.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΟΞΑΤΟΥ κ. Δ. ΔΑΛΑΚΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ" ΣΤΟ ΣΤΑΡ Β. ΕΛΛΑΔΟΣ 2 ΑΠΡ 2015

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΤΗΣ κ. ΜΑΡΙΑΣ ΣΤΥΛΙΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΟΞΑΤΟΥ

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την σύντομη συνεργασία μας
Λόγοι σωματικής υγείας, αλλά και ψυχικής και συνειδησιακής φόρτισης με αναγκάζουν να παραιτηθώ από τον άκρως υπεύθυνο ρόλο της αντιδημάρχου.
Για χρόνια υπηρετώ τα γράμματα, την παιδεία και τον πολιτισμό. Χαίρομαι που οι μαθητές μου είναι συνάδελφοι εδώ στην τοπική αυτοδιοίκηση και γι’ αυτό θα ήθελα να μπορώ να συνεχίσω το μάθημα αξιοπρέπειας, ανιδιοτέλειας και προσφοράς στα πλαίσια ακόμη και της ζητούμενης ενότητας για την οποία νομίζω ότι αγωνίζομαι.


Σύλληψη λαθροθήρα ύστερα από συμπλοκή, κοντά στο χωριό Λευκόγεια Νευροκοπίου

Σύλληψη λαθροθήρα ύστερα από συμπλοκή, κοντά στο χωριό Λευκόγεια ΝευροκοπίουΕπιλεγμένο

02 Απρ 2015 @ 01:54 | Έγραψε η Συντακτική ομάδα

Βαθμολογήστε το άρθρο
(0 ψήφοι)
Σύλληψη λαθροθήρα ύστερα από συμπλοκή, κοντά στο χωριό Λευκόγεια Νευροκοπίου

02 Απρ 2015 @ 01:54

Κατηγορία Τοπικές ειδήσεις
Συντακτική ομάδα
χορηγός κατηγορίας

Google bookmarkTwitterFacebook

Κατά την εκτέλεση κοινής περιπολίας στο Κ. Νευροκόπι ο Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας της ΚΟΜΑΘ και o Δασοφύλακας του Δασαρχείου εντόπισαν τρία άτομα να προβαίνουν σε παράνομη θήρα.
Συγκεκριμένα είδαν το βράδυ της Κυριακής 29/3 ύποπτες κινήσεις σε αγρό με καλαμπόκια. Κατόπιν επιχειρήθηκε έλεγχος σε διερχόμενο αυτοκίνητο, το οποίο αρνήθηκε να σταματήσει αναπτύσσοντας ταχύτητα. Έγινε καταδίωξη με το υπηρεσιακό όχημα της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης και το προπορευόμενο όχημα σταμάτησε και δύο άτομα βγήκαν τρέχοντας προς τα χωράφια. Ο Δασοφύλακας του Δασαρχείου τους καταδίωξε πεζός και ο ένας από τους δράστες, που κρατούσε όπλο, το έστρεψε κατά του Δασοφύλακα για να τον σταματήσει. Ο τρίτος δράστης και οδηγός του οχήματος (με πινακίδες ξένης χώρας) έβαλε εμπρός και έπεσε με όπισθεν πάνω στο αυτοκίνητο της ΚΟΜΑΘ επιχειρώντας με δύναμη να το ρίξει στο χαντάκι. Αφού προξένησε σοβαρές υλικές ζημιές προσπάθησε να διαφύγει αλλά εγκλωβίστηκε σε αδιέξοδο. Ο Θηροφύλακας και ο Δασοφύλακας τον σταμάτησαν, αλλά τους επιτέθηκε με μία τσάπα.
Τελικά ο δράσης ακινητοποιήθηκε, ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και συνελήφθη με διαδικασία αυτοφώρου. Οι άλλοι δύο δράστες αναγνωρίστηκαν και υπεβλήθη μήνυση εναντίον τους. Και τα τρία παράνομα άτομα είναι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής και η Αστυνομία, πέραν των παραβάσεων του νόμου περί θήρας, διαπίστωσε και άλλες παραβάσεις που αφορούν και τον Κ.Ο.Κ.
Το περιστατικό αυτό αποδεικνύει για άλλη μια φορά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι αρμόδιες υπηρεσίες για την αντιμετώπιση της λαθροθηρίας, αλλά και επιβεβαιώνει την άριστη συνεργασία της θηροφυλακής των κυνηγετικών οργανώσεων με τη Δασική Υπηρεσία και την Αστυνομία.
Υπενθυμίζεται ότι η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης έχει εγκαταστήσει στα οχήματά της ειδικό ηλεκτρονικό σύστημα όπου μεταξύ άλλων καταγράφει και το σημείο που επιτελείται η παράνομη θήρα. Η περιοχή φαίνεται στον σχετικό χάρτη και είναι κοντά στο χωριό Λευκόγεια Νευροκοπίου. 

ΠΗΓΗ: http://www.dramania.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=21218%3Asyllhpsh-lathrothhra-ystera-apo-symplokh-konta-sto-horio-leykogeia-neyrokopioy&Itemid=177

Κοινωφελής Εργασία ΟΑΕΔ: Βγαίνει η προκήρυξη η προθεσμία για τις αιτήσεις www.dikaiologitika.gr

Κοινωφελής Εργασία ΟΑΕΔ: Βγαίνει η προκήρυξη η προθεσμία για τις αιτήσεις ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΟΑΕΔ

ΑΙΤΗΣΕΙΣ  ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ  ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 02/04/2015 - 08:17 Αξιολόγηση:4.83 1 2 3 4 5 (6ψήφοι) 

Κοινωφελής Εργασία ΟΑΕΔ: Βγαίνει η προκήρυξη η προθεσμία για τις αιτήσεις Κοινωφελής 


Εργασία ΟΑΕΔ: Βγαίνει η προκήρυξη η προθεσμία για τις αιτήσεις Απο το Βασίλη Αγγελόπουλο 

Αύριο, Παρασκευή ή το αργότερο την Μ. Δευτέρα, θα ανακοινώσει ο ΟΑΕΔ την προκήρυξη σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του dikaiologitika.gr, με την οποία θα ξεκινάει η υποβολή αιτήσεων για ένταξη στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, με στόχο να καλυφθούν 32.000 θέσεις πεντάμηνης απασχόλησης στους δήμους όλης της χώρας 


Το πρόγραμμα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, καθυστέρησε στο ΑΣΕΠ, λόγω της απαιτούμενης έγκρισης που έπρεπε να λάβει από το συγκεκριμένο φορέα. Η διάρκεια υποβολής των αιτήσεων θα είναι 15νθήμερη και στη συνέχεια θα αναρτηθούν προσωρινοί πίνακες ωφελούμενων, με βάση μοριοδότηση. 


Ακολούθως θα δοθεί ο απαιτούμενο χρονικό διάστημα υποβολής ενστάσεων, οι οποίες θα εξεταστούν από αρμόδια επιτροπή του Οργανισμού, για να προκύψει τελικά, ο οριστικός πίνακας ωφελούμενων. Από την ανάρτησή του, θα πρέπει οι δικαιούχοι να μεταβούν στην υπηρεσία τους, εντός 15 ημερών. 


Οι αποδοχές θα κυμαίνονται από 431,75 ευρώ το μήνα (17,27 ευρώ ημερησίως για ωφελούμενους κάτω των 25 ετών), έως  495,25 ευρώ το μήνα (19,81 ευρώ ημερησίως για ωφελούμενους 25 ετών και άνω), αυξημένες κατά περίπου 5 ευρώ μηνιαίως από τις αρχικές. 

Το υπουργείο Εργασίας, εκτός από τη μικρή αυτή αύξηση, που προέκυψε λόγω αξιοποίησης κονδυλίων ύψους άνω του 1.300.000 ευρώ που υπήρχαν στο Λογαριασμό για την Απασχόληση και την Επαγγελματική Κατάρτιση (ΛΑΕΚ), προχώρησε σε συνολική τροποποίηση των θέσεων εργασίας ανά δήμο, με βάση πληθυσμιακά κριτήρια. 

Οι αλλαγές έγιναν με τη σύμφωνη γνώμη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και αποτελούν εξορθολογισμό της διαδικασίας των προσλήψεων που θα γίνουν. Ας σημειωθεί ότι το πρόγραμμα έχει ακόμα να προσφέρει άλλες 20.000 θέσεις απασχόλησης σε περιφέρειες, στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, αλλά και στα Ασφαλιστικά Ταμεία, η προκήρυξη των οποίων θα καθυστερήσει και άλλο.

ΠΗΓΗ: www.dikaiologitika.gr

ΔΗΜΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ - «Προµήθεια και τοποθέτηση εξοπλισµού παιδικών χαρών ∆ήµου ∆οξάτου», προϋπολογισµού : 199.957,41 €

21 νέα ασθενοφόρα παραδόθηκαν στο Νοσοκομείο Καβάλας. Τα 6 προορίζονται για τα Κ.Υ. της Δράμας

21 νέα ασθενοφόρα παραδόθηκαν στο Νοσοκομείο Καβάλας. Τα 6 προορίζονται για τα Κ.Υ. της Δράμας Επιλεγμένο

01 Απρ 2015 @ 22:15 | Έγραψε η Συντακτική ομάδα

Βαθμολογήστε το άρθρο
(0 ψήφοι)
21 νέα ασθενοφόρα παραδόθηκαν στο Νοσοκομείο Καβάλας. Τα 6 προορίζονται για τα Κ.Υ. της Δράμας

01 Απρ 2015 @ 22:15

Κατηγορία Τοπικές ειδήσεις
Συντακτική ομάδα
χορηγός κατηγορίας

Google bookmarkTwitterFacebook

Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ: «Παράδοση νέων 21 ασθενοφόρων με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ ΑΜ-Θ για τις ανάγκες της Περιφέρειάς μας στην 4η Υ.Πε».

«Το θέμα της υγείας είναι κυρίαρχο για όλη την Περιφέρεια ΑΜΘ», τόνισε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης κ. Γιώργος Παυλίδης κατά την τελετή παραλαβής 21 νέων ασθενοφόρων που παραδόθηκαν χθες Τρίτη 31/3/2015  στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας. Τα ασθενοφόρα που χρηματοδότησε η Περιφέρεια μέσω του ΕΣΠΑ – ΠΕΠ ΑΜ-Θ 2007-2013 είναι πλήρως εξοπλισμένα, το συνολικό κόστος τους ανέρχεται στα 1.270.614 € και θα δοθούν από δύο (2) στη Σαμοθράκη, Σουφλί, Δίκαια, Προσοτσάνη, Νευροκόπι, Παρανέστι, Ελευθερούπολη, Πρίνο και από ένα (1) σε Ορεστιάδα, Χρυσούπολη, Ίασμο, Σάππες, Σταυρούπολη και Άβδηρα.
Ο Περιφερειάρχης δήλωσε «Η υγεία είναι το κορυφαίο αγαθό. Υπάρχουν ελλείμματα λόγω της κρίσης. Προσπαθούμε ως Περιφέρεια να συμβάλλουμε σε λύσεις. Εκτός από τα σημερινά 21 ασθενοφόρα εκκρεμούν χρηματοδοτήσεις από το ΠΕΠ ΑΜ-Θ δύο (2) ακόμη προμήθειες 14 και 10 ασθενοφόρων αντιστοίχως προ το ΕΚΑΒ, που διαχειρίζεται τους διαγωνισμούς. Οι ταχύτητες στις διακομιδές μετά την ολοκλήρωσή τους θα διαμορφώσουν ένα νέο τοπίο στον χώρο της νοσοκομειακής περίθαλψης».
ΠΗΓΗ: http://www.dramania.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=21203%3A21-nea-asthenofora-paradothhkan-sto-nosokomeio-kabalas-ta-6-proorizontai-gia-ta-ky-ths-dramas&Itemid=177