.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

ΚΥΠΡΟΣ - ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ-ΕΦ. ΠΟΛΙΤΗΣ



ΝΕΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

Ακόμα μια απόδειξη του εγκλήματος



--------------------------------------------------------------------------------




Ο «Π» παρουσιάζει σήμερα ακόμα μία φωτογραφία ντοκουμέντο, η οποία λήφθηκε λίγα 24ωρα πριν την έκρηξη των εμπορευματοκιβωτίων στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης».

Πρόκειται για φωτογραφία του εμπορευματοκιβωτίου που βρισκόταν στην αριστερή επάνω θέση του σωρού με τα εκρηκτικά. Είναι η πάνω όψη του εμπορευματοκιβωτίου το οποίο φαίνεται και στην φωτογραφία που δημοσιεύσαμε χθες και είχε διασταλεί σε όλες τις πλευρές του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Π», σε αυτό το εμπορευματοκιβώτιο με κωδικό GLHU 325565, υπήρξε αυτανάφλεξη και έκρηξη μικρής κλίμακας για πρώτη φορά τα ξημερώματα της Δευτέρας 4 Ιουλίου με αποτέλεσμα από τα αέρια να δημιουργηθεί παραμόρφωση του εξωτερικού μεταλλικού περιβλήματος. Ακολούθησαν και άλλες μικρές εκρήξεις οι οποίες έδειχναν ακόμα και στον πλέον αδαή περι τα εκρηκτικά ότι μια μεγάλη έκρηξη αποτελούσε ζήτημα χρόνου.

Ωστόσο δεν λήφθηκε κανένα μέτρο αποτροπής της τραγωδίας αν και υπήρξαν δραματικές εκκλήσεις από τον αείμνηστο διοικητή του ναυτικού Πλοίαρχο Αντρέα Ιωαννίδη. Οι φωτογραφίες με το παραμορφωμένο εμπορευματοκιβώτιο είχαν παρουσιαστεί τόσο στον Υπουργό Άμυνας όσο και στον Αρχηγό ΓΕΕΦ, αλλά και στον Υπαρχηγό. Οι οδηγίες που είχαν δοθεί από τον Υπαρχηγό Σάββα Αργυρού ήταν να ραντίζονται με θαλασσινό νερό τα εκρηκτικά τρεις φορές την ημέρα. Ακόμα όμως και αυτό το μέτρο, δεν εφαρμόστηκε, όπως καταγγέλλουν αξιόπιστες πηγές.



Η διαστολή του μετάλλου του εμπορευματοκιβωτίου ήταν τόσο εμφανής που θα έπρεπε να είχαν άμεσα μέτρα. Ωστόσο προτίμησαν να θυσιάσουν ανθρώπινες ζωές


Αυτό που συνέβη την Δευτέρα τα ξημερώματα ήταν η εκ νέου αυτανάφλεξη της πυρίτιδας στο συγκεκριμένο εμπορευματοκιβώτιο. Ωστόσο αυτή την φορά η έκρηξη δεν περιορίστηκε στο εσωτερικό του εμπορευματοκιβωτίου και η έκρηξη μεταδόθηκε και στα υπόλοιπα εμπορευματοκιβώτια τα οποία ήταν στοιβαγμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να σχηματίζεται μιας τεράστιας ισχύος βόμβα.

Οι δύο φωτογραφίες ντοκουμέντα που αποκάλυψε ο «Π» αποτελούν αδιάψευστα στοιχεία της εγκληματικής αμέλειας που επεδείχθη, από το ΓΕΕΦ, το υπ. Άμυνας και την Κυβέρνηση η οποία γνώριζε την επικινδυνότητα της κατάστασης και προτίμησε αντί να λάβει μέτρα, να θυσιάσει τις ζωές ανθρώπων και να τινάξει στον αέρα την οικονομία του τόπου.

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι η πρώτη φωτογραφία με το παραμορφωμένο από τις εκρήξεις εμπορευματοκιβώτιο έκανε τον γύρω του κόσμου και αναδημοσιεύτηκε από δεκάδες ΜΜΕ σε όλο τον κόσμο. Την ίδια ώρα στο ΓΕΕΦ διατάχθηκε έρευνα για να διαπιστωθεί πως διέρρευσαν οι φωτογραφίες στην εφημερίδα μας.





Η παραμόρφωση του εμπορευματοκιβωτίου ήταν αποτέλεσμα των μικρών εκρήξεων που σημειώνονταν από την Δευτέρα 4 Ιουλίου στο εσωτερικό του. Μετά από μία εβδομάδα συνέβη αυτό που θα έπρεπε να είχε αποτραπεί από αυτόυς που επέδειξαν εγκληματική αμέλεια.

ΠΗΓΗ: http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=209981&-V=articles