.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

ΝΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΕΔΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥΣ - ΦΤΕΛΙΑ-ΔΟΞΑΤΟ 2-3 14 ΣΕΠ 2013 - ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΑΡ ΔΡ.





Στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής για την Α' κατηγορία της Ε.Π.Σ.Δράμας, οι Φίλιπποι Δοξάτου πήραν μια νίκη μέσα στη Φτελιά που θα τους βοηθήσει πολύ στη συνέχεια του πρωταθλήματος, όσον αφορά κυρίως τον ψυχολογικό τομέα.

Ο Άρης Φτελιάς, αγωνιζόμενος για πρώτη φορά φέτος, αφού την πρώτη αγωνιστική είχε κληρωθεί αντίπαλος με την Αργυρούπολη η οποία δεν "κατεβαίνει" στους αγώνες, έχοντας "φόρα" από την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α-2 πέρυσι και αγωνιζόμενος μπροστά στους αρκετούς (αναλογικά με το μέγεθος του χωριού) φιλάθλους του, ήθελε να φτάσει στη νίκη και αγωνίστηκε με πάθος και πείσμα γι' αυτό, ειδικά στο 2ο ημίχρονο χάνοντας κλασικές ευκαιρίες αφού, όπως τόνισε και ο κ. Σπύρος Φιλίππου στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα, στο 1ο ημίχρονο "φοβήθηκε" αρκετά το όνομα του αντιπάλου του, ενώ από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι ήθελαν από το 1ο λεπτό του αγώνα να δείξουν πως δίκαια θεωρούνται από τα "φαβορί" για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και έτσι ανέλαβαν τα "ηνία" του αγώνα, πέτυχαν 2 γκολ και θα μπορούσαν να σκοράρουν και άλλες φορές, πάντα στο 1ο ημίχρονο.

Γενικά συμφωνώ με τον προπονητή των Φιλίππων Δοξάτου κ. Τσεβρετζή που, προς τιμήν του, παραδέχτηκε πως η ομάδα του στάθηκε τυχερή τελικά και πήρε τους 3 βαθμούς της νίκης. 

Πιστεύω πως οι δύο προπονητές στις δηλώσεις τους τα είπαν όλα συνοπτικά για το τι συνέβη στον αγώνα και δεν θα επεκταθώ αναλυτικότερα στο αγωνιστικό "κομμάτι"..

Μια παρατήρηση μόνο: Επειδή ο διαιτητής δίνει ένα πέναλτι στην αρχή του αγώνα, δε σημαίνει ότι "απαγορεύεται" να δώσει και άλλο υπέρ της ίδιας ομάδας.  Ευτυχώς υπάρχει και το βίντεο..



Η σύνθεση των Φιλίππων:

Παπαδόπουλος (ο τερματοφύλακας που κυριολεκτικά ήρθε την ύστατη ώρα και δείχνει πολύ καλά στοιχεία..),

δεξί μπακ ο Ζαπουνίδης (δεν του πολυπάει αυτή η θέση -προσπάθησε πάντως πολύ)

σέντερ μπακ ο Μόσχος (μέτριο έως κακό παιχνίδι ο Ανδρέας - "δώρο" δικό του το γκολ της ισοφάρισης της Φτελιάς - όλοι ελπίζουν να επανέλθει στις καλές εμφανίσεις των φιλικών γιατί είναι πολύτιμη μονάδα)

και ο Μυστρίδης (σε μέτρια μέρα, άτυχος στη φάση του αυτογκόλ),

αριστερό μπακ ο Τουλούπης (και αυτός δεν ξέφυγε από τη μετριότητα - εμφανώς καλύτερος όταν δημιουργεί παρά όταν αμύνεται..)..)

 "εξάρια" ο Τουρφαντίδης (πρώτη παρουσία για φέτος, έδωσε μάχες με πείσμα - βοήθησε πολύ στην ανάπτυξη του παιχνιδιού)

και ο Ζάχαρης (ο αρχηγός τα πήγε θαυμάσια στο 1ο ημ. αλλά στο 2ο έμεινε από δυνάμεις προφανώς επηρεασμένος από το ατύχημα..),

 "δεκάρι" ο Ιωαννίδης (από τους διακριθέντες του αγώνα - καλύτερος όταν αγωνίζεται στα πλάγια), δεξιά στη πτέρυγα ο Κωνσταντινίδης (ασταμάτητος στο 1ο ημ., έπεσε η απόδοση του αρκετά στο 2ο -"έφαγε" αρκετές κλωτσιές)

αριστερά ο Θεοφανίδης (πέτυχε το "χρυσό" γκολ με θαυμάσιο σουτ, έτρεξε πολύ - λίγο "τσαπατσούλης" στην τελική προσπάθεια, θα μπορούσε να "καθαρίσει" τον αγώνα από το 1ο ημ.)

και στην κορυφή ο Πολυχρονίδης (χωρίς να πιάσει μεγάλη απόδοση, για άλλη μια φορά σκόραρε, έχασε πάντως κάποια γκολ από αυτά που δεν τα χάνει συνήθως - θεωρώ βέβαιο πως όσο περνάει ο χρόνος ο Γιώργος θα "ανεβαίνει" συνεχώς..).

Στο 75' στη θέση του Κωνσταντινίδη πέρασε ο Αποστολίδης ( ποδοσφαιρικό "μυαλό" ο Πάρης βοήθησε με τις γρήγορες πάσες του - πρέπει οπωσδήποτε να χάσει κιλά ώστε να αξιοποιεί το πλούσιο ταλέντο του) και στη θέση του Μόσχου ο Καραγιαννίδης (ο Γιώργος εντυπωσίασε όχι μόνο με τις αμυντικές του ικανότητες - "έδεσε" η άμυνα με την είσοδό του και την μετατόπιση του Ζαπουνίδη ως σέντερ-μπακ - αλλά και με τις θαρραλέες προωθήσεις του και την πίεση που ασκούσε στην αντίπαλη άμυνα).

Στις καθυστερήσεις του αγώνα πέρασε στη θέση του Θεοφανίδη ο Βασιλακάκης, που φυσικά δεν μπορεί να κριθεί..

Στην κερκίδα του γηπέδου της Φτελιάς βρέθηκε ο Γιάννης Μπαρμπουτέλης λόγω προβλήματος στη μέση...

Τα γκολ για τους Φιλίππους πέτυχαν οι Ιωαννίδης (πεν.) - Πολυχρονίδης - Θεοφανίδης.

Σε αυτό που θέλω να σταθώ είναι η παρουσία των φιλάθλων των Φιλίππων στα γήπεδα που αγωνίζεται η ομάδα εκτός έδρας. Αφορμή για αυτή τη παρατήρηση  μου έδωσε η παρουσία των φιλάθλων του Ατρόμητου Περιθωρίου, όπως την είδα μέσα από την χθεσινή αθλητική εκπομπή του κ. Καραγιαννίδη στο Σταρ Δράμας. Ο Ατρόμητος αγωνίστηκε το Σάββατο μέσα στη γνωστή σε όλους μας έδρα του Μοναστηρακίου, σε μια έδρα που οι φίλαθλοι των γηπεδούχων προτιμούν να είναι στο "πέταλο" του γηπέδου παρά στην κερκίδα, και αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι... Και οι φίλαθλοι του Ατρόμητου έκαναν το αυτονόητο, όπως άλλωστε το έχουν κάνει και εδώ στο Δοξάτο: Συσπειρώθηκαν, κάθησαν όλοι μαζί, ο ένας δίπλα στον άλλο, και χωρίς να είναι πάρα πολλά άτομα (στον συγκεκριμένο χώρο και όπως τους έδειχνε η κάμερα τους υπολόγισα σε όχι πάνω από 40..), μπόρεσαν να συμπαρασταθούν θερμά στην ομάδα τους.

Στη Φτελιά, οι φίλοι των Φιλίππων αν και ήταν πολλοί, για άλλη μια φορά ήταν διασκορπισμένοι σε όλες τις γωνιές του γηπέδου ! Και αν αυτό δεν είχε συνέπειες και μπορούσε ο κάθε Δοξατινός να συμπαρίσταται στην ομάδα του, αφού οι σχέσεις των κατοίκων των δύο χωριών είναι πολύ καλές, γρήγορα θα έρθει ο καιρός που η ομάδα του Δοξάτου θα "ταξιδέψει" σε αφιλόξενες έδρες (που όλοι γνωρίζουμε ποιες είναι..) και που θα είναι τουλάχιστον ανόητο να πάει κάποιος τόσα χιλιόμετρα για να δει την ομάδα του χωριού του και να μην μπορεί καν να χειροκροτήσει το γκολ που θα πετύχει!

Και αν θεωρεί κάποιος πως όλα αυτά είναι υπερβολικά, ας ρωτήσει τους λίγους αλλά πιστούς οπαδούς των Φιλίππων που δεν χάνουν παιχνίδι εδώ και πολλά χρόνια, σε όποια κατηγορία κι αν αγωνίζεται η ομάδα..

Το ξέρω πως μακρηγόρησα λίγο, αλλά το θεωρώ μείζον θέμα (έχω αναφερθεί άλλωστε και στο παρελθόν) και πιστεύω πως οι φίλαθλοι. ηθικά και όχι βάσει κάποιου νόμου βέβαια, δεν έχουν μόνο δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις! Και η βασική τους υποχρέωση είναι να συμπαρίστανται στην ομάδα τους ειδικά όταν χρειάζεται βοήθεια μέσα σε καυτές έδρες! Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο όταν είμαστε συσπειρωμένοι..