.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

ΙΣΤΟΡΙΚΗ Η ΝΙΚΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΟΥ-ΚΟΝΤΑ ΠΛΕΟΝ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥΣ ΔΟΞΑΤΟΥ




Το γράφω με μικρή επιφύλαξη: Η χθεσινή νίκη επί του Πανδραμαϊκού πρέπει να είναι η πρώτη που πέτυχε η ομάδα του Δοξάτου, τουλάχιστον τα τελευταία 30 χρόνια, σε επίσημο αγώνα για κύπελλο ή πρωτάθλημα!



Αν κάποιος γνωρίζει κάτι διαφορετικό παρακαλώ θερμά να με ενημερώσει, ώστε σιγά σιγά να καταγράφεται η ιστορία των Φιλίππων..

Η αλήθεια είναι φυσικά πως λίγες είναι οι αναμετρήσεις των δύο σωματείων, αφού συνήθως ο Πανδραμαϊκός, από την ίδρυσή του γύρω στο 1970, αγωνίζεται σε μεγαλύτερες κατηγορίες από αυτές που αγωνιζόντουσαν οι Φίλιπποι, εκτός από τα τελευταία χρόνια στα οποία η δεύτερη ιστορικότερη ομάδα του νομού έχει μεταβληθεί σε "ασανσέρ" μεταξύ Δ΄Εθνικής και Α΄ Τοπικού..

Σχετικά με τον χθεσινό αγώνα τώρα, χωρίς να πιάσει πολύ μεγάλη απόδοση η ομάδα του κ. Βασιλειάδη, σίγουρα ήταν καλύτερη από τους φιλοξενούμενους και δικαιούνταν τη νίκη, ίσως μάλιστα με μεγαλύτερο σκορ, αφού, για άλλον ένα αγώνα, χάθηκαν ευκαιρίες από αυτές που μπαίνουν σε διάφορα χιουμοριστικά βιντεάκια! Αλλά όπως διδάσκει ο "βασιλιάς των σπορ", το ποδόσφαιρο, όλα μπαίνουν και όλα χάνονται..

Πάντως, και ο Πανδραμαϊκός έχασε κάποιες κλασσικές ευκαιρίες και ίσως αν αξιοποιούσε κάποια από αυτές να συνεχιζόταν η παράδοση..

Η ομάδα του κ. Μαχαιρίδη είχε στη σύνθεσή της πολλούς ταλαντούχους νεαρούς ποδοσφαιριστές και είχε στοιχεία μια καλογυμνασμένης ομάδας με πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας και σωστή ανάπτυξη. Το θεωρώ βέβαιο πως πολλά από αυτά τα παιδιά τα επόμενα χρόνια θα έχουν λαμπρό μέλλον, αν συνεχιστεί η ίδια "φιλοσοφία" από τους υπεύθυνους της ομάδας..

Πολύ σημαντική ήταν και η πρώτη εμφάνιση του Δημήτρη Βασιλακάκη για φέτος (αγωνίστηκε ως αλλαγή) που έδειξε σε αρκετά καλή κατάσταση..

Όσο για τον κόσμο του Δοξάτου, οι πιστοί φίλοι της ομάδας έδωσαν το παρών (όσοι μπορούσαν τουλάχιστον λόγω της ημέρας), οι νεαροί συνδεσμίτες ήταν για άλλη μια φορά εντυπωσιακοί, αλλά τουλάχιστον εγώ περίμενα πολύ περισσότερο κόσμο..

Ίσως να πρέπει η Διοίκηση των Φιλίππων να σκεφθεί σοβαρά το ενδεχόμενο της διανομής δωρεάν εισιτηρίων σε ανθρώπους μεγαλύτερων ηλικιών σαν ένα επιπλέον κίνητρο για να έρθουν στο γήπεδο.. Είναι κρίμα αυτή η ομάδα που φέτος προσφέρει τόσες χαρές, και πιθανώς να προσφέρει ακόμη μεγαλύτερες μέχρι το τέλος της περιόδου να μην νιώθει τη ζεστασιά της γεμάτης κερκίδας..

Αξίζει ακόμη να σημειωθεί η άψογη συμπεριφορά όλων των ποδοσφαιριστών που αγωνίστηκαν..

Αξιοσημείωτο είναι πως έχουν αποκλεισθεί από την συνέχεια στην διοργάνωση του Κυπέλλου Δράμας οι δύο εκπρόσωποι του νομού στην Δ' Εθνική, η Προσοτσάνη και οι Αμπελόκηποι, ενώ σπουδαία πρόκριση πήρε η Φτελιά με αντίπαλο το Φωτολίβος..

Με λίγη τύχη, κυρίως να μην συνεχιστεί η "κατάρα" των πολλών τραυματισμών(ο Ηλίας Παντζαρίδης έκανε καφέδες στο κυλικείο του γηπέδου!), ο ένας στόχος για φέτος που έχουν θέσει οι υπεύθυνοι των Φιλίππων, η κατάκτηση δηλαδή του Κυπέλλου Δράμας, φαντάζει πλέον αρκετά εφικτός..

Τέλος, θεωρώ λάθος πως μετά τη λήξη του αγώνα δεν ήρθαν προς την κερκίδα οι ποδοσφαιριστές των Φιλίππων για να χαιρετίσουν και να ευχαριστήσουν τους φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο και κυρίως τους BLUE DEVILS για την αμέριστη συμπαράστασή τους προς την ομάδα..

Μεταφέρω εδώ το ρεπορτάζ του αγώνα από την αθλητική ιστοσελίδα dramagoal:

ΔΟΞΑΤΟ – ΠΑΝΔΡΑΜΑΙΚΟΣ 1-0
Μεγάλη νίκη και πρόκριση για το Δοξάτο που είχε την υπεροχή και τις καλύτερες στιγμές στο παιχνίδι.Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο πρώτο 10λεπτό, είχαν την υπεροχή και πήραν δίκαια την πρόκριση.Καλή εμφάνιση από το Πανδραμαϊκό με τον Μιχάλη Μαχαιρίδη να δηλώνει ευχαριστημένος από τους πολλούς νεαρούς ποδοσφαιριστές που χρησιμοποίησε.



Φάσεις αγώνα

Στο 10’ Σέντρα του Ιωαννίδη ο Χατζηνικολαϊδης με πλασέ μέσα από την περιοχή θα κάνει το 1-0 για το Δοξάτο.

Στο 14’ Ο Χατζηνικολαϊδης μόνος μετά από γύρισμα του Σερέτη καθυστέρησε και τον πρόλαβε η άμυνα του Πανδραμαϊκού.

Στο 78’ Σουτ του Αποστολίδη έξω από την περιοχή στο κάθετο δοκάρι.

Στο 80’ Τέτατετ ο Βασιλακάκης πέρασε και τον τερματοφύλακα αλλά το πλασέ πέρασε άουτ.

Στο 85’ Παράλληλη σέντρα του Κοταϊδη, πλασέ του Μπερνεάνου μέσα από την περιοχή πάνω από τα δοκάρια.



Διαιτητής: Λουκίδης, Χαραλαμπίδης, Δελημπαίδης

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΔΟΞΑΤΟ: Παναγιωτόπουλος, Τουρφαντίδης, Χατζηνικολαϊδης(78’ Βασιλακάκης), Μόσχος, Σερέτης, Τουλούπης(55’ Αποστολίδης), Σιαματάς, Ζάχαρης, Μπουμπέκι(46’ Ντίνας), Θεοφανίδης, Ιωαννίδης.

ΠΑΝΔΡΑΜΑΙΚΟΣ: Κούσμουτζουκ, Πετσάνης, Βογιατζής, Ιωαννίδης, Καλαϊτζίδης, Βάντσης, Παπαντωνίου, Μαριάδης(75’ Σαϊνίδης), Λυμπερίδης(46’ Κοταϊδης), Δογανίδης(70’ Μπερνεάνου), Καρβούνης.

ΠΗΓΗ: http://dramagoal.gr/portal/?p=7758







3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

eyxaristoume gia mia akoma fora gia ta kala sas logia kai yposxomosta sto derby korifis me thn petrousa akoma perisotera pragmata kai parapanw fwnh apo kathe alh fora gia emas aytos einai o pragmatikos telikos o agwnas me thn petrousa paizete sxedon h mish xronia gia na mhn pw oloklirh!!!parola ayta xairomaste pou to diapistosate kai eseis to oti oi podosfairstes tis omadas mas den erxonte meta to telos tou agwna se emas eite se emas tous organomenous eite se esas tous aplous alla panw apo ola fanatikous filathlous tis omadas mas episeis oute ta goal den ta panigirizoun mazi mas!!!emeis pistevoume oti oloi mas eimaste mia oikogeneia apo ton proedro mexri kai ton telefteo opado afths tis omadas kai tha eprepe kai san oikogeneia na litourgoume.isos den to exoun skeftei ta paidia na panigirizoun mazi mas ta goal pou vazoun kai oxi monoi tous san na einai adia h kerkida telos panton twra pame dynata pali san oikogeneia apenanti sthn poli kalh omada tis petrousas mporei na einai parapanw apo emas afou oi petrousiotes einai oi poio thermoi ipostirixtes sthn omada tous apo kathe alh omada topikou alla kai emeis prepei na eimaste oloi mazi kai na mhn stamatisoume na fwnazoume ena einai sigouro oti to gipedo mas tha einai pragmatikh kolash kai as einai parapanw oi antipaloi mas...s.f doxatou blue devils gate-1-

Doxatinos είπε...

Εμείς οι απλοί φίλαθλοι σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας..
Όσο για τον αγώνα του Σαββάτου με την Πετρούσα δύο ενστάσεις έχω μόνο: Πρώτα, πιστέυω πως δεν είναι τελικός, σε κάθε αποτέλεσμα δεν θα κριθεί τίποτε για κανέναν. Υπάρχουν πολλά παιχνίδια ακόμη κόντρα σε πολύ καλές ομάδες και όλα μπορούν να γίνουν.. Για παράδειγμα, μπορεί να κερδίσουμε το Σάββατο αλλά και την επόμενη αγωνιστική μέσα στο Περιθώρι και να έχουμε απώλειες από τον Μαυρόβατο και τον Πανδραμαϊκό στα αμέσως επόμενα δύο παιχνίδια.. Φυσικά, σε τέτοια ντέρμπυ το αποτέλεσμα μετράει πολύ στην ψυχολογία..
Και δεύτερον, οι φίλοι της Πετρούσας θα είναι πολλοί, αν βοηθήσει ο καιρός, και μακάρι να έρθουν όσο το δυνατόν περισσότεροι για να έχει έσοδα η ομάδα.. Αλλά εμείς θα είμαστε περισσότεροι, να μου το θυμηθείτε... Δεν λέω πως θα είμαστε εκατοντάδες, αλλά όπως έχω τονίσει πολλές φορές, οι Φίλιπποι έχουν πιστούς φίλους που θα προσπαθήσουν όλοι να έρθουν στο γήπεδο..

Σχετικά με τους πανηγυρισμούς των ποδοσφαιριστών μας, δεν έχω να προσθέσω τίποτε, συμφωνώ απόλυτα με το σχόλιο!

Κλείνω με ένα σχόλιο για σας, για τους BLUΕ DEVILS: Δεν μπορώ να ξέρω φυσικά αν οι Φίλιπποι τελικά κατακτήσουν το πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Αυτό που ξέρω όμως είναι πως στην "κερκίδα" εσείς είστε οι βέβαιοι πρωταθλητές της φετινής περιόδου!

Ανώνυμος είπε...

.Τα πραγματα θα πανε πολυ καλυτερα....βεβαια θελουμε την βοηθεια ολωνων...ο κ.σταθης με τον κ.βογιατζη ψαχνουνε το θεμα του συνδεσμου σε κεντρικο σημειο του χωριου....Αν ο συνδεσμος μας καταφερει να στεγαστει θα ειναι κατι παραπανω απτο καλο για την ομαδα ειν η γνωμη μου...θα γινουν εγκαινια με αππλο φιλαθλο κοσμο,με παικτες και διοικηση και ισως με την παρουσια του σταρ δραμας αν καταφερουμε να επικοινωνησουμε για να ερθουν....θα υπαρξει καλυτερη επικοινωνια και με την ομαδα και θα ειμαστε πιο κοντα στην ομαδα....θα βγαζουμε και θα πουλαμε κασκολ...φουτερ ζακετες...φουτερ μπλουζες...αμανικα μπουφανακια...τα παντα....μαζι με ολα αυτα αν ερθει εστω η το κυπελλο η το πρωταθλημα η και τα 2(κυριως η ανοδο στην δ) θα ανεβαινει περισσοτερος κοσμος στο γηπεδο πραγμα που σημαινει οτι ισως αυξηθουν και τα μελοι του συνδεσμου....και πανω απολα με αυτα ανεβαινει και η ψυχολογια ολωνων...φιλαθλων,οργανωμενων,ομαδας....αυτη ειν η γνωμη μου και πιστευω οτι πρεπει να στεγαστει ο συνδεσμος....Συνωκας