.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

29η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2010 - ΔΟΞΑΤΟ - ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ











Παρουσία αρκετού κόσμου, καθώς και τριών Μητροπολιτών, των κ.κ. Βαρνάβα Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, Αμβροσίου Καλαβρύτων και Παύλου Δράμας, πραγματοποιήθηκε σήμερα 29 Σεπτεμβρίου 2010 η εκδήλωση Μνήμης και Τιμής για τους 350 Δοξατινούς εκτελεσθέντες από τον βουλγαρικό στρατό την 29η Σεπτεμβρίου 1941, ως αντίποινα για την δεύτερη σε όλη την Ευρώπη χρονολογικά αντιστασιακή ενέργεια ανταρτών κατά των κατακτητών, όπως τόνισε στην ομιλία του ο Δήμαρχος Δοξάτου κ. Τάσος Χατζηλαζάρου.

Κατά την διάρκεια του Μνημοσύνου, ανακηρύχθηκε Επίτιμος Δημότης Δοξάτου ο Μητροπολίτης Δράμας κ.κ. Παύλος.

* Από τους πολιτικούς της Δράμας το παρών έδωσαν μόνο ο κ. Κων/νος Καραβάς και ο κ. Αργύρης Πατακάκης.

* Κανένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης δεν παραβρέθηκε..

* Μόλις 50 περίπου κάτοικοι του Δοξάτου συμμετείχαν στην πομπή που ξεκίνησε στις 11 και μισή το πρωί από την εκκλησία και κατευθύνθηκε στα "Πευκάκια". Οι υπόλοιποι προτίμησαν τα Ι.Χ. τους καθώς και το λεωφορείο που ναύλωσε ο Δήμος και ξεκίνησε την ίδια ώρα από την εκκλησία...

* Άσχημη εντύπωση προκάλεσε στους παρευρισκόμενους η μη παρουσία Στρατιωτικής Μουσικής, καθώς και τιμητικού Αγήματος του Στρατού.

* Στην εκδήλωση συμμετείχε η Φιλαρμονική του Δήμου Δοξάτου.

* Εκτός από τα τοπικά κανάλια της Δράμας, την εκδήλωση κάλυψε η τηλεόραση 4Ε.

* Πανέμορφος ο χώρος του Μνημείου, με την αμέριστη φροντίδα του συλλόγου Πρωτοβουλίας και Κοινωνικής Παρέμβασης του Τοπικού Διαμερίσματος Δοξάτου.

Ο ΤΖΩΡΤΖΗΣ ΚΑΙ Ο ΑΝΘΙΜΟΣ ΨΗΝΟΥΝ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ-28 ΣΕΠ 2010


Ο Τζώρτζης, πάντα θετικός σε κάθε πρόταση που περιλαμβάνει ψησταριά(βλέπε παλιότερη ανάρτηση με κάστανα...), με την βοήθεια του Άνθιμου έψησε αρκετά λουκάνικα, αλλά και κεμπάπια, και τα πρόσφερε δωρεάν στους φίλους του, (αλλά και σε όποιον παραβρέθηκε στο μαγαζί του το βράδυ της Τρίτης 28 Σεπτεμβρίου 2010), με συνοδεία νόστιμης ντόπιας, χωραφίσιας, ντομάτας, και παρακολούθησαν όλοι μαζί τον αγώνα Άγιαξ-Μίλαν..

Ο ΧΑΡΗΣ ΧΑΛΑΡΩΝΕΙ - ΦΩΤΟ



Ο Χάρης Τουλούπης, από τους πιο παλιούς και δημοφιλείς ποδοσφαιριστές των "Φιλίππων" Δοξάτου, χαλαρώνει μετά από την σκληρή προπόνηση, με καθαρά ελληνικό τρόπο - σε 4 καρέκλες - αλλά το μυαλό του παραμένει πάντα στο ποδόσφαιρο αφού, κατά την ώρα της φωτογράφισης, περίμενε να παρακολουθήσει τον αγώνα Άγιαξ-Μίλαν για το Τσάμπιονς Λιγκ..

Η Καβάλα ως «πύλη εισόδου» στα Βαλκάνια για την Αίγυπτο

Η Καβάλα ως «πύλη εισόδου» στα Βαλκάνια
29.09.2010
Πρόθυμοι να κατασκευάσουν εξ’ ολοκλήρου τη σιδηροδρομική σύνδεση Καβάλα - Τοξότες εμφανίζονται Αιγύπτιοι επιχειρηματίες, χρησιμοποιώντας το εμπορικό λιμάνι «Φίλιππος Β’» ως «πύλη εισόδου» στα Βαλκάνια. Μοναδικό αγκάθι είναι το μεγάλο ποσοστό φορολόγησης των ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα.

Η επίσκεψη του Αιγύπτιου Πρέσβη στην πόλη της Καβάλας, συνοδεύτηκε από το έντονο ενδιαφέρον που υπάρχει για την επένδυση μεγάλων κεφαλαίων στην περιοχή μας. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η πρόθεση τους να κατασκευάσουν εξολοκλήρου τη σιδηροδρομική σύνδεση Καβάλα – Τοξότες, ενώ δεν έκρυψαν την επιθυμία τους, η Καβάλα να αποτελέσει την “πύλη εισόδου” της Αιγύπτου στα Βαλκάνια. Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Άγγελος Τσατσούλης, υπάρχουν πολλές Αιγυπτιακές εταιρίες κατασκευής υποδομών, που είναι διατεθειμένες να επενδύσουν σε συγκεκριμένους τομείς της τοπικής οικονομίας. «Είναι γεγονός ότι οι Αιγυπτιακές επιχειρήσεις έχουν ένα μεγάλο κομμάτι εξαγωγών προς τα Βαλκάνια και είναι ευνοϊκές στο ενδεχόμενο η Καβάλα και το Εμπορικό λιμάνι της να αποτελέσει την “πύλη εισόδου” προς τις χώρες των Βαλκανίων.

Το μοναδικό αγκάθι, που το εξέφρασαν με τη μορφή παραπόνου, αποτελεί ο Αναπτυξιακός Νόμος και το 40% με το οποίο φορολογούνται όλες οι επενδύσεις στη χώρα μας! «Μην περιμένετε να έρθουν ξένες επενδύσεις στην χώρα σας με τόσο υψηλό ποσοστό φορολόγησης», είπαν στον Άγγελο Τσατσούλη, ενώ παράλληλα έθιξαν το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν αρκετές Αιγυπτιακές επενδύσεις με την Ελληνική γραφειοκρατία, με αποτέλεσμα να είναι ανολοκλήρωτες.

Μετά απ’ όλα αυτά αποφασίστηκε να ξεκινήσει μία συνεργασία στο επίπεδο της ανταλλαγής απόψεων και ιδεών. Γι’ αυτό το λόγο ορίστηκαν δύο άτομα για τη επικοινωνία των δύο πλευρών. Το μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας, θα αναλάβει την επικοινωνία με τους Αιγύπτιους επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται να αναπτύξουν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες στην Καβάλα. Σε πρώτη φάση θα τους σταλεί ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος, στα αγγλικά.

Ο άμεσος στόχος είναι να πραγματοποιηθεί ένα business forum με τη συμμετοχή της Ελλάδας της Αιγύπτου και των χωρών των Βαλκανίων στην πόλη της Καβάλας.

ΠΗΓΗ:
http://www.k-tipos.gr/ktipos/detail.php?ID=13505