.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Παλαιός Ιερός Ναός Αγίου Αθανασίου στο Δοξάτο - Αφιέρωμα

Ιερός Ναός Αγίου Αθανασίου Δοξάτο

Βαθμολογία:
(0)

Αξιόλογο κτήριο στο Δοξάτο είναι ο Ιερός Ναός του Αγίου Αθανασίου που βρίσκεται στο κέντρο του χωρίου και χτίσθηκε το 1867, με τη συνδρομή και τη δαπάνη απάσης τάξεως και ηλικίας των χριστιανών του Δοξάτου οικούντων και παρεπιδημούντων αδερφών ευσεβών.

ΙΠΠΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΙΠΠΩΝ ΔΟΞΑΤΟΥ - ΦΙΛΙΚΗ ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΑ - ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΑΠΡ 2016 - 12:00


ΠΗΓΗ: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10207107787110904&set=o.365088840328133&type=3&theater

Ο Δήμος Δοξάτου έγινε δεκτός στο παγκόσμιο δίκτυο πρωτοπόρων δήμων και επιχειρήσεων του Ο.Η.Ε.

Ο Δήμος Δοξάτου έγινε δεκτός στο παγκόσμιο δίκτυο πρωτοπόρων δήμων και επιχειρήσεων του Ο.Η.Ε.

Ο Δήμος Δοξάτου πρώτος από όλους τους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας μας έγινε δεκτός και συμμετέχει ενεργά στο παγκόσμιο δίκτυο πρωτοπόρων δήμων και επιχειρήσεων του Οργανι-σμού Ηνωμένων Εθνών) Ο.Η.Ε. Global Compact.
Το Οικουμενικό Σύμφωνο Global Compact είναι μια πρόκληση για την ευθυγράμμιση των στρατη-γικών και ενεργειών με τις οικουμενικές αρχές των ανθρώπινων δικαιωμάτων, της εργασίας του περιβάλλοντος και της καταπολέμησης της διαφθοράς ώστε να αναληφθούν δράσεις που θα προ-ωθούν τους στόχους της κοινωνίας. Στα πλαίσια του Global Compact πρωτοπόροι Δήμοι του πλα-νήτη όπως το Σαν Φρανσίσκο, το Κλίβελαντ, το Ντουμπάι, η Βαρκελώνη, το Κέιπ Τάουν, το Βερολί-νο, η Βόννη, η Βουδαπέστη, το Όσλο, το Άμστερνταμ σε συνεργασία με τις μεγαλύτερες επιχειρή-σεις του κόσμου όπως η Microsoft και σπουδαία ακαδημαϊκά ιδρύματα όπως το Μ.Ι.Τ. αναλαμβά-νουν πρωτοβουλίες για την εμπέδωση των Δέκα Αρχών του ΟΗΕ για τη νέα χιλιετία, καθώς και την διαμόρφωση συγκεκριμένων νέων πολιτικών Βιώσιμης Ανάπτυξης που θα εφαρμοστούν ομοιό-μορφα από όλες τις χώρες του κόσμου μέχρι το 2030.
Ο Δήμαρχος Δοξάτου Δημήτριος Δαλακάκης δήλωσε για το θέμα: «ο Δήμος μας είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του παρόντος και να αξιοποιήσει τις προκλήσεις του μέλλοντος α-φήνοντας πίσω τις μικροπολιτικές.
Προσανατολίζεται πλέον με ευρύτητα πνεύματος και υψηλούς στόχους στην άμεση βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών του, την προστασία του περιβάλλοντος και την εμπέδωση της διαφά-νειας.
Κοιτάει ψηλότερα από το συνηθισμένο και αποτάσσεται τις εύκολες, πρόχειρες λύσεις καθώς ερ-γάζεται με ευρύτητα πνεύματος και ισχυρές συνεργασίες. Κλείνοντας θα ήθελα να δηλώσω ότι είναι μεγάλη μας τιμή ο Δήμος μας να γίνεται δεκτός και να συμμετέχει ενεργά σε ένα παγκόσμιο δίκτυο υπό την αιγίδα του Ο.Η.Ε και θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα το Αριστοτέλειο Πανεπι-στήμιο και την καθηγήτρια κα Νίκη Γλαβέλη που μας διευκόλυνε στην επίτευξη αυτού του στόχου. Ο Δήμος μας με εταίρους μεγάλες εταιρίες της χώρας όπως η Χαλυβουργική, ο Άκτορας, τα Ελληνι-κά Πετρέλαια και η Τράπεζα Πειραιώς θα προσπαθήσει να προωθήσει την εμπέδωση του Οράμα-τος του ΟΗΕ. Υπό το φως αυτό καλούμε όλες τις παραγωγικές δυνάμεις και επιχειρήσεις του Δήμου και του Νομού μας να γίνουν συμμέτοχοι και αρωγοί του ευγενούς αυτού εγχειρήματος υπό την αιγίδα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών».
ΠΗΓΗ: http://www.dramini.gr/%CE%BF-%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CE%B4%CE%BF%CE%BE%CE%AC%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%AD%CE%B3%CE%B9%CE%BD%CE%B5-%CE%B4%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%8C%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CF%8C/

25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016 - ΔΟΞΑΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Δεν πραγματοποιήθηκε η παρέλαση στα πλαίσια του εορτασμού της 25ης Μαρτίου στο Δοξάτο, λόγω καιρού (συνεχής βροχόπτωση). Το υπόλοιπο προβλεπόμενο πρόγραμμα εκτελέστηκε κανονικά. Στα βιντεάκια ένα μικρό απόσπασμα από την ομιλία για την Επέτειο από τον Διευθυντή του Γυμνασίου Δοξάτου κ. Σπύρο Ρασιδάκη στο Νέο  Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου, καθώς και από την κατάθεση στεφάνων, τη σιγή ενός λεπτού και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από την Φιλαρμονική του συλλόγου "Φίλιπποι" Δοξάτου στο Ηρώο