.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

ΚΑΛΑΜΠΑΚΙ-ΔΟΞΑΤΟ 0-1 - 7 ΦΕΒ 2009 - 19η ΑΓΩΝ. Α-1 Ε.Π.Σ.ΔΡΑΜΑΣ

Μεγάλη νίκη για τους "Φιλίππους" Δοξάτου το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2009.. Μια νίκη που δίνει "δικαίωμα στο όνειρο"..



Και μια νίκη που ήρθε κόντρα σε μια πολύ καλή ομάδα με σπουδαίους ποδοσφαιριστές και σε μια έδρα, που αν και δεν είναι από αυτές που τις λέμε "σκληρές", σίγουρα είναι από τις δυσκολότερες του πρωταθλήματος, αφού το Καλαμπάκι, έτσι κι αλλιώς, είναι κωμόπολη και, τουλάχιστον στα "ντέρμπυ" ο κόσμος υποστηρίζει με θέρμη την ομάδα του..


Αξίζει να σημειωθεί και η παρουσία αρκετών φιλάθλων του Δοξάτου στο γήπεδο του Καλαμπακίου, γύρω στους 70, παρ όλη την απογοήτευση που τους διακατείχε από την απρόσμενη ήττα της περασμένης αγωνιστικής..


Στο καθαρά αγωνιστικό μέρος τώρα, το Καλαμπάκι μπήκε δυνατά στο αγώνα, και εκμεταλλευόμενο τον αέρα που ήταν υπέρ του, πίεσε από τα πρώτα λεπτά την άμυνα του Δοξάτου.. Έγιναν δύο σουτ από τον Σαββίδη και τον Θεοφανίδη προς την εστία του Παύλου, αλλά ο τερματοφύλακας του Δοξάτου έδειξε πως βρισκόταν σε καλή κατάσταση και ενέπνεε εμπιστοσύνη στην πολυπρόσωπη άμυνα των φιλοξενούμενων..

Μετά το πρώτο τέταρτο, το Δοξάτο άρχισε να επισκέπτεται την μεγάλη περιοχή της Α.Ε.Κ. και να ισορροπεί τον αγώνα.. Στο 30' σημειώθηκε το μοναδικό γκολ του αγώνα. Ο Ουζούνογλου από αριστερά κέρδισε ένα φάουλ, μεταξύ μεγάλης περιοχής του Καλαμπακίου και της γραμμής του κέντρου. Ο Ζάχαρης εκτέλεσε το φάουλ, έστειλε τη μπάλα στην "καρδιά" της άμυνας, ο Χαρετίδης πήρε την κεφαλιά και την έστειλε στο δεύτερο δοκάρι, ο Νότας με το κεφάλι δίνει έτοιμο γκολ στον Φιλίππου, που με την εμπειρία του βρέθηκε στην κατάλληλη θέση και δεν δυσκολεύτηκε από πολύ κοντά να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Σαββίδη. 

Και λίγο αργότερα, ο Ζάχαρης θα μπορούσε να διπλασιάσει τα τέρματα για την ομάδα του, αφού πραγματοποιώντας εξαιρετική ατομική προσπάθεια, βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση απέναντι από την εστία του Καλαμπακίου, αλλά αντί να σουτάρει, προτίμησε να πασσάρει προς τον Νότα, που για λίγο δεν πρόλαβε τη μπάλα..


Στο 2ο ημίχρονο, το Δοξάτο "φύλαξε τα νώτα του", και λογικό ήταν αφού πέρασε στον αγώνα ο πολύπειρος Ζουμπούλης Λαζαρίδης και ήταν βέβαιο πως το Καλαμπάκι θα ρίσκαρε και θα πίεζε ψηλά. Για λίγα μόνο δευτερόλεπτα έμενε η μπάλα στη κατοχή των ποδοσφαιριστών του Δοξάτου, αφού οι μέσοι του Καλαμπακίου με την προσθήκη του επίσης έμπειρου Ντίνα(που πέρασε στον αγώνα στο 58' στη θέση του Καρίνογλου) κέρδιζαν κατά κράτος τις προσωπικές μονομαχίες από τους αντιπάλους τους, αλλά χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα, αφού όλη η αμυντική γραμμή των "Φιλίππων" τα πήγε περίφημα και απομάκρυνε κάθε κίνδυνο(τις περισσότερες φορές με ευκολία..) από την εστία του Παύλου, ο οποίος και στο 2ο ημίχρονο ήταν σταθερός στις επεμβάσεις του..


Στην κυριότερη ευκαιρία του Καλαμπακίου, στο 55', ο Ζουμπούλης Λαζαρίδης, ίσως τη μοναδική φορά που βρέθηκε αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή του Δοξάτου, πήρε τη κεφαλιά αλλά έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ.. Από εκεί και πέρα, οι μέσοι του Δοξάτου δεν μπορούσαν να εκμεταλλευτούν τους κενούς χώρους που υπήρχαν στην άμυνα του Καλαμπακίου και να τροφοδοτήσουν σωστά τους δύο έμπειρους επιθετικούς, προφανώς αρκετά κουρασμένοι από την υπερπροσπάθεια που έκαναν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα απέναντι σε πολύ καλούς και καλογυμνασμένους αντιπάλους.. Στα τελευταία λεπτά του αγώνα, ο Νότας πέρασε σέντερ μπακ, αμέσως μετά την αλλΑγή του Χριστοφυλλάκη με τον Κων/δη στο 85', και η βοήθειά του ήταν επίσης πολύτιμη και στον χώρο της άμυνας...

Για το Καλαμπάκι αγωνίστηκαν οι: ΣΑΒΒΙΔΗΣ - ΚΟΥΣΙΔΗΣ - ΚΑΠΕΤΑΝΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ - ΚΑΣΑΜΠΑΛΗΣ - ΚΑΡΙΝΟΓΛΟΥ(58' ΝΤΙΝΑΣ) - ΜΥΓΑΣ - ΤΖΙΒΑΝΑΚΗΣ - ΞΕΝΙΔΗΣ - ΣΑΒΒΙΔΗΣ Χ.(46' ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ) - ΘΕΟΦΑΝΙΔΗΣ(70' ΤΟΡΝΙΚΙΔΗΣ) - ΚΟΥΜΠΡΟΓΛΟΥ.

Για το Δοξάτο αγωνίστηκαν οι: ΠΑΥΛΟΥ - ΧΙΩΤΑΚΗΣ - ΧΡΙΣΤΟΦΥΛΛΑΚΗΣ(85' ΚΩΝ/ΔΗΣ) - ΠΕΤΡΑΣ - ΧΑΡΕΤΙΔΗΣ(75' ΜΟΣΧΟΣ) - ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ - ΣΙΑΜΑΤΑΣ - ΖΑΧΑΡΗΣ - ΦΙΛΙΠΠΟΥ - ΟΥΖΟΥΝΟΓΛΟΥ(53' ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ) - ΝΟΤΑΣ.

Τα άλλα αποτελέσματα:

ΚΥΡΓΙΑ-ΚΑΛΛΙΦΥΤΟΣ: 1-2
Ν. ΚΡΩΜΝΗ-ΦΩΤΟΛΙΒΟΣ: 0-4
ΠΛΑΤΑΝΙΑ-ΚΑΣΤΡΙΝΟΣ: 3-1
ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ-ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ: 0-1
Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ-Ν. ΑΜΙΣΟΣ: ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ

Βαθμολογία

1. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ 45
2. ΔΟΞΑΤΟ 39
3. ΚΑΛΑΜΠΑΚΙ 38*
4. Ν ΑΜΙΣΟΣ 34*
5. ΚΑΛΛΙΦΥΤΟΣ 28
6. ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ 25
7. ΦΩΤΟΛΙΒΟΣ 25
8. Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ 22**
9. ΚΥΡΓΙΑ 20
10. ΠΛΑΤΑΝΙΑ 20
11. Ν. ΚΡΩΜΝΗ 18
12. ΚΑΣΤΡΙΝΟΣ 1

* Καλαμπάκι και Ν. Αμισός έχουν από έναν αγώνα λιγότερο.
** Το Κ. Νευροκόπι έχει δύο αγώνες λιγότερους.