.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Σάββατο 15 Μαΐου 2010

ΝΕΟΣ ΔΗΜΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ-ΤΕΛΙΚΑ Η ΕΔΡΑ ΣΤΟ ΚΑΛΑΜΠΑΚΙ;

Τελικά, η αγωνία για το που θα είναι η έδρα του νέου δήμου Δοξάτου θα παραμένει φαίνεται μέχρι την τελευταία στιγμή, αφού είχαμε νέα αλλαγή στο χωροταξικό ...

Μέχρι και αργά χθες το βράδυ, στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών αναγραφόταν ως έδρα το Καλαμπάκι, ενώ την ίδια ώρα, στην ιστοσελίδα της Βουλής των Ελλήνων αναγραφόταν ως έδρα το Δοξάτο!



Κάνω κάποιες απλές σκέψεις, ως δημότης του μέχρι τώρα δήμου Δοξάτου και κάτοικος του Τ.Δ. Δοξάτου.

Σε περίπτωση που το Τοπικό Διαμέρισμα που θα φιλοξενεί την έδρα του νέου δήμου αποκτήσει πολλαπλά οφέλη λόγω της έλευσης διαφόρων υπηρεσιών, φυσικά και επιθυμώ η έδρα να είναι το Τ.Δ. Δοξάτου, όπως φαντάζομαι κάθε δημότης του νέου δήμου θα θέλει το ίδιο για τον τόπο που διαμένει..

Απο εκεί και πέρα όμως, δεν μπορώ να κατανοήσω το άγχος πολλών συγχωριανών μου για το πως θα πηγαίνουν στην έδρα του δήμου, αν αυτή τελικά είναι το Καλαμπάκι. Δε νομίζω πως η απόσταση είναι τόσο μεγάλη, και ούτε πιστεύω πως θα χρειάζεται τόσο συχνά πια να πηγαίνει ο κάθε δημότης στην έδρα του δήμου για προσωπικές του υποθέσεις.. Φυσικά, το ίδιο ισχύει και στην αντίθετη περίπτωση..

Όσον αφορά την ιστορικότητα της κωμόπολής μας, δε νομίζω αυτή να χαθεί σε περίπτωση που έδρα ορισθεί στο Καλαμπάκι.. Η ιστορία και η μαρτυρικότητα του τόπου μας δεν μπορεί να σβήσει έτσι εύκολα.. Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας και επίτιμος συνδημότης μας κ. Κάρολος Παπούλιας εδώ στο Δοξάτο ήρθε, την 30η Ιουνίου του 2006 , και όχι στην έδρα..

Αυτά που προσωπικά θεωρώ πραγματικά σημαντικά είναι δύο κύρια ζητήματα:

1. Να παραμείνουν ως έχουν όλα όσα έχουμε μέχρι τώρα ως Τοπικό Διαμέρισμα Δοξάτου. Λύκεια, τράπεζα, ταχυδρομείο, αγροτικό ιατρείο, Αστυνομικό Τμήμα, Πνευματικό Κέντρο και Βιβλιοθήκη( αλλά και περαιτέρω ενδυνάμωση και αξιοποίηση όλων των τομέων της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της τοπικής κοινωνίας - π.χ., ακόμη περιμένουμε την αντικατάσταση του αμιάντου στο κλειστό Γυμναστήριο, την αντικατάσταση του χλοοτάπητα στο γήπεδο, όπως και την ουσιαστική αναβάθμιση και αξιοποίηση του ιπποδρόμου ..) και οτιδήποτε άλλο που διευκολύνει τη ζωή των κατοίκων και κάνει ελκυστική την μικρή μας πόλη..

2. Πραγματική ανάπτυξη του νέου δήμου με δημιουργία θέσεων εργασίας και ίσων ευκαιριών για όλους τους δημότες. Πιστεύω πως, για παράδειγμα, το να δημιουργηθεί ένα μεγάλο βιοτεχνικό πάρκο σε οποιαδήπητε περιοχή του δήμου μας και να έρθουν πολλές βιοτεχνίες που θα προσφέρουν πολλές θέσεις εργασίας θα είναι καλό για όλους μας, ανεξάρτητα αν κάποιος θα χρειάζεται 5 λεπτά για να πάει στη δουλειά του ή 15, και ο νοών νοείτο..

Στη Βουλή αιφνιδιαστικά σήμερα, κατέθεσε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης το σχέδιο νόμου για τον «Καλλικράτη». Με δεδομένες τις ημερομηνίες ο Καλλικράτης θα έχει γίνει νόμος του κράτους μέχρι το τέλος του μήνα. Το σχέδιο τελικά προβλέπει τη δημιουργία 325 ισχυρών δήμων σε όλη τη χώρα.
Σε ότι αφορά στους 5 νομούς της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, με τον «Καλλικράτη», δημιουργούνται οι εξής δήμοι:
ΝΟΜΟΣ ΕΒΡΟΥ
Α. Συνιστώνται οι κατωτέρω δήμοι:
1. Δήμος Αλεξανδρούπολης με έδρα την Αλεξανδρούπολη και ιστορική έδρα τη Βήρα αποτελούμενος από τους δήμους α. Αλεξανδρούπολης β. Τραϊανούπολης και γ. Φερών, οι οποίοι καταργούνται.
2. Δήμος Σουφλίου με έδρα το Σουφλί αποτελούμενος από τους δήμους α. Σουφλίου και β. Τυχερού γ. Ορφέα, οι οποίοι καταργούνται.
3. Δήμος Διδυμοτείχου με έδρα το Διδυμότειχο αποτελούμενος από τους δήμους α. Διδυμοτείχου και β. Μεταξάδων, οι οποίοι καταργούνται.
4. Δήμος Ορεστιάδας με έδρα την Ορεστιάδα αποτελούμενος από τους δήμους α. Ορεστιάδος β. Βύσσας γ. Κυπρίνου και δ. Τριγώνου, οι οποίοι καταργούνται
Β. Στον δήμο Σαμοθράκης δεν επέρχεται καμία μεταβολή.
ΝΟΜΟΣ ΡΟΔΟΠΗΣ
Α. Συνιστώνται οι κατωτέρω δήμοι:
1. Δήμος Κομοτηνής με έδρα την Κομοτηνή αποτελούμενος από τους δήμους α. Αιγείρου β. Κομοτηνής και γ. Νέου Σιδηροχωρίου, οι οποίοι καταργούνται.
2. Δήμος Ιάσμου με έδρα τον Ίασμο αποτελούμενος από τους δήμους α. Ιάσμου β. Σώστου και την κοινότητα Αμαξάδων, οι οποίοι καταργούνται.
3. Δήμος Μαρωνείας-Σαπών με έδρα τις Σάπες αποτελούμενος από τους δήμους α. Μαρωνείας και β. Σαπών, οι οποίοι καταργούνται.
4. Δήμος Αρριανών με έδρα τη Φιλλύρα αποτελούμενος από τους δήμους α. Αρριανών β. Φιλλύρας και τις κοινότητες α. Κέχρου β. Οργάνης, οι οποίοι καταργούνται.
ΝΟΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ
Α. Συνιστώνται οι κατωτέρω δήμοι:
1. Δήμος Ξάνθης με έδρα τη Ξάνθη αποτελούμενος από τους δήμους α. Ξάνθης και β. Σταυρούπολης, οι οποίοι καταργούνται.
2. Δήμος Μύκης με έδρα τη Σμίνθη αποτελούμενος από το δήμο Μύκης και τις κοινότητες α. Θερμών β. Κοτύλης γ. Σατρών, οι οποίοι καταργούνται.
3. Δήμος Αβδήρων με έδρα τη Γενισσέα και ιστορική έδρα τα Άβδηρα αποτελούμενος από τους δήμους α. Αβδήρων β. Βιστωνίδος και γ. Σελέρου, οι οποίοι καταργούνται.
Β. Στον δήμο Τοπείρου δεν επέρχεται καμία μεταβολή.
ΝΟΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ
Α. Συνιστώνται οι κατωτέρω δήμοι:
1. Δήμος Καβάλας με έδρα τη Καβάλα αποτελούμενος από τους δήμους α. Καβάλας και β. Φιλίππων, οι οποίοι καταργούνται.
2. Δήμος Νέστου με έδρα τη Χρυσούπολη αποτελούμενος από τους δήμους α. Χρυσούπολης β. Κεραμωτής και γ. Ορεινού, οι οποίοι καταργούνται.
3. Δήμος Παγγαίου με έδρα την Ελευθερούπολη αποτελούμενος από τους δήμους α. Ελευθερούπολης β. Πιερέων γ. Παγγαίου δ. Ελευθερών και ε. Ορφανού, οι οποίοι καταργούνται.
Β. Στον δήμο Θάσου δεν επέρχεται καμία μεταβολή.
ΝΟΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ
Α. Συνιστώνται οι κατωτέρω δήμοι:
1. Δήμος Δράμας με έδρα τη Δράμα αποτελούμενος από το δήμο Δράμας και τη κοινότητα Σιδηρονέρου, οι οποίοι καταργούνται.
2. Δήμος Προσοτσάνης με έδρα τη Προσοτσάνη αποτελούμενος από τους δήμους α. Προσοτσάνης και β. Σιταγρών, οι οποίοι καταργούνται.
3. Δήμος Παρανεστίου με έδρα το Παρανέστι αποτελούμενος από τους δήμους α. Παρανεστίου και β. Νικηφόρου, οι οποίοι καταργούνται.
4. Δήμος Δοξάτου με έδρα το Καλαμπάκι αποτελούμενος από τους δήμους α. Δοξάτου και β. Καλαμπακίου, οι οποίοι καταργούνται.
Β. Στο δήμο Κάτω Νευροκοπίου δεν επέρχεται καμία μεταβολή.
Γ. Οι δήμοι Κάτω Νευροκοπίου και Παρανεστίου χαρακτηρίζοντας ως ορεινοί.



ΠΗΓΗ: www.piazzadelpopolo.blogspot.com(Κομοτηνή) 14/5/2010