.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

6. Δρόμος στο Δοξάτο - 19 Μαρτίου 2018

Αυτή η οδός βρίσκεται στα νότια του ιστορικού Δημαρχείου.

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ Ι. Ν. ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΔΟΞΑΤΟΥ - ΒΙΝΤΕΟ - 18 ΜΑΡ 2018



Την Κυριακή 18 Μαρτίου 2018, στις 6 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε μια επετειακή εκδήλωση για την 25η Μαρτίου στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Δοξάτου, παρουσία 150 περίπου θεατών. Συνδιοργανωτές το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και ο Πολιτιστικός & Μορφωτικός σύλλογος Δοξάτου.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Πάτερ Ιωάννης με σύντομο χαιρετισμό και ακολούθησε η ομιλία σχετικά με την Επανάσταση του 1821 από την κ. Φωτεινή Κολοκοτρώνη - Μπρέσκα.

Κατόπιν η Χορωδία "Σαπφώ", υπό την καθοδήγηση του κ. Γιώργου Παυλίδη, τραγούδησε επετειακά τραγούδια, στη συνέχεια οι μαθητές Θοδωρής Παυλίδης και Μαρία Κουρσιούμη απήγγειλαν ποιήματα, και η όμορφη εκδήλωση έκλεισε με τους παρευρισκόμενους να ψάλλουν τον Εθνικό Ύμνο.




5. Δρόμος στο Δοξάτο - 17 Μαρτίου 2018

Στην περιοχή "Σπιτάκια".

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ & ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛ. ΔΟΞΑΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΟΞΑΤΟΥ ΓΙΑ ΕΞΑΓΟΡΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ

Πρόταση του Πολιτιστικού & Μορφωτικού συλλόγου Δοξάτου προς τον Δήμο Δοξάτου για εξαγορά του κτιρίου, γνωστού ως "οικία Ηλιάδη", στο οποίο είχαν συγκεντρώσει τα βουλγαρικά στρατεύματα Κατοχής 350 Δοξατινούς, που τελικά τους εκτέλεσαν στην περιοχή "Πευκάκια", την 29η Σεπτεμβρίου 1941.


Μεταφέρουμε χαρακτηριστικό απόσπασμα από την συνέντευξη του αείμνηστου Νικολάου Κιτσούκη και βρίσκεται στο βιβλίο "ΔΟΞΑΤΟ ΗΡΩΙΚΗ ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΙΚΗ ΠΟΛΗ - ΟΙ ΣΦΑΓΕΣ ΤΟΥ 1913 ΚΑΙ 1941 ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ" του κ. Κων/νου Μιχόπουλου.