.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΡΑΜΑ 1986 HANDBALL ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

‘‘ΔΡΑΜΑ 1986’’
HANDBALLΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΚΟΥΤΣΑΚΙΩΤΗΣ, ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥ ΟΙ ΝΕΕΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ.
ΜΕ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΑΙ ΜΕ ΚΕΡΚΥΡΑ ΤΗΝ 1Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΙΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΑΓΟΡΙΩΝ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ.

Συνεχίζεται για Τρίτη εβδομάδα η κουραστική προετοιμασία των παικτών της ομάδας χωρίς προβλήματα. Από την Δευτέρα ενσωματώθηκαν στην ομάδα και ο νεοαποκτηθέντας Χατζηνικολάου που μαζί με τον Ξέκαλο συμμετείχαν στο πρωτάθλημα Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας με την Εθνική ομάδα της Αστυνομίας.
Οι Δραμινοί Κουτσακιώτης και Χατζηνικολάου και ο Ναουσαίος Διδασκάλου αναμένεται να βοηθήσουν την ομάδα μια και εκτός από καλοί αθλητές είναι και εξαίρετοι χαρακτήρες και ήδη όλοι οι συμπαίκτες τους προσπαθούν να τους βοηθήσουν για να προσαρμοστούν γρήγορα.
Όλοι οι παίκτες δουλεύουν σκληρά με βασικό στόχο να παραμείνει η ομάδα στην Α2 αλλά και να παίξουν ποιοτικό handball μια και φέτος για μια ακόμη χρονιά η δραμινοί φίλαθλοι θα γεμίζουν το Δημοτικό Γυμναστήριο στηρίζοντας την Δραμινή ομάδα που πέρυσι εντυπωσίασε όχι μόνο με το Ανδρικό τμήμα, αλλά και με τα τμήματα παίδων και μίνι που συμμετείχαν στις τελικές φάσεις των Πανελληνίων πρωταθλημάτων σε Άργος και Λουτράκι αντίστοιχα.
Η διοίκηση δεξιώθηκε Άνδρες και Έφηβους στην ψαροταβέρνα ΄΄ΨΑΡΑΚΙ΄΄ όπου όλοι οι παίκτες έδειξαν ότι και φέτος με όπλο το οικογενειακό κλίμα θα δώσουν την μεγάλη μάχη με ιστορικά σωματεία του αθλήματος σε Ανδρικό Εφηβικό.
Το Σαββατοκύριακο είναι προγραμματισμένα 2 φιλικά με ΓΑΣ Κιλκίς (ομάδα Α1) στο Κιλκίς και με Πανσεραϊκό στην Δράμα, ενώ θα ακολουθήσουν παιχνίδια με Φοίβο και Ηρακλή Θεσσαλονίκης.
Συνεχίζονται οι εγγραφές στις Ακαδημίες του συλλόγου αγοριών γεννημένων 1998 και νεώτερα και κοριτσιών 2000 και νεώτερα.
Την Κυριακή 25/9/2011 και ώρα 20:00 στο Δημοτικό Γυμναστήριο ο Σύλλογος θα πραγματοποιήσει Αγιασμό για τα 8 τμήματά του και καλούνται όλοι οι αθλητές, γονείς και φίλοι του αθλητισμού να παραβρεθούν και στο τέλος θα γίνουν οι καθιερωμένες συναντήσεις με τους γονείς των αθλητών.

Δωρεά μετοχής 670 δισ. ευρώ στο ελληνικό κράτος! Τέλος η κρίση;;;

Δωρεά μετοχής 670 δισ. ευρώ
Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2011, 20:24
Στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, το 1904, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ιδρύει την «Τράπεζα της Ανατολής», γνωστότερης ίσως ως «Banque d’ Orient». Η τράπεζα αυτή στη συνέχεια αναπτύσσεται σε τρεις κυρίως περιοχές. Την Θεσσαλονίκη, την Σμύρνη και την Αλεξάνδρεια. Το 1932 η «Τράπεζα της Ανατολής» εξαγοράζεται και συγχωνεύεται με την μητρική της Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.

Κατά τον ισχύοντα νόμο επιβάλλεται να διενεργηθεί εκκαθάριση. Τρεις εκκαθαριστές αναλαμβάνουν την υπόθεση κατόπιν αποφάσεως της Γενικής Συνελεύσεως της «Τράπεζας της Ανατολής». Η εκκαθάριση δεν ολοκληρώνεται ποτέ. Κατά τους ισχύοντες νόμους και κατόπιν παρελεύσεως πολλών ετών, η Εθνικής Τράπεζα ισχυρίζεται πώς η αξία των μετοχών της Τράπεζας της Ανατολής έχει εκμηδενιστεί. Πιθανώς να έχει και δίκιο ως προς τις μετοχές αν και εφόσον αυτές ήταν σε δραχμές, βοηθούσης και της τότε πτωχεύσεως του ελληνικού κράτους.

Όμως οι μετοχές αυτές στις οποίες αναφερόμεθα ήταν σε… χρυσό. Η αναφορά είναι σαφής και εγγυητής κάθε τέτοιας μετοχής ήταν και… είναι η Τράπεζα Γαλλίας.

Οι πρόσφυγες από την Ιωνία, την Καππαδοκία, τον Καύκασο, οι οποίοι κάποια στιγμή ζήτησαν την ρευστοποίησης των μετοχών που κατείχαν άκουσαν τους τραπεζικούς υπαλλήλους, ιδιαίτερα μετά το 1940 να τους απαντούν πώς τα αξιόγραφα τους δεν είχαν καμία πλέον αξία. Το θέμα ξεχάστηκε. Κάποιες γιαγιάδες και κάποιοι παππούδες από την Μικρά Ασία είχαν φυλάξει μερικές από αυτές τις μετοχές στα σεντούκια. Κάποιοι άλλοι σε θυρίδες έως ότου, σαράντα από αυτές εμφανίστηκαν ξαφνικά. Κάτοχος η οικογένεια από την Πάτρα του Αρτέμη Σώρρα.

Τι πιο φυσικό κατόπιν αυτής της αποκάλυψης από το να αποταθεί η οικογένεια Σώρρα στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος. Με τη σειρά της η Τράπεζα πληροφορεί επισήμως τους κληρονόμους τον Σεπτέμβριο του 2010 και κατόπιν τον Φεβρουάριο του 2011 πώς στη βάση του νόμου 18/1944 η αξία των μετοχών έχει εκμηδενιστεί.

Ουδεμία μνεία γίνεται από το νομικό τμήμα της Εθνικής Τράπεζας για το γεγονός ότι η αξία των μετοχών είναι σε χρυσό (ο 18/1944 είναι ο πρώτος νομισματικός νόμος μετά την απελευθέρωση από τους Γερμανούς. Την ευθύνη της διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδα κατά την περίοδο της Κατοχής είχε αναλάβει η «Deutsche Bank»).

Η οικογένεια Σώρρα δεν το βάζει κάτω. Έρχεται σε επαφή με ειδικούς επί τραπεζικών θεμάτων και νομικούς και οικονομικούς παράγοντες. Ήταν φυσικό κάποια στιγμή να γίνει και η αποτίμηση της τρέχουσας αξίας των 40 μετοχών.Η μεγάλη έκπληξη

Ο κ. Θεόδωρος Καρυώτης είναι καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Maryland στις ΗΠΑ και διδάσκει Μακροοικονομία, διεθνείς οικονομικές σχέσεις αλλά και μικροοικονομικά. Ανέλαβε να προχωρήσει στην αποτίμηση των μετοχών. Το πόρισμα του είναι κόλαφος. Κάθε μετοχή σε χρυσό της «Τράπεζας της Ανατολής» αποτιμάται σήμερα στα 670 δισ. ευρώ εκάστη. Τουτέστιν μία φορά και μισή τους σημερινού χρέους της Ελλάδας το οποίο ανέρχεται στα 450 δις ευρώ κατά προσέγγιση. Η συνολική αξία των 40 μετοχών πλησιάζει τα 30 τρισ..

Χωρίς καπνό δεν υπάρχει φωτιά

Τον Απρίλιο του 2010 οι δικαιούχοι είχαν έλθει σε επαφή με την Τράπεζα της Ελλάδος. Ο Διοικητής της κ. Προβόπουλος είναι απόλυτα ενήμερος γι’ αυτό. Μετά από συζητήσεις η Κεντρική Τράπεζα πρότεινε συμβιβασμό (συμφωνία) ύψους 1,5 δισ. ευρώ για 10 μετοχές της «Τράπεζας της Ανατολής».

Οι δικαιούχοι αιφνιδιάστηκαν όταν άκουσαν τους νομικούς συμβούλους να προτείνουν μία «παράξενη διαδρομή» ώστε να καταβληθεί το 1,5 δισ. μέσω μία βρετανικής εταιρείας. Είχε πλέον καταστεί σαφές πώς οι δύο τράπεζες, η Κεντρική και η Εθνικής ήθελαν πάση θυσία να αποφύγουν την ευθεία εμπλοκή τους σε μία τραπεζική πράξη ώστε να μην υφίσταται κίνδυνος να εκτεθούν απέναντι σε άλλους ενδιαφερόμενους για την ίδια υπόθεση.

Οι δικαιούχοι αρνήθηκαν να υιοθετήσουν αυτήν την «παράξενη διαδρομή». Στράφηκαν αλλού και ίδρυσαν μία μη κερδοσκοπική εταιρεία, την «END», με έδρα την Ελλάδα στην οποία πρόεδρος είναι ο γνωστός καρδιολόγος στη Νέα Υόρκη Εμμανουήλ Λαμπράκης και αντιπρόεδρος ο καθηγητής Θεόδωρος Καρυώτης.

Η οικογένεια Σώρρα προχωρεί και σε ένα ακόμη βήμα. Δωρίζει 4 μετοχές στην «END» και καταθέτει την δήλωση φόρου δωρεάς στην Γ’ Δ.Ο.Υ. Πατρών. Ο στόχος είναι σαφής. Το ελληνικό κράτος υποχρεούται να εκδώσει διπλότυπο είσπραξης του ανάλογου φόρου δωρεάς που για τις Μ.Κ.Ο. είναι της τάξης του 0,5% και να εισπράξει φόρο της τάξης των 13,5 δισ.. Η Εφορία παραπέμπει το θέμα στο υπ. Οικονομικών.

Τα χρήματα αυτά επαρκούν για τον μηδενισμό του δημοσίου και του ιδιωτικού χρέους

Το σκεπτικό των μελών της «END» αλλά και της οικογενείας Σώρρα είναι ξεκάθαρο. Η αξία των 4 μετοχών επαρκεί για την αποπληρωμή του ελληνικού χρέους αλλά και του σωρευμένου χρέους σε τράπεζες των ελλήνων πολιτών αλλά και για την ύπαρξη ενός μεγάλου αποθεματικού για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Είναι προφανές πώς το τραπεζικό σύστημα της χώρας αλλά και το ευρωπαϊκό στο σύνολο του δεν είναι σε θέση να αποπληρώσει στο σύνολο του αυτό το ποσό που συνεπάγεται η αξία των μετοχών. Τι μένει λοιπόν; Ο συμβιβασμός ή αλλιώς μία συμφωνία ή πιο απλά μία συμπεφωνημένη από όλα τα μέρη Σεισάχθεια (παραγραφή του χρέους).

Ο κ. Γ. Παπανδρέου, ο κ. Αντ. Σαμαράς, ο κ. Ευ. Βενιζέλος και ο κ. Γ. Προβόπουλος είναι πλήρως ενημερωμένοι. Ωστόσο δεν έχει ανιχνευθεί καμία ακόμη αντίδραση τους. Δεν απομένει παρά να πληροφορηθεί τα περί της «Τράπεζας της Ανατολής» και τους αποθεματικού της σε χρυσό, τότε το 1932 και η κυρία Κριστίν Λαγκάρντ.

Ναι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Προκειμένου να γελάσει και το χείλι του κάθε πικραμένου.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2011, 20:28

ΠΗΓΗ: http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=382557&cid=6

ΦΙΛΙΠΠΟΙ ΔΟΞΑΤΟΥ - ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ - ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΚΥΠΕΛΛΟ!

Τυχεροί ήταν όσοι φίλαθλοι βρέθηκαν στο Δημοτικό Στάδιο της Δράμας το απόγευμα του Σαββάτου 17 Σεπ 2011 και παρακολούθησαν το ντέρμπι μεταξύ του Πανδραμαϊκού και του Δοξάτου.

Φυσικά, οι οπαδοί της ομάδας του Δοξάτου έφυγαν τελικά απογοητευμένοι από το τελικό αποτέλεσμα, αφού χάθηκε η μεγάλη ευκαιρία η ομάδα τους να φύγει νικήτρια από ένα παιχνίδι, κόντρα σε ένα σπουδαίο αντίπαλο, μη εκμεταλλευόμενη το πέναλτι του 93'.

Αλλά ο συγκεκριμένος αγώνας είχε όλα τα "συστατικά" μιας καλής αστυνομικής ταινίας που μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο δεν μπορείς να βρεις ποιος είναι ο "δολοφόνος" και δεν σηκώνεσαι από την καρέκλα ακόμη κι όταν πέφτουν οι τίτλοι του τέλους..

Άκουσα πολλά αυτές τις μέρες για τον αγώνα από φιλάθλους των Φιλίππων σχετικά με τις επιλογές του προπονητή. Η κριτική ασφαλώς και είναι δικαίωμα κάθε φιλάθλου που αγαπάει και στηρίζει την ομάδα του.

Εξάλλου, όλοι ξέρουμε πόσο εύκολο είναι μετά το τέλος κάθε αγώνα να εντοπίζει κανείς τυχόν λάθη και άτυχες επιλογές αυτού που έχει την τελική ευθύνη για την ομάδα.

Είναι η μοίρα των προπονητών να κρίνονται εκ του αποτελέσματος, κι όταν αυτό δεν είναι το επιθυμητό, η κριτική προς το πρόσωπό τους να είναι σκληρή και ίσως άδικη κάποιες φορές.

Καταγράφω μερικές παρατηρήσεις που άκουσα(και μου ζητήθηκε μάλιστα από κάποιους πιστούς φίλους της ομάδας να τις μεταφέρω εδώ..) με μοναδικό κίνητρο το καλό της ομάδας, τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο:

Ο Ντίνας έπρεπε να ξεκινήσει, ή τουλάχιστον να αγωνισθεί για αρκετή ώρα.

Ο Μόσχος έπρεπε να γίνει αλλαγή μετά την κίτρινη που δέχθηκε, ακριβώς για να αποφύγουμε την δεύτερη κίτρινη και την αποβολή..

Ο Θεοφανίδης έπαιζε σε λάθος θέση. Μπορεί να προσφέρει πολλά περισσότερα ως δημιουργός του παιχνιδιού απ ό, τι σαν ακραίος επιθετικός.

Περισσότερο χρόνο συμμετοχής έπρεπε να πάρει ο Καρατζόγλου.

Η ομάδα δεν έπρεπε να παίξει με κεντρικό επιθετικό αλλά με το σύστημα που παίζει η Μπαρτσελόνα(!)

Δεν έπρεπε να εκτελέσει το πεναλτυ ο Σιαματάς αλλά ο Παντζαρίδης που φέτος είναι ο μόνιμος εκτελεστής, άσχετα αν έχασε το πέναλτυ με τον Μαυρόβατο..

Έπρεπε πιο νωρίς να μπει ως αλλαγή ο Σερέτης.

Εγώ ένα μόνο έχω να πω, άσχετα αν συμφωνώ ή όχι με κάποιες ή με όλες αυτές τις παρατηρήσεις:

Ο προπονητής ξέρει τι ακριβώς συμβαίνει στην ομάδα του όλη την εβδομάδα, σε τι κατάσταση είναι ο κάθε ποδοσφαιριστής του, αντίθετα από όλους εμάς που ασκούμε κριτική βασιζόμενοι σε ό, τι βλέπουμε κατά την διάρκεια του αγώνα.

Και βέβαια, μην ξεχνάμε πως στην διάρκεια ενός αγώνα υπάρχουν και μη προβλέψιμα γεγονότα, όπως η αποβολή του Μόσχου και η αναγκαστική αλλαγή του Πετρά στο 73' λόγω τραυματισμού..

Δεν θα προχωρήσω σε ανάλυση του αγώνα, αφού τα βιντεάκια πιστεύω πως είναι αρκούντως κατατοπιστικά.

Θα σημειώσω μόνο πως έχουν διεξαχθεί μόλις 3 αγωνιστικές και οι Φίλιπποι έδειξαν από νωρίς αυτό που ευχόμουν σε προηγούμενη ανάρτηση: Υπάρχει η πίστη πλέον πως φέτος μπορούμε, όλοι μαζί ενωμένοι(Διοίκηση, προπονητής, παίκτες, φίλαθλοι) όχι μόνο "να φτάσουμε στη βρύση", αλλά και να "πιούμε νερό" παίζοντας όμορφο και καθαρό ποδόσφαιρο!

Κάτι που τόνισε ο κ. Βασιλειάδης στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα..

Για το Δοξάτο αγωνίστηκαν οι: Βεζυρτζόγλου - Τουρφαντίδης - Μπαρμπουτέλης - Πετράς(73' Σιαματάς λ.τρ.) - Μόσχος - Τουλούπης - Παντζαρίδης - Ζάχαρης - Μπουμπέκης(69' Καρατζόγλου) - Θεοφανίδης(79' Σερέτης) - Ιωαννίδης.

Τρίτο ημίχρονο

... Εντυπωσιακοί οι νεαροί "Blue Devils", δε σταμάτησαν καθόλου να ενισχύουν την ομάδα τους, ακόμη κι όταν δέχθηκαν κάποιες παρατηρήσεις από μεγαλύτερους σε ηλικία φιλάθλους του Δοξάτου για κάποια από τα συνθήματά τους..

... Αλλά και οι μη οργανωμένοι φίλαθλοι των Φιλίππων έδωσαν εντυπωσιακό παρών στην μεγάλη κερκίδα του Δημοτικού Σταδίου της Δράμας, αντίθετα από αυτούς του Πανδραμαϊκού που ήταν ελάχιστοι..

... Φοβερή ζέστη επικρατούσε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα..

... Τις έντονες διαμαρτυρίες των οπαδών του Δοξάτου προκάλεσε ο βοηθός Ανδρέογλου σε κάποιες υποδείξεις οφσαίντ, ειδικά λίγο πριν το τέλος του αγώνα, μετά από την φάση του πέναλτυ..

... Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη εντολή(προφανώς υπάρχει..) αλλά το να μην υπάρχουν πιτσιρικάδες για να επαναφέρουν τη μπάλα, ειδικά σε γήπεδα με στίβο, είναι λάθος! Μειώνεται κατά πολύ ο χρόνος πραγματικού παιχνιδιού κατά την διάρκεια των αγώνων..

... Υπήρχαν κάμερες από τους δραμινούς τηλεοπτικούς σταθμούς Άλφα και Σταρ που κάλυψαν τον αγώνα..

... Ο νεαρός τερματοφύλακας Παναγιωτόπουλος ήταν άρρωστος κι έμεινε εκτός αποστολής. Στην 18άδα σαν δεύτερος τερματοφύλακας ήταν ο Κώστας Καραγιαννίδης ο οποίος πρόσφατα παρουσιάστηκε για να υπηρετήσει την θητεία του στον στρατό, όπως και ο Ηλίας Κωνσταντινίδης..

... Προβληματισμένος δήλωσε ο προπονητής του Δοξάτου για τον καταρτισμό της ενδεκάδας στον επόμενο αγώνα(με το Κ. Νευροκόπι εντός έδρας) μετά από τις κόκκινες κάρτες του Μόσχου και του Μπαρμπουτέλη και τον τραυματισμό του Νίκου Πετρά..


Τα αποτελέσματα

ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΟΣ-ΔΟΞΑΤΟ: 1-1
ΑΓΙΟΣ-ΦΩΤΟΛΙΒΟΣ: 1-1
Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ-ΠΕΡΙΘΩΡΙ: 0-1
ΜΑΥΡΟΒΑΤΟΣ-ΚΑΛΑΜΠΑΚΙ: 2-3
ΚΑΛΛΙΦΥΤΟΣ-ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ: 1-4
ΠΛΑΤΑΝΙΑ-ΠΕΤΡΟΥΣΑ: 0-3 (α.α.)

Βαθμολογία

1. ΔΟΞΑΤΟ 7
2. ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ 7
3. ΠΕΤΡΟΥΣΑ 6
4. ΠΕΡΙΘΩΡΙ 6
5. ΦΩΤΟΛΙΒΟΣ 5
6. ΑΓΙΟΣ 5
7. ΚΑΛΑΜΠΑΚΙ 4
8. ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΟΣ 4
9. ΚΑΛΛΙΦΥΤΟΣ 3
10. Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ 3
11. ΜΑΥΡΟΒΑΤΟΣ 0
12. ΠΛΑΤΑΝΙΑ 0 *

* Η Πλατανιά αποχώρησε από το πρωτάθλημαΝΕΑ ΤΟΥ ΔΟΞΑΤΟΥ - ΕΦ. ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤ. ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛ. ΔΟΞΑΤΟΥ

Κυκλοφόρησε το 56ο φύλλο της εφημερίδας "Νέα του Δοξάτου" που εκδίδει ο Πολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος Δοξάτου.

Μια πολύ γνωστή και σοφή παροιμία λέει πως "τα πολλά λόγια είναι φτώχεια.."

Θα πω μόνο πως ειδικά αυτό το φύλλο θα ήταν ευχής έργο να μείνει σε κάθε σπίτι κάθε Δοξατινού, κληρονομιά για τις επόμενες γενιές..