.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

ΔΗΜΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ - ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 7

Σημ. "Δοξατινών Νέων": Το παρακάτω δελτίο τύπου ελήφθη με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και μεταφέρεται ως έχει.                       


ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΔΗΜΟΥ ΔΟΞΑΤΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 7
Την Δευτέρα 22/12/2014 στο Δημαρχείο Καλαμπακίου κλήθηκε σε τακτική συνεδρίαση και ώρα 18:00 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δοξάτου  με 19 θέματα ημερήσιας διάταξης. Παρόντες δεκαεννέα Δημοτικοί Σύμβουλοι, δεκατρείς (13) από την πλειοψηφία, τρεις (4) από την μείζωνα αντιπολίτευση και τρεις (3) από την «Ανοιχτή Παρέμβαση».
Πριν την έναρξη της συνεδρίασης η «Ανοιχτή Παρέμβαση» επανέθεσε στο Δήμαρχο τα ερώτηματα:
1.   για τον Τ.Α.Ρ και για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση της Δημοτικής αρχής (42 ημέρες)  να καθαρογραφεί η απόφαση  με το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου που είναι ομόφωνα όχι στον Τ.Α.Ρ. (μας μοιράστηκε τελικά η απόφαση κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης).
2. για τον Διαχειριστικό έλεγχο που ενώ πέρασαν 11 ημέρες δεν έχει καθαρογραφεί η  
απόφαση.

Να συμπληρώσουμε εδώ ότι  από την πλειοψηφία και από την μείζονα αντιπολίτευση όποτε ήθελαν έρχονταν και όποτε ήθελαν έφευγαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης…

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος, ζήτησε να συζητηθούν εκτός ημερήσιας διάταξης τα θέματα: 1. Έγκριση παράτασης προθεσμίας του έργου: «Κατασκευή πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου στο Δοξάτου». 2. Έγκριση του 1ου ανακεφαλαιωτικού πίνακα  του έργου: Κατασκευή πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Δοξάτου.              
Το θέμα 1  ψηφίστηκε ομόφωνα, το  θέμα 2 κατά πλειοψηφία.

Ακολούθησε η συζήτηση των τακτικών θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.
1ο Θέμα: Συγκρότηση επιτροπών παραλαβής έργων για το οικ. Έτος 2015.
Από τη  μείζονα αντιπολίτευση, προτάθηκε να ορισθούν συναινετικά οι Δημοτικοί Σύμβουλοι όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου και όχι με κλήρωση όπως θα γινόταν κανονικά. Η «Ανοιχτή Παρέμβαση» το δέχτηκε με την προϋπόθεση, ότι αυτό θα συμβαίνει για όλες τις θέσεις και σε όλα τα όργανα σε όλη τη θητεία του Δημοτικού Συμβουλίου. Το αποδέχθηκε η μείζονα μειοψηφία αλλά, δεν το δέχτηκε η δημοτική αρχή. Με αποτέλεσμα, η «Ανοιχτή Παρέμβαση»  δήλωσε παρών.
Το θέμα ψηφίστηκε  κατά πλειοψηφία.
2ο Θέμα: Ορισμός Δημοτικού Συμβούλου στην επιτροπή παραλαβής εργασιών και μεταφορών που διεξάγονται με το Π.Δ. 28/80.
Ψηφίστηκε  κατά πλειοψηφία.
Η «Ανοιχτή Παρέμβαση»  δήλωσε παρών.


3ο Θέμα: Συγκρότηση επιτροπής επίλυσης φορολογικών διαφορών για το οικ. έτος 2015.
Ψηφίστηκε  κατά πλειοψηφία.
Η «Ανοιχτή Παρέμβαση»  δήλωσε παρών.
4ο Θέμα: Συγκρότηση επιτροπής από υπαλλήλους για διενέργεια-αξιολόγηση αποτελεσμάτων διαγωνισμών και επιτροπής παραλαβής προμηθειών που διεξάγονται με τον ΕΚΠΟΤΑ (Υ.Α.11389/93) για το οικ. έτος 2015.
Ψηφίστηκε ομόφωνα.
5ο Θέμα: Συγκρότηση επιτροπής, προμήθειας ανταλλακτικών και συντήρησης - επισκευής αυτοκινήτων του Δήμου σε ιδιωτικά συνεργεία, του Π.Δ. 28/80 για το οικ. έτος 2015.
Ψηφίστηκε  κατά πλειοψηφία.
Η «Ανοιχτή Παρέμβαση»  δήλωσε παρών.
6ο Θέμα: Σύσταση Επιτροπής καταλληλότητας ακινήτων των άρθρων 7 & 8 του ΠΔ 270/1981, για το έτος 2015.
Ψηφίστηκε  κατά πλειοψηφία.
Η «Ανοιχτή Παρέμβαση»  δήλωσε παρών.
7ο Θέμα: Συγκρότηση επιτροπής για τη διενέργεια διαγωνισμών για εκμίσθωση –εκποίηση πραγμάτων του άρθρου 1 του Π.Δ 270/1981 για το έτος 2015.
Ψηφίστηκε  κατά πλειοψηφία.
Η «Ανοιχτή Παρέμβαση»  δήλωσε παρών.
8ο Θέμα: Ορισμός μελών επιτροπής εκποίησης και εκμίσθωσης ακινήτων και εκτίμησης αποζημίωσης ζημιών από εκτέλεση έργων του Δήμου (παρ.5 άρθρο 186 Ν.3463/2006).
Ψηφίστηκε  κατά πλειοψηφία.
Η «Ανοιχτή Παρέμβαση»  δήλωσε παρών.
9ο Θέμα: Σύσταση Επιτροπής καταστροφής κινητών πραγμάτων του Δήμου (άρθρο 199 του Ν.3463/2006).
Ψηφίστηκε  κατά πλειοψηφία.
Η «Ανοιχτή Παρέμβαση»  δήλωσε παρών.
10ο Θέμα: Ορισμός εκπροσώπου Δήμου Δοξάτου στο Πρωτοβάθμιο Συμβούλιο Επιθεώρησης – Θεάτρων Κινηματογράφων.
Ψηφίστηκε  κατά πλειοψηφία.
Η «Ανοιχτή Παρέμβαση»  δήλωσε παρών.
11ο Θέμα: Ορισμός εκπροσώπου Δήμου Δοξάτου στο Δευτεροβάθμιο Συμβούλιο Επιθεώρησης – Θεάτρων Κινηματογράφων.
Ψηφίστηκε  κατά πλειοψηφία.
 Η «Ανοιχτή Παρέμβαση»  δήλωσε παρών.
12ο Θέμα: Αποδοχή χρηματοδότησης ποσού 8.000,00€ για το έργο «Επισκευή και συντήρηση δημοτικών κτιρίων Δήμου Δοξάτου» σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 7511/09-12-2014 απόφαση του Υπουργού Μακεδονίας – Θράκης.
Ψηφίστηκε ομόφωνα.





13ο Θέμα: Λήψη απόφασης για έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Δήμου Δοξάτου και της ΔΙΑΑΜΑΘ Α.Ε. για τη «Λειτουργική αναβάθμιση συστήματος εναλλακτικής διαχείρισης συσκευασιών ή και άλλων προϊόντων κατά την έννοια του Ν. 2939/2001 και βελτίωση μεθοδολογίας διαχείρισης του – Υποστηρικτικές ενέργειες».
Ψηφίστηκε ομόφωνα.
14ο Θέμα: Έγκριση ή μη παράτασης προθεσμίας εκπόνησης της μελέτης με τίτλο «Μελέτη αντικατάστασης ΕΕΛ Δήμου και κατασκευής εξωτερικών δικτύων σύνδεσης οικισμών Δήμου Δοξάτου».
Ψηφίστηκε ομόφωνα.
15ο Θέμα: Υποβολή πρότασης του Δήμου Δοξάτου στα πλαίσια σύμπραξης με το Δήμο Παρανεστίου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση» και συγκεκριμένα στην πρόσκληση με κωδικό 42: «Ανακληθέντα έργα ΤΠΕ από το Ε.Π. Ψηφιακή Σύγκληση – σε στάδιο κατακύρωσης σύμβασης» και έγκριση σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης για την υλοποίηση του έργου.
Ψηφίστηκε ομόφωνα.
16ο Θέμα: Έγκριση ή μη πρακτικού επιτροπής διαπίστωσης ζημιών και καθορισμού αποζημίωσης στην Τσαμπάζη Αικατερίνη λόγω βλάβης σε παλιό δίκτυο ύδρευσης Δήμου Δοξάτου στην Δ.Κ Δοξάτου.
Ψηφίστηκε ομόφωνα.
17ο Θέμα: Έγκριση ή μη της κίνησης διαδικασίας εκμίσθωσης καταστήματος στις Εργατικές Κατοικίες Αγίου Αθανασίου.
Ψηφίστηκε ομόφωνα.
18ο Θέμα: Διαγραφές οφειλών λόγω ρύθμισης του Ν.4257/2014.(Εισηγητής: Γρ. Εσόδων)
Ψηφίστηκε ομόφωνα.
19ο Θέμα: Κατάρτιση τεχνικού προγράμματος Δήμου Δοξάτου έτους 2015.
Η  σημερινή δημοτική αρχή πετούσε το μπαλάκι στην προηγούμενη και το αντίθετο, για το αν κάποιο χωριό είναι αδικημένο ή όχι από την κατάργηση κάποιων έργων από τη ΣΑΤΑ.
Η «Ανοιχτή Παρέμβαση» ζήτησε να ενταχθεί το έργο για τα αποδυτήρια  του σταδίου Αγίου Αθανασίου, παίρνοντας χρήματα από τις κρασπεδώσεις – τσιμεντοστρώσεις των Δ.Κ. Αγίου Αθανασίου  και  Δοξάτου ώστε να γίνει το έργο που είναι σημαντικό για τους αθλητές του Δήμου μας αλλά και ουσιαστική συμβολή από τη μεριά του Δήμου Δοξάτου στην συνένωση των ποδοσφαιρικών ακαδημιών Αγίου Αθανασίου και Δοξάτου πράγμα το οποίο συμβαίνει πρώτη φορά στα χρονικά του τόπου μας εδώ και δεκαετίες.
Η πρότασή του έγινε δεκτή από την πλειοψηφία των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου. 
Η «Ανοιχτή Παρέμβαση»  δήλωσε παρών.

Καλαμπάκι, 28-12-2014                               Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της
                                        ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ
                                        Βούλα Καραγιαννίδου Συμεωνίδου
                                        Ελένη Κωνσταντινίδου

                                                    Μιχάλης Γ. Παπάζογλου

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΗΜΕΙΩΣΕ Ο ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ & ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΟΞΑΤΟΥ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓ. ΤΑΒΕΡΝΑ "ΒΑΗΣ" ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ - 26 ΔΕΚ 2014

Σημ. "Δοξατινών Νέων": Περισσότερα στον λογαριασμό του Π.Μ.Σ. Δοξάτου στο facebook: https://www.facebook.com/PolitistikosSyllogosDoxatou?fref=ts

Τι όμορφη βραδιά η χθεσινή!!!!!!!!!!!! Τα μέλη, οι φίλοι και το Δ.Σ. του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου αφήσαμε τα προβλήματα, τις κακές και απαισιόδοξες σκέψεις και την δύσκολη καθημερινότητα που βιώνουμε λίγο έως πολύ όλοι, έξω από την ξύλινη πόρτα της οικογενειακής ταβέρνας ΄΄ΒΑΗΣ΄΄ και μέσα σε μία ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα με ωραία μουσική και νόστιμο φαγητό περάσαμε μία όμορφη βραδιά, λίγο πριν αποχαιρετήσουμε το 2014. Το μόνο που έβλεπες ήταν χαμογελαστά πρόσωπα και το μόνο που άκουγες ήταν ευχές.Σας ευχαριστούμε όλους για την αγάπη που δείχνετε στον Σύλλογο μας.
Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τους Δοξατινούς καλλιτέχνες, Έλενα Γρίβα, Ελένη Σαμαρά, Εύη Νούσση, Γιούλη Δεληγιαννίδου, Ελένη Κεχαγιόγλου, Γιάννη Νάννου, Αντίγονο Γανιτίδη και Αργύρη Μαρνέρο που μας πρόσφεραν έργα τους για την λαχειοφόρο μας αγορά.
 — με τον KosVoi Voitsos Kostas και 3 ακόμη.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΕ ΠΕΡΙΦΡΑΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΔΟΞΑΤΟΥ ΚΑΙ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ - ΦΩΤΟ - 28 ΔΕΚ 2014