.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

ΤΟ ΑΡΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛ. ΣΥΛΛ. ΔΟΞΑΤΟΥ ΣΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΗΣ ΧΩΡΙΣΤΗΣ - ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΜΑΡ 2013 ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΑΛΦΑ ΔΡ ΚΑΙ ΣΤΑΡ ΔΡ.



ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΙΠΠΟΔΡΟΜΟ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ 18 ΜΑΡ 2013 ΒΙΝΤΕΟ





ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΙΠΠΟΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΔΟΞΑΤΟΥ - 18 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013 - ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

Αν και είχε πολύ κρύο σήμερα το πρωί και αργότερα το μεσημέρι, αρκετός ήταν ο κόσμος που βρέθηκε στον χώρο του Ιπποδρόμου του Δοξάτου, τηρώντας το έθιμο του πετάγματος του χαρταετού, αλλά και τρώγοντας τα παραδοσιακά εδέσματα της ημέρας. Οι πιο γλεντζέδες μάλιστα χόρεψαν αρκετά καταπολεμώντας έτσι το πολύ κρύο, το οποίο βέβαια αντιμετωπιζόταν και με την πόση εξαιρετικού τσίπουρου, κρασιού αλλά και μπύρας που, όπως και τα φαγητά (ρεβύθια με σπανάκι, φασολάδα, χαλβάδες, ελιές, λαγάνες κ.λ.π) υπήρχαν σε αφθονία και φυσικά δωρεάν..
Και βέβαια, υπήρχε η βράβευση όσων συμμετείχαν στο πέταγμα του χαρταετού (έχω την εντύπωση πως φέτος πήραν αναμνηστικά διπλώματα όλοι όσοι συμμετείχαν, ενώ τα κύπελλα πήραν οι καλύτεροι, σύμφωνα με την επιτροπή!).  Σε επόμενη ανάρτηση μερικά βίντεο ακόμη από την σημερινή εκδήλωση..

ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ - Και του χρόνου με υγεία !

Η μεγάλη πυραμίδα της Αιγύπτου με Ελληνικό...DNA


Η μεγάλη πυραμίδα της Αιγύπτου με Ελληνικό...DNA

Στις Ιστορίες του Ηρόδοτου εκείνο από τα θαύματα που περιγράφεται περισσότερο και εκτενέστερα είναι οι Πυραμίδες. Ίσως επειδή ήταν το μεγαλειοδέστερο και εντυπωσιακότερο για τις μέρες του οικοδόμημα - και το μοναδικό μνημείο το οποίο σώζεται ακόμη, ως τις μέρες μας, όπως στην τελική του μορφή, σχεδόν ανέπαφο από τον πανδαμάτορα χρόνο αλλά και τον ίδιο τον άνθρωπο.
Σύμφωνα με τα ιστορικά στοιχεία και τις μαρτυρίες Ελλήνων ιστορικών και άλλων φαίνεται να οικοδομήθηκε από Αιγυπτίους για τον Φαραώ Χουφού ή Χέοπα της Τετάρτης Δυναστείας, γύρω στα 2560 π.Χ. Ωστόσο υπάρχουν πολλές ενδείξεις ότι είναι παλαιότερος τόσο, που ενδεχομένως να πλησιάζει ή και να ξεπερνάει τονκατακλυσμό του Δευκαλίωνα (ή Νώε) και συνεπώς να αγγίζει ή και να ξεπερνάει τα 14.000 περίπου χρόνια από σήμερα.