.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

ΔΗΜΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ- ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΔΟΞΑΤΟΥ (ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Δ) - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΣΕ ΔΡΑΣΗ

Μεταφέρω από την ιστοσελίδα του Δήμου Δοξάτου www.doxato.gr:

Πρόγραμμα ''Νέα Γενιά σε Δράση''

''Νέα Γενιά σε Δράση''. Ένα πρόγραμμα της Ευρωπαικής Ένωσης για το περιβάλλον.
Η ΔΗ.ΚΕ.ΔΗ.Δ. έχει δημιουργήσει μια ομάδα νέων (ηλικίας 18-30 ετών) για την υλοποίηση ενός προγράμματος για το περιβάλλον.
Το έργο με τίτλο ''Οι νέοι του Δήμου Δοξάτου πρωτοστατούν στην ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης''. περιλαμβάνει συμμετοχή νέων ηλικίας 18 έως 30 για την δημιουργία περιπτέρων στο χώρο των Πηγών του Δήμου Δοξάτου που θα αφυπνίσουν τους δημότες για την ρύπανση του περιβάλλοντος και για την ανάγκη προστασίας του. Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί από τον Οκτώβριο 2009 έως τον Αύγουστο του 2010.
Όποιος επιθυμεί να συμμετέχει στο πρόγραμμα- ανεξαρτήτου ηλικίας- μπορεί να δηλώσει συμμετοχή στο e-mail: Doxpr6@otenet.gr
«Οι Νέοι του Δήμου Δοξάτου πρωτοστατούν στην ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης»»

'' Nέα Γενιά σε Δράση''

Πρόγραμμα: ‘’Νέα Γενιά σε δράση’’ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής


Δράση1 -Νεολαία για την Ευρώπη-: 1.2. Πρωτοβουλίες Νέων (Εθνική Πρωτοβουλία)

Τι είναι: δυνατότητα συμμέτοχης νέων σε δραστηριότητες δικής τους επινόησης για να αναπτύξουν την ικανότητα ανάληψης πρωτοβουλίας.Θεσπίζονται και υλοποιούνται από τους ίδιους τους νέους. Σημαντική εμπειρία μη τυπικής μάθησης

ΦΟΡΕΑΣ ΕΓΚΡΙΣΗΣ: ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ - Ινστιτούτο Νεολαίας
ΦΟΡΕΑΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ:ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΔΟΞΑΤΟΥ
(ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Δ)

ΚΩΔΙΚΟΣ ΑΙΤΗΣΗΣ: 1.2/R3/2009/07

ΔΙΑΡΚΕΙΑ:11 μήνες (01.10.2009-31.08.2010)

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 8.350,00 €

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ
Εθνική Υπηρεσία: 6.750,00€
Ιδία συμμετοχή: 1.600,00 €


Συνοπτική περιγραφή:
Το πρόγραμμα έχει στόχο την ευαισθητοποίηση σχετικά με το ζήτημα της προστασίας του περιβάλλοντος και ενθάρρυνση για ανάληψη πρωτοβουλίας αναφορικά με την ανεξέλεγκτη ρύπανση του και την σπατάλη των φυσικών πόρων. Το έργο αφόρα την δημιουργία πέντε περιπτέρων όπου με πρωτότυπο τρόπο θα προσπαθήσουν να ευαισθητοποιήσουν. Περιλαμβάνει συλλογή φωτογραφικού υλικού για την ανάδειξη του τοπικού φυσικού πλούτου καθώς και των περιβαλλοντικών προβλημάτων, δημιουργία κατασκευών από μαθητές για την παράγωγη ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές και την έκθεση τους στα περίπτερα που θα δημιουργηθούν στον χώρο των Πηγών Δήμου Δοξάτου από τον Μάιο μέχρι τον Ιούλιο. Η προσπάθεια αυτή εντάσσεται σε μια σειρά ενεργειών από τον Δήμο Δοξάτου για την εκπόνηση προγραμμάτων για την προστασία και αναβάθμιση του φυσικού, αρχιτεκτονικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος, στο πλαίσιο των εθνικών και ευρωπαϊκών πολιτικών.
Το πρόγραμμα αυτό υλοποιείται με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η παρούσα δημοσίευση δεσμεύει μόνο τον συντάκτη της και η Επιτροπή δεν ευθύνεται για τυχόν χρήση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α-1 Ε.Π.Σ. ΔΡΑΜΑΣ 2009-2010

Το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009, στα πλαίσια της 14ης αγωνιστικής, οι "Φίλιπποι" γνώρισαν την ήττα στην έδρα τους από τον Άγιο Αθανάσιο. Μετά από τα τελευταία καλά αποτελέσματα, η ομάδα του Δοξάτου δεν μπόρεσε να φτάσει σε θετικό αποτέλεσμα κόντρα στον "Μέγα Αλέξανδρο", που, σημειωτέον, βρίσκεται στην 2η θέση της βαθμολογίας και που αν δεν υπήρχε ο πανίσχυρος φέτος Πανδραμαϊκός, προφανώς θα ήταν ένας από τους βασικούς δικδικητές του τίτλου.. Πάντως, χαρακτηριστικό είναι πως οι "Φίλιπποι" εξακολουθούν να έχουν την 2η(!) καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος της Α-1..