.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2012

ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗ ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ - ΤΡΑΓΟΥΔΙ

ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗ ΔΡΑΜΑΣ 2012-13 - ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Έχοντας λίγο χρόνο (μερικά λεπτά δηλαδή..) έκανα μια βόλτα σήμερα το μεσημέρι στην Ονειρούπολη..

Πέρασα και από το περίπτερο ενημέρωσης των επισκεπτών και προμηθεύτηκα μερικά έντυπα με την βοήθεια της ευγενέστατης κυρίας που ήταν υπεύθυνη στο περίπτερο..

Οι φωτογραφίες από το έντυπο φυλλάδιο της Τ.Ε.Δ.Κ Δράμας στο οποίο γίνεται εκτενής αναφορά και στην περιοχή του Δήμου Δοξάτου..

Φυτείες: Μαζεύουν υπογραφές για να φύγουν από τον Δήμο Ξηρομέρου


Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2012


Φυτείες: Μαζεύουν υπογραφές για να φύγουν από τον Δήμο Ξηρομέρου

Συγκέντρωση Υπογραφών για την αποχώρησή τους από το Δήμο Ξηρομέρου και τη συνένωση τους με τον Δήμο Αγρινίου, ξεκίνησε ομάδα...
πολιτών, που αυτοαποκαλείται "Κίνημα Πολιτών πρ. Δήμου Φυτειών".

Οι κάτοικοι εκτιμούν ότι μία τέτοια εξέλιξη είναι εφικτή και μπορεί να πάρει σάρκα και οστά από τις επόμενες δημοτικές εκλογές, καθώς υπάρχει σχετική πρόβλεψη στο νόμο για τον «Καλλικράτη» και πιστεύουν ότι αν γίνει πράξη θα εξυπηρετούνται καλύτερα από το Δήμο Αγρινίου, απ’ ότι σήμερα που ανήκουν στο Δήμο Ξηρομέρου με έδρα τον Αστακό...

Την απόφασή τους οι περισσότεροι κάτοικοι την αιτιολογούν ότι οι Φυτείες έχουν υποστεί υποβάθμιση, από τότε που ο Δήμος έγινε καλλικρατικός και σημειώνουν ότι καλύτερα εξυπηρετούνται για τις συναλλαγές στο Αγρίνιο παρά στον Αστακό.

Η οργή των Φυτειωτών ξεχείλισε βέβαια από την ενδεχόμενη κατάργηση των Λυκειακών τάξεων Φυτειών και την αδράνεια της δημοτικής αρχής που ενώ πέρυσι υποσχέθηκε ότι θα ενισχύσει το λύκειο με παιδιά δυστυχώς δεν έκανε τίποτα ώστε να αποτραπεί το κλείσιμο του σχολείου και η γενικότερη αποδυνάμωση όλων των σχολείων των Φυτειών.

Να επισημάνουμε επίσης ότι αναστάτωση σε γονείς και μαθητές έφερε και η πληροφορία ότι για το προσεχές έτος προτάθηκε από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ο υποβιβασμός του Δημοτικού Σχολείου Φυτειών από 5/θέσιο σε 3/θέσιο.

Αν πάντως φύγουν οι Φυτείες τότε θα κινδυνεύσει μελλοντικά όλος ο Δήμος Ξηρομέρου, διότι μόνος του δύσκολα θα μπορέσει να γίνει βιώσιμος.

Το κίνημα πολιτών Φυτειών διακινεί υπεύθυνη δήλωση για συγκέντρωση υπογραφών.
Αφισάκια που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο για την αποχώρησή από το Δήμο Ξηρομέρου και τη συνένωση τους με τον Δήμο Αγρινίου
xiromeronews.blogspot.gr

ΠΗΓΗ: http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2012/12/blog-post_1144.html

Κέρινο ομοίωμα ο ΖαγοράκηςΔευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2012

Κέρινο ομοίωμα ο Ζαγοράκης

Το δικό του κέρινο ομοίωμα θα αποκτήσει ο Θοδωρής Ζαγοράκης! Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΟΚ επισκέφθηκε το ατελιέ του Θεόδωρου Κοκκινίδη, στην Καβάλα, για να δει από κοντά το πήλινο προσχέδιο της προτομής του.


«Του άρεσε πάρα πολύ, ενώ δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του. Μάλιστα, δεν πίστευε ότι θα μπορούσα να τον φτιάξω τόσο καλά», δήλωσε ο καλλιτέχνης στην εφημερίδα «Espresso», προσθέτοντας πως το κέρινο ομοίωμα θα είναι έτοιμο σε πέντε – έξι μήνες.

Το κέρινο ομοίωμα του Ζαγοράκη θα εκτεθεί στο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων στα Κηπιά της Ελευθερούπολης. Μεταξύ άλλων, στους χώρους του υπάρχουν ομοιώματα της Μελίνας Μερκούρη, της Τζένης Καρέζη, της Αλίκης Βουγιουκλάκη, της Βούλας Πατουλίδου, του Κωνσταντίνου Καραμανλή, του Ανδρέα Παπανδρέου, του Κώστα Βουτσά και της Madonna!


ΠΗΓΗ: http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2012/12/blog-post_5436.html#more

Ο Δημοσιογράφος Γιώργος Δελαστίκ στο ¨Ανοιχτό Πανεπιστήμιο¨ του Δήμου Ασπροπύργου                                                                        
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                       Ασπρόπυργος, 8 Δεκεμβρίου 2012
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ                                       Αρ. Πρωτ. : Δ.Υ                             
ΔΗΜΟΣ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ                          
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ                            
                                                                           ΠΡΟΣ: - Τους Πολίτες         
Ταχ. Δ/νση : Λ. Δημοκρατίας 18                                     του Ασπρόπυργου
Ταχ. Κωδ.  : 193 00              
Τηλέφωνο : 210-5572698                                               -Τα ΜΜΕ
FAX           :210-5572276                                                                                                       
email:grafeiodimarxou@aspropyrgos.gr
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΠΟΨΕ, ΔΕΥΤΕΡΑ, 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012, στις 19:30, 
στο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ     
Ο Δημοσιογράφος Γιώργος Δελαστίκ
στο ¨Ανοιχτό Πανεπιστήμιο¨
του Δήμου Ασπροπύργου

Διάλεξη με θέμα:
«Το μνημόνιο οδηγεί σε χρεοκοπία; Υπάρχει διέξοδος;»
               


Το μείζον θέμα της ελληνικής, της ευρωπαϊκής, αλλά και της παγκόσμιας επικαιρότητας, προσεγγίζει η αποψινή διάλεξη, στο πλαίσιο του «Ανοιχτού Πανεπιστημίου», του Δήμου Ασπροπύργου. Ομιλητής, ο πολιτικός και
διπλωματικός συντάκτης, της εφημερίδας ¨ΕΘΝΟΣ¨ , κ. Γιώργος Δελαστίκ,  που θα επιχειρήσει να απαντήσει σε δύο καίρια ερωτήματα. Το πρώτο αφορά στην κατάληξη που θα έχει, για την Ελλάδα, την ελληνική και την παγκόσμια οικονομία, η εφαρμογή του Μνημονίου. Και το δεύτερο ερώτημα, θα σταθεί στην ύπαρξη ή μη διεξόδου, για την περίπτωση που η απάντηση στο προηγούμενο ερώτημα είναι καταφατική.
            Ο Γιώργος Δελαστίκ γεννήθηκε στην Αθήνα το 1952 και σπούδασε Ηλεκτρολόγος-Μηχανικός στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών. Είναι δημοσιογράφος, ειδικός σε θέματα εξωτερικής και διεθνούς πολιτικής. Από το 1981 παρακολουθεί συστηματικά τις διαδικασίες της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και στα Βαλκάνια. Γνωρίζει δώδεκα ξένες γλώσσες. Είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων για διεθνή θέματα, όπως για το Αφγανιστάν (1985), για τις εξελίξεις στη Μεσόγειο (1986), για τον Πόλεμο του Κόλπου (1991), για τη «Νέα Γιάλτα», για τα Βαλκάνια και τις εξελίξεις στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Μελέτες και άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε ξένα περιοδικά. Έχει εργαστεί σε πολλές εφημερίδες, ραδιοσταθμούς και περιοδικά.

                          ΑΠΟ  ΤΟ  ΓΡΑΦΕΙΟ  ΤΟΥ  ΔΗΜΑΡΧΟΥ  ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ
*ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ, ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΜΕΤΑΔΟΣΗ, ΠΡΟΒΟΛΗ.
*ΘΕΡΜΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ, ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ.