.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΣΤΑΡ ΔΡ. ΑΚΡΙΤΑΣ Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ - ΦΙΛΙΠΠΟΙ ΔΟΞΑΤΟΥ 1-2 9η ΑΓ. Α' Ε.Π.Σ.ΔΡΑΜΑΣ 16 ΝΟΕ 2013







ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΟΞΑΤΟΥ ΕΞΕΛΕΓΗ Ο ΔΟΞΑΤΙΝΟΣ ΑΘ. ΔΕΛΗΟΛΑΝΗΣ

Στις εκλογές που διεξήχθησαν το Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013, πρόεδρος της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης της Ν.Δ. του Δήμου Δοξάτου εξελέγη ο Δοξατινός δάσκαλος κ. Αθ. Δεληολάνης, ένας από τους πλέον ενεργούς πολίτες του χωριού μας, με συνεχή ενεργή παρουσία σε συλλόγους.

Συγχαρητήρια Θανάση!

Μεταφέρω εδώ το σχετικό κείμενο από την εφημερίδα "Χρονικά της Δράμας".



90 τόνοι τροφίμων σε 7.000 δικαιούχους του Ν. Δράμας - Και ο Δήμος Δοξάτου δικαιούχος φορέας.

ΠΗΓΗ: http://www.proinos-typos.gr/gr/pth/45-themaproinoutypou/7735-90----7000----.html

90 τόνοι τροφίμων σε 7.000 δικαιούχους του Ν. Δράμας

ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΔΡΑΜΑΣ
  dianomi_trofimon_01
Άρχισε το πρόγραμμα της δωρεάν διανομής τροφίμων – Οι δικαιούχοι πολίτες δεν υποχρεούνται να πληρώσουν ούτε ένα ευρώ στους Συλλόγους τους!

Του Θανάση Πολυμένη
 ΠΑΝΩ από 90 τόνοι τροφίμων, θα διατεθούν δωρεάν σε 7.000 δικαιούχους. Αυτό ανακοίνωσε χθες το πρωί ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γιάννης Ξανθόπουλος, στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Ήδη, από χθες Πέμπτη 14 Νοεμβρίου, ξεκίνησε η δωρεάν διανομή τροφίμων στο νομό Δράμας, μέσω του σχετικού προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η διανομή γίνεται με την ευθύνη της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, η οποία, μέσω των υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, είναι αρμόδια για όλη την προεργασία που απαιτείται, τους ελέγχους των φορέων και των τελικών δικαιούχων, και την σύνταξη των σχετικών παραστατικών. Μέσα από μια ειδική επιστημονική επιτροπή, εξασφαλίζεται ο απαιτούμενος ποιοτικός έλεγχος κατά την παραλαβή των τροφίμων.
Όπως τόνισε ο κ. Ξανθόπουλος, κατά τη φετινή διανομή, οι δικαιούχοι φορείς στην Π.Ε. Δράμας είναι συνολικά δεκαπέντε. Αναλυτικότερα πρόκειται για το Κέντρο Προστασίας του Παιδιού Δράμας, το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων, την Ιερά Μητρόπολη Δράμας,  τον Σύλλογο Παλιννοστούντων Τσάλκα, τον Σύλλογο Πολυτέκνων Νομού Δράμας, τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δράμας, τον Σύλλογο Διαβητικών Δράμας, τον Δήμο Παρανεστίου, τον Δήμο Προσοτσάνης, τον Δήμο Δράμας, τον Δήμο Δοξάτου, τον Δήμο Κάτω Νευροκοπίου, την Ένωση Κυριών Δράμας, τον Σύλλογο Τριτέκνων Οικογενειών και τον Φιλανθρωπικό Σύλλογο Χωριστής.
Μέσω του προγράμματος θα διανεμηθούν το αμέσως προσεχές διάστημα στον Νομό μας πάνω από 70 τόνοι ζυμαρικών, 10 τόνοι φέτας, περισσότεροι από 5 τόνοι κασέρι, σχεδόν 10 τόνοι γραβιέρας και πάνω από 30.000 λίτρα λάδι.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, Γιάννης Ξανθόπουλος, στις δηλώσεις που έκανε με την ευκαιρία της έναρξης του προγράμματος, τόνισε: «Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που γίνεται κάθε χρόνο και στηρίζει χιλιάδες συμπολίτες μας. Δυστυχώς φέτος, λόγω της επιβολής πολύ αυστηρότερων εισοδηματικών κριτηρίων και τεκμηρίων διαβίωσης, έχει μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των δικαιούχων. Ωστόσο, ακόμη και με τα κριτήρια αυτά περισσότεροι από 7.000 συμπολίτες μας θα έχουν πρόσβαση στα δωρεάν τρόφιμα. Θέλω στο σημείο αυτό να τονίσω πως η προσφορά των τροφίμων γίνεται εντελώς δωρεάν. Κανένας πολίτης δεν επιβαρύνεται ούτε με ένα Ευρώ για την πρόσβαση στα τρόφιμα που, μέσω των φορέων, θα διανέμουμε από σήμερα. Καλούμε τους συνεργαζόμενους φορείς και συλλόγους να μην εμπλέξουν στην όλη διαδικασία οποιαδήποτε οικονομικής φύσεως συναλλαγή, όπως για παράδειγμα την πληρωμή των ετήσιων συνδρομών των μελών τους, προκειμένου να μην αλλοιωθεί στη συνείδηση των δικαιούχων ο δωρεάν χαρακτήρας του προγράμματος».