.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Ενημερωτικό έντυπο για την καταπολέμηση των κουνουπιών

Ενημερωτικό έντυπο για την καταπολέμηση των κουνουπιών

kounoupi-logoΤα κουνούπια είναι έντομα ενοχλητικά κι επικίνδυνα.Μάθετε τους τρόπους προστασίας κατ΄οικον...


Ζουν και αναπαράγονται κατά  τους θερινούς μήνες και εκτός από το τσίμπημα και
τον κνησμό που προκαλούν, μπορούν να είναι φορείς σοβαρότατων επιδημικών ασθενειών.
Μπορούμε να μειώσουμε τον πληθυσμό των κουνουπιών, μειώνοντας
τα σημεία  εκείνα όπου μπορεί να ζήσει και να μεγαλώσει η προνύμφη τους,
ακολουθώντας απλούς κανόνες:

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ ΣΤΟ ΔΗΜ. ΣΧ. ΔΟΞΑΤΟΥ - 29 ΜΑΪΟΥ 2013



Παρουσία αρκετού κόσμου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ.κ. Παύλος προέβη στα αποκαλυπτήρια του μνημείου για τον Άγιο Χρυσόστομο Σμύρνης τον από Δράμας στο Δημοτικό Σχολείο Δοξάτου.

Πρόκειται για μια κυβοειδή μαρμάρινη κατασκευή  που στο πάνω μέρος της υπάρχει ηλιακό ρολόι ενώ στις τέσσερις πλευρές της υπάρχει ανάγλυφη απεικόνιση του Άγιου Χρυσόστομου.

Προηγήθηκε ομιλία του Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου του Δοξάτου κ. Νίκου Γκιαούρη, ενώ και ο Μητροπολίτης Δράμας με σύντομο λόγο του χαιρέτησε την εκδήλωση και αναφέρθηκε με θερμά λόγια στο έργο και στην προσωπικότητα του Άγιου Χρυσόστομου.

Ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί (ποντιακοί, θρακιώτικοι και μακεδονικοί) από τα παιδικά τμήματα των Πολιτιστικών συλλόγων Φτελιάς, Αγίου Αθανασίου και Δοξάτου, τα οποία χόρεψαν με την συνοδεία των τραγουδιών των παιδιών της Χορωδίας του Δημοτικού Σχολείου του Δοξάτου, με τους πολλούς παρευρισκόμενους να χειροκροτούν θερμά.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης προσφέρθηκαν εδέσματα από τον μπουφέ που οργάνωσαν οι κυρίες του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου.

Κατά την αποχώρηση των παρευρισκόμενων διανεμήθηκε από τους δασκάλους του Δημοτικού το 1ο τεύχος του εξαιρετικού περιοδικού "σχολείο & κοινωνία" με τίτλο "Το Δοξάτο σήμερα ... " που εκδίδει ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Δημ. Σχ. Δοξάτου υπό την επιμέλεια του Διευθυντή του σχολείου κ. Νικόλαου Γκιαούρη και με την χορηγία του κ. Βογιατζή Γεώργιου, Πολιτικού Μηχανικού. Το υλικό του περιοδικού αποτελείται κυρίως από επισκέψεις των μαθητών και των δασκάλων τους  σε κάθε γωνιά του Δοξάτου και μεταφέρονται στις σελίδες του σχεδόν όλοι οι τομείς της κοινωνίας της κωμόπολης.

Δυστυχώς, κάποιο πρόβλημα στο Διαδίκτυο δεν επιτρέπει την μεταφόρτωση των σχετικών βίντεο στο youtube.

Ελπίζω, να λυθεί σύντομα το πρόβλημα και να μπορέσετε να δείτε το μεγαλύτερο μέρος της σπουδαίας χθεσινής εκδήλωσης.