.800 τόννων) εκτίμησε ότι τα νετρίνο που καταλήγουν σε αυτόν από το Cern, διανύοντας μια απόσταση περίπου 732 χιλιομέτρων, φθάνουν 60 νανοδευτερόλεπτα πιο γρήγορα από ό,τι θα επέτρεπε η ταχύτητα του φωτός (δηλαδή κινούνται με ταχύτητα περίπου 0,0025% ταχύτερη από το φως).

«Είμαστε σοκαρισμένοι», δήλωσε ο Αντόνιο Ερεντιτάτο, φυσικός του πανεπιστημίου της Βέρνης, επικεφαλής και εκπρόσωπος του «Opera». «Αν είναι αλήθεια, τότε είναι πραγματικά εντυπωσιακό», δήλωσε ο φυσικός Τζον Έλις, εκπρόσωπος του Cern, αλλά τόνισε την ανάγκη να υπάρξει ανεξάρτητη επιβεβαίωση του γεγονότος.

Οι φυσικοί του «Opera» ανέφεραν ότι έχουν πλέον αρκετή εμπιστοσύνη στα στοιχεία τους για να τα δημοσιοποιήσουν, καθώς έχουν καταγράψει ίδια αποτελέσματα σε περίπου 16.000 μετρήσεις κατά την τελευταία διετία, συνεπώς δηλώνουν σίγουροι ότι δεν έχουν πέσει θύμα κάποιας πλάνης ή λάθους.

Είχε προηγηθεί ένα παρόμοιο πείραμα, το Minos στην Μινεσότα των ΗΠΑ, το 2007, όταν επίσης είχαν φανεί νετρίνο που κατέφθαναν από τον επιταχυντή Fermilab του Σικάγο, να κινούνται οριακά ταχύτερα από το φως, αλλά τότε υπήρχε μεγαλύτερη αβεβαιότητα για τις μετρήσεις. Όμως, οι αμερικανοί φυσικοί, ετοιμάζουν νέα πειράματα που αναμένεται να έχουν ευρήματα σε ένα - δύο χρόνια. Αν το Minos όντως επιβεβαιώσει τις μετρήσεις του «Opera», οι συνέπειες για τη φυσική και την επιστήμη γενικότερα θα είναι κολοσσιαίες.

Ορισμένοι, όπως ο επίτιμος καθηγητής φυσικής του πανεπιστημίου της Μπολόνια Αντονίνο Ζιτσίτσι, πιθανολογούν ότι τα νετρίνο κινούνται μέσα από έξτρα διαστάσεις στο χώρο, όπως προβλέπει η θεωρία των χορδών, για αυτό κινούνται ταχύτερα από το φως. Ίδια ακριβώς άποψη εξέφρασε και ο αστρονόμος νετρίνο Τζον Λέρντ του πανεπιστημίου της Χαβάης.

Άλλοι παραμένουν σκεπτικιστές και δεν βιάζονται να κάνουν τη νεκρολογία της θεωρίας του Αϊνστάιν, θεωρώντας ότι κάποιο πειραματικό λάθος έχει συμβεί. «Αν είναι αλήθεια, τότε πραγματικά δεν έχουμε καταλάβει τίποτε για τίποτε. Ακούγεται πολύ μεγάλο, για να είναι αληθινό», σχολίασε ο φυσικός Αλβάρο ντε Ρουχούλα του Cern.

Ο Ερεντιτάτο του «Opera» επιμένει πάντως ότι οι φυσικοί του πειράματος δεν έχουν μπορέσει να βρουν κάποια άλλη εξήγηση για τα απρόσμενα ευρήματά τους. Γι' αυτό κάλεσε την επιστημονική κοινότητα να εκφράσει τις δικές της απόψεις ανοιχτά

ΠΗΓΗ: http://www.theinsider.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=15694:discovery-shock-call-into-question-einstein-and-modern-physics&catid=41:technology&Itemid=113

ΜΟΝΟ ΝΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥΣ ΔΟΞΑΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΚΡΙΤΑ Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ

Αύριο Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011 οι Φίλιπποι Δοξάτου θα υποδεχθούν στην έδρα τους τον Ακρίτα Κ. Νευροκοπίου με διαιτητή τον κ. Κύζα και βοηθούς του τους κ. κ. Ζουρνατζή και Δάντη.Ο κ. Βασιλειάδης, ο προπονητής των Φιλίππων, έχει γεμάτο το απουσιολόγιό του για το αυριανό παιχνίδι, αφού πολλοί είναι οι ποδοσφαιριστές του που για διάφορους λόγους δεν θα είναι στη διάθεσή του.Πάντως, η παράδοση των τελευταίων ετών είναι εξαιρετικά θετική για τους γηπεδούχους, και υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία στις τάξεις της ομάδας του Δοξάτου πως αυτή η παράδοση θα συνεχισθεί και αύριο, αφού είναι εγνωσμένη η αξία αυτών που θα κληθούν να αντικαταστήσουν τους απόντες και θα παραμείνουν οι Φίλιπποι στην κορυφή της βαθμολογίας, ίσως και μόνοι τους, εκμεταλλευόμενοι πιθανή απώλεια βαθμών του Μοναστηρακίου που αγωνίζεται μέσα στην Πετρούσα..Ας ρίξουμε όμως μια ματιά στο πρόσφατο παρελθόν και στους αγώνες μεταξύ των δύο ομάδων, πάντα στην έδρα των Φιλίππων.Την περίοδο 2007-2008, στην κανονική διάρκεια οι Φίλιπποι είχαν επικρατήσει με 1-0 με γκολ που πέτυχε ο Ακριτίδης στις καθυστερήσεις του αγώνα, ενώ λίγο πριν ο Κραστάνας του Δοξάτου είχε χάσει πέναλτι! Το πλέον χαρακτηριστικό αυτού του αγώνα ήταν οι 7(!) κόκκινες κάρτες που είχε δείξει ο κ. Κοτσάνης(4 για ποδοσφαιριστές του Κ. Νευροκοπίου και 3 στους γηπεδούχους).
Την ίδια περίοδο και στην Β' φάση(για την εξάδα του υποβιβασμού) το Κ. Νευροκόπι πέρασε νικηφόρα από το Δοξάτο με 0-2.
Την περίοδο 2008-2009 οι Φίλιπποι είχαν πάρει τη νίκη με 4-2. Τα γκολ είχαν σημειώσει τότε οι Κων/δης - Χριστοφυλλάκης(2) - αυτογκόλ αντιπάλου. Για την Β' φάση οι δύο ομάδες δεν συναντήθηκαν αφού το Δοξάτο ήταν στην εξάδα της ανόδου και το Κ. Νευροκόπι σε αυτήν του υποβιβασμού.Την περίοδο 2009-2010 οι Φίλιπποι νίκησαν με 3-1 (δυστυχώς δεν έχω τους σκόρερς αυτού του αγώνα) στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, ενώ στην Β' φάση (εξάδα υποβιβασμού) επικράτησαν και πάλι, αυτή τη φορά με 4-1. Από δύο γκολ είχαν βάλει σ' εκείνο το παιχνίδι οι Φλώρος και Μπεζυργιάννης.Τέλος, την περσινή περίοδο (2010-2011) στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος οι γηπεδούχοι πήραν τη νίκη με 2-0 με γκολ του Ντίνα και του Κων/νίδη. Ακριβώς με το ίδιο σκορ και με τους ίδιους σκόρερς(!), Ντίνα και Κων/νίδη, πήρε τη νίκη το Δοξάτο και στην Β' φάση(εξάδα ανόδου).

Συνοπτικά, τις 4 τελευταίες αγωνιστικές περιόδους, Δοξάτο και Κ. Νευροκόπι συναντήθηκαν στο γήπεδο του Δοξάτου 7 φορές και οι Φίλιπποι έφτασαν στη νίκη στους έξι αγώνες και μόλις σε έναν ηττήθηκαν!

Χωρίς κατηγορητήριο διώκονται Σάμιος και Δόξα!!!

Χωρίς κατηγορητήριο διώκονται Σάμιος και Δόξα!!!


Τη μία ημέρα η Δόξα Δράμας άγγιξε την άνοδο στη Σούπερ λίγκα και την άλλη οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς της ΕΠΟ άσκησαν πειθαρχική δίωξη στο μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Αθανάσιο Σάμιο για να δώσει εξηγήσεις. Το κατηγορητήριο δεν γνωστοποιήθηκε ακόμη στους εμπλεκόμενους στην υπόθεση, αλλά δημοσιοποιήθηκαν οι διώξεις και είναι προφανείς οι λόγοι γιατί τα νέα μέτρα της κυβέρνησης θα πρέπει να περάσουν στα ψιλά… Λίγες ώρες μετά την ελευθέρωση του επίτιμου προέδρου της Καβάλας Μάκη Ψωμιάδη ήρθαν οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς (οι κ.κ. Αντωνακάκος και Φάκος) για να προχωρήσουν σε τσουνάμι διώξεων. Ξαφνικά και όλως τυχαίως πριν η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού εξετάσει τους φακέλους, κάτι που αναμένεται να συμβεί την προσεχή Δευτέρα και όπως διαρρέετε θα κληθεί ο Σάμιος να δώσει εξηγήσεις την προσεχή Τετάρτη. Δύο ημέρες νωρίτερα καλείται όμως η ΕΕΑ να πάρει απόφαση για το φάκελο της Δόξας και περιμένω να παρακολουθήσω ποιος είναι ο στόχος τους. Μήπως όλα αυτά γίνονται για να παραμείνει η Λάρισα και ο Πανσερραϊκός στη Σούπερ λίγκα επειδή ο πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος είναι προσωπικός φίλος με τον ισχυρό άνδρα της θεσσαλικής ομάδας Κώστα Πηλαδάκη. Αυτό προσπαθεί να εκμεταλλευτεί και ο Πανσερραϊκός. Είναι προφανές ότι η Δόξα Δράμας τους χαλάει τα σχέδια και αν διώκεται ο Σάμιος για το παιχνίδι με την Ηλιούπολη στην Αθήνα, τότε θα πρέπει να μας αποδείξουν ότι υπάρχει συμμετοχή. Να δώσουν τα στοιχεία της στοιχηματικής εταιρείας και τα ποσά που παίχτηκαν και σε ποιο σημείο. Αν υπήρξαν παράγοντες οι συγγενείς τους που πόνταραν και φυσικά κινήσεις λογαριασμών που θα αποδεικνύουν ότι υπάρχει κάτι μεμπτό. Αυτό που γνωρίζουμε εμείς από τις συνομιλίες που είχαν δει το φως της δημοσιότητας και τις παρουσιάζουμε παρακάτω είναι ότι ο Πειραιώτης εφοπλιστής είχε αρνηθεί να συμμετέχει σε ένα στημένο παιχνίδι. Οι άνθρωποι της Ηλιούπολης ήθελαν τη νίκη για να αποφύγουν τα πλέι άουτ και η Δόξα ήθελε το διπλό για να τερματίσει στην εξάδα και να συμμετέχει στα πλέι οφ. Το «έγκλημα» της δραμινής ομάδας είναι ότι βάση του ΚΑΠ πρέπει να ανέβει στη Σούπερ λίγκα και άπαντες θα κάνουν τα πάντα για να κόψουν το δρόμο, αλλά όλα έχουν πάρει το δρόμο τους και η Δόξα ετοιμάζεται για τη μεγάλη πτήση.

Σάμιος: «Με κάλεσαν να μου δώσουν τα εύσημα»
«Μάλλον με έχουν καλέσει για να μου δώσουν τα εύσημα». Αυτή ήταν η πρώτη αντίδραση του Θανάση Σάμιου αποκλειστικά στο Onsports, όταν κλήθηκε να σχολιάσει για την κλήση του από τους ποδοσφαιρικούς Εισαγγελείς της ΕΠΟ. «Εμμένω σε όλα αυτά που είχα πει και στο παρελθόν για να λάμψει η αλήθεια. Ίσως με κάλεσαν για να μου δώσουν τα εύσημα, γιατί από την πρώτη στιγμή είπα να προχωρήσει η κάθαρση του ελληνικού ποδοσφαίρου», ανέφερε αρχικά. Ερωτηθείς για το αν γνωρίζει για ποιο λόγο κλήθηκε, απάντησε: «Όχι αυτό δεν το γνωρίζω και για αυτό δεν μπορώ να σας πω κάτι. Μάλλον με κάλεσαν να μου δώσουν τα εύσημα. Και αυτό γιατί από τις συνομιλίες, που δεν εμφανίζομαι να έχω κάνει εγώ, φάνηκε πως όχι μόνο δεν δέχθηκα τις πιέσεις, αλλά είπα να παιχθούν τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο».



Τσακογιάννης: «Το θέμα είναι να κερδίσουμε τη Δόξα»
Την 1-4-2011, ο Μιχάλης ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ (Μ) καλεί τον Γιώργο ΤΣΑΚΟΓΙΑΝΝΗ (Γ)· Η συνομιλία μεταξύ τους είναι χαρακτηριστική του τρόπου δράσης του τελευταίου.·

«Μ: Τι κάνουμε τώρα με τους παίκτες εκεί; Μα ζέστη τους έχω, μία κρύο.

Γ: Ποιους;

Μ: Τους Δραμινούς.

Γ: Ναι.

Μ: Μία ότι εντάξει μπορεί αυτό αλλά άμα δεν, θα υπάρχει και πρόβλημα να ξέρετε δεν είναι και εύκολα τα πράγματα. Αλλά μπορεί και …αν θα βρουν άκρη, βρήκανε.

Γ: Ναι. Άσε τους έτσι.

Μ: Έτσι το πάω και ότι αποφασίσουν.

Γ: Κοίμισμα είναι το καλύτερο, τι είπαμε;

Μ: Ε;

Γ: Κοίμισμα είπαμε; Τι είπαμε; Κοίμισμα τι λέμε;

Μ: Ναι, ναι, ναι. Εντάξει.

Γ: Το θέμα είναι , να κερδίσουμε τη Δόξα θέλουμε, το απόγευμα βλέπουμε πως πάει και αυτό εκεί.

Μ: Εντάξει;

Γ: Έρχονται κάτω; Ήρθανε; Που είναι; Γλυφάδα θα μείνουν; Που μένουν;

Μ: Θα μάθω και θα σου πω. Δεν ξέρω που μένουν.

Γ: Χειρίσου το εσύ (ακατάληπτο).

Μ: Ναι μα δεν τους λέω, ουσιαστικά μιλάμε και λέμε τα ίδια πράγματα συνέχεια. Δηλαδή όλο μπορεί ναι, άμα όμως το θέλουμε το παιχνίδι θα το πάρουμε, να ξέρετε θα γίνει της π… Αλλά είναι και στη μέση και το άλλο το οικονομικό το οποίο είναι…

Γ: Όπως είναι κοίμισμα

Μ: Ναι είναι δυνατό. Δυνατό και εγώ το βλέπω εκεί. Το βλέπουμε εμείς προς τα εκεί γιατί το ίδιο…

Γ: Γιατί ο δικός σας δεν ξηγήθηκε, θα το κάνουμε έτσι και εμείς, άμα θέλετε έτσι. Κατάλαβες;

Μ: Ναι. Ναι.

Γ: Κάπως έτσι. Καλά είναι νωρίς ακόμα όμως.

Μ: Ο άλλος σίγουρα τελευταία στιγμή θα σου κάνει κίνηση να ξέρεις.

Γ: Ο άλλος.

Μ: Λες όχι;

Γ: Δεν το βλέπω ναι

Μ: Άμα φοβηθεί όμως δηλαδή το πας και εσύ κόντρα και να πας να γ…οκ εντάξει στην κόντρα μπορεί να μαλακώσει.

Γ: Ναι. Σε παίρνουν τηλέφωνο σε ειδοποιήσανε πολλοί: Ξέρουν ε;

Μ: Ε ναι, ψάχνονται διάφοροι, ψάχνουν.

Γ: Ναι.

Μ: Ψάχνουν που, στη που και γιατί.

Γ: Εντάξει καλά Μιχαλιό μου. Τα λέμε και από κοντά.

Μ: Έγινε».

Για την ιστορία η Δόξα στο παιχνίδι εκείνο είχε πάρει τα μέτρα της. Ενημέρωσε τους παίκτες ότι δεν πρέπει να αποκαλύψουν σε ποιο ξενοδοχείο θα μείνουν γιατί υπήρχε ο φόβος μήπως συμβεί κάτι. Τελικά συνέβη κατά την αποχώρηση των παικτών στο ημίχρονο στη φυσούνα που διάφοροι φουσκωτοί χτύπησαν τον Ντίνο Σέρεμετ και τον γενικό αρχηγό της ΠΑΕ Αντώνη Κασδοβασίλη με αποτέλεσμα να μείνουν στον πάγκο για οδηγίες. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν 2-0 υπέρ της Δόξας.



Αρνήθηκε ο Σάμιος την πρόταση του Χάλκου
Αυτή είναι η περιβόητη συνομιλία για το παιχνίδι της Ηλιούπολης- Δόξας Δράμας που δόθηκαν από την εισαγγελία και αποδεικνύει ότι ο μεγαλομέτοχος και πρόεδρος των μαυρατεών αρνήθηκε να πληρώσει για να πάρει το παιχνίδι μετά από πρόταση που δέχτηκε. Το dramagoal σας παραθέτει την περιβόητη συνομιλία:

1. Tην 02-04-2011 και περί ώρα 15:00′ διεξήχθη ο αγώνας Γ.Σ. HΛIOYΠOΛHΣ-ΔOΞA ΔPAMAΣ, με σκορ 0-2 υπέρ της ΔOΞAΣ ΔPAMAΣ. Tην 30-03-2011 ο TΣAKOΓIANNHΣ επικοινωνεί με τον XAΛKO Nικόλαο, ο οποίος συναντήθηκε σε κατάστημα με τον Πρόεδρο της ΔΟΞΑΣ ΔΡΑΜΑΣ, ΣΑΜΙΟ Αθανάσιο Σχολιάζουν το γεγονός ότι έγιναν αντιληπτοί από άτομα που ασχολούνται με το στοίχημα. Συζητάνε έμμεσα να στήσουνε τον συγκεκριμένο αγώνα, προκειμένου να αποκομίσουν στοιχηματικά οικονομικά οφέλη. Σε επικοινωνία που έχουν την 30-03-2011 ο TΣAKOΓIANNHΣ λέει στον XAΛKO να κανονίσει με τη ΔOΞA ΔPAMAΣ για να βγάλουν «καφέ» (χρήματα) μεταξύ τους. Mάλιστα, σε επικοινωνία που έχει ο TΣAKOΓIANNHΣ με τον ΠAΠAΔOΠOYΛO Iωάννη αναφέρουν ότι ο Διαιτητής του εν λόγω αγώνα είναι ο ΧΑΤΖΗΣ Γιώργος και θα κάνει ό,τι του πει ο Tζανόπουλος. Για το ίδιο θέμα επικοινωνούν και την 31-03-2011 και αναφέρουν πενήντα χιλιάδες (50.000) και εξήντα χιλιάδες (60.000) ευρώ, τα οποία πρέπει να δοθούν πριν τον αγώνα.

(DVD 181-K329:A/A 2280, DVD 182-K356:A/A 3234, DVD 183-K356:A/A 3431, DVD 184-K356:A/A 3510)

2. Tελικά απογευματινές ώρες της 31-03-2011 και μετά τη συνάντηση που είχε ο XAΛKOΣ με τον ΣΑΜΙΟ, ο ΣΑΜΙΟΣ τους είπε ότι δε θα τους δώσει το παιχνίδι και χρήματα και θα το παλέψει αγωνιστικά. Ωστόσο, ο ΣΑΜΙΟΣ δέχθηκε στο ημίχρονο του αγώνα, να πλησιάσουν 2-3 παίχτες της HΛIOYΠOΛHΣ τους αντίπαλους παίχτες, μήπως τους «δώσουν» τον αγώνα. Tην 01-04-2011 ο TΣAKOΓIANNHΣ επικοινωνεί με άτομο ονόματι «KΩΣTAΣ», χρήστη της υπ’ αριθμ. 6932-46…. τηλεφωνικής σύνδεσης, για τον εν λόγω αγώνα και ρωτάει αν κάποιος K. μπορεί να κάνει κάτι, αφού ο ΣΑΜΙΟΣ αρνήθηκε. Aπό επικοινωνία που έχει ο TΣAKOΓIANNHΣ με τον NIKOΛOΠOYΛO, ο τελευταίος λέει ότι ήδη μιλάει με τους ποδοσφαιριστές της ΔOΞA ΔPAMAΣ και προσπαθεί να διερευνήσει τις προθέσεις τους.

(DVD 180-K329: 2183, 2184, 2186, 2195, DVD-K329:A/A 2427, 2450, DVD 185-K356: A/A 3572, DVD 185-K329: A/A 2505).



Ξανάρχισαν οι συζητήσεις με τον Μελισσά
Δεν ανησυχούν στη Δόξα μετά τη πειθαρχική δίωξη και ετοιμάζονται να πανηγυρίσουν την άνοδο στη Σούπερ λίγκα την προσεχή Δευτέρα που θα εξετάσει η ΕΕΑ το φάκελο. Ο μεγαλομέτοχος και πρόεδρος της ΠΑΕ Αθανάσιος Σάμιος στηρίζει τον Απόστολο Χαραλαμπίδη και μόλις επικυρωθεί και επίσημα η άνοδος είναι έτοιμος για να ανακοινώσει τέσσερις μεταγραφές. Οι Σοϊλέδης και Τριποτσέρης είναι με το στυλό στο χέρι και ο πρώτος έχει ξεκινήσει προπονήσεις, ενώ οι συζητήσεις με τον Πασχάλη Μελισσά συνεχίζονται και φαίνεται ότι είναι σε καλό δρόμο όπως και με τον Γιώργο Δεληζήση. Την ίδια ώρα υπάρχουν πάρα πολλά ονόματα στη λίστα κυρίως ξένων παικτών όπως οι Μπόγια, Μοκάκε, Ζούκα και Ντιέ. Όλα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν την επόμενη εβδομάδα και μετά την επίσημη ανακοίνωση της ΕΠΟ για παράταση της μεταγραφικής περιόδου για τους παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου, της Καβάλας και του Ηρακλή.



Το πρώτο γκολ είναι αξέχαστο για τον Μαρκόφσκι
21 Σεπτεμβρίου 2011. Μία ημερομηνία που θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη του Μάρκο Μαρκόφσκι. Ο Σέρβος επιθετικός πέτυχε το παρθενικό του γκολ με την Ξάνθη στη δεύτερη μόλις συμμετοχή του με τη θρακική ομάδα κι αυτή ως αλλαγή. Μείωσε στις καθυστερήσεις το σκορ σε 3-4 με την ΑΕΚ που πήρε τη νίκη και φυσικά ο Μαρκόφσκι διαφορετικά περίμενε αυτή τη στιγμή. Γλυκόπικρη γεύση για τον Σέρβο επιθετικό που δεν είναι στις πρώτες επιλογές του Μαρίνου Ουζουνίδη μέχρι στιγμής, αλλά δεν αποκλείεται στη συνέχεια να τον αναγκάσει να τον ξεκινάει στο βασικό σχήμα.



Πιλάβιος: «Ελαστική περίοδος μέχρι τέλη Οκτωβρίου»
O πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, καλεσμένος στην εκπομπή «Ώρα των Πρωταθλητών», αναφέρθηκε στις σημερινές διώξεις που προχώρησαν οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς της ομοσπονδίας. «Περιμένουμε τις δικαστικές αποφάσεις», τόνισε και έριξε το μπαλάκι στη διοργανώτρια αρχή: «Έχει λόγο και η Λίγκα. Σε συζήτηση που είχα μαζί τους, μου είπαν πως θεωρούν ελαστική περίοδο μέχρι τέλος Οκτώβρη. Κανείς δεν θέλει πρωτάθλημα 14 ομάδων. Ούτε εγώ. Νομίζω όμως πως είναι λογικό μέσα σε όλον αυτόν τον ορυμαγδό που έγινε, είναι λογικό να υπάρχει αναστάτωση. Γίνονται παρεμβάσεις από την Πολιτεία σίγουρα, δεν το αμφισβητεί ούτε η ίδια η Πολιτεία. Πρέπει να πάμε χέρι χέρι με την Πολιτεία, αλλιώς δεν γίνεται».



Στις 4 Οκτωβρίου η προσφυγή της Λάρισας
Υπομονή για δύο εβδομάδες ακόμα θα πρέπει να κάνει η Λάρισα, προκειμένου να μάθει την εξέλιξη της υπόθεσης που αφορά στην απόφαση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής της ΕΠΟ να τιμωρήσει με αφαίρεση βαθμών τους Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα. Η προσφυγή αυτή της Λάρισας θα εκδικαστεί στις 4 Οκτωβρίου.



Συνεχίζει να τρέχει μόνος του ο Βάντερσον
Μία προπόνηση περιελάμβανε το σημερινό πρόγραμμα. Ο Χαραλαμπίδης ανέβασε τους ρυθμούς και περιμένει την ειδοποίηση πότε θα αγωνιστεί η Δόξα στο πρωτάθλημα. Προβλήματα δεν υπάρχουν εκτός από τον Βάντερσον που συνεχίζει να τρέχει μόνος του. Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός είναι σε καραντίνα και θα παραμείνει τουλάχιστον μέχρι τη Δευτέρα. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα αγωνιστεί ούτε και στο φιλικό με τον Πιερικό το προσεχές Σάββατο στις 17.30 στο γήπεδο της Δόξας.

ΠΗΓΗ: http://dramagoal.gr/portal/?p=5985

ΑΛΟΓΟΜΥΓΑ

"Αν µε θανατώσετε, δε θα βρείτε εύκολα άλλον σαν κι εµένα, κολληµένον από τον θεό στην πόλη, αν και είναι αστείο να το πούµε έτσι, σαν σε µεγάλο και δυνατό άλογο, µα νωθρό απ' το πάχος του, που για να ξυπνήσει έχει ανάγκη από µιαν αλογόµυγα. Σαν τέτοια µου φαίνεται πως µε κόλλησε κι εµένα ο θεός στην πολιτεία, να σας ξυπνώ και να σας πείθω και να σας πειράζω καθέναν από σας, κι έτσι δεν παύω όλη την ηµέρα να σας κολλάω εδώ κι εκεί."
Πλάτωνος Απολογία Σωκράτους, 30e-31a

... Τα προηγούμενα χρόνια, πολύ συχνά οι επικεφαλής της Αντιπολίτευσης του Δήμου μας εμφανιζόντουσαν στις μεσημεριάτικες τηλεοπτικές εκπομπές των τοπικών τηλεοπτικών σταθμών και αρκετές ήταν οι φορές που γινόντουσαν πολύ ενδιαφέροντες διάλογοι μετά από τηλεφωνικές παρεμβάσεις. Εδώ και πολύ καιρό, "μεγάλη ησυχία" επικρατεί.. Γιατί;

... Με τα "προστατευτικά" στον Πεζόδρομο του Δοξάτου τι γίνεται; Όπως ενημέρωσαν τους κατοίκους του Δοξάτου μέσω της εφημερίδας του Δήμου (10ο φύλλο - σελ. 2 : "Το Τοπικό έχει ήδη προχωρήσει στη διαδικασία προμήθειας νέων προστατευτικών του πεζοδρόμου,(τα παλιά θα χρησιμοποιηθούν σε άλλα σημεία) ελπίζοντας σε μεγαλύτερο σεβασμό από τους Δημότες".

... Οι πινακίδες που αναφέρουν πως υφίσταται ακόμη "Δήμος Καλαμπακίου" πότε θα αντικατασταθούν; Σε άλλους Δήμους γιατί έχουν αλλάξει εδώ και καιρό;(π.χ. Δήμος Αμφίπολης).

... Με το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο που θα χτιζόταν στον χώρο μεταξύ Δημοτικού Σχολείου Δοξάτου και Κλειστού Γυμναστηρίου τι γίνεται; Σύμφωνα με την εφημερίδα που εκδίδει ο Δήμος Δοξάτου "Τα Νέα του Δήμου Δοξάτου", στο 10ο φύλλο και στην σελίδα 14, εκεί που υπάρχουν οι αποφάσεις συνεδριάσεων Δημοτικών Συμβουλίων(που δεν είναι οι αποφάσεις αλλά τα θέματα που συζητούνται στα Δημοτικά Συμβούλια- για το τι αποφάσισε το Δ.Σ. και το τι ψήφισε ο κάθε σύμβουλος δεν γίνεται καμιά αναφορά..) κατά την 19η Συνεδρίαση στις 23 Αυγούστου 2011 το 1ο θέμα ήταν η "Μερική τροποποίηση της αριθ. 154/2011 απόφασης περί παραχώρησης έκτασης 2.508,27 τ.μ. στο 114 Ο.Τ. Δημοτικής Κοινότητας Δοξάτου στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την ανέγερση πολυδύναμου περιφερειακού Ιατρείου - εισηγητής: Δήμαρχος). Δηλαδή; Δικαίωμα έχουν να ξέρουν το τι συμβαίνει μόνο όσοι Δημότες μπόρεσαν να παραβρεθούν ως ακροατές στο συγκεκριμένο Συμβούλιο; Γιατί δεν γίνεται επιτέλους κάποια Λαϊκή Συνέλευση προς ενημέρωση των κατοίκων και για το συγκεκριμένο θέμα αλλά και για οτιδήποτε αφορά το χωριό μας;

... Με το Κυριακάτικο Παζάρι υπάρχει καμιά εξέλιξη; Ποιες οι ενέργειες του Συλλόγου Επαγγελματιών Δοξάτου που τον αφορά άμεσα; Το καλοκαίρι πέρασε... Επίσης, ας μην αφήσει ο σύλλογος ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία για προβολή της κωμόπολής μας κατά την διάρκεια της Ονειρούπολης. Χρόνος αρκετός υπάρχει ακόμη..

... Με τα σκουπίδια του Δήμου μας που θα μεταφερόταν στον σκουπιδότοπο της Δράμας τι έγινε τελικά;


... Με το δικαστήριο για την έδρα του νέου Δήμου Δοξάτου τι γίνεται; Βγήκε απόφαση; Κάποιοι έχουν δώσει χρήματα στον σχετικό έρανο, και κάποιοι καλούνται να δικασθούν σε λίγο καιρό για το κλείσιμο των δρόμων τότε, την εποχή των κινητοποιήσεων. Δεν έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν τι συμβαίνει; Ή όλα αυτά έγιναν "για ένα πουκάμισο αδειανό.." στην καλύτερη περίπτωση;
Γιατί υπάρχει και η χειρότερη εκδοχή: Το "παιχνίδι" να ήταν "χαμένο" από την αρχή, αλλά δόθηκε η ευκαιρία ώστε κάποιοι να πάρουν "παράσημα", ανταποδοτικά, ως "υπερδοξατιανοί"...