ΟΙ ΦΙΛΙΠΠΟΙ ΔΟΞΑΤΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ
Νάτοι, οι πρωταθλητές!
Το «πλήρωμα του χρόνου» έφθασε για τους Φιλίππους Δοξάτου, που πανηγυρίζουν την κατάκτηση του πρωταθλήματος Δράμας για πρώτη φορά στην ιστορία τους!
ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΣ-ΔΟΞΑΤΟ 1-1: Δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε, το Δοξάτο αναδείχθηκε και μαθηματικά πρωταθλήτρια ομάδα, μετά την ισοπαλία στον Ξηροπόταμο. Ο αγώνας διεξήχθη σε πολύ κακό αγωνιστικό χώρο, πλήρως ακατάλληλο και ιδιαίτερα επικίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών και είναι ευτύχημα πως το γήπεδο Ξηροποτάμου κλείνει για τοποθέτηση νέου χλοοτάπητα. Οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο αποφασιστικοί, έχοντας άλλωστε και μεγαλύτερο κίνητρο, προηγήθηκαν στο ημίχρονο και τελικά δέχθηκαν την ισοφάριση στην εκπνοή με το πολύ ωραίο γκολ του Αλεξίου. Με τη λήξη άνοιξαν σαμπάνιες και άρχισαν δικαιολογημένα τα πανηγύρια.
ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ: Στο 3΄ κάθετη μπαλιά του Ιωαννίδη στον Ηλία Κωνσταντινίδη, βγήκε έγκαιρα και απέκρουσε εξ επαφής ο τερματοφύλακας. Στο 17΄ δυνατό σουτ του Παυλίδη έξω από την περιοχή πέρασε άουτ, στο 20΄ ο Ιωαννίδης τροφοδότησε ωραία τον Ηλία Κωνσταντινίδη, που μπήκε στην περιοχή και με δυνατό σουτ, πέτυχε το 0-1. Στο 27΄ μετά από κόρνερ του Αλεξίου, η κεφαλιά του Παυλίδη έφυγε άουτ, στο 35΄ ο Κωνσταντινίδης «έσκαψε» για τον Βασιλακάκη, που από καλή θέση σούταρε και απέκρουσε ο τερματοφύλακας. Στο 55΄ τραυματίστηκε στον αυχένα ο Ζαπουνίδης, πέφτοντας άτσαλα μετά από διεκδίκηση στον αγωνιστικό χώρο. Του τοποθετήθηκε κολάρο, μετέβη στο νοσοκομείο Δράμας, ενώ ο αγώνας διεκόπη για 5 λεπτά. Στο 61΄ το σουτ του Κωνσταντινίδη (από μπαλιά του Αποστολίδη) και στο 80΄ το διαγώνιο σουτ του Βασιλακάκη (μέσα από την περιοχή) κατέληξαν άουτ. Μεγάλη ευκαιρία του Δοξάτου στο 90΄, όταν σε εξαιρετική μπαλιά του Κωνσταντινίδη στον Ζάχαρη, αυτός καθυστέρησε λίγο και πρόλαβαν να απομακρύνουν οι αμυντικοί. Στο 93΄ με πολύ ωραία εκτέλεση φάουλ, ο Άγγελος Αλεξίου ισοφάρισε.
ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ-ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: Από τον Ξηροπόταμο ξεχώρισαν οι Τσιάρας, Παυλίδης, Γ. Δημίου, από το Δοξάτο οι Αποστολίδης, Μόσχος, Ζαπουνίδης, Ιωαννίδης. Καλός ο διαιτητής Ραβίκαλης, που πρέπει όμως να δείξει μεγαλύτερη προσοχή στον πειθαρχικό έλεγχο. Παράλληλα, και οι παίκτες οφείλουν να καταλάβουν ότι δεν πρέπει συνέχεια να ασχολούνται με τους διαιτητές. Επόπτες ήταν οι Χουμπουρίδου, Συμεωνίδης.
ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΣ: Κ.Θ. Κιουμουρτζής, Κ.Γ. Κιουμουρτζής (61΄ Φωτιάδης), Γ. Δημίου, Ακριτίδης, Τσιάρας (67΄ λ.τ. Αρναούτης), Παυλίδης, Πιστικός, Οικονομίδης, Τριανταφυλλίδης, Αλεξίου, Μ. Κωνσταντινίδης.
ΔΟΞΑΤΟ: Παπαδόπουλος, Μαγγανάρης, Τουλούπης, Ζαπουνίδης (55΄ λ.τ. Τουρφαντίδης), Μπαρμπουτέλης, Μόσχος, Βασιλακάκης (88΄ λ.τ. Νότας), Ζάχαρης, Ηλ. Κωνσταντινίδης, Αποστολίδης (81΄ Θεοφανίδης), Ιωαννίδης.
«ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ»: Μετά από το παιχνίδι, μίλησε αρχικά ο πρόεδρος του Δοξάτου και στη συνέχεια οι δύο προπονητές:
ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ (πρόεδρος): Ζούμε πραγματικά μεγάλες και πρωτόγνωρες στιγμές, μια προσπάθεια πολλών ετών ευοδώθηκε σήμερα. Σίγουρα θέλουμε να πανηγυρίσουμε τον τίτλο, αλλά παράλληλα να προετοιμαστούμε και για τα μπαράζ για την άνοδο στη Γ΄ εθνική. Η κατάκτηση του τίτλου αποτελεί το επιστέγασμα μιας προσπάθειας ετών, εγώ βρίσκομαι στην ομάδα 3 χρόνια και όταν ανέλαβα, ήταν μια ομάδα έτοιμη. Θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου στη διοίκηση, επίσης τους παίκτες και την τεχνική ηγεσία για την επιτυχία. Είμαι πολύ χαρούμενος που κι εγώ από τη μεριά μου προσπάθησα στο μέτρο που μπορούσα, να βοηθήσω.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΕΒΡΕΝΤΖΗΣ (Δοξάτο): Έγινε καλό παιχνίδι, βέβαια ο αγωνιστικός χώρος δεν επιτρέπει να παιχθεί καλό ποδόσφαιρο. Είχαμε την υπεροχή στο μεγαλύτερο διάστημα, άλλωστε είχαμε και μεγαλύτερο κίνητρο. Τώρα πια που οριστικοποιήθηκε ότι είμαστε πρωταθλητές, θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθεια, είμαι πολύ υπερήφανος που δούλεψα μαζί τους. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση και τον κόσμο, που μας στήριξαν, ιδιαίτερα τους νεαρούς αλλά και μεγαλύτερους σε ηλικία. Στα επόμενα παιχνίδια θα δοθεί περισσότερος χρόνος συμμετοχής σε νεαρά παιδιά, ώστε να προετοιμαστούμε καλύτερα για τα μπαράζ.
ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΚΜΑΚΤΣΗΣ (Ξηροπόταμος): Συγχαρητήρια στο Δοξάτο για την κατάκτηση του τίτλου. Είναι άξιοι πρωταθλητές, σε όλο το πρωτάθλημα ήταν πρωτοπόροι και το κατέκτησαν δίκαια. Εύχομαι να καταφέρουν και την άνοδο στη Γ΄ εθνική. Σχετικά με το παιχνίδι να πω ότι ευτυχήσαμε να ισοφαρίσουμε στην τελευταία φάση του αγώνα. Κάναμε πολύ καλό δεύτερο γύρο και αξίζουν συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές. Επί τη ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσους ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση για οικονομική ενίσχυση για τη νοσηλεία του ποδοσφαιριστή Αλέξανδρου Τσιμπλίδη. Το σχετικό φιλικό παιχνίδι θα δοθεί τη Μεγάλη Πέμπτη.
ΙΕΡΕΜΙΑΣ ΜΕΛΙΔΗΣ
ΠΗΓΗ: http://dramagoal.gr/portal/?p=35571