.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2011

Εκπαίδευση πολιτών για έκτακτες ανάγκες – Δευτέρα και Τρίτη στην Καβάλα από την Αστυν. ΔιεύθυνσηΕκπαίδευση πολιτών για έκτακτες ανάγκες – Δευτέρα και Τρίτη στην Καβάλα από την Αστυν. Διεύθυνση
Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011


Σεμινάρια εκπαίδευσης για θέματα Πολιτικής Σχεδίασης Έκτακτης Ανάγκης θα προσφέρει την ερχόμενη Δευτέρα (27/6) και Τρίτη (28/6) η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας σε πολίτες που έχουν λάβει ειδικές προσκλήσεις, αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο.
Οι εκπαιδεύσεις θα φιλοξενηθούν στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου Καβάλας (6μμ – 8.50μμ και τις δυο μέρες) και οι πολίτες θα ενημερωθούν για το ρόλο και τη σημασία της Πολιτικής Άμυνας, τα όπλα μαζικής καταστροφής, τα μέτρα προστασίας του άμαχου πληθυσμού, την παροχή πρώτων βοηθειών, τους τρόπους πυρόσβεσης και άλλα θέματα.
Στο διήμερο εκπαίδευσης θα συμμετάσχουν ως ομιλητές στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων και του Πυροσβεστικού Σώματος, όπως και γιατροί του ΕΚΑΒ.
Η παρακολούθηση των σεμιναρίων από τους πολίτες που έχουν πάρει ειδικές προσκλήσεις είναι υποχρεωτική, αλλά το Τμήμα Πολιτικής Άμυνας Καβάλας προσκαλεί όλους τους πολίτες να παραβρεθούν σε μια τόσο χρήσιμη ενημέρωση.

ΠΗΓΗ: http://www.kavalanet.gr/enimerosi/news_static/1308886556.php

Σημείωση "Δοξατινών Νέων": Διαβάζοντας την παραπάνω είδηση, θυμήθηκα ότι σε κάποιο προεκλογικό φυλλάδιο της παράταξης του Δημάρχου Δοξάτου κ. Τάσου Χατζηλαζάρου είχα δει κάτι αντίστοιχο..

Έψαξα στο αρχείο και το βρήκα.. Μόνο που ήταν από τις προτελευταίες δημοτικές εκλογές, του 2006.

Άσχετα αν τελικώς δεν υλοποιήθηκε μέχρι τώρα, κακώς κατά τη γνώμη μου, σαν σκέψη είναι πολύ καλή..

Εξάλλου, ποτέ δεν είναι αργά!

Δρόμοι - παγίδες προς τους «χρυσούς» Αμμολόφους Ν. Περάμου – Μετ’ εμποδίων η πρόσβαση των Ι.Χ.

Δρόμοι - παγίδες προς τους «χρυσούς» Αμμολόφους Ν. Περάμου – Μετ’ εμποδίων η πρόσβαση των Ι.Χ.
Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011


Μπορεί οι Αμμόλοφοι της Νέας Περάμου –μιας από τις ωραιότερες παραλίες της Ελλάδας- να θεωρούνται για τον δήμο Παγγαίου η «κότα με το χρυσό αυγό», όμως η εγκατάλειψη των δρόμων πρόσβασης προς αυτούς μόνο τιμή δεν περιποιεί στις υπηρεσίες του δήμου…

Στους δυο δρόμους που οδηγούν στους Αμμολόφους (από πλευράς Νέας Περάμου και Ελευθερών) τα οχήματα αναγκάζονται να κάνουν σλάλομ ανάμεσα σε βαθιές κι επικίνδυνες λακκούβες, σε όλο σχεδόν το μήκος του οδοστρώματος που μαρτυρούν περίτρανα πως κανείς από την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου δεν έκανε τον κόπο να περιδιαβεί την περιοχή ενόψει θερινής περιόδου και να φροντίσει για τη στοιχειώδη –έστω- και έγκαιρη συντήρηση των δρόμων.


Εκτός από τις λακκούβες – παγίδες για τ’ αυτοκίνητα, την εγκατάλειψη μαρτυρούν και τα αγριόχορτα κι οι καλαμιές που «στολίζουν» τις άκρες των –ήδη στενότατων- δρόμων, περιορίζοντας ακόμα περισσότερο το πλάτος τους και φέρνοντας σε δυσχερή θέση τους οδηγούς, όταν διασταυρώνονται τα οχήματά τους.

Παρ’ όλ’ αυτά, ο δήμος Παγγαίου (από φέτος, γιατί έως πέρυσι η περιοχή ανήκε στην ευθύνη του δήμου Ελευθερών) εισπράττει αδρότατα μισθώματα από τους επιχειρηματίες που νοικιάζουν παραλιακές εκτάσεις σε όλο το μήκος των Αμμολόφων, για να προσφέρουν υψηλές υπηρεσίες καφέ – μπαρ στις χιλιάδες των λουομένων στην περιοχή…


ΠΗΓΗ: http://www.kavalanet.gr/enimerosi/news_static/1308885986.php

Σημείωση "Δοξατινών Νέων": Ειδικά για τους Δραμινούς, αλλά και τους κατοίκους των περιοχών βόρεια του Αμυγδαλεώνα που αποφασίζουν να επισκεφθούν τις όντως πανέμορφες παραλίες των αμμολόφων της Ν. Περάμου και γενικότερα της παραλίες της Καβάλας μεγάλο πρόβλημα είναι και τα φανάρια στο συγκεκριμένο χωριό, κυρίως τις ώρες επιστροφής τα Σαββατοκύριακα..

Θυμάμαι από πέρυσι, αλλά και από προηγούμενες χρονιές, πως όταν υπήρχε τροχονόμος στην συγκεκριμένη διασταύρωση, δεν υπήρχε ιδιαίτερο πρόβλημα, όσο μεγάλη κι αν ήταν η κίνηση των οχημάτων..

Δεν ξέρω αν και κατά πόσο είναι εφικτό, αλλά αν δεν επαρκεί η Τροχαία της Καβάλας, η συνδρομή των τροχονόμων της Δράμας για μερικές ώρες θα ήταν ανακουφιστική για τους οδηγούς ...

Φυσικά, η μόνιμη και τελική λύση θα είναι ο περιφερειακός που θα περνάει έξω από τον Αμυγδαλεώνα..

Η ΑΛΟΓΟΜΥΓΑ ΣΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΔΟΞΑΤΟΥ

Για άλλη μια φορά η "αλογόμυγα' παρουσιάστηκε "κουτσουρεμένη" στην εφημερίδα του Πολιτιστικού.

Σήμερα το πρωί η κ. Μαρία Στυλίδου μου εξήγησε πως αυτό έγινε λόγω έλλειψης χώρου..

Και λόγω του ότι πιστεύω πως πολλοί απο εσάς φίλες και φίλοι των "Δοξατινών Νέων" είστε και συνδρομητές της εφημερίδας, θεωρώ υποχρέωσή μου να σας ενημερώσω πως το τι θα μπει και τι όχι στην εφημερίδα από δικά μου κείμενα που διαβάζετε εδω στο ιστολόγιο δεν είναι απόφαση δική μου..

Για άλλη μια φορά τονίζω πως οτιδήποτε υπάρχει στα "Δοξατινά Νέα" είναι στην διάθεση της σύνταξης της εφημερίδας (στους υπεύθυνους της οποίας έχω απόλυτη εμπιστοσύνη) για να τα χρησιμοποιήσουν όπως κρίνουν.

Β.Ζ.

ΝΕΑ ΤΟΥ ΔΟΞΑΤΟΥ - ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟ 55ο ΦΥΛΛΟ ΤΗΣ ΕΦ. ΤΟΥ ΠΟΛ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΟΞΑΤΟΥ


Κυκλοφόρησε το 55ο φύλλο των "Νέων του Δοξάτου". Ένα ακόμη πολύ καλό φύλλο με πολλά και πλούσια θέματα καθώς και με μεγάλο πλήθος έγχρωμων φωτογραφιών.

Αυτή τη φορά υπάρχουν και εξαιρετικά κείμενα γραμμένα από νέους ανθρώπους που δίνουν έναν "αέρα" φρεσκάδας και ζωντάνιας στην εφημερίδα του Πολιτιστικού, που πανηγυρίζει τα δέκα χρόνια από την κυκλοφορία του πρώτου φύλλου..

Επειδή γνωρίζω από "πρώτο χέρι" την μεγάλη προσπάθεια που χρειάζεται από τους υπεύθυνους της εφημερίδας για να μπορούμε εμείς οι υπόλοιποι να κρατάμε στα χέρια μας αυτή την εφημερίδα που ήδη έχει γράψει την δική της μικρή ιστορία στα δρώμενα του χωριού μας, πιστεύω πως αξίζει ένα μεγάλο "μπράβο" σε όλους!

Ζακ Ντελπλά: Η Γερμανία χρωστάει στην Ελλάδα 575 δισ. ευρώ

Ζακ Ντελπλά: Η Γερμανία χρωστάει στην Ελλάδα 575 δισ. ευρώ
23.06.2011 - 23:51Το δικό σου σχόλιο . Share7..Ο επιφανής Γάλλος οικονομολόγος και μέλος του κρατικού Συμβουλίου Οικονομικής Ανάλυσης της Γαλλίας Ζακ Ντελπλά, , σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Les Echos», εκφράζει την εκτίμηση ότι το χρέος της Γερμανίας προς την Ελλάδα από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο ανέρχεται στα 575 δισ. ευρώ και, παράλληλα, καλεί την Ε.Ε. να στηρίξει την Αθήνα αναχρηματοδοτώντας τα χρέη της με πολύ χαμηλό επιτόκιο.


ΛΥΚΟΠΟΥΛΑ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ '70-ΦΩΤΟ