.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

ΜΕ ΤΗ ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ Ο ΠΑΟΚ-Ο ΑΡΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΟΥΣΤΡΙΑ ΒΙΕΝΝΗΣ ΚΑΙ Η ΑΕΚ ΜΕ ΤΗΝ ΝΤΑΝΤΙ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ

Διαβάστε τα προφίλ των αντιπάλων των ελληνικών ομάδων στα play off του Europa League. Ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει την τουρκική Φενέρμπαχτσέ, η ΑΕΚ την σκωτσέζικη Νταντί Γιουνάιτεντ και ο Άρης την αυστριακή Αούστρια Βιέννης.

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ

Επιστροφή στις ρίζες ίδρυσης του, θα είναι για τον ΠΑΟΚ το παιχνίδι με την Φενερμπαχτσέ για τη διοργάνωση του Γιουρόπα Λιγκ. Ο «Δικέφαλος» του Βορρά θα αντιμετωπίσει την τουρκική ομάδα για τη συνέχεια των ευρωπαϊκών του διοργανώσεων έπειτα από τον αποκλεισμό του από τον Άγιαξ για το Τσάμπιονς Λιγκ

Ο σύλλογος της Κωνσταντινούπολης προσμετρά 103 χρόνια ζωής. Έχει κατακτήσει 26 συνολικά πρωταθλήματα Τουρκίας, 4 Κύπελλα και 8 Σούπερ Καπ της χώρας. Αναμφίβολα, πρόκειται για ένα πλούσιο παλμαρέ από όλες τις απόψεις.

Στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ η Φενέρ, αποκλείστηκε από τη Γιουνγκ Μπόις (2-2 στην Ελβετία και ήττα με 1-0 στο Σουκρού Σαράτσογλου). Προπονητής της ομάδας είναι ο Αουκούμ Κοτσαμάν ο οποίος ήταν τεχνικός διευθυντής των «καναρινιών», και ανέλαβε καθήκοντα τεχνικού, στη θέση του αποχωρήσαντα Γερμανού Κριστόφ Ντάουμ.

Ωστόσο λόγω του αποκλεισμού από το Τσάμπιονς Λιγκ το κλίμα δεν είναι τόσο καλό για τον ίδιο μιας και η διοίκηση της ομαδας, μπορεί να ψαχτεί για προπονητή.

Όσον αφορά το δυναμικό της ο Ισπανός διεθνής Νταβίντ Γκουίθα, γνωστός από το Euro 2008 μπορεί να αποχωρήσει από την ομάδα.

Στις φετινές μεταγραφές η ομάδα δεν έχει ενισχυθεί ιδιαίτερα. Έχει αποκτήσει τον Ινσιά Ντιά από την γαλλική Νανσί και τον Μίροσλαβ Στοχ από την ομάδα της Τσέλσι ο οποίος είναι διεθνής με τη Σλοβακία.

Φέτος στο Γιουρόπα Λιγκ απέκλεισε στον προηγούμενο γύρο την Ρουχ Χορζόφ με δύο νίκες. Επικράτησε με 3-1 στη Πολωνία και 3-0 στη Βιέννη. Στον δεύτερο προκριματικό είχε αποκλείσει τη Σιρόκι από τη Βοσνία. Προπονητής της ομάδας είναι ο Αυστριακός Τόμας Πάριτς.

Ο Λουγκάνο που είναι αρχηγός της εθνικής Ουρουγουάης, και εκ των παικτών που είχε ενδιαφερθεί ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει να σταματήσει το ποδόσφαιρο αν δε ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετωπίζει.

Η Φενερμπαχτσέ αποτελεί μαζί με την Γαλατασαράι τους δύο ισχυρότερους μονομάχους στο τουρκικό πρωτάθλημα. Το ψευδώνυμο της ομάδας είναι «καναρίνια» λόγω του χρώματος που έχει η ομάδα στη φανέλα αλλά και στο σήμα μιας και είναι καναρινί.

Από κει και πέρα, το όνομα Φενερμπαχτσέ σημαίνει «Φάρος» και είναι προς τιμήν του Φάρου που υπάρχει στην Κωνσταντινούπολης.

Έδρα της ομάδας είναι το «καυτό» Σουκρού Σαράτσογλου, γήπεδο το οποίο στο παρελθόν έχουν επισκεφτει μόνο οι οπαδοί του Παναθηναικού.

Από κει και πέρα ιδιαίτερη συναισθηματική αξία θα έχει για τον ΠΑΟΚ το εν λόγω παιχνίδι μιας και οι «Ασπρόμαυροι» έχουν ρίζες από την Πόλη (Κωνσταντινούπολη) και θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η επίσκεψη τους.

Η Κωνσταντινούπολη ως πόλη έχει πληθυσμό 18 εκατ. κατοίκους και έχει ως σήμα κατατεθέν την Αγία Σοφία η οποία είναι το κέντρο του Ορθόδοξου Χριστιανισμού, μιας και εκεί βρίσκεται το Πατριαρχείο.

Το ρόστερ της ομάδας

Τερματοφύλακες

Βολκάν Ντεμιρέλ

Βολκάν Μπαμπατσάν

Ερτουγρούλ Τασκιράν

Μερτ Γκινόκ

Αμυντικοί

Ντιέγκο Λουγκάνο

Μπεκίρ Ιρτεγκούν

Ινάν Εκέρ

Οκάν Αλκάν

ΌντερΤουράτσι

Αντρέ Σάντος

Χασάν Ερμπέι

Φάμπιο Μπίλιτσα

Γκοκχάν Γκονούλ

Μέσοι

Εμρέ Μπελόζογλου

Άλεξ

Μίροσλαβ Στοχ

Γκοκάι Ιραβούλ

Κριστιάν Μπαρόνι

Όζερ Χουρμάτσι

Σελτσούκ Σαχίν

Ογκούρ Μποράλ

Μεχμέτ Τοπούζ

Κανέρ Ερκίν

Ισιάρ Ντία

Επιθετικοί

Κάζιμ Κάζιμ

Ντάνιελ Γκουίθα

Σεμίχ Σεντούρκ

Μπερκ Ελίτες

Γκοκχάν Ούναλ

Ντέιβιντ

Ορισμένα στοιχεία κατατεθέν για την ομάδα

Ήρθαν: Ιλάν Εκέρ, Μίροσλαβ Στοχ, Σανέρ Ερκίν, Ντία

Έφυγαν: Αλί Μπιλτζίν, Βέντερσον, Ντενίζ Μπαρίς

Γήπεδο: Σουκρού Σαράτσογλου χωρητικότητας 53.586

Το αστέρι: Άλεξ

Το ρόστερ της Φενέρ μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί «μάχιμο» μιας και παίκτες όπως οι Γκουίθα, Εμρέ, Σαχίν αλλά και ο αρχηγός των «καναρινιών» Άλεξ είναι πασίγνωστοι στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Ο «Κάπτεν» της ομάδας αγωνίζεται στη θέση του αμυντικού χαφ. Είναι 33 χρονών και έχει καταγωγή από την Βραζιλία. Έχει 49 συμμετοχές και 12 γκολ με την εθνική Βραζιλίας ενώ έχει ξεπεράσει τις 300 συμμετοχές με τη φανέλα της Φενέρμπαχτσέ.

Ο ΠΕΛΑΡΓΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΓΩΝΙΕΣ-ΦΩΤΟ-4 ΑΥΓ 2010