.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

Αθώοι και οι 26 για την εισβολή στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης

Αφέθηκαν ελεύθεροι

Αθώοι και οι 26 για την εισβολή στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης

Αθώοι και οι 26 για την εισβολή στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης
Συγκέντρωση συμπαράστασης στους 26 συλληφθέντες πραγματοποίησαν αλληλέγγυοι έξω από το δικαστικό μέγαρο   (Φωτογραφία:  Motionteam )

3
  • 12
Θεσσαλονίκη
Αθώοι για το αδίκημα της υβριστικής συμπεριφοράς κατά τη διάρκεια θρησκευτικής λατρείας κρίθηκαν οι 26 συλληφθέντες για την εισβολή, το πρωί της Κυριακής, στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, στο ναό Γρηγορίου του Παλαμά, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εκκένωση των καταλήψεων στην πόλη κατά τις προηγούμενες μέρες.

ΚΑΛΑΜΠΑΚΙ - ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ 2016 - ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥKAIΡΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ ΤΗς DILEK KOC - 30 IOYΛΙΟΥ 2016



Το Σάββατο 30 Ιουλίου 2016 επισκέφθηκα τη Γιορτή Καλαμποκιού στην έδρα του Δήμου Δοξάτου στο Καλαμπάκι. Θα τραγουδούσε η εξαιρετική καλλιτέχνιδα Dilek Koc (την οποία είχα παρακολουθήσει πριν από μερικά χρόνια στο Καπνομάγαζο εδώ στο Δοξάτο όταν είχαν έρθει μαζί με την Γλυκερία) και με χαρά αποδέχτηκα την πρόσκληση μιας φίλης για να πάμε.




Τελευταία φορά είχα πάει στη Γιορτή Καλαμποκιού το 2011 (πως περνάν τα χρόνια ;), όταν τραγούδησε ο Θύμιος Γκογκίδης, επίσης εξαίρετος καλλιτέχνης στον χώρο του παραδοσιακού τραγουδιού.

Σε ένα χώρο ανοιχτό που πρέπει να ξεπερνάει τα 40 στρέμματα, πιστεύω πως δεν θα είναι υπερβολή αν πω πως πάνω από 2500 άτομα (μήπως ήταν και περισσότερα ;) παραβρέθηκαν το βράδυ του Σαββάτου και άκουσαν την Dilek, αλλά νωρίτερα και τις χορωδίες Καλαμπακίου και Κυργίων, ενώ παρακολούθησαν και διάφορους χορούς από μπαλέτα και Πολιτιστικούς συλλόγους της ευρύτερης περιοχής.