.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

V. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΔΟΞΑΤΙΝΩΝ ΓΙΑ ΕΔΡΑ ΔΗΜΟΥ 4ης ΙΟΥΝΙΟΥ 2010 - ΒΙΝΤΕΟ









IV. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΔΟΞΑΤΙΝΩΝ ΓΙΑ ΕΔΡΑ ΔΗΜΟΥ 4ης ΙΟΥΝΙΟΥ 2010 - ΒΙΝΤΕΟ









III. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΔΟΞΑΤΙΝΩΝ ΓΙΑ ΕΔΡΑ ΔΗΜΟΥ 4ης ΙΟΥΝΙΟΥ 2010 - ΒΙΝΤΕΟ









II. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΔΟΞΑΤΙΝΩΝ ΓΙΑ ΕΔΡΑ ΔΗΜΟΥ 4ης ΙΟΥΝΙΟΥ 2010 - ΒΙΝΤΕΟ











I. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΔΟΞΑΤΙΝΩΝ ΓΙΑ ΕΔΡΑ ΔΗΜΟΥ 4ης ΙΟΥΝΙΟΥ 2010 - ΒΙΝΤΕΟ







ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ - ΑΠ' ΟΛΑ ΕΧΕΙ Ο ΜΠΑΞΕΣ..

Αστυνομικό Δελτίο
16/06/2010



Σύλληψη ατόμου για ληστεία σε κατάστημα ψιλικών

Μετά από έρευνες και συντονισμένες προσπάθειες Αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Δράμας, συνελήφθη χθες (14-6-2010) και ώρα 19.40΄, εντός των ορίων του αυτοφώρου, ένας 29χρονος ημεδαπός, ο οποίος περί ώρα 18.20΄της ίδιας μέρας, εισήλθε σε κατάστημα ψιλικών της πόλης μας και με την απειλή μαχαιριού ανάγκασε τον υπάλληλο του καταστήματος να του παραδώσει χρηματικό ποσό εκατό (100) ευρώ και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή.

- Στην κατοχή του 29χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε το μαχαίρι, καθώς και το χρηματικό ποσό των πενήντα (50) ευρώ, το οποίο αποδόθηκε στον παθόντα.

- Ο συλληφθείς με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία θα προσαχθεί στην κα Εισαγγελέα Πλημ/κών Δράμας.

Σύλληψη ατόμου για κατοχή και εμπορία ναρκωτικών

Μετά από συντονισμένες προσπάθειες των Αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος, του Τμήματος Τροχαίας και της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Δράμας, συνελήφθη ένας 37χρονος ημεδαπός για κατοχή και εμπορία ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα, νυχτερινές ώρες της 14-6-2010 στη Δράμα, σε γενόμενο αστυνομικό κατελήφθη ο 37χρονος να κατέχει έξι (6) συσκευασίες με ηρωίνη συνολικού μικτού βάρους 5,5 γραμμαρίων και εβδομήντα οκτώ (78) δισκία φαρμάκων που υπάγονται στο «Νόμο για τα ναρκωτικά» χωρίς να υπάρχει γι’ αυτά ιατρική συνταγή.

- Τα ναρκωτικά καθώς και το χρηματικό ποσό των επτακοσίων (700) ευρώ που βρέθηκε στην κατοχή του 37χρονου ως προϊόν προερχόμενο από εμπόριο ναρκωτικών κατασχέθηκαν.

- Ο συλληφθείς με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία θα προσαχθεί στην κα Εισαγγελέα Πλημ/κών Δράμας.

Σύλληψη ατόμων για Μαστροπεία και ΄΄εκδιδομένων με αμοιβή προσώπων΄΄

Μετά από αξιοποίηση σχετικών πληροφοριών και συντονισμένες προσπάθειες των Αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Δράμας, σήμερα (15-6-2010) και ώρα 01.00΄ σε κέντρο διασκέδασης στην Αγία Παρασκευή Δράμας, συνελήφθησαν ένας 19χρονος ημεδαπός και δύο (2) αλλοδαπές υπήκοοι Νιγηρίας (31χρονη και 24χρονη), ενώ αναζητείται η 43χρονη ιδιοκτήτρια του καταστήματος που απουσίαζε κατά τη διάρκεια του ελέγχου, κατηγορούμενοι, ο μεν πρώτος για Μαστροπεία, και υγειονομικές παραβάσεις και οι τελευταίες για παράβαση του Νόμου περί εκδιδομένων επ’ αμοιβή προσώπων.

Ειδικότερα, οι δύο αλλοδαπές εργαζόμενες στο κατάστημα συμφώνησαν να συνευρεθούν με αστυνομικούς της Υπηρεσίας μας που παρουσιάστηκαν ως πελάτες έναντι χρηματικού ποσού, το οποίο το παρέδωσαν στον 19χρονο υπεύθυνο του καταστήματος.

Ο ανωτέρω όπως διαπιστώθηκε δεν κατείχε βιβλιάριο υγείας και την απαιτούμενη από το νόμο άδεια εργασίας.

Στην κατοχή του ανωτέρω συλληφθέντος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι (6) προφυλακτικά και το χρηματικό ποσό των επτακοσίων πέντε (705) ευρώ, μεταξύ των οποίων και τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα, ως προϊόντα προερχόμενα από παράνομη δραστηριότητα.

- Οι συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία θα προσαχθούν στην κα. Εισαγγελέα Πλημ/κών Δράμας.

Σύλληψη ατόμων για κατοχή και εμπορία ναρκωτικών

Από Αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Δράμας, συνελήφθησαν χθες (14-6-2010) και ώρα 15.00΄ δύο ημεδαποί (25χρονος και 29χρονος) για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, ο 25χρονος δημοτικός υπάλληλος προ επικείμενης κατ΄οίκον έρευνας παρέδωσε με ιδία βούληση δύο (2) νάυλον συσκευασίες που περιείχαν κάνναβη μικτού βάρους 1,9 και 27 γραμμαρίων αντίστοιχα.

Όπως προέκυψε από τη διενεργούμενη προανάκριση η ποσότητα των 27 γραμμαρίων κάνναβης ανήκε στον 29χρονο συλληφθέντα, την οποία προμηθεύτηκε έναντι χρηματικού ποσού από 42χρονο ημεδαπό, ιδιοκτήτη καφετέριας, σε προάστιο της Δράμας.

- Τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν.

- Σε βάρος του 42χρονου, ο οποίος δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Δράμας για εμπορία ναρκωτικών.

- Οι συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία θα προσαχθούν στην κα Εισαγγελέα Πλημ/κών Δράμας.


Σύλληψη αλλοδαπών για Παράνομη Είσοδο στη Χώρα μας

Από Αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Παρανεστίου Δράμας, συνελήφθησαν εννέα (9) αλλοδαποί υπήκοοι Αφγανιστάν, διότι την 14-6-2010 και ώρα 12:30΄ στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Παρανεστίου Δράμας, σε γενόμενο αστυνομικό έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι εισήλθαν και παρέμεναν παράνομα στη Χώρα μας.

- Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα. Εισαγγελέα Πλημ/κών Δράμας.


Σύλληψη αλλοδαπού για παραβάσεις Κ.Ο.Κ.

Από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Δοξάτου Δράμας, συνελήφθη ένας 52χρονος αλλοδαπός υπήκοος Βουλγαρίας, διότι χθες (14-6-2010) και ώρα 23:00΄ στο Δοξάτο Δράμας, σε γενόμενο αστυνομικό έλεγχο κατελήφθη να οδηγεί δίκυκλο μοτοποδήλατο χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας, ενώ στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης και ασφαλιστηρίου συμβολαίου.

- Ο συλληφθείς με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία θα προσαχθεί στην κα Εισαγγελέα Πλημ/κών Δράμας.

Σύλληψη ατόμων για παράνομη εργασία αλλοδαπών

Από Αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κ. Νευροκοπίου συνελήφθησαν, ένας 41χρονος ημεδαπός και δύο (2) αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, διότι χθες (14-6-2010) και ώρα 20:30΄ , σε γενόμενο αστυνομικό έλεγχο κατελήφθη ο πρώτος να απασχολεί σε εργασία μεταφοράς κτηνοτροφικών προϊόντων τους δύο αλλοδαπούς, οι οποίοι στερούνταν αδειών διαμονής και εργασίας.

- Οι συλληφθέντες θα προσαχθούν με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία στην κα. Εισαγγελέα Πλημ/κών Δράμας.

Σύλληψη ατόμου για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος και λοιπές παραβάσεις Κ.Ο.Κ


Από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Δοξάτου, συνελήφθη ένας 51χρονος ημεδαπός, διότι χθες (14-06-2010) και ώρα 04:45΄ στο Καλαμπάκι Δράμας σε αστυνομικό έλεγχο που έγινε με ηλεκτρονική συσκευή για διερεύνηση αλκοόλης, αμέσως μετά την εμπλοκή του σε τροχαίο υλικών ζημιών, βρέθηκε να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο υπό την επίδραση οινοπνεύματος σε ποσοστό 0,89 ‰ στον εκπνεόμενο αέρα.

Επίσης, όπως διαπιστώθηκε, ο ανωτέρω οδηγός στερούνταν άδειας ικανότητας οδηγού και ασφαλιστηρίου συμβολαίου.

- Ο συλληφθείς με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία θα προσαχθεί στην κα. Εισαγγελέα Πλημ/κών Δράμας.

Δημοπράτηση του αναψυκτηρίου των Πηγών Βοϊράνης του Δήμου Δοξάτου

Δημοπρατείται με πλειοδοτικό, φανερό και προφορικό διαγωνισμό, το αναψυκτήριο, που βρίσκεται στις Πηγές Βοϊράνης του Δήμου Δοξάτου. Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί στο Δημοτικό κατάστημα Κυργίων του Δήμου Δοξάτου, βάσει διακηρύξεως και ενώπιον της αρμόδιας Δημαρχιακής Επιτροπής, την 24η Ιουνίου, ημέρα Πέμπτη και ώρα 12 π.μ. έως 13 π.μ.Η διακήρυξη είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Δήμου, στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες-Διαγωνισμοί-Δημοπρασίες.


Διαγωνισμοί - Δημοπρασίες
ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΗΓΩΝ ΔΗΜΟΥ ΔΟΞΑΤΟΥ
Κύργια,14-06-2010
Αρ. Πρωτ.:7067

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΔΙΑΜ/ΣΜΑ ΔΡΑΜΑΣ
Δ/ΝΣΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
& ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Ν. ΔΡΑΜΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ &
ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
Δ/ΝΣΗ: Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ 1 Α
ΤΚ 660 32 ΚΥΡΓΙΑ
ΠΛΗΡ.: ΠΟΛΥΒΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ
Τηλ.: 2521072020
Fax: 2521352221
e-mail: ddoxatou@otenet.gr
ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΟΞΑΤΟΥ
Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις του Δημοτικού και Κοινοτικού Κώδικα Ν.3463/2006 και ΠΔ 270/81 «Περί καθορισμού των οργάνων, της διαδικασίας και των όρων διενέργειας δημοπρασιών δι’ εκποίησιν ή εκμίσθωσιν πραγμάτων των Δήμων και Κοινοτήτων»
2. Την με αριθμό 91/2010 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δοξάτου
ΔΙΑΚΗΡΥΤΤΕΙ ΟΤΙ
Προκηρύσσει φανερή και προφορική πλειοδοτική δημοπρασία για την εκμίσθωση μετά από πλειοδοτικό, φανερό και προφορικό διαγωνισμό, του αναψυκτηρίου, που βρίσκεται στις πηγές Βοϊράνης του Δήμου Δοξάτου, εμβαδού 170 τ.μ. και του περιβάλλοντος αυτού χώρου, συνολικής έκτασης του αναψυκτηρίου μετά του περιβάλλοντος χώρου 20.337,50 τ.μ. Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί στο Δημοτικό κατάστημα Κυργίων του Δήμου Δοξάτου, βάσει διακηρύξεως, η οποία θα δημοσιευθεί εντός 10 ημερών προ του διαγωνισμού, με τοιχοκόλληση αντιγράφου αυτής στον πίνακα ανακοινώσεων στην εξώθυρα των Δημοτικών καταστημάτων του Δήμου Δοξάτου ως και στα δημοσιότερα μέρη αυτού, ενώ περίληψη της διακηρύξεως θα δημοσιευθεί σε δύο εφημερίδες του Νομού.
Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί, ενώπιον της αρμόδιας Δημαρχιακής Επιτροπής, την 24 Ιουνίου, ημέρα Πέμπτη και ώρα 12 π.μ. έως 13 π.μ. και μπορεί να συνεχίζεται και πέρα από την καθορισμένη ώρα, εφόσον εξακολουθούν χωρίς διακοπή οι προσφορές, με τους κάτωθι όρους :
1)Το τίμημα της πρώτης προσφοράς (6.000,00€ ετησίως) και ως συνεπεία αυτής, το ποσό της εγγύησης που θα πρέπει να καταβληθεί από τους ενδιαφερομένους για συμμετοχή στο διαγωνισμό και θα αντιστοιχεί στο 1/10 (ή 10%) της πρώτης προσφοράς για ένα έτος, το οποίο θα αναπροσαρμόζεται κατά ποσοστό ίσο με το 75% της μεταβολής του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (ΔΤΚ), όπως αυτός υπολογίζεται από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία (ΕΣΥΕ) για τους αμέσως προηγούμενους δώδεκα (12) μήνες.
2)Η διάρκεια της μίσθωσης ορίζεται για (12) δώδεκα έτη αρχομένη από την επόμενη της υπογραφής του μισθωτηρίου συμβολαίου και λήγουσα την αντίστοιχη ημερομηνία του δωδέκατου χρόνου.
3)Ότι η εγγυητική αυτή θα αντικατασταθεί μετά την υπογραφή της σύμβασης μίσθωσης από άλλη, ποσού ίσου και αντίστοιχου με το επιτευχθέν ετήσιο μίσθωμα, για τη εξασφάλιση εντός των υπό της διακήρυξης οριζόμενων προθεσμιών καταβολής του μισθώματος.
4)Ότι ο αναδειχθησόμενος τελευταίος πλειοδότης υποχρεούται να παρουσιάσει αξιόχρεο εγγυητή, ο οποίος θα υπογράψει τα πρακτικά και θα καθίσταται αλληλεγγύως και εις ολόκληρον υπεύθυνος για την εκπλήρωση των όρων της σύμβασης.
5)Ότι αποκλείονται από τον διαγωνισμό οφειλέτες του Δήμου. Η φερεγγυότητα των εγγυητών υπόκειται στην κρίση της αρμόδιας επιτροπής.
6)Ότι κάθε προσφορά είναι δεσμευτική για τον πλειοδότη και η δέσμευση αυτή μεταβαίνει αλληλοδιαδόχως από τον πρώτο στους επόμενους και επιβαρύνει οριστικά τον τελευταίο πλειοδότη και τον εγγυητή του.
7)Ότι αν κάποιος πλειοδοτεί για λογαριασμό άλλου οφείλει να δηλώσει αυτό στην επιτροπή που διεξάγει τον διαγωνισμό, πριν αρχίσει ο διαγωνισμός και να καταθέσει το σχετικό ειδικό πληρεξούσιο για τον σκοπό αυτό, διαφορετικά θεωρείται ότι μετέχει για αποκλειστικά δικό του λογαριασμό.
8)Ότι ο τελευταίος πλειοδότης δεν αποκτά κανένα δικαίωμα για αποζημίωση, από τη μη έγκριση των πρακτικών της δημοπρασίας από το αρμόδιο όργανο του Δήμου ή της Διοικητικής Αρχής.
9)Ότι ο τελευταίος πλειοδότης υποχρεούται εντός (10) ημερών από την κοινοποίηση με αποδεικτικό παραλαβής της απόφασης της διοικητικής αρχής περί κατακύρωσης ή έγκρισης του αποτελέσματος της δημοπρασίας, να προσέλθει με τον εγγυητή για τη σύνταξη και υπογραφή της σύμβασης, αλλιώς η κατατεθείσα εγγύηση καταπίπτει υπέρ του Δήμου χωρίς δικαστική παρέμβαση και ενεργείται αναπλειστηριασμός εις βάρος αυτού και του εγγυητή για την είσπραξη της διαφοράς από την παλιά και νέα δημοπρασία.
10)Ότι ο διαγωνισμός επαναλαμβάνεται από τον κ. Δήμαρχο αν δεν παρουσιασθεί κατά τη διάρκεια αυτού πλειοδότης.
11)Η δημοπρασία επαναλαμβάνεται με απόφαση της Δημαρχιακής Επιτροπής αν:
α) το αποτέλεσμα της δεν εγκριθεί λόγω ασύμφορης προσφοράς ή σφάλματος κατά τη διενέργεια της δημοπρασίας.
β) μετά την κατακύρωση των πρακτικών του διαγωνισμού ο τελευταίος πλειοδότης ή ο εγγυητής αρνούνται να υπογράψουν τα πρακτικά.
γ) μετά την κοινοποίηση στον τελευταίο πλειοδότη της εγκριτικής απόφασης της Περιφέρειας Διοίκησης Ν. Δράμας για το αποτέλεσμα της δημοπρασίας, δεν έρθει αυτός ή ο εγγυητής του για τη σύνταξη ή την υπογραφή της σύμβασης μίσθωσης ή δεν αντικαταστήσει ο τελευταίος πλειοδότης την εγγύηση συμμετοχής με εγγύηση καλής εκτέλεσης της σύμβασης.
δ) βάσιμα προκύψει η υπόνοια συνεννόησης ή συμπαιγνίας μεταξύ των πλειοδοτών με αποτέλεσμα να γίνει ή εκμίσθωση χωρίς πραγματικό ανταγωνισμό. Στην περίπτωση αυτή η αρμόδια για τη δημοπρασία επιτροπή εκθέτει στα πρακτικά τα όσα συνέβησαν καθώς και τη γνώμη της σ’ αυτά.
12)Ότι οι επαναληπτικές δημοπρασίες γνωστοποιούνται με περιληπτική διακήρυξη του Δημάρχου, που αναφέρεται στους όρους της πρώτης διακήρυξης και δημοσιεύεται πέντε (5) τουλάχιστον ημέρες πριν από τη διενέργεια του διαγωνισμού. Η επαναληπτική δημοπρασία διενεργείται βάση την τελευταία προσφορά που δόθηκε στην προηγούμενη δημοπρασία.
ΕIΔΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ
Η διάρκεια της σύμβασης μίσθωσης ορίζεται σε δώδεκα έτη
1)Το μίσθωμα θα καταβάλλεται από τον ανάδοχο σε τρεις ισόποσες δόσεις (4μηνιαίες), στο τέλος κάθε μισθωτικού τετραμήνου και ειδικότερα το τελευταίο πενθήμερο, μαζί με το ανάλογο τέλος χαρτοσήμου, στο ταμείο του Δήμου, με την έκδοση των νόμιμων παραστατικών. Σε περίπτωση καθυστέρησης καταβολής του μισθώματος αυτό επιβαρύνεται με τους νόμιμους τόκους.
2)Το μίσθιο θα χρησιμοποιηθεί από τον μισθωτή αποκλειστικά και μόνον ως αναψυκτήριο, καφεζαχαροπλαστείο ή εστιατόριο ή για όλες τις παραπάνω δραστηριότητες και θα ανήκει στην κατηγορία πολυτελείας. Απαγορεύεται ρητά η χρήση του για οποιονδήποτε άλλο σκοπό. Απαγορεύεται ρητά η διοργάνωση από τον μισθωτή, γάμων εντός του καταστήματος, καθώς και στον οριοθετημένο περιβάλλοντα χώρο αυτού.
3)Απαγορεύεται ρητά η μετατροπή χρήσης του μισθίου από τις στην προηγούμενη παράγραφο οριζόμενες δραστηριότητες, σε διαφορετικό είδος καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, χωρίς έγγραφη συναίνεση κατόπιν σύμφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου και χωρίς έγγραφη τροποποίηση του συμφωνητικού μίσθωσης.
4)Απαγορεύεται η ολική ή μερική παραχώρηση του μισθίου σε τρίτο, με οποιονδήποτε τρόπο, με ή χωρίς αντάλλαγμα, καθόλη τη διάρκεια της μίσθωσης χωρίς έγγραφη συναίνεση κατόπιν σύμφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο μισθωτής όμως είναι υποχρεωμένος να παραχωρεί στον εκμισθωτή, κατ’ απόλυτη προτεραιότητα και χωρίς αντάλλαγμα, τη χρήση του προαύλιου χώρου του μισθίου, όπως αυτός έχει καθορισθεί από το προαναφερόμενο τοπογραφικό διάγραμμα, για τη διοργάνωση εκδηλώσεων, συναυλιών και άλλων συναφών δραστηριοτήτων.
5)Απαγορεύεται ρητά η αναμίσθωση και η υπεκμίσθωση του μισθίου.
6)Ο μισθωτής δικαιούται να τοποθετήσει τραπεζοκαθίσματα σε όλη την έκταση του καθορισμένου αύλειου χώρου.
7)Απαγορεύεται στον μισθωτή η υπαίθρια αποθήκευση ποτών τροφίμων, απορριμμάτων ή άλλων υλικών. Επιτρέπεται όμως η υπαίθρια αποθήκευση των τραπεζοκαθισμάτων που χρησιμοποιούνται στον αύλειο χώρο.
8)Απαγορεύεται στον μισθωτή η τοποθέτηση και χρήση στον αύλειο χώρο οποιασδήποτε συσκευής παρασκευής φαγητών. Εξαιρείται η τοποθέτηση μηχανής για την παρασκευή διογκωμένου αραβοσίτου (ποπ–κορν).
9)Η χρήση της μουσικής στον περιβάλλοντα χώρο μπορεί να γίνεται μόνο από μηχανήματα παραγωγής ήχου και σε ένταση που δεν θα διαταράσσει την ηρεμία του τοπίου και δεν θα ενοχλεί τους διερχόμενους επισκέπτες.
10)Απαγορεύεται η χρήση οποιασδήποτε συσκευής παραγωγής ήχου κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων στον οριοθετημένο ή μη περιβάλλοντα χώρο του μισθίου, που πραγματοποιούνται από τον Δήμο Δοξάτου, είτε από οποιονδήποτε άλλον φορέα εξουσιοδοτημένο από αυτόν.
11)Επιτρέπεται στον μισθωτή η χρήση ζωντανής μουσικής κατά τους μήνες από Οκτώβριο μέχρι και Μάρτιο και μόνο εντός του καταστήματος.
12)Απαγορεύεται στον μισθωτή η τοποθέτηση και χρήση των συνήθων ευτελών πλαστικών τραπεζοκαθισμάτων. Τα τραπεζοκαθίσματα που θα τοποθετηθούν, να είναι σε αποχρώσεις γήινων χρωμάτων ή λευκού ή μαύρου ή γκρι ή σκούρου πράσινου απαγορευμένης ρητά οποιασδήποτε άλλης απόχρωσης. Για τη σκίαση του αύλειου χώρου μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο φορητά μέσα (ομπρέλες) σε αποχρώσεις όπως αυτές καθορίζονται ανωτέρω για τα τραπεζοκαθίσματα.
13)Ο μισθωτής είναι υποχρεωμένος να φροντίζει ώστε τα τραπεζοκαθίσματα και τα μέσα σκίασης, να είναι πάντα σε πολύ καλή κατάσταση από άποψη εμφάνισης και καθαριότητας.
14)Η επιγραφή του καταστήματος, η μορφή και οι διαστάσεις της θα καθορισθούν σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Δοξάτου.
15)Απαγορεύεται η χρήση φωτεινών επιγραφών από νέον, φωτορυθμικών και οποιονδήποτε φωτεινών ή ηχητικών εφέ.
16)Απαγορεύεται στον μισθωτή η πώληση συσκευασμένων τροφίμων, ποτών και ξηρών καρπών που δεν προορίζονται για άμεση κατανάλωση καθώς και αναμνηστικών δώρων, φωτογραφιών και φωτογραφικών ειδών, καθώς δεν αποτελεί αντικείμενο δραστηριότητας του αναψυκτηρίου.
17)Η ημερήσια ώρα έναρξης της λειτουργίας του αναψυκτηρίου ορίζεται να είναι το αργότερο η 10η πρωινή.
18)Το αναψυκτήριο μπορεί από τους μήνες Νοέμβριο μέχρι και Φεβρουάριο να παραμείνει κλειστό για 30 ημέρες για λόγους ανακαίνισης και συντήρησης των εγκαταστάσεων. Το διάστημα αυτό μπορεί να παραταθεί για 15 ακόμα, το πολύ ημέρες μετά από αίτηση του αναδόχου και με αιτιολογημένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δοξάτου.
19)ο μισθωτής μπορεί να εγκατασταθεί στο μίσθιο συγχρόνως με την υπογραφή του παρόντος συμφωνητικού.
20)Ο μισθωτής υποχρεούται να διατηρεί στην κατοχή του μισθίου, τις υπέρ αυτού δουλείες, τα όρια αυτού και εν γένει το μίσθιο σε καλή κατάσταση, να το προστατεύει από πάσης φύσεως καταπάτηση και διεκδίκηση, αλλιώς ευθύνεται σε αποζημίωση.
21)Ο μισθωτής είναι υποχρεωμένος να κάνει καλή χρήση του μισθίου διαφορετικά ευθύνεται ν’ αποζημιώσει τον εκμισθωτή για τις φθορές και βλάβες που προκαλεί σ’ αυτό, πλην των φυσιολογικών της συνήθους χρήσεως.
22)Ο μισθωτής από την παράδοση του μισθίου και καθόλη τη διάρκεια της μίσθωσης, δύναται να προβαίνει σε αποκλειστικά δικές του δαπάνες και χωρίς κανένα δικαίωμα αποζημιώσεως του εκ της αιτίας αυτής, σε οποιαδήποτε εγκατάσταση και διαρρύθμιση στο εσωτερικό του καταστήματος για καταλληλότερη εξυπηρέτηση των αναγκών και του σκοπού της επιχείρησης που θα λειτουργήσει, με την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει έγγραφη σύμφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν θα θίγονται οι όροι οικοδομικής ασφάλειας του μισθίου, οι σχετικές πολεοδομικές και άλλες διατάξεις καθώς και η καλαισθησία του κτιρίου.
23)Για οποιαδήποτε παρέμβαση ή προσθήκη στον εξωτερικό του κτιρίου οριοθετημένο περιβάλλοντα χώρο, θα πρέπει να υπάρχει σύμφωνη έγγραφη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Οι παρεμβάσεις που επιτρέπονται περιορίζονται σε εργασίες συντήρησης, καθαρισμού και ανακαίνισης που δεν θα αλλοιώνουν τα χαρακτηριστικά του κτίσματος και του χώρου όπως αυτός ήταν κατά την παράδοση.
24)Κατά τη λήξη ή την με οποιονδήποτε τρόπο λύση της μίσθωσης, ο μισθωτής οφείλει να παραδώσει το μίσθιο στην κατάσταση που το παρέλαβε, χωρίς αντίρρηση και καμία όχληση, διαφορετικά ευθύνεται σε αποζημίωση. Ο μισθωτής θα συναποκομίσει από το μίσθιο όλα τα κινητά κυριότητος του των οποίων κάνει χρήση (μηχανικός εξοπλισμός, έπιπλα, σκεύη κ.τ.λ.), οτιδήποτε προσέθεσε ή εγκατέστησε για την καταλληλότερη εξυπηρέτηση του σκοπού της επιχείρησης καθώς και οτιδήποτε άλλο του ανήκει και μπορεί να αφαιρεθεί από το μίσθιο, δίχως να προκαλείται βλάβη σε αυτό, εκτός από αυτές που είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένες με το μίσθιο και θα παραμείνουν προς όφελος του μισθίου, χωρίς καμία υποχρέωση αποζημίωσης του εκμισθωτή προς τον μισθωτή στη περίπτωση κατά την οποία ο μισθωτής κατά τη λύση ή λήξη της μίσθωσης εγκαταλείψει τα κινητά πράγματα του εντός του μισθίου, παρέχεται το δικαίωμα στον εκμισθωτή να τα αποκρίνει χωρίς την έκδοση σχετικής δικαστικής απόφασης και χωρίς υποχρέωση αποζημίωσης στο μισθωτή.
25)Ο εκμισθωτής έχει δικαίωμα να εκτελέσει οποιαδήποτε εργασία στον μίσθιο εσωτερικά κι εξωτερικά, αφού προηγουμένως ειδοποιήσει τον μισθωτή τουλάχιστον 30 ημέρες πριν από την έναρξη των σχετικών εργασιών.
26)Οι δαπάνες για ηλεκτροφωτισμό, ύδρευση, καθαριότητα, συντήρηση κλπ του μισθίου καθώς και τυχόν επιπρόσθετα τέλη, δικαιώματα και οποιεσδήποτε άλλες υποχρεώσεις απορρέουν από τη χρήση του μισθίου είτε προς τρίτους είτε προς ΝΠΔΔ ή ΝΠΙΔ βαρύνουν εξ ολοκλήρου τον μισθωτή.
27)Ο μισθωτής υποχρεούται να μεριμνά για τη καθαριότητα του κτιρίου εσωτερικά – εξωτερικά, τη συντήρηση – φροντίδα του γκαζόν, των φυτών, των δέντρων, την καθαριότητα των υδάτων και γενικότερα τον οριοθετημένο περιβάλλοντα χώρο του μισθίου και να διατηρεί αυτόν σε καλή κατάσταση. Επίσης βαρύνεται με τις δαπάνες που απαιτούνται για την καθαριότητα και την συντήρηση των φυτών, των δέντρων και γενικότερα της καθαριότητας του οριοθετημένου περιβάλλοντος χώρου.
28)Ο εκμισθωτής δεν φέρει απολύτως καμία ευθύνη απέναντι στον μισθωτή ούτε έχει υποχρέωση αποζημίωσης, αν δεν μπορεί να παραδώσει σε αυτόν το μίσθιο εξαιτίας οποιουδήποτε εμποδίου.
29)Ο εκμισθωτής δεν ευθύνεται έναντι του μισθωτή για την πραγματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το μίσθιο, της οποίας τεκμαίρεται ότι έχει λάβει γνώση, ούτε για την ύπαρξη οποιασδήποτε δουλείας επί του κτήματος, ούτε συνεπώς υποχρεούται στην επιστροφή η μείωση του μισθώματος, ούτε στη λύση της μίσθωσης.
30)Ο μισθωτής εξέτασε το μίσθιο και το βρήκε της τέλειας αρεσκείας του και κατάλληλο για τη χρήση που συμφωνήθηκε. Ο εκμισθωτής παρέδωσε το κατάστημα σε άριστη κατάσταση και δεν έχει καμία ευθύνη για τις επισκευές που θα απαιτηθούν να γίνουν, έστω και αναγκαίες, η δε δαπάνη βαρύνει αποκλειστικά τον μισθωτή.
31)Τριμελής επιτροπή που ορίζεται από το Δημοτικό Συμβούλιο, ελέγχει την τήρηση των όρων της σύμβασης. Ο έλεγχος γίνεται κατά τακτά χρονικά διαστήματα, που καθορίζονται από την επιτροπή αλλά δεν μπορούν να είναι περισσότερα από δύο φορές το έτος ή έκτακτα κατόπιν καταγγελίας. Για το σκοπό αυτό τηρείται ειδικό βιβλίο όπου αναγράφονται τα αποτελέσματα κάθε τακτικής ή έκτακτης επιθεώρησης. Η επιτροπή επισημαίνει γραπτώς στον ανάδοχο τις τυχόν παρεκκλίσεις από τους όρους της σύμβασης και καθορίζει το χρόνο συμμόρφωσης που σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο από επτά ημερολογιακές ημέρες ανάλογα με το είδος της παρέκκλισης. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, του επιβάλλει πρόστιμο ίσο με το ένα τεσσαρακοστό όγδοο του ετήσιου μισθώματος. Αν εξακολουθεί να μη συμμορφώνεται το πρόστιμο παραμένει σαν μηνιαία πάγια προσαύξηση στο μίσθωμα. Αν μέσα στο ίδιο ημερολογιακό έτος οι παρεκκλίσεις από τους όρους της σύμβασης ξεπεράσουν τις τρεις ή παρά την επιβολή προστίμου εξακολουθεί να μην συμμορφώνεται για διάστημα μεγαλύτερο των δύο μηνών το ζήτημα παραπέμπεται στο Δημοτικού Συμβούλιο του Δήμου Δοξάτου με το ερώτημα της έκπτωσης του αναδόχου.
32)Αν ο ανάδοχος θεωρεί ότι παρακωλύεται το έργο του από αντισυμβατικές ή παράλογες απαιτήσεις της τριμελούς επιτροπής του Δήμου Δοξάτου απευθύνεται με αίτηση του στο Δημοτικό Συμβούλιο. Κατά τη συζήτηση της αίτησης μπορεί να παραστεί στη συνεδρίαση για να αναπτύξει και προφορικά τις απόψεις του.
33)Τυχόν φθορές που μπορεί να προκληθούν από φυσική καταστροφή πιστοποιούνται από την τριμελή επιτροπή ελέγχου σε διάστημα 48 ωρών, μετά το συμβάν, σε συνεργασία με τον ανάδοχο και συντάσσεται σχετικό πρακτικό.
34)Κάθε τροποποίηση των όρων του συμφωνητικού καθώς και η παράταση της μίσθωσης θα αποδεικνύονται αποκλειστικά και μόνον εγγράφως, αποκλειόμενου κάθε άλλου αποδεικτικού μέσου.
35)Η παράβαση κάθε όρου της παρούσας συνεπάγεται την κήρυξη έκπτωτου του μισθωτή και τη λύση της σύμβασης μίσθωσης, οπότε η κατατεθείσα εγγύηση καταπίπτει υπέρ του Δήμου Δοξάτου, χωρίς δικαστική παρέμβαση, γίνεται δε διαγωνισμός σε βάρος αυτού και του εγγυητή του, που ευθύνονται αλληλεγγύως και εις ολόκληρον ο καθένας για την επί έλαττον διαφορά του νέου μισθώματος και τα μισθώματα μέχρι την υπογραφή της νέας σύμβασης, που υπολογίζεται με βάση την προσφορά τους.
36)Η συμμετοχή στον διαγωνισμό σημαίνει πλήρη γνώση και ανεπιφύλακτη αποδοχή των όρων της διακήρυξης.
37)Για οτιδήποτε δεν θα ρυθμίζεται από το ιδιωτικό συμφωνητικό, εφαρμογή έχουν οι διατάξεις περί εμπορικών μισθώσεων.
Τις ενέργειες, που πρέπει να γίνουν στη συνέχεια, αναθέτει στον κ. Δήμαρχο.

Ο
Δήμαρχος Δήμου Δοξάτου
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΧΑΤΖΗΛΑΖΑΡΟΥ