.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

ΔΙΕΤΕΘΗΣΑΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΟΣΑ ΕΙΣ ΤΟ ΔΟΞΑΤΟΝ ΔΙΑ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ / ΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΑΙ ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΕΩΣ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ – ΕΦ. ΠΡΩΪΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ΔΡΑΜΑΣ 10 ΜΑΪΟΥ 1958


10 ΜΑΪΟΥ 1958


DSC00631
ΔΙΕΤΕΘΗΣΑΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΟΣΑ ΕΙΣ ΤΟ ΔΟΞΑΤΟΝ ΔΙΑ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ / ΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΑΙ ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΕΩΣ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ –

Πληροφορούμεθα ότι διετέθησαν 100 χιλ. δρχ. διά την συνέχισιν των εργασιών αποπερατώσεως του Γυμνασιακού κτιρίου Δοξάτου και ότι προσεχώς εκ του προγράμματος των δημοσίων επενδύσεων διατιθενται έτεραι 250 χιλ.  δραχ. ώστε με την εισφοράν των κατοίκων ήτις γίνεται κατ’ έτος να εκτελεσθή το μεγαλύτερον μέρος του κτιρίου με προοπτικήν ολοκληρώσεως του αρχάς του 1959.

Επίσης διετέθησαν διά τον ξηροχείμαρρον Δοξάτου 1.150.000 δρχ. διά την κατασκευήν κατά μήκος της δεξιάς όχθης αντιπλημμυρικών λιθίνων αναχωμάτων.
Η ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
DSC00632

ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΑ ΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΤΣΑΝΗΝ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΕΔΑ ΑΦΕΘΗΣΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ / ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΑΙ Ο κ. Α. – Συνελήφθησαν εις Προσωτσάνην τα στελέχη της ΕΔΑ Κ.Β., Β.Τ., Γ.Μ., Σ.Α. κάτοικοι Δράμας και Ο.Ν. κάτοικος Θεσσαλονίκης διότι εξετύπωσαν και διένειμον διαφωτιστικόν υλικόν προς εκλογικούς σκοπούς άνευ σχετικής αδείας της αστυνομικής Αρχής και κατά παράβασιν του άρθρου 164 της ισχυούσης εκλογικής Νομοθεσίας εν συνδυασμώ μετά του 183 τοιούτου.
Οι ανωτέρω προσαχθέντες εις τον κ. Εισαγγελέα αφέθησαν ελεύθεροι διά κρείσσονας αποδείξεις καθ’ όσον κατά την προσαγωγήν των εις το δικαστήριον ίνα δικασθώσι ως συλληφθέντες επ’ αυτοφώρω ουδείς μάρτυς κατηγορίας προσήλθεν διά να καταθέση εναντίον των.
Επίσης εκ μέρους του κ. Εισαγγελέως αφέθη χθες ελεύθερος ο συλληφθείς προχθές έμπορος συμπολίτης Ν.Α. με την γνωστήν κατηγορίαν κυκλοφορίας εκ μέρους του ενυπογράφου προκηρύξεως στρεφομένης κατά των υποψηφίων της ΕΡΕ κ.κ. Παπαϊωάννου και Λαμπριανίδη ως και του τοιούτου των Φιλελευθέρων κ. Καστρινού.
Ο κ. Α. αφέθη ελεύθερος διότι κατά το δικαστήριον δεν υπήρχον ενδείξεις όσον αφορά το αδίκημα, προς διαπίστωσιν του ψεύδους των διά του εντύπου καταγγελομένων ως το άρθρον 179 της ισχυούσης εκλογικής Νομοθεσίας ορίζει.
Εναντίον του κ. Α. υπεβλήθη μήνυσις εκ μέρους του κ. Παπαϊωάννου ο δε κ. Εισαγγελεύς κατόπιν τούτου παρέπεμψε την υπόθεσιν εις τακτικήν ανάκρισιν.
Πάντα τα ανωτέρω περι των συλλήψεων ανεφέρθησαν τηλεγραφικώς εκ μέρους του κ. Νομάρχου προς το υπουργείον Β. Ελλάδος.

ΠΗΓΗ: http://www.proinos-typos.gr/gr/-qq---55-/6506-10--1958.html