.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Ο κ. ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΕΞΕΛΕΓΗ ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Με μεγάλη χαρά και καμάρι ο κ. Σάκης Χατζηδημητρίου, ενώ άλεθε καφέ στο κατάστημά του και είχα περάσει να του πω μια ¨καλησπέρα", μου είπε πως ο γιος του Γιάννης εξελέγη πρύτανης στο πανεπιστήμιο "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης, πριν από ένα μήνα περίπου..

Ένας ακόμη Δοξατινός λοιπόν που μας κάνει όλους περήφανους!

Έψαξα στο Διαδίκτυο και βρήκα σχετικές αναφορές, και κάποιες από αυτές μεταφέρω εδώ:

Ο Γιάννης Χατζηδημητρίου νέος Πρύτανης στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
Παρασκευή, 28 Μάιος 2010 04:26


Ρεπορτάζ:esos.gr
Νέος Πρύτανης στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας εκλέγεται για την επόμενη τετραετία ο καθηγητής Γιάννης Χατζηδημητρίου με ποσοστό 55,33%, έπειτα από τις Πρυτανικές Εκλογές που διεξήχθησαν απολύτως ομαλά και σε κλίμα ηρεμίας σήμερα. Λόγω της αυξημένης προσέλευσης, η ψηφοφορία παρατάθηκε κατά δύο ώρες και οι κάλπες έκλεισαν στις 6, αντί στις 4 το απόγευμα.

Για πρώτη φορά φέτος, οι εκλογές πραγματοποιήθηκαν με βάση τις νέες διατάξεις του νόμου, οι οποίες προβλέπουν την καθολική συμμετοχή όλων των μελών της Πανεπιστημιακής Κοινότητας. Επίσης, για πρώτη φορά η ψηφοφορία αφορούσε και τις τρεις έδρες στις οποίες λειτουργούν Τμήματα του Πανεπιστημίου, τη Θεσσαλονίκη, την Έδεσσα και την Νάουσα.

Κατά την εκλογική διαδικασία λειτούργησαν 3 εκλογικά τμήματα για φοιτητές, 1 εκλογικό τμήμα για μέλη ΔΕΠ, ΕΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ και 1 Διοικητικών στη Θεσσαλονίκη, καθώς και από 1 εκλογικό τμήμα, κοινό για όλα τα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, στην Έδεσσα και την Νάουσα, αντιστοίχως.

Στις εκλογές έλαβαν μέρος δύο συνδυασμοί:


«Πρωτοπόρο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας 2010-2014», με υποψήφιο Πρύτανη τον κ. Γιάννη Χατζηδημητρίου, Καθηγητή του Τμήματος Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων, και υποψήφιους αντιπρυτάνεις τους κ. Χρήστο Κωνσταντάτο, Καθηγητή του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, κ. Χάρρυ Παπαπανάγο, Καθηγητή του Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών και τον κ. Αχιλλέα Ζαπράνη, Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής.

«Δύναμη Δημιουργίας» με υποψήφια Πρύτανη την κ. Παρούλα Νάσκου-Περράκη, Καθηγήτρια του Τμήματος Διεθνών Ευρωπαϊκών Σπουδών, και υποψήφιους αντιπρυτάνεις τους κ. Δημήτρη Καιρίδη, Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών, κ. Λόη Λαμπριανίδη, Καθηγητή του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών και τον κ. Κωνσταντίνο Ταραμπάνη, Καθηγητή του Τμήματος Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων.



Αναλυτικά τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:



Εγγεγραμμένοι: 15.743

Ψήφισαν: 2.027

Έγκυρα: 1.934

Άκυρα: 22

Λευκά: 71



Έλαβαν:



«Πρωτοπόρο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας 2010-2014»

1.116 ψήφους Ποσοστό: 55,33%



«Δύναμη Δημιουργίας»

818 ψήφους Ποσοστό: 39,77%


Άκυρα Ποσοστό: 1,10%

Λευκά Ποσοστό: 3,80%
ΔΗΛΩΣΕΙΣ


Μετά το πέρας της διαδικασίας ο επικεφαλής του συνδυασμού «Πρωτοπόρο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας 2010-2014», Καθηγητής Γιάννης Χατζηδημητρίου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας ζήσαμε άλλη μια γιορτή της Δημοκρατίας. Αισθάνομαι την υποχρέωση να ευχαριστήσω θερμά τα μέλη ΔΕΠ, τους φοιτητές, τα μέλη του ΕΤΕΠ, του ΕΕΔΙΠ και του διοικητικού προσωπικού που τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους το συνδυασμό μας «Πρωτοπόρο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας». Θέλω επίσης να ευχαριστήσω θερμά τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής που διαφύλαξαν την απρόσκοπτη διεξαγωγή των πρυτανικών εκλογών σε όλα τα εκλογικά τμήματα. Η απολύτως ομαλή διεξαγωγή των εκλογών και το πνεύμα συνεργασίας που τελικώς επικράτησε, αποτελεί παρακαταθήκη για όλους μας από σήμερα.

Η επόμενη ημέρα θα μας βρει όλους ενωμένους, με μοναδικό στόχο να συνεχίσουμε την ανοδική πορεία του Πανεπιστημίου και για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Θέλω να διαβεβαιώσω τόσο αυτούς που μας τίμησαν με την ψήφο τους όσο και εκείνους που επέλεξαν το συνδυασμό των συνυποψηφίων μας, ότι εγώ και οι συνεργάτες μου έχουμε απόλυτη επίγνωση των ευθυνών τις οποίες αναλαμβάνουμε. Για άλλη μια φορά δεσμευόμαστε ότι για τα επόμενα τέσσερα χρόνια καθημερινά θα αγωνιστούμε να κάνουμε πράξη τις προσδοκίες τους για ένα Πανεπιστήμιο Μακεδονίας πρωτοπόρο στη διδασκαλία, την έρευνα, τη διοίκηση και τις υποδομές. Σκοπεύουμε να εργαστούμε συστηματικά και υπεύθυνα για να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και να δημιουργήσουμε τις απαραίτητες συνθήκες που θα επιτρέψουν την περαιτέρω ανάπτυξη και την πρωταγωνιστική του θέση, προωθώντας παράλληλα ένα υγιές ακαδημαϊκό περιβάλλον και μια ζωντανή πανεπιστημιακή κοινότητα.

Προσωπικά, θέλω να συγχαρώ τους συναδέλφους μου στο πρυτανικό σχήμα Χρήστο Κωνσταντάτο, Χάρρυ Παπαπανάγο και Αχιλλέα Ζαπράνη για την αποτελεσματική συμβολή τους στην επιτυχία του συνδυασμού μας. Ταυτόχρονα, θέλω να ευχαριστήσω τη σημερινή Πρυτανεία με επικεφαλής τον νυν Πρύτανη Ηλία Κουσκουβέλη, για την προσφορά της στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και να τους διαβεβαιώσω ότι το σημαντικό έργο που έχει ξεκινήσει θα το συνεχίσουμε, με την ελπίδα και την πεποίθηση ότι θα το αναδείξουμε ακόμη περισσότερο».

27 Μαϊ 2010
ΝΕΟΣ ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Αυτήν την ώρα συνεδριάζει η κεντρική εφορευτική επιτροπή για να επικυρώσει τα αποτελέσματα των πρυτανικών εκλογών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Ανεξάρτητα με το αν θα μετρήσουν τα λευκά, η κυρία Περάκη πήρε...
το 39% των ψήφων και ο κύριος Χατζηδημητρίου το 57%.
Ποιός είναι ο νέος Πρύτανης:
Ιωάννης Χατζηδημητρίου

Τμήμα Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων
Γνωστικό αντικείμενο: "Οικονομική των Επιχειρήσεων με έμφαση στις Διεθνείς Επιχειρηματικές Δραστηριότητες"
Ακαδημαϊκοί τίτλοι:Πτυχίο τμήματος Οικονομικών, Ανωτάτη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (Α.Σ.Ο.Ε.Ε.), Αθήνα (1980).
M.A. in Economics, State University of N.Y. at Stony Brook, U.S.A. (1982).
Ph.D. in Economics, State University of N.Y. at Stony Brook, U.S.Α. (1987).

Ερευνητικά Ενδιαφέροντα:Θέματα Διεθνών Επιχειρηματικών Δραστηριοτήτων
α) Στρατηγικές Διεθνούς Επέκτασης
β) Διεθνείς Κοινοπρακτικές Επιχειρήσεις
γ) Παράγοντες Επιτυχίας για την Εξαγωγική Επέκταση
δ) Παράγοντες Επιτυχίας για τις Διεθνείς Στρατηγικές Συμμαχίες
Διδασκόμενα Mαθήματα:ΜΙΚΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ 2ο εξάμηνο
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ (Μεταπτυχιακό) 2ο εξάμηνο
ΜΑΚΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ 3ο εξάμηνο
ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΑΙ ΕΞΑΓΩΓΙΚΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ (Μεταπτυχιακό) 3ο εξάμηνο
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 6ο εξάμηνο
Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 7ο εξάμηνο




Διαβάστε περισσότερα: http://taxalia.blogspot.com/2010/05/blog-post_7810.html#ixzz0sAkUoHxz