.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Το ΜΕΓΚΑ αποκαλεί “θεωρίες συνωμοσίας” του ψεκασμούς…


Το ΜΕΓΚΑ αποκαλεί “θεωρίες συνωμοσίας” του ψεκασμούς…

Posted: 16/05/2013 in Nέα Τἀξη Πραγμάτων
Ετικέτες:
3
59675_10201003986320994_999937026_n
Την Κυριακή 19 Μαΐου 2013, στην εκπομπή του MEGA Channel, Πρωταγωνιστές, ο δημοσιογράφος κος Θεοδωράκης θα ασχοληθεί με το θέμα των χημικών αεροψεκασμών! Ο βαρύγδουπος τίτλος της εκπομπής είναι “Μας ψεκάζουν; Η αλήθεια”.
Ήμασταν αρκετά δύσπιστοι ότι ένα κανάλι πανελλήνιας εμβέλειας και με αρκετά “συστημικό” παρελθόν και παρόν, θα ασχοληθεί όντως με αυτό το παγκόσμιο φαινόμενο αντικειμενικά, καταγράφοντας δηλαδή και τις δύο απόψεις. Και επιβεβαιωθήκαμε (αρχικά τουλάχιστον) απο την μικρή περιγραφή που συνοδεύει την εκπομπή:
“Αν στο ελληνικό Google πατήσεις «μας ψεκάζουν» θα βρεις 90.000 αποτελέσματα και στο youtube 1.800 βίντεο ενώ καθημερινά και μια νέα θεωρία συνωμοσίας κάνει το γύρω του διαδικτύου. Ομόλογα και μετοχές χαμένων Τραπεζών που αν πουληθούν θα ξεχρεωθεί όλο το χρέος μας, κοιτάσματα ουρανίου που “κοιμούνται”, πετρέλαια που μπορούν να βγουν σε λίγους μήνες και να κάνουν την Ελλάδα ενεργειακή υπερδύναμη.
Ποιοι λοιπόν κατασκευάζουν τα σενάρια συνωμοσίας και ποια συμπεράσματα μπορεί να βγάλει κανείς από αυτά;”
Παρ’όλα αυτά θεωρούμε πως είναι μια επιτυχία να ασχολείται ένα απ’τα κανάλια πανελλήνιας εμβέλειας με μια θεωρία συνωμοσίας (όπως την αποκαλεί), τολμούμε να εικάσουμε δε πως μια από τις αιτίες που ώθησαν τον δημοσιογράφο να ασχοληθεί με το θέμα, είναι και οι συνεχόμενες δράσεις μας σε πανελλήνιο επίπεδο. Τα e-mail διαμαρτυρίας, τα τηλέφωνα, το μοίρασμα έντυπου υλικού και οι συγκεντρώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί σε κεντρικά σημεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης ίσως να κίνησαν το ενδιαφέρον του εν λόγω δημοσιογράφου.
Όποια και να είναι η “αλήθεια” που θα αποκαλυφθεί από το ντοκυμαντέρ της Κυριακής, οι δράσεις θα συνεχιστούν με το ίδιο πάθος και την ίδια θέληση.
Μέχρι οι ουρανοί να γίνουν ξανά γαλανοί.
Ακολουθεί το e-mail που στείλαμε στην εκπομπή:

Κύριε Θεοδωράκη,
Αναφορικά με την εκπομπή της Κυριακής 19 Μαΐου “Πρωταγωνιστές”, με τίτλο “Μας ψεκάζουν; Η αλήθεια” θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε τα κάτωθι:
Η Ομάδα Δράσης Αττικής κατά των Χημικών Αεροψεκασμών, άτομα από την ευρύτερη περιοχή της Αθήνας, βρεθήκαμε μέσω της διαδικτυακής κοινότητας του Facebook και αποφασίσαμε να κινητοποιηθούμε για να αναδείξουμε ένα ζωτικό θέμα, το οποίο συγκαλύπτεται σε παγκόσμιο επίπεδο ενώ στην Ελλάδα λοιδορείται και θεωρείται ταμπού. Προσπαθούμε να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο και να προτρέψουμε τον καθένας μας να κοιτάξει ψηλά, να αναλογιστεί τις ευθύνες του ως ενεργός πολίτης, να κάνει την προσωπική του έρευνα και να πάρει τις αποφάσεις του.
Το παγκόσμιο αυτό φαινόμενο, κινητοποιεί ακτιβιστές, προκαλεί συζητήσεις στα μη θεσμικά μέσα ενημέρωσης, και τοπικές δράσεις σε όλη την υφήλιο. Μολονότι δεν είχατε καμία υποχρέωση να γνωρίζετε τις δράσεις της ομάδας και την συνεργασία που έχει με ακτιβιστές σε όλη την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη αναφορικά με το θέμα των χημικών αεροψεκασμών, θα θέλαμε να σας επιστήσουμε την προσοχή, έτσι ώστε την επόμενη φορά που θα ασχοληθείτε με το θέμα αυτό, να φροντίσετε να ακουστεί και η δική μας άποψη.
Σας παραθέτουμε ένα ενδεικτικό link από τα πολλά υπάρχοντα ντοκυμαντέρ που βρίσκονται στο διαδίκτυο και αναλύουν διεξοδικά το φαινόμενο αυτό, ελπίζοντας πως θα βοηθήσουν στην πολύπλευρη ενημέρωσή σας:
Τι στο καλό ψεκάζουν; (Μ.Murphy) http://www.youtube.com/watch?v=0_XSQGS2Ft8
Με τιμή,
Ομάδα Δράσης Αττικής κατά των χημικών αεροψεκασμών
Σημ. ΝΤΙΑΝΟΥΠΟΛΗΣ: H τρίλιζα στη φωτό που συνοδεύει το άρθρο είναι συνωμοσία κ.Θεοδωράκη; Η φωτό είναι ΔΙΚΗ μας, εμείς την τραβήξαμε, δεν την ψάξαμε στο Google, όπως αναφέρετε στο κείμενο της εκπομπής σας…