.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Κυριακή 23 Μαΐου 2010

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΔΟΞΑΤΙΝΩΝ ΓΙΑ ΕΔΡΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Δοξάτου, Παναγιώτης Καμπίτσης:
«Θα γίνουμε αυτάρκεις»
20.05.2010
Κινητοποιήσεις των Δοξατινών για τον Καλλικράτη.

Με κλειστά τα καταστήματά τους και μαύρες σημαίες να αναρτώνται παντού διαμαρτυρήθηκαν χθες οι κάτοικοι του Δοξάτου, ενώ παράλληλα προχώρησαν και στην εκτροπή της κυκλοφορίας των οδηγών από Δράμα προς Καβάλα και το αντίστροφο υποχρεώνοντάς τους να περνούν μέσα από το Δοξάτο, έτσι ώστε να τους μοιράσουν ενημερωτικά φυλλάδια για την κινητοποίησή τους αυτή, καθώς είναι αντίθετοι στο νομοσχέδιο «Καλλικράτη», που θέτει ως έδρα του Δήμου Δοξάτου το Καλαμπάκι.

«Αυτή θα ‘ναι και η πρώτη μορφή διαμαρτυρίας», μας δήλωσε ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Παναγιώτης Καμπίτσης, ο οποίος στη συνέχεια πρόσθεσε, «Οι μορφές κινητοποιήσεων αποφασίστηκαν στη λαϊκή συνεύρεση που έγινε την Κυριακή και η πρώτη μορφή της είναι αυτή που βλέπετε, δηλαδή όχι ακριβώς το κλείσιμο των δρόμων, αλλά η εκτροπή της κυκλοφορίας μέσα από το Δοξάτο, όπου διανέμεται ενημερωτικό υλικό γιατί θέλουμε ο κόσμος να μάθει το πρόβλημά μας. Αν όμως η κυβέρνηση συνεχίζει να εμπαίζει το Δοξατινό λαό, τότε θα προβούμε σε πιο σκληρές μορφές κινητοποίησης, όπως το οριστικό κλείσιμο των δρόμων και το κόψιμο της οδικής αρτηρίας Δράμας – Καβάλας.

Στη συνέχεια η δεύτερη μορφή που αποφασίσαμε είναι να μη συμμετέχουμε στις οποιεσδήποτε εκλογές, είτε Δημοτικές, είτε Βουλευτικές. Θα πηγαίνουμε κανονικά στις κάλπες, όμως όλοι οι κάτοικοι θα ψηφίζουν τους 1.050 νεκρούς μας στο ολοκαύτωμα του Δοξάτου, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιώτης, τονίζοντας πως οι Δοξατινοί τιμούν την ιστορία τους. Σημείωσε όμως ότι δεν το κάνουν αυτό μόνο για τη μαρτυρικότητα της περιοχής τους, αλλά και για το λόγο ότι τα κριτήρια που είχε θέσει η κυβέρνηση για τον «Καλλικράτη» το Δοξάτο τα διαθέτει πλήρως και έχει κάθε δικαίωμα να είναι η έδρα του Δήμου, χωρίς αυτό να σημαίνει πως η κινητοποιήσεις αυτές έχουν τοπικιστικό χαρακτήρα.

Στην ουσία οι Δοξατινοί, σύμφωνα πάντα με τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου, προασπίζουν τον «Καλλικράτη» και ζητούν απλά να εφαρμοστεί ό,τι αναφέρει το νομοσχέδιο αυτό, καθώς με την απόφαση αυτή του να γίνει η έδρα στο Καλαμπάκι η Κυβέρνηση παρανομεί και αυτό γιατί τα κριτήρια που θέτει ο Καλλικράτης τα έχει το Δοξάτο και όχι το Καλαμπάκι. Εφόσον λοιπόν με τις πρώτες κινητοποιήσεις αυτές δεν υπάρξει καμία αντίδραση από την κυβέρνηση, τότε οι Δοξατινοί είναι αποφασισμένοι να κατέβουν όλοι μαζί με λεωφορεία στην Αθήνα και να καταθέσουν στον πρόεδρο της Βουλής τα οστά των νεκρών τους, όπως και στον άγνωστο στρατιώτη. Και τέλος, η τελική μορφή κινητοποίησης θα ‘ναι το Δοξάτο να κινηθεί ως αυτόνομη αυτοδιοικητική οντότητα, καθώς σύμφωνα μ’ αυτά που μας δήλωσε ο Παναγιώτης Καμπίτσης, είναι ότι το Δοξάτο δεν χρειάζεται αυτό το κράτος που υπάρχει, ούτε την κυβέρνηση.

Δηλαδή, οι Δοξατινοί θα μπορέσουν να μεγαλουργήσουν από μόνοι τους και να γίνουν αυτάρκεις, όπως ήταν επί Τουρκοκρατίας, γιατί, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Καμπίτσης, το καθεστώς που επιβάλλεται αυτή τη στιγμή από τον Καλλικράτη θυμίζει κατοχή.

Κλείνοντας τις δηλώσεις του ο Παναγιώτης Καμπίτσης θέλησε να προσθέσει, πως στο Δοξάτο έγινε η πρώτη ένοπλη εξέγερση στην κατεχόμενη Ευρώπη στις 29 Σεπτεμβρίου 1941, έτσι θα ‘ναι πάλι αυτοί, οι οποίοι θα εξεγερθούν και πάλι, εννοείται όμως με διαφορετικό τρόπο, και μάλιστα θα ‘ναι και οι μοναδικοί σε όλη την Ευρώπη που θα αυτοδιοικούνται, κατέληξε ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Δοξάτου.
Τάσος Χεριστανίδης

ΠΗΓΗ: www.xirafi.gr


Αναβρασμός στο Δοξάτο Δράμας για τον «Καλλικράτη»
Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 21 Μαΐου 2010, 04:44
Σε κινητοποιήσεις προχώρησαν οι κάτοικοι του Δοξάτου της Δράμας, αντιδρώντας στις αλλαγές που φέρνει το σχέδιο «Καλλικράτης».

Χθες, οι κάτοικοι απέκλεισαν την εθνική οδό Δράμας- Καβάλας στο ύψος του Ιππικού Ομίλου, λόγω της έδρας του νέου δήμου Δοξάτου- Καλαμπακίου, που από το Υπουργείο Εσωτερικών ορίστηκε να είναι το Καλαμπάκι.

Αναγνώστης της zougla.gr έστειλε mail, μέσω του οποίου εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στο σχέδιο του Υπουργείο Εσωτερικών.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Οι κινητοποιήσεις μας έχουν ξεκινήσει από 19/5/2010 και θα συνεχιστούν έως ότου δικαιωθούμε! Λόγω των δύο σφαγών το Δοξάτο ονομάστηκε ΗΡΩΪΚΗ και ΜΑΡΤΥΡΙΚΗ πόλη. «ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ» ονομάστηκε Δήμος και έτυχε άλλων πολλών τιμητικών διακρίσεων.

Οι δύο σφαγές μείωσαν κατά πολύ τον πληθυσμό και κατέστρεψαν τον οικισμό με αποτέλεσμα μια σημαντική κωμόπολη του Νομού Δράμας να χάσει τη δυναμικότητά της.

Το Δοξάτο, σαν δήμος αδικείται για δεύτερη φορά διότι στο Καποδίστρια 1 σαν έδρα δηλώθηκε το Βαθύσπιλο Δράμας ως τοπογραφικός προσδιορισμός, ενώ δεν υπήρχε ούτε κτίσμα, ούτε υποδομές για την στέγαση τον υποδομών και τώρα ενώ επικαλούμαστε την ιστορικότητα του δήμου μας, την έδρα την πηγαίνουν στο Καλαμπάκι Δράμας. Ενώ στο site του υπουργείου επί 17 ημέρες ήταν αναρτημένο ως ΔΗΜΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ ΜΕ ΕΔΡΑ ΔΟΞΑΤΟ την ημέρα της ψήφισης του νομοσχεδίου άλλαξε ονομασία και έγινε έδρα Καλαμπάκι».

ΠΗΓΗ: www.zougla.gr


Κινητοποιήσεις για την έδρα του δήμου Δοξάτου
(19/05/2010)


Κινητοποιήσεις στην εθνική οδό Δράμας- Καβάλας πραγματοποιούν αυτή την ώρα κάτοικοι του δήμου Δοξάτου, με τον αποκλεισμό του δρόμου στο ύψος του Ιππικού Ομίλου, με αίτημα τον ορισμό της έδρας του νέου δήμου Δοξάτου- Καλαμπακίου, που από το Υπουργείο Εσωτερικών ορίστηκε να είναι το Καλαμπάκι. Η κίνηση των οχημάτων εκτρέπεται μέσα από το δημοτικό διαμέρισμα του Δοξάτου.

ΠΗΓΗ: www.news.ert.gr

PLAY-OUT Α-1 Ε.Π.Σ.ΔΡΑΜΑΣ 2009-2010

10η Αγωνιστική (και τελευταία για φέτος..)
22-05-2010

Κεραυνός Μοναστηρακίου ΑΕ Κυργίων 2-2

Φίλιπποι Δοξάτου ΠΑΟΠ Ν. Αμισού 5-1 * Τα γκολ των "Φιλίππων" οι Μπεζυργιάννης(2), Ιωαννίδης, Ουζούνογλου Γ., Φλώρος.

Μέγας Αλ. Ξηροποτάμου Ακρίτας Κ. Νευροκοπίου 1-2

Η βαθμολογία

7 Φίλιπποι Δοξάτου 51
8 ΠΑΟΠ Ν. Αμισού 45
9 Ακρίτας Κ. Νευροκοπίου 43
10 ΑΕ Κυργίων 43
11 Κεραυνός Μοναστηρακίου 27
12 Μέγας Αλ. Ξηροποτάμου 23

Υποβιβάζονται στην Α-2 το Μοναστηράκι και ο Ξηροπόταμος.