.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Δημιουργία «ΚΕΝΤΡΟΥ ΝΕΟΤΕΡΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ» της πόλης του Δοξάτου

Δημιουργία «ΚΕΝΤΡΟΥ ΝΕΟΤΕΡΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ» της πόλης του Δοξάτου

 Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας γνωστοποιήσω ότι οι προσπάθειές μας, προκειμένου η μαρτυρική διαδρομή της ένδοξης πόλης του Δοξάτου, όχι μόνον ν’ αναγνωριστεί, αλλά και να αποτελέσει και κέντρο ιστορικής αναφοράς και μνήμης, έφεραν αποτελέσματα.
 Ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Κων/νος Τασούλας κατά τη συνάντηση μας για το όλο ζήτημα, ως μου ετέθη από πλευράς σας κατά την φετινή εκδήλωση «Ημέρα Μνήμης», αλλά και ως αναδείχθηκε με την κατάθεση ανάλογης επίσημης αναφοράς μου στην Βουλή, έκανε δεκτό το αίτημα (επισυνάπτεται το σχετικό κείμενο), δεσμευόμενος και για κάθε επιστημονική συνδρομή, ώστε να ιδρυθεί στο Δοξάτο «ΚΕΝΤΡΟ ΜΝΗΜΗΣ ΝΕΟΤΕΡΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ».
 Σημειώνεται, τέλος, ότι κατόπιν απόφασης της Επιτροπής Διεκδίκησης Γερμανικών Αποζημιώσεων του Ελληνικού Κοινοβουλίου, αρχές του επόμενου έτους έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στην Αθήνα διεθνές επιστημονικό συνέδριο αναφορικά με τις γερμανικές αποζημιώσεις, στο οποίο και θα υπάρξει σχετική εκπροσώπηση από πλευράς μας.
 Παραμένω στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε βοήθεια.

Σημ. "Δοξατινών Νέων: Παρακάτω η απάντηση του υπουργού Πολιτισμού κ. Τασούλα στην σχετική αναφορά του βουλευτή Ν.Δ. Δράμας κ. Δημ. Κυριαζίδη.
ΠΗΓΗ: 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΚΑΡΚΑΝΤΖΕΛΗ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ "ΠΟΤΑΜΙΟΥ" ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΣΤΑΡ ΔΡΑΜΑΣ - 21 ΝΟΕ 2014

Σημ. "Δοξατινών Νέων": Η συνέντευξη μετά το 42ο λεπτό του βίντεο.