.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΥΚΟΛΗ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΚΑΛΑΜΠΑΚΙΟΥ-ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΥ ΕΚΤΟΣ ΜΕ ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΟ

Την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011 οι "Φίλιπποι" έκαναν το πρώτο βήμα για την επίτευξη ενός εκ των στόχων που έχουν θέσει φέτος, την κατάκτηση του Κυπέλλου Δράμας.
Επικράτησαν με 4-0 επί του Καλαμπακίου, φτάνοντας σε μια νίκη που έχει ιδιαίτερη σημασία αφού επιτεύχθηκε επί ενός από τους παραδοσιακούς γειτονικούς "αντιπάλους" διαχρονικά. Πάντοτε τα παιχνίδια μεταξύ Δοξάτου και Καλαμπακίου είχαν το δικό τους ξεχωριστό ενδιαφέρον, άσχετα από την κατάσταση στην οποία βρίσκονταν οι δύο ομάδες ή για ποια διοργάνωση αγωνιζόντουσαν.
Όπως και στα προηγούμενα δύο επίσημα παιχνίδια που έδωσαν φέτος οι Φίλιπποι, το σκορ πήρε μεγάλες διαστάσεις στο 2ο ημίχρονο. Η ομάδα του κ. Βασιλειάδη μπαίνει με "φόρα" και οι αντίπαλοί της δεν αντέχουν τα συνεχόμενα "κύματα" επιθέσεων από τα άκρα αλλά και από τον άξονα και το αδιάκοπο πρέσινγκ όταν δεν έχει στην κατοχή της τη μπάλα. Φυσικά, είναι πολύ νωρίς ακόμη για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα, αλλά οι πρώτες ενδείξεις σίγουρα είναι θετικές για τους Φιλίππους..
Το Καλαμπάκι παρουσίασε μια αρκετά συγκροτημένη ομάδα στο 1ο ημίχρονο που μάρκαρε αρκετά ψηλά, έχοντας στην επίθεση 2 επιθετικούς, αρκετά κοντά ο ένας με τον άλλο σε παράταξη "4-4-2". Αυτό δημιούργησε αρχικά κάποια προβλήματα στην άμυνα του Δοξάτου, γεγονός που είχε σαν αποτέλεσμα την δημιουργία κάποιων ευκαιριών από την πλευρά των φιλοξενούμενων. Στο 2ο ημίχρονο όμως, η Α.Ε.Κ. "έμεινε" από δυνάμεις με τα γνωστά αποτελέσματα..
Για το Δοξάτο αγωνίστηκαν οι : Παναγιωτόπουλος - Παντζαρίδης - Πετράς - Μόσχος - Μπαρμπουτέλης - Τουλούπης (61' Ντίνας) - Ζάχαρης - Καρατζόγλου (52' Τουρφαντίδης) - Ιωαννίδης - Μπουμπέκης( 70' Σιαματάς) - Θεοφανίδης.
Ακολουθεί αύριο Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011 ένα ακόμη ντέρμπυ για τους Φιλίππους. Αυτή τη φορά εκτός έδρας, μέσα στο Δημοτικό Γήπεδο της Δράμας, με τον Πανδραμαϊκό.
Προσωπικά, πιστεύω πως πολλά θα εξαρτηθούν από τον αυριανό αγώνα, όσον αφορά την πορεία του συλλόγου του Δοξάτου, κι ας είναι πολύ νωρίς ακόμη. Αν οι Φίλιπποι παρουσιάσουν το ίδιο αγωνιστικό πρόσωπο που έδειξαν στα 3 πρώτα παιχνίδια(που όμως όλα ήταν εντός έδρας..), άσχετα από το τελικό αποτέλεσμα, θα "γραφεί" στη συνείδηση όλων όσων ασχολούνται με το τοπικό ποδόσφαιρο της Δράμας πως η ομάδα του Δοξάτου φέτος θα διεκδικήσει μέχρι τέλους αυτό που κι άλλες χρονιές προσπάθησε αλλά δεν τα κατάφερε: Την κατάκτηση του πρωταθλήματος!
Και το σημαντικότερο: Θα αρχίσουν να πιστεύουν, χωρίς επιφυλάξεις πλέον, πως μπορούν να τα καταφέρουν όσοι αποτελούν τους Φιλίππους: Διοίκηση, προπονητής, ποδοσφαιριστές, αλλά και φίλαθλοι!
Αύριο, μπορεί να χάσουν οι Φίλιπποι. Ο Πανδραμαϊκός, άσχετα από το ποιοι παίζουν, γνωστά "ονόματα" ή "πιτσιρικάδες", έχει πολύ "βαριά" φανέλα και αλίμονο σε όποιον τον υποτιμήσει.
Ακόμη κι αν ο αντίπαλος του Πανδραμαϊκού, ο κάθε αντίπαλος, παίξει σπουδαίο ποδόσφαιρο, δεν είναι καθόλου απίθανο να φύγει ηττημένος, ακριβώς λόγω του "ειδικού βάρους" που έχει αυτό το σωματείο, πολύ περισσότερο όταν αγωνίζεται στην έδρα του..
Το αποτέλεσμα λοιπόν, πιστεύω, κι ας ακουστεί λίγο "αιρετική" αυτή η άποψη, δεν θα έχει μεγάλη σημασία!
Εξηγώ: Αν οι Φίλιπποι φύγουν τελικά νικητές, αλλά χωρίς να παίξουν καλό και εντυπωσιακό ποδόσφαιρο, αν "κλέψουν" δηλαδή το παιχνίδι, το κέρδος για τον σύλλογο θα είναι ΜΟΝΟ οι τρεις βαθμοί! Τρεις βαθμοί, που μπορούν εύκολα να χαθούν, ακόμη κι εντός έδρας, αν δεν παίξουν όμορφο και σωστό ποδόσφαιρο, από τη στιγμή που στο φετινό ειδικά πρωτάθλημα της Α-1 φαίνεται πως αγωνίζονται πολύ ισχυρές ομάδες και δεν θα έρχονται με "φόβο" στο Δοξάτο..
Αντίθετα, εάν συνεχίσουν οι Φίλιπποι τις φετινές εμφανίσεις τους και δείξουν πως είναι μια ομάδα "γεμάτη" σε όλες τις γραμμές με πολλές εναλλακτικές λύσεις, και παρόλα αυτά χάσουν, η "ζημιά" θα είναι πολύ μικρή και το όφελος μεγάλο! Το πρωτάθλημα έτσι κι αλλιώς έχει πολύ δρόμο ακόμη...
Κλείνω το σημείωμα αυτό με λίγα λόγια για τους φιλάθλους του Δοξάτου.

Η Κερκίδα στο Δημοτικό Στάδιο της Δράμας είναι τεράστια σε σχέση με τις κερκίδες που υπάρχουν στα χωριά και τις κωμοπόλεις του νομού μας. Όπως είχα γράψει σε παλιότερη ανάρτηση, οι πιστοί φίλαθλοι των Φιλίππων, που ακολουθούν την ομάδα όπου κι αν αυτή αγωνίζεται, έχουν συνήθεια να μην κάθονται όλοι μαζί στους εκτός έδρας αγώνες, με αποτέλεσμα, αρκετές φορές ενώ είναι περισσότεροι από τους οπαδούς της γηπεδούχου ομάδας, να μην μπορούν να στηρίξουν μαζικά την ομάδα τους.

Και για να μην τρέφουμε αυταπάτες, δυστυχώς το Δοξάτο δεν είναι αυτό που λέμε "ποδοσφαιρικό" χωριό..

Οι οπαδοί των Φιλίππων είναι φανατικοί με την ομάδα τους, την αγαπάνε και τη στηρίζουν, αλλά ποτέ δεν θα πλησιάσουν τον όγκο των φιλάθλων της Πετρούσας, της Προσοτσάνης, αλλά και άλλων χωριών και κωμοπόλεων της περιοχής μας(αναφέρω ενδεικτικά: ποιος φίλαθλος δεν θυμάται άραγε τον όγκο των οπαδών του Αγίου, των Κυργίων, του Ξηροποτάμου, τα παλιότερα χρόνια;).
Γι΄ αυτό, αύριο αλλά και σε κάθε αγώνα εκτός έδρας, θα πρέπει οι φίλαθλοι να είναι πιο "δεμένοι" μεταξύ τους, πιο κοντά ο ένας με τον άλλο, για να μπορούν ακριβώς με μεγαλύτερη άνεση να χειροκροτούν και να επευφημούν την ομάδα τους και οι ποδοσφαιριστές να τους νιώθουν πιο κοντά τους...