.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Ανοιχτή επιστολή προς τους ποδοσφαιριστές των Φιλίππων Δοξάτου







Πρώτα απ' όλα, να διευκρινίσω πως τιμώ και θαυμάζω απεριόριστα τον προπονητή των Φιλίππων Δοξάτου κ. Γιάννη Τσεβρετζή και τον βοηθό του κ. Βαγγέλη Καρασάββα και αυτή η ανοιχτή επιστολή σε καμιά περίπτωση δεν έχει στόχο να παρέμβει, με οποιονδήποτε τρόπο, στο έργο τους.

Για δε το Δ.Σ. του συλλόγου, πολλές φορές έχω τονίσει πως κατά την ταπεινή μου γνώμη, είναι μακράν η καλύτερα λειτουργούσα Διοίκηση τα τελευταία 30 χρόνια που εγώ τουλάχιστον παρακολουθώ από κοντά την ομάδα του χωριού μας, χωρίς φυσικά  αυτό να σημαίνει πως δεν αναγνωρίζω τις μεγάλες προσπάθειες που έκαναν όλες οι Διοικήσεις που ανέλαβαν κατά καιρούς το εξαιρετικά δύσκολο έργο της λειτουργίας των Φιλίππων, σε ένα χωριό, που, δυστυχώς, οι κάτοικοί του ποτέ δεν στάθηκαν μαζικά τα τελευταία 30 χρόνια κοντά στο ιστορικό σωματείο..

Άλλα αισθάνομαι την ανάγκη να επικοινωνήσω με αυτόν τον τρόπο, δημόσια, με όλους τους ποδοσφαιριστές των Φιλίππων, με αυτά τα παιδιά που χρόνια τώρα είναι, στην κυριολεξία σχεδόν, μια "οικογένεια", και που προβλέπω (εξάλλου έχει συμβεί στο παρελθόν με άλλες "φουρνιές" σπουδαίων ποδοσφαιριστών των Φιλίππων) στο πέρασμα του χρόνου να γίνονται και πραγματικά συγγενείς, με κουμπαριές και γενικότερα με οικογενειακούς δεσμούς!

Και σε αυτή την "οικογένεια" ανήκουν και όσοι ποδοσφαιριστές δεν έχουν καταγωγή από το Δοξάτο, αλλά έχουν "κερδίσει με το σπαθί τους" θέση στην "οικογένεια" λόγω του ήθους τους και της γενικότερης συμπεριφοράς τους.

Απευθύνομαι λοιπόν σε σας, στους ποδοσφαιριστές της ομάδας:

Μπορείτε να γράψετε ιστορία!

Εκτός από το κύπελλο του 2008, η τελευταία σπουδαία επιτυχία αυτού του συλλόγου είναι το 1971, με την κατάκτηση του πρωταθλήματος και τη συμμετοχή των Φιλίππων σε μπαράζ με τις πρωταθλήτριες ομάδες των γειτονικών μας νομών, τον Ορφέα Ελευθερούπολης και τη Θύελλα Σερρών, σε μια "χρυσή ευκαιρία" ώστε η ομάδα μας να προβιβαστεί στην Β' Εθνική και που δυστυχώς δεν τα κατάφερε..

Τα τρία προηγούμενα χρόνια, εσείς καταφέρατε κάτι επίσης σπουδαίο και πρωτόγνωρο για την ομάδα του Δοξάτου: Τερμάτισαν οι Φίλιπποι στη 2η θέση !

Για αρκετούς από τους φίλους των Φιλίππων (που μπορεί να μην είναι πολλοί, ανάλογα με το μέγεθος του χωριού μας αλλά και που ποτέ δεν σας άφησαν μόνους, όπου κι αν αγωνιζόσασταν) αυτό το γεγονός περισσότερο ήταν αποτυχία, παρά επιτυχία!

Δεν συμφωνώ μαζί τους, πιστεύω πως το να φέρετε τους Φιλίππους σε σημείο ώστε να θεωρούνται πλέον μια από τις κορυφαίες ομάδες του νομού μας, είναι ένα γεγονός που ξεφεύγει από τα στενά ποδοσφαιρικά πλαίσια και εξυψώνει το ίδιο το Δοξάτο!

Δεν ξεχνώ (και πως να μπορέσω άλλωστε;) την απαξίωση όλων των Δραμινών, τις "μαύρες" χρονιές που η ομάδα αγωνιζόταν στην Γ' κατηγορία και τη μόνιμη φράση που έβγαινε από τα χείλη των άσπονδων "φίλων" μας (πάντα ποδοσφαιρικά φυσικά) των γειτονικών χωριών μας αλλά και ευρύτερα των ποδοσφαιρόφιλων της Δράμας: "Καλά ολόκληρο Δοξάτο και παίζετε στη Γ΄κατηγορία;"..

Ο αντίλογος όμως είναι πιστεύω σεβαστός και κατανοητός απ όλους και είμαι βέβαιος και από εσάς "λιοντάρια" των Φιλίππων:

ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ Η 2η ΘΕΣΗ, ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΞΙΖΕΤΕ, ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΊΤΕ  ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΚΟΥΠΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ !

Θα είναι πραγματικά μεγάλη αδικία αυτή η "οικογένεια" η δικιά σας "οικογένεια" να μην προσθέσει τρόπαια στην όμορφη τροπαιοθήκη που κοσμεί τα γραφεία των Φιλίππων.΄

Και επιτρέψτε μου τώρα να μιλήσω μόνο με την καρδιά, συναισθηματικά, ως οπαδός φανατικός αυτής της ομάδας:

Ματώστε τη φανέλα !

Σε αγώνες που το σύστημα , ο τρόπος παιχνιδιού που παίζετε χρόνια τώρα (και τις περισσότερες φορές επιτυχημένα) δεν "βγαίνει", πάρτε πρωτοβουλίες, πάρτε πάνω σας το παιχνίδι, ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί! Καταργήστε συστήματα, ορθολογικούς τρόπους ανάπτυξης, πιστέψτε βαθιά μέσα σας πως ο ανώτατος σκοπός είναι η Νίκη, η μπάλα να αναπαυτεί στα δίχτυα των αντιπάλων περισσότερες φορές απ ο, τι στα δικά μας, και πως δεν αρκεί το να παίξετε όμορφο ποδόσφαιρο !

Αφήστε τα δάκρυα να κυλήσουν στις ήττες, ουρλιάξτε από χαρά στις νίκες, πανηγυρίστε μαζί με τους οπαδούς (κι ας είναι λίγο γκρινιάρηδες, όλοι σας αγαπάνε και πιστεύουν σε σας), ευχαριστήστε τους ακόμη και όταν η πίκρα από την ήττα είναι μεγάλη !

Δείξτε σε όλους πως φέτος είναι η χρονιά σας, αφού πρώτα το πιστέψετε χωρίς καμια αμφισβήτηση εσείς οι ίδιοι !

Και μετά από χρόνια, όταν πλέον θα είστε παλαίμαχοι και θα επισκέπτεστε τα γραφεία του συλλόγου μαζί με τα παιδιά σας και τα εγγόνια σας, να βουρκώνουν τα μάτια σας από περηφάνια όταν θα τους δείχνετε τα τρόπαια που εσείς κατακτήσατε!

Ζάχαρης Βασίλης
6 Νοεμβρίου 2013


Ανακοίνωση Μαυρααετών σχετικά με το 'Μια μέρα και μια νύχτα για τη Δράμα".


"Δεν ταιριάζετε σου λέω"
 
Μέσα στην παρέλαση φαιδρότητας των διάφορων διοικήσεων της ΠΑΕ Δόξα Δράμας των τελευταίων χρόνων ήρθε να προστεθεί ένα ακόμη φαιδρό επεισόδιο, έτσι 'σε στυλ να μην ξεχνιόμαστε'.
Είδαμε λοιπόν στην πρόσφατη κινητοποίηση με τίτλο 'μια μέρα και μια νύχτα για τη Δράμα' τη Δόξα να καλείται στην πρωινή συγκέντρωση, όπου βεβαίως πολύ καλά έκανε και ανταποκρίθηκε θετικά και είδαμε και τα μέλη της ομάδας να φωτογραφίζονται για την προώθηση του σκοπού αυτού. Η χαρά μας όμως δεν κράτησε ούτε μισή μέρα, αφού το απόγευμα, από όλους τους καταστηματάρχες της Δράμας, ο ένας που βρήκε να ανοίξει τυχαίνει να είναι μέλος της διοίκησης πρωτοδικείου, την οποία η ειρηνοδίκης διόρισε ύστερα από υπόδειξη του ΓΣ του κυρίου Παπασταφίδα. Και μάλιστα άνοιξε επιχειρήση του είδους αυτού (καφετέρια) που πρωτοστάτησε στην κινητοποίηση και, ακόμα χειρότερα, δίπλα ακριβώς στην πλατεία Ελευθερίας, τον χώρο δηλαδή της συγκέντρωσης, εξοργίζοντας δικαιότατα τους συμπολίτες μας.....

"Η ΜΑΝΑ ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΑΛΕΙ" - Την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013, η εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλλα "Αθέατος Κόσμος", θα έχει αφιέρωμα στο έργο της "Κιβωτού της Δόμνας Βιζβίζη", με καλεσμένους τον κ. Ιωάννη Φριτζαλα και την κ. Χαρά Νικοπούλου.


Σημ. "Δοξατινών Νέων": Το παρακάτω κείμενο ελήφθή με e-mail και αναρτάται εδώ ως έχει.



ΑΣΗΜΙΝΑ ΦΟΥΦΑ

προς KontoleontosΕΥΗatticatvΚορώνηςΔΕΛΗΜΠΑΣΗΣroussagerogian.aletsigΖΗΚΟΠΟΥΛΟΣΗΛΙΑHELLENVIVIANΕΦΗΜΕΡΙΔΑGatzoulisDimitrisΒΙΛΙΑΡΔΟΣΚΟΥΒΑΣΕΦΗΜΕΡΙΔΑΚΟΣΣΥΒΑΣΗΣIoannaAndreasnikosargyropou.seeadmingeorgekoukouts.konstantakopou.
Στις 8:58 μ.μ. Τρίτη, 5 Νοεμβρίου 2013, ο/η Φριτζαλάς Ιωάννης <f_john542@hotmail.com> έγραψε:
Ἀγαπητή Κυρία Φοῦφα,καλησπέρα.
Σᾶς ἐπισυνάπτω τό πιό πρόσφατο ἂρθρο μου,δημοσιευθέν στό τεῦχος τῆς ἐφημερίδος "Τό Χωνί" τῆς περασμένης Κυριακῆς. καθώς καί σέ διάφορα ἱστολόγια: http://www.elkeda.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3262:01112013-&catid=48:2012-07-11-18-52-16&Itemid=101
Ἐπίσης, θά ἢθελα νά σᾶς ἐνημερώσω γιά τό ἑξῆς:

Tο πνευματικό κέντρο "Η Κιβωτός της Δόμνας Βιζβίζη", σας ενημερώνει ότι την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013, η εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλλα "Αθέατος Κόσμος", θα έχει αφιέρωμα στο έργο της "Κιβωτού της Δόμνας Βιζβίζη", με καλεσμένους τον κ. Ιωάννη Φριτζαλα και την κ. Χαρά Νικοπούλου.
Η εκπομπή θα μεταδοθεί ζωντανά και θα διεξαχθεί τηλεμαραθώνιος συγκέντρωσης χρημάτων για την οικοδόμηση του παραδοσιακού οικισμού φιλοξενίας ορφανών και εγκαταλελλειμένων παιδιών.
Όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν την εκπομπή, μπορούν να το κάνουν μέσω του καναλιού EXTRA 3 αλλά και διαδικτυακά
"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ" με τον Κώστα Χαρδαβέλλα, την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013, στις 23:30.
 
Μην ξεχνάτε "Η ΜΑΝΑ ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΑΛΕΙ", ας την ακούσουμε όλοι.

Ἂν ἒχετε τήν εὐγενή καλοσύνη,κοινοποιῆστε τά παραπάνω σᾶς παρακαλῶ στήν λίστα τῶν παραληπτῶν σας.
Σᾶς εὐχαριστῶ πολύ.
Καλό βράδυ.

Μέ ἐκτίμηση
Ἰωάννης Φριτζαλᾶς