ΜΕ ΔΥΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗ ΚΙ ΕΝΑ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ, ΑΝΕΤΡΕΨΕ ΤΟ ΣΚΟΡ ΣΤΗ ΧΩΡΙΣΤΗ ΚΑΙ «ΑΓΚΑΛΙΑΣΕ» ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ

Μεγάλη νίκη πανηγύρισε το Δοξάτο στην πρώτη αγωνιστική του νέου έτους, περνώντας από τη Χωριστή και πλέον «αγκάλιασε» τον τίτλο στην Α΄ κατηγορία.

ΧΩΡΙΣΤΗ-ΔΟΞΑΤΟ 1-3: Μπροστά σε αρκετούς φιλάθλους, έγινε χθες δυνατό ντέρμπι, αρκετά καλό σε ποιότητα. Οι πρωτοπόροι Φίλιπποι Δοξάτου παρουσιάστηκαν ψυχωμένοι και με καλή ψυχολογία, κατάφεραν να πάρουν μια πολύ σημαντική νίκη από τον Ορφέα, που παρουσίασε καλό αγωνιστικό πρόσωπο, ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος. Στο 5΄ ο Γ. Παρασκευάς πέτυχε γκολ με κεφαλιά, όμως ο διαιτητής Κύζας, που ήταν κοντά στη φάση, το ακύρωσε ως επιθετικό φάουλ, μέσα σε διαμαρτυρίες. Στο 7΄ σέντρα του Περσιανλή, αδύναμη απόκρουση του Παπαδόπουλου και ο Συμεωνίδης με πλασέ, έκανε το 1-0. Στο 16΄ συρτή σέντρα του Βασιλακάκη και ο Πολυχρονίδης από πολύ κοντά πλάσαρε άουτ, δύο λεπτά αργότερα, σουτ του Πολυχρονίδη, η μπάλα κόντραρε και πέρασε κόρνερ. Το εκτέλεσε ο Ιωαννίδης και ο Ντίνας είχε κεφαλιά ελάχιστα άουτ. Στο 32΄ ο Παπαδόπουλος με εκτίναξη απέκρουσε σε κόρνερ μακρινό σουτ του Συμεωνίδη, στο 38΄ σουτ του Κωνσταντινίδη από το ύψος της περιοχής μπλόκαρε ο Μαυρίδης. Στο 54΄ ο Ιωαννίδης μπήκε στην περιοχή, έδωσε στον Αποστολίδη, το πλασέ του οποίου εξουδετέρωσε σωτήρια ο Μαυρίδης. Στο 61΄ κοντινή κεφαλιά του Αραμπατζή από πλάγια θέση πέρασε άουτ, στο 68΄ ο Ιωαννίδης έδωσε στον Βασιλακάκη, την κοντινή κεφαλιά του οποίου απέκρουσε ο Μαυρίδης. Δύο λεπτά αργότερα, όμως, σέντρα του Βασιλακάκη και ο Πολυχρονίδης με κοντινή κεφαλιά, ισοφάρισε, στο 71΄ «κεραυνός» του Πολυχρονίδη απέκρουσε ο Μαυρίδης. Στο 76΄ κεφαλιά του Καρίπη από καλή θέση άουτ, στο 80΄ ο Βασιλακάκης έδωσε στον Ιωαννίδη, που σούταρε, απέκρουσαν οι αμυντικοί κι από κοντά ο Πολυχρονίδης πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα (1-2). Στο 93΄ ο Βασιλακάκης μπήκε στην περιοχή, όμως ολιγώρησε και τελικά ήρθε ο Αποστολίδης που με σουτ, έκλεισε το σκορ.
ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ-ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: Από τη Χωριστή ξεχώρισαν οι Αραμπατζής (έδειξε πραγματικά ότι αξίζει να παίζει σε μεγαλύτερη κατηγορία), Καρίπης, Συμεωνίδης και Μαυρίδης, από το Δοξάτο οι Πολυχρονίδης, Ζαπουνίδης, Μπαρμπουτέλης, Ντίνας και Ιωαννίδης. Καλός ο διαιτητής Κύζας (Τσακίρης, Αβραμίδης).
ΧΩΡΙΣΤΗ: Μαυρίδης, Ισαακίδης, Μελισσίδης, Παπαδόπουλος, Μπ. Παρασκευάς, Ιωσηφίδης (73΄ Σκριτζόβαλης), Περσιανλής, Συμεωνίδης (78΄ Δημητριάδης), Γ. Παρασκευάς (60΄ Καριπίδης), Αραμπατζής, Καρίπης.
ΔΟΞΑΤΟ: Παπαδόπουλος, Μαγγανάρης, Τουλούπης (46΄ Αποστολίδης), Ζαπουνίδης, Μπαρμπουτέλης, Ντίνας, Βασιλακάκης, Τουρφαντίδης, Κωνσταντινίδης (92΄ Νότας), Ιωαννίδης (88΄ Μόσχος), Πολυχρονίδης.
«ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ»: Μετά από το παιχνίδι, οι δύο προπονητές επισήμαναν τα εξής:
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΕΒΡΕΝΤΖΗΣ (Δοξάτο): Ήταν ένα παιχνίδι ανάμεσα σε δύο πολύ καλές ομάδες. Στο πρώτο μέρος προσπαθήσαμε να κρατήσουμε το μηδέν, δεν τα καταφέραμε, παρόλα αυτά χάσαμε πολλές ευκαιρίες και έπρεπε να είμαστε μπροστά στο σκορ. Δεν ήμασταν καλοί στο πρώτο πεντάλεπτο, έπειτα όμως πήραμε τον έλεγχο του αγώνα. Στην επανάληψη μπήκαμε αποφασισμένοι να «γυρίσουμε» τον αγώνα και τα καταφέραμε. Δεν κινδυνεύσαμε ιδιαίτερα, πετύχαμε 3 γκολ και χάσαμε και ευκαιρίες. Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθεια και τη νίκη, επίσης συγχαρητήρια και στη Χωριστή, όπου ο Δημήτρης κάνει καλή δουλειά και αυτή η ομάδα έχει μέλλον. Καλή χρονιά σε όλους.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ (Χωριστή): Αρχίσαμε ιδανικά το παιχνίδι και προηγηθήκαμε γρήγορα. Εκτός από το πρώτο δεκάλεπτο, το Δοξάτο ήταν ελαφρά καλύτερο, εμείς από την άλλη ήμασταν κάπως νευρικοί. Είχαμε πει πως δε χρειάζεται να έχουμε άγχος. Τα παιδιά ως ένα βαθμό ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις της συνάντησης. Στην επανάληψη μέτρησε η εμπειρία του αντιπάλου. Σε γενικές γραμμές έγινε ωραίο ματς, με πάθος και σασπένς ως το τέλος. Σημαντική είναι η συμβολή του κ. Γιάννη στην αναμόρφωση του Δοξάτου. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά μας, πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια, ώστε να αποδείξουμε ότι δε βρισκόμαστε τυχαία ψηλά. Η υπόθεση τίτλος τελείωσε, συγχαρητήρια στο Δοξάτο και καλή χρονιά σε όλο τον κόσμο.
ΙΕΡΕΜΙΑΣ ΜΕΛΙΔΗΣ