.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ Σ.Φ. ΔΟΞΑΣ ΔΡΑΜΑΣ "ΜΑΥΡΑΕΤΟΙ" ΓΙΑ ΤΑ PLAY OFF


Δόξα Δράμας- Κράτος 3-3


Έπειτα από την πρώτη παράσταση του τσίρκου του Κομπότη και του Μαχλά (ή αλλιώς ‘Νύκταρη’ κατά την εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου), είχαμε εχθές τη δεύτερη. Μιλάμε βέβαια για τους αγώνες διαβάθμισης της Φούτμπολ Λιγκ. Δεδομένου ότι οι παρωδίες έχουν σκοπό να βγάζουν γέλιο, η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για πολύ επιτυχημένο ‘σίριαλ’.

Για όσους έχασαν το πρώτο επεισόδιο, ακολουθεί περίληψη προηγουμένου. Στο πρώτο επεισόδιο (Διαγόρας Ρόδου – Δόξα 0-1) ο διαιτητής Λαμπρόπουλος (συνδέσμου Ηλείας) δέχθηκε να πληρωθεί 30 λεπτά μετά την προγραμματισμένη έναρξη του αγώνος(?!?!?) Οι κακές γλώσσες λεν για πληρωμή εν μέρει με επιταγή. Στην τέχνη αναγνώστη μου επιτρέπονται όλα, μην περιορίζεις το μυαλό σου σε κανονισμούς. Αύριο-μεθαύριο μπορεί να πληρώνουν τους διαιτητές μέσω PayPal, Neteller, Moneybookers ή καρτών PaySafe. Άλλωστε αυτές είναι γνωστές μέθοδοι σε ανθρώπους που ασχολούνται με το παράνομο στοίχημα. Οποιαδήποτε ομοιότητα με άτομα που συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία για τα στοιχηματικά ‘στημένα’ (Χρυσοχοϊδης που σχετίζεται με το Διαγόρα Ρόδου, Κομπότης που σχετίζεται με το Λεβαδειακό, Νύκταρης, που σχετίζεται με τον ΟΦΗ), είναι εντελώς συμπτωματική. Βέβαια, για κάποιον που παρακολουθεί αυτό το σκάνδαλο, ακούγεται περίεργο ότι ένας διαιτητής θα δεχόταν να πληρωθεί 30 λεπτά μετά την προγραμματισμένη έναρξη του ματς από το γηπεδούχο (αναφέρεται ρητά στις κασέτες πως αυτό δε μπορεί να γίνει ) και δε θα κατοχύρωνε τον αγώνα στο φιλοξενούμενο. Συμβαίνουν όμως και περίεργα, ακόμα και με διαιτητές ‘Σουπερ Λιγκ’ (τρομάρα τους).

Φευ, ο φιλοξενούμενος κέρδισε και πάλι, παρά τη φιλότιμη προσπάθεια του διαιτητή ο αγώνας να λήξει με ισοπαλία. Αλλά τουλάχιστον, μια ομάδα που κατέβηκε με 12 παίκτες λόγω παλινωδιών της ΕΠΟ και της Φούτμπολ Λιγκ, ‘τουλάχιστον’ κουράστηκε και χρεώθηκε με κάρτες. Αυτό άλλωστε ήταν και το βασικό ζητούμενο.


Το δεύτερο όμως επεισόδιο του ‘σίριαλ’ δικαίωσε τις προσδοκίες του φιλοθεάμονος κοινού. Διαψεύστηκαν οι Κασσάνδρες που ήθελαν αυτά τα γελοία μπαράζ να μην προσφέρουν θέαμα και είδαμε επιτέλους το πρώτο χατ-τρικ. Ο διαιτητής Κωνσταντινέας (συνδέσμου Μεσσηνίας) σκόραρε 3 τέρματα για την ομάδα του ΟΦΗ. Το πρώτο αφήνοντας ένα οφσάιντ να εξελιχθεί σε γκολ, το δεύτερο εφευρίσκοντας ανύπαρκτο φάουλ στο τέλος των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου (που ανεξήγητα ήταν 2 λεπτά) και το τρίτο κλείνοντας τα μάτια στη λαβή του τζουντόκα Καμπάνταη στον Πακάλτση που έβγαινε να κόψει τη μπάλα. Τόσο καλή λαβή ήταν κρίμα να επιβραβευθεί μόνο με το γκολ του επερχόμενου Ρούσεφ, στο τζούντο θα τελείωνε ο αγώνας με ‘ιπόν’! Μιας και τα μπέρδεψε όμως ο διαιτητής, τον άφησε να συνεχιστεί τον αγώνα και έτσι ο Μέγας Τσιμπλίδης ισοφάρισε σε 3-3. Τραγική ειρωνεία λέγεται αυτό στην τέχνη.

Αντί για 3-0, 3-3 λοιπόν, αλλά η ομορφιά όλη είναι στις λεπτομέρειες. Και αν στις 3 κρίσιμες φάσεις ο Κωνσταντινέας σκόραρε 3 γκολ για τον ΟΦΗ, το αριστούργημα ήταν σε όλες τις υπόλοιπες, όπου στη Δόξα δεν έδινε ούτε τον πυρετό του. Δε βαριέσαι ρε Πιλάβιε; Η καλη καρδιά μετράει!

Κάποιες ερωτήσεις, για να το σοβαρέψουμε. Υπάρχει άνθρωπος στη δικογραφία που αποδεικνύεται να στήνει ματς και έχει κάνει φυλακή για ανθρωποκτονία από πρόθεση; Υπάρχει άνθρωπος (;) που έχει κατηγορηθεί για διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών και εμπλοκή σε κυκλώματα προστασίας; Υπάρχει άνθρωπος που έχει στενές σχέσεις με πρόεδρο ομάδας αυτών των μπαράζ (είναι κουμπάρος του και κάθεται δίπλα του στο γήπεδο), τον οποίο μεγάλη μερίδα των ΜΜΕ έχει καθαγιάσει κατά το παρελθόν; Αν υπάρχει, γιατί η αντίστοιχη ομάδα δεν έχει υποβιβαστεί ακόμη; Και τι γίνεται γενικότερα με τις άλλες τρεις ομάδες των αγώνων διαβάθμισης, των οποίων μέλη έχουν κατηγορηθεί για εμπλοκή στα στημένα παιχνίδια;

Ο αρχιερέας της δήθεν κάθαρσης κύριος Πιλάβιος, τι έχει να πει για όλα αυτά; Ποιοι τον απειλούσαν για να βάλει τον ΟΦΗ με το ζόρι στα μπαράζ και τελικά τον έβαλε; Αγανακτισμένοι –με τη νομιμότητα- Κρητικοί ή μέλη εγκληματικών συμμοριών; Όποιος και αν ήταν έκανε πάρα πολύ καλά τη δουλειά του, κρίνοντας από το ελεύθερο που έδωσε στα μπαράζ-παρωδία και τις γελοίες διαιτησίες σε αυτά.

Έχουμε όμως κι άλλες ερωτήσεις. Από πότε είναι νόμιμο να τροποποιούνται οι όροι διεξαγωγής του πρωταθλήματος και να μην ισχύουν αδειοδοτήσεις; Ο κύριος Ινφαντίνο γνωμοδότησε πως όσοι δεν αδειοδοτήθηκαν, καλώς δεν αδειοδοτήθηκαν, αλλά ότι στο μέλλον (και όχι στο παρελθόν ή το παρόν) τα κριτήρια θα έπρεπε να είναι ελαστικότερα, όχι ανύπαρκτα.

Ο κύριος Νύκταρης, που μεγάλη μερίδα των επαίσχυντων ελληνικών ΜΜΕ προσπαθεί να αποσιωπήσει το ρόλο του, γιατί αναφέρεται ως ‘αφανής παράγοντας’ (ή και αφανής ιδιοκτήτης ή και αφανής πρόεδρος) του ΟΦΗ από την εισαγγελία; Δεν είναι έγκυρη η πλέον αποφασισμένη εισαγγελέας αυτού του τόπου; Ποιο είναι το ποιόν του και γιατί δε μας το λεν τα ‘έγκριτα’ ΜΜΕ της χώρας; Αν δεν είναι αφανής παράγοντας του ΟΦΗ, πώς έφερε την ομάδα σε συνομιλίες για εξαγορά από τον κύριο Φαγαδάκη, μπορεί οποιοσδήποτε απλός οπαδός να το κάνει αυτό; Αν δεν είναι –αφανής- παράγοντας, γιατί τον εκθείασε ο κύριος Αγγελής της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννενα σε δήλωσή του μετά το ΟΦΗ-ΠΑΣ; Συνηθίζει να αναφέρεται σε ανθρώπους κάποιας ΠΑΕ και να μπλέκει στα λεγόμενά του απλούς οπαδούς; Γιατί τον ηρωοποιεί η εφημερίδα του όψιμου οπαδού του ΟΦΗ Βίκτωρα Μητρόπουλου και κατά πως φαίνεται και όψιμου εξυγιαντή του ελληνικού ποδοσφαίρου στο φύλλο της 8ης Ιουλίου 2011, αποκαλώντας τον αφανή ήρωα του ΟΦΗ πριν βγει το όνομά του σε δικογραφίες;


Θα ήταν παράλειψη πάντως να μην αναφερθούμε στη νέα συγκλονιστική εμφάνιση των 12 αθλητών που τίμησαν τη φανέλα της Δόξας, παρόλο που ουδείς δεν έχει συμβόλαιο με την ομάδα. Πρόκειται, τηρουμένων των αναλογιών για τη μεγαλειωδέστερη Δόξα Δράμας έπειτα από εκείνη των 3 τελικών Κυπέλλου τη δεκαετία του ’50. Δε θέλουμε να επεκταθούμε, απλώς και μόνο επειδή τα λόγια είναι πολύ λίγα για αυτό το πλήρες ξεβράκωμα που κατάφεραν σε ΕΠΟ, διαιτητές, επόπτες, Φούτμπολ Λιγκ και δήθεν περήφανους αντιπάλους που πούλησαν κάθε ίχνος αξιοπρέπειας για μια άνοδο και πρωτοστάτησαν για την πραγματοποίηση της παρωδίας.

Για όσους απλά δε γνωρίζουν γιατί είναι μόνο 12, να αναφέρουμε ότι οι αθλητές δικαιούνται από το νόμο άδεια. Η ανεκδιήγητη ΕΠΟ αποφάσισε να δώσει παράταση στα συμβόλαια που έληγαν 30 Ιουνίου, ακριβώς στις 30 Ιουνίου το μεσημέρι, ώστε να διασφαλίζει ότι το κάθε νομοταγές σωματείο θα είχε μειονέκτημα έναντι όσων γνώριζαν τη μελλοντική εξέλιξη εκ των έσω ή και όσων χρωστούσαν δεδουλευμένα στους αθλητές. Αν δε χρωστάς ευρώ, όπως η Δόξα, δε μπορείς να εξαναγκάσεις τον αθλητή να παίξει για –έστω- τα δεδουλευμένα του. Ωστόσο δεν είναι η μόνη περίπτωση που η ΕΠΟ ‘τιμώρησε’ τους νομοταγείς. Το ίδιο κάνει και με την περίπτωση ‘εκπαιδευόμενων’ από τα ΤΕΠ των ομάδων, που οι ομάδες δικαιούνται να τους υπογράψουν επαγγελματικό συμβόλαιο για να παίξουν στα μπαράζ. Αν κάποιος αφερέγγυος ιδιοκτήτης (σαν κάποιον που δεν πλήρωνε 75 ευρώ για το γύψο αθλητή του παραδείγματος χάριν) έχει σκοπό να μην καταβάλλει εισφορές σε ΙΚΑ και εφορία, τον επιβραβεύει με το να έχει παραπάνω παίκτες διαθέσιμους. Αν κάποιος άλλος είναι σύννομος και ηθικός τον εμποδίζει, τόσο γιατί δε μπορεί να δημιουργήσει έξοδα που δεν μπορεί να πληρώσει, όσο και γιατί υπογράφοντας επαγγελματικά συμβόλαια σε πληθώρα παικτών από την ομάδα νέων, τους περιορίζει τον επαγγελματικό ορίζοντα. Στα ΤΕΠ δικαιούνται να αγωνιστούν ως τέσσερις παίκτες έχοντες επαγγελματικό συμβόλαιο. Όσοι λοιπόν υπέγραφαν, αν δεν τα κατάφερναν στην πρώτη ομάδα, θα έπρεπε να εκδιωχθούν. Αν ο σκοπός του σωματείου είναι αθλητικός, αυτό δε μπορεί να το δεχθεί κανείς φίλαθλος. Αν βέβαια ο σκοπός του σωματείου είναι να γεμίζει τις τσέπες ανθρώπων σαν τους κατηγορούμενους από την κυρία Παπανδρέου, καταλαβαίνει κανείς πως ‘όλα επιτρέπονται’. Και όχι απλά επιτρέπονται, αλλά και επιβάλλονται από μια ΕΠΟ που στέλνει διαιτητές-καμικάζι για να αποτελειώσουν τη βρώμικη δουλειά που άφησε στη μέση ο –επίσης υπόδικος για τα στημένα- κύριος Καλογιάννης.

Για να τελειώνουμε, δε θεωρούμε δικαίωση την άνοδο στην πρώτη κατηγορία μέσω αναδιάρθρωσης. Αυτό είναι το ελάχιστο, που αν δεν ικανοποιηθεί απλώς δε θα υπάρχει ΕΠΟ στη Δράμα για κανένα χρόνο τουλάχιστον και κάθε διεξαγωγή αγώνα τοπικού πρωταθλήματος θα τίθεται δυνάμει εν αμφιβόλω. Θεωρούμε δικαίωση να παίζουμε σε διαφορετική κατηγορία από εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου, εκβιαστές, δολοφόνους, στοιχηματατζήδες, νταλαβεριτζήδες και λοιπά. Προτιμότερο να είμαστε εμείς στη χαμηλότερη κατηγορία και αυτοί στην ψηλότερη, παρά να παίζουμε στην ίδια με τους εγκληματίες και ας είναι η ψηλότερη δυνατή. Έχουμε και παιδιά, δεν επιθυμούμε να τα πηγαίνουμε να βλέπουν αγώνες με πρωταγωνιστές δολοφόνους και εκβιαστές.


Με τιμή, ΣΦ Δόξας Δράμας ‘Μαυραετοί’.

ΠΗΓΗ: http://dramagoal.gr/portal/
Πέθανε σε ηλικία 89 ετών ο βραβευμένος σκηνοθέτης Μιχάλης Κακογιάννης (video)
κατηγορίες: Επικαιροτητα Σινεμά



Share 4






Ads by Google


e-ergaleio.gr/ Προσφορες
Γεννητρια Kumatsu 3.5kva/ 260 ευρω Γεννητρια Kumatsu 7.5kva/515 ευρω
www.e-ergaleio.gr

WAR2 Browser Game
Είσαι γεννημένος για αρχηγός; Απέδειξε σε όλους την αξία σου!
www.war2.gr

Αόρατο Spy Earpiece Ψείρα
Για κρυφή επικοινωνία. Ασύρματο! Δωρεάν Αποστολή με αντικαταβολή
www.gsm-earpiece.gr

Πούλα Ό,τι Δεν Θες Πια
Θες Καινούριο Κινητό; Πούλα το Παλιό σου Κινητό στο ricardo.gr!
ricardo.gr


Απεβίωσε ο σκηνοθέτης Μιχάλης Κακογιάννης, το πρωί της Δευτέρας 25 Ιουλίου σε ηλικία 89 ετών στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός από ανακοπή καρδιάς. Ο βραβευμένος δημιουργός είχε από καιρό προβλήματα με την υγεία του και πριν από μερικές ημέρες είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός με αναπνευστικά και καρδιολογικά προβλήματα και οι εξετάσεις έδειξαν πως είχε υποστεί οξύ στεφανιαίο επεισόδιο. Ο Ελληνοκύπριος σκηνοθέτης ήταν περισσότερο γνωστός για τις ταινίες του «Στέλλα», «Αλέξης Ζορμπάς», «Ηλέκτρα» και «Τρωάδες». Είχε τρεις υποψηφιότητες για βραβείο Oscar (και τα τρία για το «Ζορμπά») καθώς και διακρίσεις σε πλήθος φεστιβάλ ανά την υφήλιο.

Ο Μιχάλης Κακογιάννης γεννήθηκε στις 11 Ιουνίου του 1922 στη Λεμεσό της Κύπρου και σπούδασε Νομική, Δραματικές Τέχνες και σκηνοθεσία στο Λονδίνο. Σχεδόν ολόκληρο το διάστημα που βρισκόταν στο Λονδίνο εργάστηκε στην ελληνική υπηρεσία του BBC, στην αρχή ως μεταφραστής και εκφωνητής και αργότερα, σε ηλικία μόλις 22 χρόνων, ανέλαβε τη διεύθυνση της «Κυπριακής Ώρας».
Σύμφωνα με το επίσημο βιογραφικό σημείωμα, όπως φιλοξενείται στις σελίδες του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, το 1947 ξεκίνησε την καριέρα του στο Θέατρο της Αγγλίας ως ηθοποιός, γρήγορα όμως τον κέρδισε η σκηνοθεσία και το 1953 ήρθε στην Ελλάδα.

Το 1954, με την κινηματογραφική ταινία «Κυριακάτικο Ξύπνημα», ο Μιχάλης Κακογιάννης έκανε την αρχή της διεθνούς σκηνοθετικής του καριέρας. Η «Στέλλα», το «Κορίτσι με τα μαύρα», το «Τελευταίο ψέμα», η τριλογία του: «Ηλέκτρα», «Τρωάδες» και «Ιφιγένεια» και ο «Ζορμπάς» είναι μερικές μόνο από τις ταινίες του που διαγωνίστηκαν και προβλήθηκαν στα εγκυρότερα φεστιβάλ παγκοσμίως και απέσπασαν πολλά βραβεία και τιμητικές διακρίσεις. Στις ταινίες του συνεργάστηκε με μεγάλους Έλληνες ηθοποιούς, αλλά και με γνωστούς και καταξιωμένους ηθοποιούς της Αμερικής και της Ευρώπης.

Πέρα από τη σκηνοθεσία στον κινηματογράφο, σε εγχώριες αλλά και διεθνείς συμπαραγωγές, ο Μιχάλης Κακογιάννης είχε επίσης σκηνοθετήσει πολλές θεατρικές παραστάσεις και παραστάσεις όπερας στην Ελλάδα, τις Η.Π.Α., τη Γαλλία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Έχει, επίσης, γράψει και έχουν εκδοθεί σενάρια και μεταφράσεις κινηματογραφικών και θεατρικών έργων, ενώ έχει γράψει και στίχους γνωστών ελληνικών τραγουδιών.

Έργο του Μιχάλη Κακογιάννη είναι και ο νυχτερινός φωτισμός των μνημείων της Ακροπόλεως, τον οποίο εκείνος πρώτος οραματίσθηκε και για την επίτευξη του οποίου ίδρυσε το σύλλογο «Οι Φίλοι της Αθήνας», εξασφαλίζοντας τις υπηρεσίες του διάσημου Γάλλου φωτιστή Pierre Bideau και αναλαμβάνοντας τη χρηματοδότηση όλων των απαραίτητων μελετών.

Το 2004 ο Μιχάλης Κακογιάννης συνέστησε το κοινωφελές ίδρυμα με την επωνυμία «Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης» με σκοπό τη μελέτη, υποστήριξη και διάδοση των τεχνών του θεάτρου και του κινηματογράφου, καθώς και την καταγραφή και διαφύλαξη των δημιουργημάτων των τεχνών αυτών, ενώ ήδη λειτουργεί το Πολιτιστικό Κέντρο του Ιδρύματος που βρίσκεται στην οδό Πειραιώς 206, στον Ταύρο.

Για την προσφορά και το έργο του ο Μιχάλης Κακογιάννης έχει τιμηθεί με πολλές διακρίσεις στην Ελλάδα, την Κύπρο και το εξωτερικό. Έχει τιμηθεί με τον Ταξιάρχη του Χρυσού Φοίνικα (Ελλάδα), τον Ταξιάρχη των Γραμμάτων και Τεχνών (Γαλλία), τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος του Μακαρίου του Γʼ (Κύπρος) και το Special Grand Prix of the Americas (Μόντρεαλ). Έχει βραβευτεί από την Ακαδημία Αθηνών για την προσφορά του στο έθνος, από το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για το συνολικό έργο του, για έργο ζωής στα Ιεροσόλυμα, για έργο ζωής από το American Hellenic Institute στην Ουάσιγκτον και στο Κάιρο. Έχει ανακηρυχθεί Επίτιμος Δημότης στη Λεμεσό, στο Montpellier (Γαλλία) και στο Ντάλας (Τέξας, Η.Π.Α.) και έχει αναγορευθεί Διδάκτωρ Τεχνών στο Columbia College (Σικάγο, Η.Π.Α.), Επίτιμος Διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Πανεπιστήμιο Κύπρου καθώς και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Τον αποχαιρετούμε με το κορυφαίο απόσπασμα από το «Ζορμπά»:



ΠΗΓΗ: http://www.e-radio.gr/blog/post.el.asp?home=1&uid=3687

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ - Β. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ-ΒΙΝΤΕΟ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Πολιτιστικές Εκδηλώσεις

Πέμπτη 28 Ιουλίου
-Ποδηλατάδα για μεγάλους. Τόπος συνάντησης: Δημαρχείο (πάρκο). Ώρα: 20.30.

...Παρασκευή 29 Ιουλίου
-Αφήγηση παραμυθιού και παραμυθοζωγραφιές στον πεζόδρομο. (5η συνάντηση)
Ώρα έναρξης: 20.00

-Μουσική εκδήλωση στον εξωτερικό χώρο του καπνομάγαζου.
Ώρα έναρξης: 21.00
Θα συμμετέχουν τα συγκροτήματα: Αir Astros, Diem Nox, No Name.
Xορηγία της Modern Mysic Academy DC.
Είσοδος ελεύθερη. Θα λειτουργήσει barbeque.

Κυριακή 30 Ιουλίου
Προβολή ταινίας στο δημαρχείο (πάρκο).
Τίτλος ταινίας: «Η ζωή είναι ωραία»! Κοινωνικό περιεχόμενο.
Ώρα έναρξης: 21.00
Σας περιμένουμε όλους!!!!

ΔΟΞΑ-ΟΦΗ 3-3 PLAY OFF 24 ΙΟΥΛΙΟΥ 2011 ΒΙΝΤΕΟ

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ - ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟΝ ΘΑΥΜΑΣΜΟ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ






ΥΠΟΚΛΙΘΗΚΕ ΟΛΗ Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΙΣ ΨΥΧΑΡΕΣ ΤΗΣ ΔΟΞΑΣ
24 Ιουλίου 2011 23:01
Β' Εθνικήno comments







ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ (24 – 7 – 2011)





Υποκλίνεται όλη η Κρήτη στις ψυχάρες της Δόξας!
Πολύ σκληρή για να πεθάνει αποδείχθηκε η επτάψυχη Δόξα που στις καθυστερήσεις με ένα εκπληκτικό γκολ του αρχηγού Νίκου Τσιμπλίδη κέρδισε το βαθμό της ισοπαλίας με τον ΟΦΗ (3-3) στο «Ελ Πάσο» και έβαλε «φωτιά» στα πλέι οφ μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αγωνιστικής. Ακόμη και ο βαθμός μοιάζει λίγος για τους Δραμινούς που προηγήθηκαν δύο φορές με τον Χλωρό και τον Νίκο Τσιμπλίδη, αλλά ισάριθμες φορές ισοφάρισε ο Καμπάνταης και προηγήθηκε η κρητική ομάδα με τον νεοεισελθόντα Ρούσεφ (2-3), αλλά την τελευταία λέξη την είπε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ο Νίκος Τσιμπλίδης απέναντι στον καλύτερο «πελάτη» του, που δεν είναι άλλος από τον ΟΦΗ, χαρίζοντας το βαθμό της ισοπαλίας στη Δόξα την ομάδα της καρδιάς του. Ένας βαθμός που μπορεί να αποδειχθεί χρυσάφι στο τέλος των πλέι οφ για τους παίκτες της δραμινής ομάδας. Πολλά


Δεν αλλάζει ομάδα που κερδίζει
Μέσα σε δύο ημέρες οι παίκτες της Δόξας κλήθηκαν να δώσουν ισάριθμους αγώνες και ο Μιχάλης Γρηγορίου δεν έχει πολλές επιλογές για την ενδεκάδα. Παρέταξε την ίδια ακριβώς ομάδα με σχηματισμό 4-3-3 με στόχο να πιέσει στο μισό γήπεδο και νε εκμεταλλευτεί την εμπειρία του Γιάννη Χλωρού. Κάτω από τα δοκάρια ο Λευτέρης Τοπαλίδης. Δεξιά στην άμυνα ο Ἀγγελος Βέρτζος, αριστερά ο Δημήτρης Γελαδάρης και κεντρικό δίδυμο οι Θόδωρος Πακάλτσης και Γιώργος Καρακώστας. Αμυτικά χαφ οι Γιώργος Σιάκκας, Ραφαήλ Τσιμπλίδης, οργανωτής ο Χρήστος Ρούτσης. Δεξιά στην επίθεση ο Νίκος Τσιμπλιδής, αριστερά ο Αλέξης Κουμπρόγλου και στην κορυφή της επίθεσης ο Γιάννης Χλωρός.


Δύο φορές προηγήθηκε, ισάριθμες φορές ισοφαρίστηκε



Με κεκτημένη ταχύτητα από τη νίκη επί του Διαγόρα οι παίκτες της Δόξας μην έχοντας άγχος κυνήγησαν το παιχνίδι από το ξεκίνημα θέλοντας να πετύχουν το πρώτο γκολ. Με κοντά τις τρεις γραμμές και καλή κυκλοφορία προσπάθησαν να χτυπήσουν στο κέντρο της αργής άμυνας του ΟΦΗ. Με επιθέσεις που έβγαιναν προς τον Χλωρό κυνήγησαν το γκολ και το πέτυχαν στο 15’ όταν έφυγε μόνος από κάθετη πάσα του Ρούτση. Ο έμπειρος επιθετικός προχώρησε και εκτέλεσε τον Βεζυρίδη ανοίγοντας το σκορ με 1-0 υπέρ της Δόξας. Οι Κρητικοί φαίνεται να ψάχνονται και αυτό προσπαθούν να το εκμεταλλευτούν οι παίκτες του Γρηγορίου και στο 20’ θα αγγίξουν το δεύτερο γκολ με τον Ραφαήλ Τσιμπλίδη, αλλά το σουτ του ήταν άστοχο. Αντί να γίνει το 2-0 από μία φάση που δεν μύριζε γκολ στο 23’ ο Καμπάνταης με σουτ θα νικήσει τον Τοπαλίδη από την κλειστή γωνία του και θα ισοφαρίσει σε 1-1. Μετά το γκολ θα ισορροπήσει η κρητική ομάδα, αλλά δεν μπορεί να βρει ανοιχτούς διαδρόμους με τους παίκτες της Δόξας να προσπαθούν να φτάσουν στην περιοχή του Βεζυρίδη και να πετύχουν και το δεύτερο γκολ. Θα το καταφέρουν στη λήξη του πρὠτου ημιχρόνου από στημένη φάση που θα εκτελέσει ο Γελαδάρης και ο Νίκος Τσιμπλίδης πήδηξε ψηλότερα στο δεύτερο δοκάρι και κάρφωσε τον Βεζυρίδη δίνοντας για δεύτερη φορά το προβάδισμα στη Δόξα με 2-1, αλλά δεν θα το κρατήσουν γιατί ο Κωνσταντινέας υποδεικνύει ανύπαρκτο φάουλ στη αριστερή πλευρά. Το εκτελεί χαμηλά ο Ρόβας, θα ανοίξει ο Τσιμπλίδης, θα διώξει δύσκολα ο Τοπαλίδης και ο Καμπάνταης με πλασέ θα ισοφαρίσει σε 2-2. Πολλές διαμαρτυρίες από τους παίκτες της Δόξας γιατί ενώ έδειξε δύο λεπτά καθυστερήσεις ο Κωνσταντινέας θα αφήσει να παιχτεί και το τρίτο για να ισοφαρίσει η κρητική ομάδα.


Τελευταίος μιλάει ο «τρελός» αρχηγός



Όπως ξεκίνησαν το πρώτο μέρος έτσι συνέχισαν και στην επανάληψη οι δύο ομάδες με του Γρηγορίου και Αναστόπουλο να δίνουν εντολές στους παίκτες του. Οι Δραμινοί προσέχοντας περισσότερο τα νώτα τους προσπαθούν να φτάσουν στην περιοχή του Βεζυρίδη με τον Χλωρό να χάνει την πρώτη φάση στο 56’, όταν το σουτ θα καταλήξει άουτ. Βλέποντας το πρόβλημα στο χώρο του κέντρου ο Αναστόπουλος θα περάσει τον Ουκάρ αντί του Βερόν για να πιέσει περισσότερο για το δεύτερο γκολ, αλλά στο 60’ο Τοπαλίδης θα διώξει το φάουλ του Παπουλἠ. Νέα ευκαιρία για τον ΟΦΗ στο 66’ με τον Καμπάνταη να πιάνει την κεφαλιά που θα καταλήξει άουτ, αλλά από εκείνο το σημείο θα πέσει ο ρυθμός του αγώνα μέχρι το 80΄, όταν ο Τοπαλίδης απογειώθηκε και έδιωξε με υπερένταση το φάουλ του Καλαϊτζιτς. Η κούραση είναι εμφανής και ο Γρηγορίου θα περάσει τον Τρελλόπουλο στη θέση του Ρ. Τσιμπλίδη και ο Αναστόπουλος θα ρίξει τον Ρούσεφ αντί του Ρόβα. Ο Βούλγαρος μέσος στην πρώτη του επαφή στο 84’ με την μπάλα θα γράψει το 3-2 για τον ΟΦΗ, αλλά φωνάζουν οι παίκτες της Δόξας για επιθετικό φάουλ του Καμπάνταη στον Πακάλτση. Δεν πει όμως την τελευταία του λέξη ο αρχηγός της Δόξας Νίκος Τσιμπλίδης, ο οποίος με έναν κεραυνό στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων θα «καρφώσει» τον πατριώτη του Βεζυρίδη που δεν μπορεί να αντιδράσει και θα διαμορφώσει το τελικό 3-3. Απαράδεκτη η διαιτησία του Κωνσταντινέα (Μεσσηνίας), ο οποίος έδειξε κίτρινη κάρτα στους …

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ: Τοπαλίδης, Γελαδάρης, Πακάλτσης, Καρακώστας, Βέρτζος, Σιάκκας, Ν. Τσιμπλίδης, Ρ. Τσιμπλίδης (83’ Τρελλόπουλος), Ρούτσης, Κουμπρόγλου, Χλωρός.

ΟΦΗ: Βεζυρίδης, Γαλανόπουλος, Πίτσος, Γεωργίου, Βερόν (57’Ουκάρ), Ζορμπάς (75’Κατσικογιάννης), Ρόβας (83’ Ρούσεφ), Κάλαϊτζιτς, Μπούρμπος, Παπουλής, Καμπάνταης.












ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ

Μίλησε στους παίκτες ο Σάμιος
Επίσκεψη στο ξενοδοχείο που μένει η αποστολή της Δόξας από τον μεγαλομέτοχο και πρόεδρο της ΠΑΕ Αθανάσιο Σάμιο, ο οποίος μίλησε στους παίκτες πριν από το γεύμα. Ο Πειραιώτης εφοπλιστής ζήτησε να παίξουν χωρίς άγχος και να κυνηγήσουν τη νίκη επί του ΟΦΗ που θα τους δώσει τη δυνατότητα να μείνουν ζωντανοί ακόμη και για την πρώτη θέση.


Δυναμικό παρών από τους φίλους της Δόξας



Περισσότεροί από εκατόν πενήντα φίλοι της Δόξας στο γήπεδο του «Ελ Πάσο», όπου έδωσαν δυναμικό παρών στην απέναντι κερκίδα από τα επίσημα του γηπέδου. Εκτός από τους φίλους των μαυραετών που διαμένουν στην Αθήνα ένα λεωφορείο με πενήντα άτομα από τη Δράμα ταξίδεψε και έδωσε το παρών και όλοι μαζί εν χορό βρίζουν την ΕΠΑΕ και την ΕΠΟ.



Προσωρινή διακοπή στο παιχνίδι
Με τη συμπλήρωση του 25’ ο Κωνσταντινέας διέκοψε τον αγώνα, γιατί οι οπαδοί της Δόξας Δράμας πετούν αντικείμενα στον αγωνιστικό χώρο, διαμαρτυρόμενοι για το γκολ του Καμπάνταη. Η φάση ήταν οριακή, αλλά φαίνεται και από το ριπλέι ότι έχει δίκαιο ο δεύτερος βοηθός που άφησε τη φάση να συνεχιστεί.


Πανέξυπνο πανό από τους φίλους της Δόξας



Δεύτερη διακοπή στο παιχνίδι για το πανό που είχαν αναρτήσει οι οπαδοί της Δόξας και το οποίο ανέφερε: «ΟΣΑ ΔΕΝ ΣΤΗΝΟΥΝ ΟΙ «ΤΣΑΚΟΜΠΕΟΙ» ΤΑ ΟΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΚΑΛΟΓΙΑΒΙΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΟΙ ΚΟΜΠΟΤΟΜΑΧΛΑΔΕΣ». Ένα πανό που τα λέει όλα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο κόσμος πλέον γνωρίζει τι συμβαίνει και ποιους θέλουν να βγάλουν στη Σούπερ λιγκ.



«Με ποια αδειοδότηση παίζει σήμερα η ΠΑΕ ΟΦΗ – Κουράκης;»



Το δεύτερο πανό που ανάρτησαν οι οπαδοί της Δόξας τα λέει όλα για την ανοχή της κυβέρνησης και της ΕΠΟ για να παίξουν στα πλέι οφ και να τους ανεβάσουν. «ΜΕ ΠΟΙΑ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΑΕ ΟΦΗ-ΚΟΥΡΑΚΗ» αναφέρει. Η απάντηση είναι προφανής: Δεν έχει πάρει άδει ο ΟΦΗ, αλλά το ΠΑΣΟΚ όλο έπεσε πάνω στην ΕΠΟ και την ανάγκασε να τους βάλουν στα πλέι οφ.



Επώνυμοι στο «Ελ Πάσο»
Το παρών στα επίσημα του γηπέδου ο πρόεδρος της Καλλιθέας Νίκος Σαλευρής, ο τεχνικός διευθυντής της αθηναϊκής ομάδας Λουκάς Καραδήμος, ο πρώην προπονητής των Τρικάλων Γιώργος Βαζάκας και ο δήμαρχος Καλλιθέας Κώστας Ασκούνης. Στη διάρκεια του αγώνα ήρθε και ο Αλέξης Αλεξόπουλος.


Παρών και ο Λιδάκης
Κοντά στην αγαπημένη του ομάδα βρέθηκε ο Μανώλης Λιδάκης που υποστηρίζει τον ΟΦΗ. Ο γνωστός Κρητικός τραγουδιστής παρακολούθησε την αναμέτρηση από τα επίσημα του γηπέδου, αλλά ο Νίκος Τσιμπλίδης του χάλασε τη βραδιά τραγουδώντας «καρφώνω τους Κρητικούς».







ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΚΤΩΝ


Γρηγορίου: « Οι ποδοσφαιριστές βγάζουν απίστευτη ψυχή»
Πολλές φορές ακόμη και η ελληνική γλώσσα αδυνατεί να περιγράψει αυτό που έχουν κάνει οι παίκτες της Δόξας. Άφησαν τις παραλίες και το δίχαλο και πήγαν να παίξουν στην Αθήνα χωρίς ούτε μία προπόνηση με τον Μιχάλη Γρηγορίου να μιλάει για τυπική διαδικασία. Τα δώδεκα παλικάρια συναισθανόμενοι τη βαριά φανέλα που φορούν ήξεραν ότι κανένα παιχνίδι δεν είναι χαμένο πριν τραγουδήσει η χοντρή όπως είπε κάποτε ο μεγάλος Στιβ Γιατζόγλου. Ακόμη και ο τεχνικός της Δόξας απορεί με τα ψυχικά αποθέματα των παικτών του, αλλά δεν έχει πολύ καιρό στη Δράμα θα μάθει και ο ίδιος με ποιους τρελούς έμπλεξε. «Το πρωί είχαμε διαβουλεύσεις για να δούμε αν μπορούμε με δώδεκα παίκτες να αγωνιστούμε», δήλωσε ο Γρηγορίου και συνέχισε: «Πιστεύω ότι όλη η πόλη της Δράμας και όλη η Ελλάδα έχει σε μεγάλη εκτίμηση τους παίκτες της Δόξας. Είναι εκπληκτικό αυτό που έγινε. Οι ποδοσφαιριστές βγάζουν απίστευτη ψυχή στο γήπεδο. Η παρωδία ωστόσο συνεχίζεται. Η ομάδα έδειξε ότι έχει βαριά φανέλα και ιστορία και αν τα πλέι οφ ξεκινούσαν κανονικά, αν μπορούσαμε να μιλήσουμε με ποσοστά, τα περισσότερα θα ήταν υπέρ μας, γιατί έχουμε πολύ καλή ομάδα. Ήμασταν ίσοι απέναντι σε μία πλήρη ομάδα και τα παιδιά χωρίς να έχουν συμβόλαια αρκετοί, τιμούν την ομάδα και τον εαυτό τους. Ευχαριστώ πολύ και τον κόσμο που ταξίδεψε από τη Δράμα για να είναι στο πλευρό μας».

Τοπαλίδης: «Παίζουμε για τον κόσμο, την πόλη και τη Δόξα»
Το τελικό σφύριγμα του Κωνσταντινέα βρήκε τον Τοπαλίδη και τον Βέρτζο να αγκαλιάζονται και να κλαίνε σαν μικρά παιδιά πάνω στο χορτάρι του Ελ Πάσο. Οι δύο παίκτες ήταν σχεδόν τελειωμένοι από τη Δόξα, αλλά τα πλέι οφ τους έφεραν πίσω γιατί αγάπησαν τον κόσμο της ομάδας και δεν ήθελαν να αφήσουν την ομάδα μόνο στα πλέι οφ. «Δεν χρειάζεται να πω τίποτα για το παιχνίδι», τόνισε ο Τοπαλίδης και συνέχισε: «Αυτό που πετύχαμε δεν πληρώνεται με τίποτα. Τα μπράβο και τα συγχαρητήρια είναι λίγα. Δεν ξέρω αν θα μπορέσουμε να βγάλουμε και άλλο ενενηντάλεπτο σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, όμως το κάνουμε για εμάς, τον κόσμο την πόλη και την ιστορία της ομάδας». Τα πλέι οφ όμως συνεχίζονται και τώρα άναψαν με τον Τοπαλίδη να δηλώνει: «Από τη Δευτέρα μαζεύουμε δυνάμεις και θα δούμε τι θα γίνει στα επόμενα ματς. Περιμένουμε ενίσχυση από άλλα παιδιά που ίσως έρθουν να βοηθήσουν. Εμείς όσοι και να είμαστε, όταν μπαίνουμε γήπεδο θα δίνουμε την ψυχή μας σε κάθε αγώνα για τον υπέροχο κόσμο μας».

Τσιμπλίδης: «Δεν μπορούμε να περπατήσουμε»
Με απόλυτη ειλικρίνεια για την κατάσταση του ίδιου και των συμπαικτών του μίλησε ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης του Ελ Πάσο, Νίκος Τσιμπλίδης. Ο σκόρερ δύο τερμάτων και παίκτης που με το γκολ του στο 91’ του αγώνα ανάμεσα σε Δόξα Δράμας και ΟΦΗ στέρησε από τους Κρητικούς το τρίποντο, παραχώρησε δηλώσεις στον ΣπορFM Κρήτης και ούτε λίγο ούτε πολύ, παραδέχθηκε ότι οι παίκτες της ομάδας του δεν μπορούν να περπατήσουν από την κούραση! «Η φάση του γκολ που έκρινε τον αγώνα, έγινε πολύ γρήγορα. Δεν είχα άλλη επιλογή. Προσπάθησα να βρω εστία και έκανα το σουτ. Παίξαμε μόνο με την ψυχή μας, ήμασταν απροπόνητοι, χωρίς προετοιμασία, αλλά και χωρίς συμβόλαια. Παίζουμε για τους εαυτούς μας , την πόλη μας, τους φίλους και την ιστορία της ομάδας. Δεν ξέρω τι μπορούμε να πούμε για τα επόμενα παιχνίδια. Δεν μπορούμε σχεδόν να περπατήσουμε και δεν ξέρω τι θα κάνουμε. Ο ΟΦΗ είναι το πρώτο φαβορί για την άνοδο, αν και είναι και αυτοί καταπονημένοι. Είναι έμπειρη ομάδα, αλλά έχει και αυτός προβλήματα όπως όλοι μας», τόνισε χαρακτηριστικά ο πολύπειρος ποδοσφαιριστής των Δραμινών

Αναστόπουλος: «Ήμασταν καλύτεροι!»
Εμφανώς απογοητευμένος από την ισοφάριση στις καθυστερήσεις ήταν ο τεχνικός του ΟΦΗ. Ο Νίκος Αναστόπουλος χαρακτήρισε την ομάδα του Ηρακλείου ανώτερη, όμως είπε στη συνέντευξη Τύπου: «Όταν δέχεσαι γκολ στο 92΄είναι φυσικό και επόμενο να νιώθεις στενοχωρημένος. Συνεχίζουμε, όμως να είμαστε πρώτοι στα πλέι οφ και να έχουμε τον πρώτο λόγο. Ήμασταν καλύτεροι στο παιχνίδι και όσες φορές και αν γίνει αυτή η φάση, δεν πρόκειται να καταλήξει σε γκολ. Σε εμάς όμως μπήκε στα δίχτυα» Μάλλον σε άλλο γήπεδο ήταν ο «Αναστό» και συνέχισε: «Πλέον σκεφτόμαστε το επόμενο ματς με τον Διαγόρα, δεν μπορούμε να πούμε τίποτα. Οι παίκτες κατέθεσαν την ψυχή τους στον αγωνιστικό χώρο. Προχωράμε».





Μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αγωνιστικής η Δόξα βρίσκεται στη δεύτερη θέση με το Λεβαδειακό να την έχει πιάσει. Αναλυτικά η βαθμολογία:

Βαθμολογία
1. ΟΦΗ 8 4-3
2. Δόξα Δράμας 5 4-3
3. Λεβαδειακός 5 1-1
4. Διαγόρας Ρόδου 0 0-0

Επόμενη αγωνιστική την Τρίτη

Λεβαδειακός – Δόξα Δράμας (γήπεδο Νέας Σμύρνης)
ΟΦΗ – Διαγόρας

ΠΗΓΗ: http://dramagoal.gr/portal/?p=4023

Σημείωση "Δοξατινών Νέων": Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στην εξαιρετική δραμινή αθλητική ιστοσελίδα www.dramagoal.gr που άμεσα μας ενημερώνει για οτιδήποτε αφορά την Δόξα, πάντα με πλούσιο ρεπορτάζ.