.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με Προεδρικό Διάταγμα Χαρακτήρισε τα Κύργια Μαρτυρικό Χωριό

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με Προεδρικό Διάταγμα Χαρακτήρισε τα Κύργια Μαρτυρικό Χωριό
Δικαίωση στη μνήμη των θυμάτων και στις προσπάθειες που κατέβαλε ο Δήμος Δοξάτου αποτελεί η αναγνώριση των Κυργίων ως μαρτυρικό χωριό που υπέφερε από τη βαναυσότη-τα των βουλγάρων κατακτητών κατά την τρίτη βουλγαρική Κατοχή 1941-1944.


Αυτή είναι η προταση της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών για την Συντήρηση κήπων πάρκων και χώρων πρασίνου Δήμου Δοξάτου προς το Δ.Σ. της 31ης Μαΐου 2017 (13ο Θέμα), που σύμφωνα με τον Δήμαρχο, δεν ψήφισε η "Ηνωμένη Αντιπολίτευση".



 Σημ. "Δοξατινών Νέων": Τα " Δ.Ν. " θα αναρτήσουν τις απόψεις όποιων Δημοτικών Συμβούλων θελήσουν να εξηγήσουν τον λόγο ή τους λόγους που καταψήφισαν την συγκεκριμένη πρόταση.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Καλαμπάκι
23-5-2017
ΔΗΜΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ



Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Αρ. πρωτ:
6152
Κανάρη και Νεροφράκτη γωνία



66031 Καλαμπάκι



Πληρ. : Α. Λατσίνογλου



Τηλ. 25210 52437













ΠΡΟΣ :
Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου
κ. Ζουμπούλογλου Α.

ΚΟΙΝ :
Δήμαρχο Δοξάτου
κ. Δαλακάκη Δ.



ΘΕΜΑ:
Έγκριση διενέργειας διαγωνισμού παροχής υπηρεσιών για την: «Συντήρηση κήπων πάρκων και χώρων πρασίνου Δήμου Δοξάτου» έτους 2017
ΣΧΕΤΙΚΑ:



κ. Πρόεδρε
Σας παρακαλώ όπως συμπεριλάβετε στα θέματα της ημερήσιας διάταξης του Δημοτικού Συμβουλίου το θέμα: «Έγκριση διενέργειας ανοιχτού διαγωνισμού παροχής υπηρεσιών για την: «Συντήρηση κήπων πάρκων και χώρων πρασίνου Δήμου Δοξάτου»

Σύμφωνα με το άρθρο 65 παρ.1 του Ν. 3852/2010: «Το δημοτικό συμβούλιο αποφασίζει για όλα τα θέματα που αφορούν το δήμο, εκτός από εκείνα που ανήκουν εκ του νόμου στην αρμοδιότητα του δημάρχου ή άλλου οργάνου του δήμου ή το ίδιο το δημοτικό συμβούλιο μεταβίβασε σε επιτροπή του» και σύμφωνα με το άρθρο 72: «1. Η Οικονομική Επιτροπή είναι όργανο παρακολούθησης και ελέγχου της οικονομικής λειτουργίας του δήμου. Ειδικότερα έχει τις ακόλουθες αρμοδιότητες: α) (…), δ) αποφασίζει για την έγκριση των δαπανών και τη διάθεση των πιστώσεων του προϋπολογισμού, εκτός από εκείνες που σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις αποφασίζει το δημοτικό συμβούλιο, καθώς επίσης αποφασίζει αιτιολογημένα και για τις περιπτώσεις απευθείας ανάθεσης προμηθειών (…) σε εξαιρετικά επείγουσες περιπτώσεις, (…)».
Το Δημοτικό Συμβούλιο είναι αρμόδιο για τη λήψη απόφασης σχετικά με την ανάθεση υπηρεσίας σε τρίτο και τη διενέργεια διαγωνισμού, ενώ η Οικονομική Επιτροπή είναι το αρμόδιο όργανο για την υλοποίηση της πιο πάνω απόφασης με την εκτέλεση όλων των πράξεων του διαγωνισμού από την πρώτη, που είναι η σύνταξη των όρων της διακήρυξης, μέχρι την τελευταία (κατακύρωση του αποτελέσματος). Συνεπώς δεν είναι δυνατή η εκκίνηση της διαδικασίας του διαγωνισμού, με σύνταξη των όρων της διακήρυξης από την Οικονομική Επιτροπή, πριν από τη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (Ελ.Συν. Κλιμ.Ζ Πράξεις 85, 110, 111/2012 κ.α.)