.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

ΔΗΜΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: ΔΙΠΛΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΩΝ-ΤΡΙΩΝ

                      
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                     Καλαμπάκι      02-01-2015
ΝΟΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ                                                     
ΔΗΜΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ
Ν.Π.Δ.Δ. ΔΗΜΟΥ ΔΟΞΑΤΟΥ                                 Αριθ.Πρωτ.:     1
                                                                                             
Ταχ.Δ/νση :  Δημαρχείο Δήμου Δοξάτου
                     Νεροφράκτη & Κανάρη γωνία
Τ.Κ. :            66031 ΚΑΛΑΜΠΑΚΙ
Πληρ.:          Πασχαλία Γουδεσίδου
Τηλ.:            2521352465
Fax :            2521352462
Ε-mail:         pasnpdoxato@doxato.gr



                                                                                         
ΘΕΜΑ:  «Δημοσιοποίηση Ανακοίνωσης Εκπαιδευτικού Προγράμματος».


            

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

 ΔΙΠΛΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΩΝ-ΤΡΙΩΝ



Πολλοί αθλητές/τριες (εν ενεργεία και παλαιοί) δεν είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι για τη ζωή τους μετά το πέρας ης αθλητικής τους καριέρας και ιδιαίτερα για την επαγγελματική τους ζωή, ως προπονητές ή διοικητικά στελέχη σε κάποιο αθλητικό οργανισμό ή ως επιχειρηματίες στον χώρο του αθλητισμού.

Για να εξασφαλιστεί η επανένταξη των επαγγελματιών αθλητών/τριών στην αγορά εργασία στο τέλος της αθλητικής τους σταδιοδρομίας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επισημαίνει ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό να συνυπολογίζεται έγκαιρα η πολιτική «Διπλής Σταδιοδρομίας» σε νέους αθλητές/τριες, μέσω δημιουργίας τοπικών κέντρων κατάρτισης υψηλής ποιότητας, που θα προασπίζουν τα ηθικά, εκπαιδευτικά και επαγγελματικά συμφέροντα των αθλητών/τριών (CommissionoftheEuropeanCommunities, 2007)

Για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα αυτό στην χώρα μας, θα υλοποιηθεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα από τα Πανεπιστήμια: Πελοποννήσου (leader), Αθηνών (ΕΚΠΑ), Θεσσαλίας, Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ)  και Θράκης (ΔΠΘ) και με τη συνεργασία της Ελληνικής Ολυμπιακής επιτροπής (ΕΟΕ).

Στόχος του προγράμματος είναι η υποστήριξη των εν ενεργεία και παλαιών αθλητών στην ανάπτυξη της επαγγελματικής τους ζωής στους χώρους των αθλητικών επιστημών και του αθλητικού επιχειρείν, μετά το πέρας της αθλητικής τους καριέρας.

Το πρόγραμμα θα έχει συνολική διάρκεια 150 ώρες (100 ώρες επιμόρφωση(εκπαίδευση εξ΄αποστάσεως) και 50 ώρες συμβουλευτικής). Στο τέλος του προγράμματος οι συμμετέχοντες θα λάβουν σχετική βεβαίωση.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει αφού επισκεφθούν το site του Προγράμματος: http://www.dualathletescareer.gr/  θα πρέπει πρώτα να συμπληρώσουν το πεδίο ''Εγγραφή''  στο οποίο απλά εκδηλώνουν το ενδιαφέρον συμμετοχής κι έπειτα το πεδίο ''Ηλεκτρονική Αίτηση'' όπου συμπληρώνοντας λεπτομερώς τα στοιχεία/προσόντα τους, μπορούν κατά την ηλεκτρονική αποστολή της αίτησης να δουν και τα μόρια τα οποία συγκεντρώνουν.

Στην αίτηση πρέπει να επιλέξουν μια από τις δυο κατευθύνσεις: 1)Αθλητικές Επιστήμες ή 2) Επιχειρηματικότητα και κατόπιν να επιλέξουν 5 από τα συνολικά 18 προσφερόμενα μαθήματα-κύκλους.

Κατόπιν πρέπει να επιλέξουν ποιά από τις τρεις περιόδους επιθυμούν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα: 1)Μάρτιος-Απρίλιος, 2) Μάιος-Ιούνιος, 3) Ιούλιος-Σεπτέμβριος(εκτός Αυγούστου).

Τέλος πρέπει να υποβάλουν τα δικαιολογητικά τους είτε ηλεκτρονικά στοinfo@dualathletescareer.grή σε ταχυδρομική διεύθυνση.   Η υποβολή των αιτήσεων και η αποστολή των δικαιολογητικών μπορούν να γίνουν έως τις 31/1/2015.






                                                                                                           Η Διευθύντρια
                                                                                               του Ν.Π.Δ.Δ. Δήμου Δοξάτου
                                                                                                     Πασχαλία Γουδεσίδου

ΠΗΓΗ: http://www.doxato.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=2646&Itemid=26