.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Το “μεσοπρόθεσμο” θα εξαφανίσει τις εφημερίδες των Συλλόγων

Εύχομαι ολόψυχα να μην ισχύει τίποτε από τα παρακάτω..

Εφημερίδες που πράγματι δεν έχουν σκοπό το κέρδος αλλά την ενημέρωση των μελών των αντίστοιχων συλλόγων που τις εκδίδουν, και πολύ περισσότερο όλων των απόδημων της κάθε περιοχής, τιμωρούνται από αυτό το περίφημο νομοσχέδιο του "μεσοπρόθεσμου"..

Οπότε, αν δυστυχώς ισχύουν τα παρακάτω, δεν βλέπω πως θα συνεχίσουν να εκδίδονται εφημερίδες όπως τα "Νέα του Δοξάτου" του Πολιτιστικού και Μορφωτικού συλλόγου Δοξάτου, μιας εφημερίδας που εδώ και 10 χρόνια, εκτός των άλλων, κρατάει τους δεσμούς των απόδημων Δοξατινών με την ιδιαίτερη πατρίδα τους, και σε κάποιους φέρνει δάκρυα όταν τους την φέρνει ο ταχυδρόμος και αντικρύζουν το Ηρώο που χρησιμοποιεί ως σήμα η εφημερίδα..


Το “μεσοπρόθεσμο” θα εξαφανίσει τις εφημερίδες των Συλλόγων
Ποιός να το έλεγε ότι ο πρόσφατα ψηφισθείς Ν.3986/11, το γνωστό “μεσοπρόθεσμο”, θα “βάλει χέρι” και στα μειωμένα ταχυδρομικά τέλη που πληρώνουν οι εφημερίδες των Συλλόγων;

Κατά την πρόσφατη ταχυδρόμηση του φύλλου 81 των ΑΓΙΑΘΥΜΙΩΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ, πληροφορηθήκαμε ότι από την 1η Αυγούστου- σύμφωνα με το άρθρο 48 του Ν.3986/11-παύει να ισχύει το μειωμένο τιμολόγιο για μια σειρά από έντυπα μηνιαία, διμηνιαία, τριμηνιαία που εκδίδουν οι διάφοροι Σύλλογοι για να ενημερώνουν τα μέλη τους. Από τα μειωμένα τέλη εξαιρούνται μόνο οι ημερήσιες, οι εβδομαδιαίες εφημερίδες και τα έντυπα που έχουν ιδιοκτήτη που είναι μέλος της Ένωσης Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου δηλαδή εκείνα που έχουν ως σκοπό το κέρδος. Από την άλλη “τιμωρούνται” όλα εκείνα τα έντυπα που στηρίζονται στο μεράκι και στον εθελοντισμό των συντακτών τους, στη συνδρομή των μελών τους, εκείνες οι ρομαντικές προσπάθειες που μόνο να δώσουν έχουν κι όχι να πάρουν.

Θα δώσουμε ένα παράδειγμα για να γίνει αντιληπτό για το τι μιλάμε. Ας πούμε ότι μια εφημερίδα σαν τα ΑΓΙΑΘΥΜΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ που, με το μέχρι τώρα καθεστώς, κατέβαλε 200 € ταχυδρομικά τέλη, με το νέο καθεστώς θα πληρώσει το δεκαπλάσιο, σχεδόν 2.000 €!!!! Μιλάμε για αφανισμό όλων αυτών των εντύπων.

Όλοι οι βουλευτές που ψήφισαν αυτό το “νόμο-σκούπα” που λέγεται “μεσοπρόθεσμο”, μεταξύ των οποίων και η δική μας Βουλευτής, έχουν αντιληφθεί τι έχουν ψηφίσει; Είμαστε σίγουροι ότι μέσα στα άρθρα του θα υπάρχουν κι άλλα τέτοια “κακουργήματα”.

Αν σκοπός όσων ψήφισαν αυτό το άρθρο ήταν να κλείσουν όλες οι φωνές που δεν ελέγχονται τότε ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ, είναι σίγουρο ότι θα το πετύχουν. Αν, πάλι, δεν κατάλαβαν τι ψήφισαν τότε περιμένουμε να δούμε την αντίδρασή τους.

ΠΗΓΗ: http://blog.agiathimia.com/?p=531