.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ-ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ

Πετάνε, πετάνε τ' αεροπλάνα
Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 21 Απριλίου 2010 | ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ Share

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ
Για πρώτη φορά μετά από πέντε ημέρες άνοιξαν τα αεροδρόμια σε αρκετές χώρες στη δυτική και κεντρική Ευρώπη και πραγματοποιήθηκε το 53% των προγραμματισμένων για χτες πτήσεων, αν και δεν έχει σταματήσει η έκρηξη του ηφαιστείου κάτω από παγετώνα στην Ισλανδία.
Ο αριθμός των πτήσεων που πραγματοποιήθηκαν ήταν λίγο μεγαλύτερος σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, σε μια ένδειξη ότι με πολύ αργά και προσεκτικά βήματα αποκαθίσταται η ομαλότητα στις αεροπορικές συγκοινωνίες στην Ευρώπη. Η Κομισιόν παραδέχτηκε ότι οι αεροπορικές συγκοινωνίες αποκαθίστανται με πολύ αργούς ρυθμούς και ότι τα προβλήματα θα συνεχιστούν για όλη την εβδομάδα, αλλά ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια της Αεροπορίας (Eurocontrol) εκτιμά ότι οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται κανονικά από την Παρασκευή.
Η μία χώρα μετά την άλλη στη δυτική και κεντρική Ευρώπη επιτρέπουν για περιορισμένο χρονικό διάστημα τις πτήσεις από τον εναέριο χώρο τους και τη λειτουργία αεροδρομίων τους, ώστε να εξυπηρετηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι από τους δεκάδες χιλιάδες εγκλωβισμένους επιβάτες, μια ημέρα μετά την απόφαση των υπουργών Μεταφορών των κρατών-μελών της ΕΕ να περιοριστεί η ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στην Ευρώπη, η οποία επηρεάστηκε από την πίεση των αεροπορικών εταιριών, οι οποίες μετρούν ζημίες ύψους τριών δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν βορειοδυτικά και βορειοανατολικά, το νέφος μετακινήθηκε από τη δυτική και την κεντρική Ευρώπη προς τη Βρετανία και τον Καναδά, με αποτέλεσμα η βρετανική κυβέρνηση να αναγκαστεί να απαγορέψει τις πτήσεις από και προς πολλά αεροδρόμια της Βρετανίας, όπως στα αεροδρόμια γύρω από το Λονδίνο. Επίσης, πολλά αεροδρόμια παρέμειναν κλειστά και σε άλλες χώρες, όπως η Γερμανία και η Σουηδία. Πάντως, τα μέτρα αναθεωρούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε κάθε χώρα που επηρεάζεται ανάλογα με τις προειδοποιήσεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας γύρω από την κατεύθυνση του νέφους.
Οργανώσεις πιλότων κάλεσαν τις κυβερνήσεις να δώσουν προτεραιότητα στην ασφάλεια και όχι στα οικονομικά κίνητρα. Αλλωστε, οι πιλότοι δε διαθέτουν τα κατάλληλα εργαλεία προειδοποίησης στην περίπτωση που τα αεροπλάνα εισέλθουν στο νέφος της ηφαιστειακής τέφρας. Επιπλέον, οι εταιρίες θα πρέπει να πραγματοποιούν πιο αυστηρούς ελέγχους στους κινητήρες στην περίπτωση που υπάρχουν υποψίες ότι τα αεροπλάνα εισήλθαν σε νέφος στάχτης, η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει βλάβη στους κινητήρες.
Προβλέπουν διάλυση νέφους
Οι αεροπορικές εταιρίες, οι οποίες μετρούν ζημιές τριών δισεκατομμυρίων δολαρίων, ευελπιστούν ότι θα επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις του ειδικού του Διεθνούς Μετεωρολογικού Οργανισμού, Χέρμπερτ Πέμπελ, ότι το νέφος θα διαλυθεί το Σαββατοκύριακο λόγω χαμηλού βαρομετρικού που κινείται προς την Ισλανδία. Ο Πίμπελ σημείωσε ότι μολονότι το νέφος της ηφαιστειακής τέφρας θα κατευθυνθεί προς τη βόρεια Αμερική, θα βρίσκεται σε αρκετά χαμηλά επίπεδα πάνω από τον ωκεανό για να μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στις υπερατλαντικές πτήσεις. Στο μεταξύ, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την υγεία από το νέφος, αναιρώντας ανακοίνωση που έκανε πριν από μερικές ημέρες, με την οποία καλούσε τους ανθρώπους να μείνουν στα σπίτια τους, ειδικά τους ασθματικούς, για να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα υγείας λόγω εισπνοής του καπνού.
ΠΗΓΗ: www.agelioforos.gr

Η προκήρυξη του troktikou - Αυτοί είμαστε


Μεταφέρω από το πλέον επιτυχημένο ελληνικό blog την "προκήρυξή" τους για το ποιοί είναι..

Παρασκευή, 16 Απριλίου 2010
Η προκήρυξη του troktikou - Αυτοί είμαστε

Επειδή ο κόσμος που μπαίνει στο troktiko είναι πάρα πολύς και μέσα σε αυτούς είναι: Μαθητές, φοιτητές, γονείς, γιαγιάδες, παππούδες, ομογενείς, άνεργοι, ανύπαντροι(ξεχάσαμε κανέναν;)θεωρούμε σωστό να γράψουμε δύο λόγια για εμάς. Γιατί να αφήνουμε τους άλλους να μιλάνε για εμάς από την στιγμή που δεν μας ξέρουν; Άλλωστε απ'όσα θα γράψουμε μπορείτε να κρίνετε αν λέμε ή όχι αλήθεια.