.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Πώς να δείτε τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό από το σπίτι σας


Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2012 9:34 πμ

Περνά περνά ο ISS


Πώς να δείτε τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό από το σπίτι σας

O ISS έχει μήκος 109 μέτρα και πλάτος 73.
O ISS έχει μήκος 109 μέτρα και πλάτος 73.
Αθήνα: Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός είναι εύκολα ορατός με γυμνό μάτι όταν περνά πάνω από την Ελλάδα -είναι εξάλλου το τρίτο φωτεινότερο αντικείμενο στον ουρανό μετά τον Ήλιο και τη Σελήνη. Αν θέλετε να δείτε το πολυεθνικό τροχιακό συγκρότημα, μια υπηρεσία της NASA αναλαμβάνει να σας ενημερώνει πότε πρέπει να ανεβείτε στην ταράτσα και προς τα πού πρέπει να κοιτάξετε.

Η "Άμιλλα" Τσατάλτζης νίκησε δις τους "Φιλίππους" Δοξάτου και μίαν τον "Ηρακλή" Εδίρνετζίκ -Εφ "Αγών" Δράμας 26/2/1927-Ψηφιακό Αρχείο Βουλής των Ελλήνων


ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ


 ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ


                          

Σύνταγμα: Λαϊκή λιθογραφία που απεικονίζει την Επανάσταση της 3ης Σεπτεμβρίου του 1843   και δίπλα ο αγνός αγωνιστής της  Ελληνικής Επανάστασης του  1821  Ιωάννης Μακρυγιάννης  (1797-1864), εμπνευστής και πρωτεργάτης  του δημοκρατικού κινήματος  για την παραχώρηση συντάγματος από την ξενόφερτη μοναρχία (Ελαιογραφία: Αθήνα, Εθνικό Ιστορικό Μουσείο).


    Σκηνικό θλίψης, οδύνης και «ματώματος  ψυχής» για τη σύγχρονη τραγωδία, στην οποία οδηγείται το Ελληνικό Έθνος και ο Ελληνικός λαός.
    Και όμως η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική.
Παραβιάζουν ακόμη και διατάξεις του Συντάγματος για να ματώσουν αυτό το λαό ακόμη περισσότερο !!

Πιο συγκεκριμένα:

Η ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΠΟΡΙΑΝΗΣ ΕΙΧΕ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΘΕΙ ΣΕ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΟΛΥΜΠΙΑΔΟΣ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ! - ΕΦ. ΑΓΩΝ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ 1925

Μια άγνωστη, πιστεύω σε πάρα πολλούς, πτυχή της ιστορίας της περιοχής μας ανακάλυψα εξερευνώντας το ψηφιακό αρχείο της Βουλής των Ελλήνων.

Στην εφημερίδα "Αγών" που εκδιδόταν στη Δράμα και στο φύλλο της 3ης Ιουλίου του 1925 υπάρχουν δύο αναφορές για την απόφαση του κοινοτικού συμβουλίου της κοινότητας Μπόριανης να ονομάσει την κοινότητα "Ολυμπιάδα"..

Οι δύο φωτογραφίες είναι ακριβώς από αυτές τις αναφορές της εφημερίδας.

Χαρακτηριστικό είναι το συγχαρητήριο σχόλιο που κάνει η εφημερίδα προς το κοινοτικό συμβούλιο της Ολυμπιάδας πλέον, καθώς και η προτροπή για κατεδάφιση του μιναρέ που υπήρχε μέχρι τότε στο χωριό..