.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

Τελωνείο Εξοχής: Βούλγαροι μετέφεραν 96 κιλά μανιτάρια προστατευμένης ποικιλίας από την περιοχή Παρανεστίου


Συνελήφθησαν 4 υπήκοοι Βουλγαρίας κατηγορούμενοι για παραβάσεις του νόμου περί προστασίας του περιβάλλοντος.
Συνελήφθησαν χθες (11-6-2016) το απόγευμα, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Εξοχής, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Νευροκοπίου, τέσσερις (4) αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 39, 33, 32 και 24 ετών, διότι επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν έξοδο από τη χώρα, μεταφέροντας με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο 96 κιλά μανιτάρια (προστατευόμενης ποικιλίας), τα οποία, όπως προέκυψε, είχαν περισυλλέξει από δασική περιοχή του Παρανεστίου.

Κατασχέθηκαν η παραπάνω ποσότητα μανιταριών και το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο.

ΠΗΓΗ: http://www.dramania.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=25959:teloneio-exohhs-boylgaroi-meteferan-96-kila-manitaria-prostateymenhs-poikilias-apo-thn-periohh-paranestioy&Itemid=177

Εκδήλωση για Παιδιά από την I.P.A. Δράμας στον Ιππικό Σύλλογο Δοξάτου την Κυριακή 19 Ιουνίου 2016 και ώρες 10 το πρωϊ έως 4 το μεσημέρι

ΣΆΒΒΑΤΟ, 11 ΙΟΥΝΊΟΥ 2016

Εκδήλωση για Παιδιά από την I.P.A. Δράμας στον Ιππικό Σύλλογο Δοξάτου την Κυριακή 19 Ιουνίου 2016 και ώρες 10 το πρωϊ έως 4 το μεσημέρι

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΑΓΑΠΗΤΟΊ ΣΥΝΆΔΕΛΦΟΙ ΚΑΙ ΦΊΛΟΙ ΤΗΣ I.P.A.,
Η T.Δ. ΔΡΆΜΑΣ (I.P.AΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΎΣ ΈΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΏΝ, ΣΤΑ ΠΛΑΊΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΏΝ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΏΣΕΩΝ, ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΉΣΕΙΓΙΑ 6Η ΣΥΝΕΧΉ ΧΡΟΝΙΆ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΉ  19 ΙΟΥΝΊΟΥ 2016 ΚΑΙ ΑΠΌ ΏΡΕΣ 10:00΄ ΈΩΣ 16:00΄ ΣΤΟΝ ΙΠΠΙΚΌ ΣΎΛΛΟΓΟ ΔΟΞΆΤΟΥ (11Ο ΧΙΛ. Ε.Ο. ΔΡΆΜΑΣ-ΚΑΒΆΛΑΣ), ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΉ ΕΚΔΉΛΩΣΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΆ, ΌΛΩΝ ΤΩΝ ΗΛΙΚΙΏΝ, ΓΙΑ ΤΑ ΜΈΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΊΛΟΥΣ ΤΗΣ ΈΝΩΣΉΣ ΜΑΣ.

Το συντριβάνι του Ευαγγελισμού: Η άγνωστη ιστορία που λίγοι ροδίτες την γνώριζαν


Το συντριβάνι του Ευαγγελισμού: Η άγνωστη ιστορία που λίγοι ροδίτες την γνώριζαν




Sin
Όλα ξεκίνησαν όταν βρέθηκαν στα χέρια μου δύο ιταλικές καρτ ποστάλ που απεικόνιζαν το μεγάλο σιντριβάνι (Fontana grante της πόλης Viterbo).
Μου έκανε εντύπωση ότι το σιντριβάνι ήταν ακριβός ίδιο με το σιντριβάνι του Ευαγγελισμού και έτσι παρακινήθηκα και έψαξα να μάθω το πώς και γιατί φτιάχτηκε στη Ρόδο, γιατί δεν υπήρχε ούτε κατασκευαστής ούτε αρχιτέκτονας ούτε χρονολογία κατασκευής.
georgalidis-stavros3
Τελικά βρήκα μια πηγή και είπα να το μοιραστώ μαζί σας, από το αρχείο (Archivio Mauro Galeotti) που αναφέρονταν στο πώς βρέθηκε κε πώς κατασκευάστηκε το περίφημο αυτό κόσμημα του τόπου μας.