.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

Σαλάτα γλυστρίδα (αντράκλα) με γιαούρτι

Σαλάτα γλυστρίδα (αντράκλα) με γιαούρτι

 Ένα τζατζίκι διαφορετικό!
1-DSC_1141
 
Γλυστρίδα ή αντράκλα ή ανδράχλη ! Ένα χρήσιμο ζιζάνιο που κάνει πιο δροσερές τις σαλάτες μας. Εδώ και 2-3 χρόνια σε μερικές γλάστρες μου, φυτρώνει αυτό το νόστιμο και χρήσιμο χορταράκι και εγώ απλώς το αφήνω αυξάνοντας λίγο το νεράκι στις συγκεκριμένες γλάστρες! Έτσι στις μικρές ποσότητες που χρειάζεται για τις σαλάτες μου έχω γλυστρίδα δικής μου παραγωγής.
Ένα χορταράκι υποτιμημένο που είναι γεμάτο από χρήσιμα συστατικά. Από τα πιο ωφέλιμα της χλωρίδας μας.Έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε λιπαρά Ω-3 (400mgr/100gr), σημαντικές ποσότητες βιταμίνης Ε, Β-καροτένιου και είναι πολύ πλούσια σε αντιοξειδωτικά.

Οι απίστευτες θεραπευτικές ιδιότητες της Γλιστρίδας

Οι απίστευτες θεραπευτικές ιδιότητες της Γλιστρίδας (Κοινοποίησε το)



Η γλιστρίδα είναι ένα… ευεργετικό ζιζάνιο. Παλιότερα χρησιμοποιούνταν πολύ συχνά στη διατροφή στις αγροτικές περιοχές και όχι μόνο. Έχει ιδιαίτερη γεύση είναι πολύ ωφέλιμη και έχει θεραπευτικές ιδιότητες.
Το αστείο είναι ότι όταν σε έναν οργανισμό υπάρχει έλλειψη Ω3 οι ειδικοί συστήνουν συμπληρώματα ή παχιά ψάρια, ενώ η απλή και ταπεινή γλυστρίδα «τα έχει όλα και συμφέρει» που έλεγε και μια παλιά διαφήμιση. Δυστυχώς είναι ένα από τα παραμελημένα φυτά της ελληνικής υπαίθρου παρά το γεγονός ότι έχει υψηλή διατροφική αξία.

Συγκέντρωση μουσουλμάνων της μειονότητας στο αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης… Ζήτησαν να εκδοθούν στην Τουρκία οι "οκτώ".

Συγκέντρωση μουσουλμάνων της μειονότητας στο αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης…

 Facebook   
Συγκέντρωση μουσουλμάνων της μειονότητας στο αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης…
200-250 μουσουλμάνοι από τη μειονότητα της Ξάνθης και της Κομοτηνής συγκεντρώθηκαν νωρίτερα σήμερα στο αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης για να ζητήσουν να εκδοθούν στην Τουρκία οι 8 Τούρκοι που προσγειώθηκαν με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη.