.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

«ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ… ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!» ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΩΡΕΑΝ ON LINE OIKOYMENIKO ΣΧΟΛΕΙΟ

Σημ. "Δοξατινών Νέων": Το παρακάτω δελτίο τύπου ελήφθη με το ηλεκτρονικό τεχυδρομείο και μεταφέρεται ως έχει.






Σάββατο, 27 Δεκεμβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ… ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!» ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΩΡΕΑΝ ON LINE OIKOYMENIKO ΣΧΟΛΕΙΟ

ΣΤΙΓΜΕΣ ΧΑΡΑΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΛΑΜΠΙΡΗ ΣΤΟ E TV


Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα χαράς και συγκίνησης έφερε στην εορταστική εκπομπή της Χριστίνας Λαμπίρη, στο Epsilon TV, η μαθητική χορωδία και θεατρική ομάδα του Οικουμενικού Σχολείου «Αθηνά», που έψαλε τα κάλαντα, παρουσία γονέων και δασκάλων. Τα παιδιά προσέφεραν στην Χριστίνα Λαμπίρη και τους συμπαρουσιαστές της εκπομπής, «Με το Καλημέρα», Κλεοπάτρα Πατλάκη, Στέφανο Κωνσταντινίδη και Γιάννη Μούτσο, χειροποίητα χριστουγεννιάτικα δώρα που κατασκεύασαν μόνα τους και ευχήθηκαν «Χρόνια Πολλά» στους συντελεστές της εκπομπής και σε όλους τους τηλεθεατές. Στη συνέχεια οι μικροί μαθητές μίλησαν για τη εκπαιδευτική τους εμπειρία στο πρώτο δωρεάν On Line Δημοτικό Σχολείο και τις σχολικές τους επιδόσεις.

Τη μαθητική χορωδία και θεατρική ομάδα του Οικουμενικού Σχολείου «Αθηνά» διηύθυνε ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και καθηγητής σκηνικής ερμηνείας κ. Γεννάδιος Πάτσης. Ο Διευθυντής και συνιδρυτής του Οικουμενικού Σχολείου κ. Ιωάννης Κρόκος προσέφερε στην Χριστίνα Λαμπίρη ένα ομοίωμα αρχαϊκού αμφορέα, σύμβολο της πανανθρώπινης γνώσης, δηλώνοντας:

«Αυτό το συμβολικό δώρο αποτελεί σημείο αναφοράς της ανάδυσης του παγκόσμιου πολιτισμού στη χώρα μας, γεγονός το οποίο, εμείς οι Έλληνες, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που ζούμε, οφείλουμε να ανακαλύψουμε ξανά. Το Οικουμενικό Σχολείο «Αθηνά» προσφέρει δωρεάν πρόσβαση στην εκπαίδευση για όλα τα παιδιά του Δημοτικού, μέσω της ιστοσελίδας www.arnos,gr. Συγχρόνως, τιμώντας το αρχαίο ελληνικό πνεύμα, την οικουμενικότητα της Ορθοδοξίας και την οικουμενικότητα του Ελληνισμού το Οικουμενικό Σχολείο μεταφέρει τη γνώση πέρα από τα ελληνικά σύνορα, στην Αυστραλία, την Αμερική, τη Νότιο Αφρική, σε ολόκληρο τον κόσμο. Έχουμε λάβει τη ευλογία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμου, αλλά και τη θερμή ανταπόκριση εκατομμυρίων γονέων, μαθητών και δασκάλων. Αυτό μας δίνει περηφάνια, χαρά και διάθεση να προχωρήσουμε, με πράξεις παιδείας και αλληλεγγύης».

Το πρώτο δωρεάν On Line Οικουμενικό Σχολείο γεννήθηκε μέσα από την κοινή πρωτοβουλία της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Κέντρου On Line Εκπαίδευσης ΑΡΝΟΣ. Το Οικουμενικό Σχολείο «Αθηνά» παρέχει δωρεάν πρόσβαση σε περισσότερα από 12.000 μαθήματα με διδασκαλία σε video (Μαθηματικά, Γλώσσα, Ιστορία, Φυσικά και Γεωγραφία), για όλες τις τάξεις του δημοτικού σχολείου. Από την έναρξη της σχολικής χρονιάς μέχρι σήμερα, το Οικουμενικό Σχολείο έχει καταγράψει 2,2 εκατομμύρια επισκέψεις στην ιστοσελίδα του www.arnos.gr και 15,5 εκατομμύρια προβολές σελίδων. Η πρωτοπόρα εκπαιδευτική πλατφόρμα του Οικουμενικού Σχολείου δίνει τη δυνατότητα στο μαθητή να μελετήσει τη θεωρία, τη μεθοδολογία και τις ασκήσεις με το δικό του ρυθμό, όπου κι αν βρίσκεται, να επικοινωνήσει απευθείας με τον on-line δάσκαλο, αλλά και να αυτοαξιολογηθεί μέσω των on line τεστ και διαγωνισμάτων.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Οικουμενικού Σχολείου «Αθηνά» μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλ. 210-3822495.



ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΣΦΑΓΟΥΝ ΤΑ ΝΗΠΙΑ ΥΠΟ ΤΟΥ ΗΡΩΔΟΥ

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΣΦΑΓΟΥΝ ΤΑ ΝΗΠΙΑ ΥΠΟ ΤΟΥ ΗΡΩΔΟΥ

Δημιουργεί ερωτήματα και απορίες η διήγηση του ευαγγελιστού Ματθαίου για τη σφαγή των νηπίων της Βηθλεέμ, στην προσπάθειά του να εξοντώσει τον μικρό Χριστό. Πως επέτρεψε ο Θεός να σφαγούν τα νήπια που δεν φταίγανε σε τίποτα; Γιατί ο Ηρώδης δεν πέθανε νωρίτερα; Θα προσπαθήσουμε μέσα από τη σκέψη των πατέρων να φωτίσουμε κάπως το γεγονός.

Απόπειρα βιασμού σερβιτόρας και πυροβολισμοί σε καφέ μπαρ σε χωριό του Δήμου Δοξάτου

Σημ. "Δοξατινών Νέων": Το περιστατικό σημειώθηκε τη νύχτα της 24ης προς 25η Δεκεμβρίου σε μπαρ που βρίσκεται κοντά σε χωριό του Δήμου Δοξάτου, όπως εξάλλου αναφέρεται στο ρεπορτάζ, και όχι στην Δημοτική Κοινότητα Δοξάτου. 

Απόπειρα βιασμού σερβιτόρας και πυροβολισμοί σε καφέ μπαρ στο Δοξάτο Δράμας Επιλεγμένο

26 Δεκ 2014 @ 22:41 | Έγραψε η Συντακτική ομάδα

Βαθμολογήστε το άρθρο
(0 ψήφοι)
Απόπειρα βιασμού σερβιτόρας και πυροβολισμοί σε καφέ μπαρ στο Δοξάτο Δράμας


26 Δεκ 2014 @ 22:41


Κατηγορία Τοπικές ειδήσεις

Συντακτική ομάδα
χορηγός κατηγορίας

Google bookmarkTwitterFacebook

Συνελήφθησαν 2 ημεδαποί κατηγορούμενοι για απόπειρα βιασμού, απείθεια και παραβάσεις του νόμου περί όλων κατά περίπτωση.

Συνελήφθησαν χθες (25-12-2014) κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, σε Επαρχιακή Οδό του Νομού Δράμας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Δοξάτου, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 39 και 44 ετών, κατηγορούμενοι για απόπειρα βιασμού, απείθεια και παραβάσεις του νόμου περί όπλων κατά περίπτωση.
Ειδικότερα, οι δράστες, την 24-12-2014 το βράδυ, μετέβησαν σε κατάστημα (καφέ-μπαρ), το οποίο βρίσκεται σε χωριό στην ευρύτερη περιοχή του Δοξάτου Δράμας. Κατά την παραμονή τους στο κατάστημα, ο 44χρονος, οδήγησε, σε δευτερεύουσα αίθουσα, την 26χρονη αλλοδαπή, υπήκοο Νιγηρίας, που εργαζόταν ως σερβιτόρα σε αυτό, όπου με την άσκηση σωματικής βίας αποπειράθηκε να την εξαναγκάσει σε συνουσία. Ο δράστης δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την πράξη του, καθόσον η 26χρονη αντιστάθηκε, καθώς επίσης οι προθέσεις του έγιναν αντιληπτές από την 57χρονη προσωρινά υπεύθυνη του καταστήματος, η οποία τον απώθησε.
Ακολούθως, οι δύο δράστες, αφού προκάλεσαν φθορές στο κατάστημα, επιβιβάστηκαν στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητό τους και αποχώρησαν.
Λίγη ώρα αργότερα, επέστρεψαν στο σημείο, στάθμευσαν πλησίον του καταστήματος και με τη χρήση κυνηγετικής καραμπίνας, έριξαν δύο φορές προς το κατάστημα, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.
Μετά την καταγγελία του περιστατικού, υπήρξε άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών, οι οποίοι εντόπισαν τους δύο δράστες να κινούνται με το όχημα και μετά από καταδίωξη κατάφεραν να τους ακινητοποιήσουν και να τους συλλάβουν.
Στο δρόμο διαφυγής των δραστών, στην κατοχή τους και στο σημείο που εξελίχθηκε το περιστατικό, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, 1 κυνηγετικό όπλο, 19 κυνηγετικά φυσίγγια και 2 κάλυκες κυνηγετικών φυσιγγίων.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Δοξάτου.

ΠΗΓΗ: http://dramania.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=20068%3Aapopeira-biasmoy-serbitoras-kai-pyrobolismoi-se-kafe-mpar-sto-doxato-dramas&Itemid=177