.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

ΕΝΑ ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ ΚΑΠΟΥ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ - 22 ΑΠΡ 2010

Αυγά οργής για τον Καλλικράτη στην Χαλκιδική

Έντυπη Έκδοση
Ελευθεροτυπία, Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Αυγά οργής για τον «Καλλικράτη»

Κάτοικοι της Αρναίας Χαλκιδικής διαμαρτυρήθηκαν χθες το πρωί στο γραφείο του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Δριβελέγκα, στον Πολύγυρο, κι έκαναν συγκέντρωση έξω από το κτίριο της Νομαρχίας, με αίτημα να οριστεί η Αρναία και όχι η Ιερισσός, ως έδρα του νέου δήμου που θα δημιουργηθεί στην περιοχή της Βόρειας Χαλκιδικής, με την ψήφιση του σχεδίου «Καλλικράτης».

Στο γραφείο του Γ. Δριβελέγκα, που απουσίαζε στην Αθήνα, πέταξαν αυγά, ντομάτες, γιαούρτια και μπογιές και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στη Νομαρχία και αντιπροσωπεία τους επέδωσε το ψήφισμα της γενικής συνέλευσης των κατοίκων της Αρναίας σχετικά με το ζήτημα της έδρας του νέου δήμου.

Ο Γ. Δριβελέγκας δήλωσε ότι η θέση του είναι να γίνουν πέντε Δήμοι στο νομό Χαλκιδικής. Σε ότι αφορά στις έδρες τους τονίζει ότι πρέπει να εφαρμοστούν τα κριτήρια που θέτει ο «Καλλικράτης».

ΠΗΓΗ: www.enet.gr

Σύλληψη αλλοδαπού για κλοπή αυτ/του και παραβάσεις του Κ.Ο.Κ.

Τετάρτη, 21 Απριλίου 2010
Χθες (20-4-2010) και κατά τις ώρες 17:30΄ έως 18.30΄, στο Αγιοχώρι Σερρών άγνωστος δράστης, αφαίρεσε ανασφάλιστο Ι.Χ.Ε. αυτ/το, το οποίο ήταν σταθμευμένο έξω από την οικία του ιδιοκτήτη και τράπηκε σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση. Μετά από καταγγελία του ιδιοκτήτη του οχήματος υπήρξε άμεση κινητοποίηση των Υπηρεσιών μας. Περί ώρα 19:25΄ της ιδίας ημέρας (20-4-2010) εντοπίσθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Δράμας το κλεμμένο όχημα εντός της πόλης της Δράμας, ο οδηγός του οποίου δεν συμμορφώθηκε σε φωτεινά και ηχητικά σήματα στάσης των Αστυνομικών. Με τη συνδρομή του Τμήματος Τροχαίας Δράμας και του Αστυνομικού Τμήματος Δοξάτου ακινητοποιήθηκε το εν λόγω όχημα στο 5ο χιλ. της Ε.Ο. Δράμας – Καβάλας και συνελήφθη ο 43χρονος οδηγός, αλλοδαπός υπήκοος Βουλγαρίας,.
Ο ανωτέρω συλληφθείς οδηγούσε με υπερβολική ταχύτητα, χωρίς σύνεση, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, με ενδεχόμενο να εκθέσει σε κίνδυνο τους λοιπούς χρήστες της οδού, ενώ όπως διαπιστώθηκε στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης και βρισκόταν υπό την επήρεια οινοπνεύματος σε ποσοστό 0,75‰ στον εκπνεόμενο αέρα.
- Το Ι.Χ.Ε. αυτ/το κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.
- Ο συλληφθείς με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία θα προσαχθεί στην κα Εισαγγελέα Πλημ/κών Δράμας.

ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΟΠΕΛΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΑΜΠΑΚΙ ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 1940

Άνοιξαν πάλι τα σχολεία

Το φθινόπωρο του 1944 άνοιξαν πάλι τα σχολεία της Μακεδονίας και της Θράκης, περιοχών που κατείχαν οι Βούλγαροι, μεταξύ των οποίων και το σχολείο μας στο χωριό μου, το Καλαμπάκι. Ένα σχολείο υπήρχε τότε: το 1ο Δημοτικό. Σχολείο, όπως ξαναείπα ωραίο, διώροφο, με πολύ μεγάλη αυλή, με σχολικό κήπο, με δενδροστοιχίες ολόγυρα, που την άνοιξη μας φιλοξενούσαν κάτω απ’ την παχιά σκιά τους. Μοσχοβολούσε ο τόπος όταν άνθιζαν εκείνες οι ακακίες