.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

2018 χρονιά ΔΟΞΑΣ ΔΡΑΜΑΣ

Ηλίας Πατσιούρας: 2018 χρονιά ΔΟΞΑΣ ΔΡΑΜΑΣ

Ηλίας Πατσιούρας: 2018 χρονιά ΔΟΞΑΣ ΔΡΑΜΑΣ
Σε λιγότερο από τρία χρόνια,
η ΔΟΞΑ, το σωματείο μας, αυτός ο ζωντανός οργανισμός κλείνει εκατό χρόνια ιστορίας. Η συνειδητοποίηση αυτής της ιστορικής πραγματικότητας μεγαλώνει ακόμα περισσότερο την αναγνώριση της σπουδαιότητας που διαδραμάτισε η ομάδα μας στην κοινωνική, πολιτική και βεβαίως αθλητική ζωή της περιοχής μας. Κάθε γενιά Δραμινών είχε την ιστορική ευθύνη να διαφυλάξει ως κάτι το πολύτιμο τη διατήρηση των βασικών αρχών της ίδρυσης αυτού του Σωματείου. Περηφάνια, ηθική, ευ αγωνιζεσθαι υπήρξαν αξίες που γεννήθηκαν μέσα από την ίδρυση της ΔΟΞΑΣ και μεταδόθηκαν στην τοπική κοινωνία.
Ακόμα και αυτοί που δε συνδέθηκαν συναισθηματικά με την ομάδα, αναγνώρισαν και αναγνωρίζουν πως η ΔΟΞΑ είναι η ζωντανή ιστορία της πόλης, του Νομού Δράμας. Ίσως είναι από τους ελάχιστους οργανισμούς (Σωματεία, εταιρίες, κοινωνικές ομάδες) που δημιουργήθηκαν σχεδόν αμέσως μετά την απελευθέρωση της πόλης και συνεχίζουν να υφίστανται, ζωντανοί και αναλλοίωτοι!! Η ΔΟΞΑ είναι το εξαγώγιμο «προϊόν» της περιοχής μας, το σήμα κατατεθέν της. Ποτέ άλλοτε δεν έχει συνδεθεί μια επαρχιακή πόλη τόσο στενά με ένα αθλητικό σωματείο, όσο άρρηκτα συνδέθηκε η Δράμα με τη ΔΟΞΑ. Αυτό αποδεικνύει πως η ΔΟΞΑ δεν ήταν μόνο ένα αθλητικό Σωματείο.
Η δική μας γενιά των Δραμινών έχει μια ιστορική τύχη, μια ευκαιρία αλλά και μια μοναδικότητα. Να γιορτάσει τα εκατό χρόνια ιστορίας της ΔΟΞΑΣ. Και θα πρέπει να τα γιορτάσει με την σπουδαιότητα και τη λαμπρότητα που προσδίδει η ομάδα μας. Να τιμήσουμε με αυτό τον τρόπο τους ιδρυτές του Σωματείου, όλους τους ποδοσφαιριστές και προπονητές, τους ανθρώπους που συνεισέφεραν οικονομικά, τους φιλάθλους που δίδαξαν απαράμιλλη αξιοπρέπεια και ήθος, αγάπη και αφοσίωση στην ομάδα τους. Να τιμήσουμε όλους αυτούς τους ανθρώπους που έφυγαν από την ζωή με ένα σιωπηρό παράπονο, πως δεν είδαν μια αγωνιστική επιτυχία της ομάδας. Να αποδείξουμε ότι στην πόλη μας η αφοσίωση και η αγάπη για την ομάδα δε μετριέται με τίτλους και αγωνιστικές επιτυχίες.
Θεωρώ πως είναι καθήκον του επόμενου διοικητικού συμβουλίου της ερασιτεχνικής ΔΟΞΑΣ ΔΡΑΜΑΣ, - με τη συνδρομή φυσικά όλων των μελών της -  πέρα από τις προσπάθειες για την άμεση επάνοδο της ομάδας σε  υψηλές επαγγελματικές κατηγορίες, να οργανώσει από ΤΩΡΑ τις εκδηλώσεις για τα εκατό χρόνια ιστορίας της ομάδας μας. Εκδηλώσεις που θα αναβαπτίσουν την ομάδα αλλά και όλη την περιοχή. Θα δημιουργήσουν ενδιαφέρον, κίνητρο για ενεργότερη συμμετοχή όλων μας, όλων των φορέων της πόλης και του νομού. Θα κερδίσουμε την προσοχή των υπολοίπων φιλάθλων και μέσα από την αγωνιστική μετριότητα που αναπόφευκτα βιώνουμε με τη συμμετοχή σε ερασιτεχνική κατηγορία θα ξεπηδήσει η βέβαιη αισιοδοξία για το μέλλον της ομάδας. Κατά τη γνώμη μου, οι εκδηλώσεις θα πρέπει να έχουν την στήριξη τοπικών οικονομικών παραγόντων ( χορηγών), της πολιτικής και κοινωνικής ηγεσίας της περιοχής, ώστε το αποτέλεσμα των προσπαθειών να είναι τόσο ηχηρό και να μην κρατηθεί μόνο στα όρια της Δράμας.
Είμαι σίγουρος πως με συντονισμένες ενέργειες μπορούν να οργανωθούν σπουδαίοι αγώνες με κορυφαίους συλλόγους της Ευρώπης (φυσικά και μεταξύ παλαιμάχων), μουσικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις με κορυφαίους Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες. Να τεθούν άμεσα σε κυκλοφορία εισιτήρια αυτών των εκδηλώσεων ( με τίμημα ανάλογο με την περίοδο αγοράς τους) Αυτό άμεσα αλλά και συνεχόμενα θα σωρεύει οικονομικούς πόρους στα ταμεία της ομάδας,  που είναι ωφέλιμοι και απαραίτητοι για την επίτευξη των αγωνιστικών στόχων, αλλά κυρίως (η από τώρα προετοιμασία των εκδηλώσεων) θα κρατήσει μια κοινωνία σε προσμονή, σε συνεχείς ζυμώσεις και συζητήσεις για τη χρονιά ορόσημο, για τη χρονιά της ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ που θα πρέπει να μετονομαστεί το 2018. Θεωρώ πως η επιτυχία αυτής της προσπάθειας θα ωφελήσει όλη την περιοχή σε κάθε επίπεδο.  Είναι η ιστορική ευκαιρία που μας δίνεται για το άλμα προς ένα ανώτερο επίπεδο, αγωνιστικό και οργανωτικό αλλά, όμως, και σε τοπικό επίπεδο με την ανάδειξη της πόλης μας. Ας μην την υποτιμήσουμε…
ΠΗΓΗ: http://www.sportdrama.gr/%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CE%B8%CE%AC%CF%81%CF%81%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B3%CE%BD%CF%8E%CE%BC%CE%B7%CF%82/item/19371-%CE%B7%CE%BB%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%80%CE%B1%CF%84%CF%83%CE%B9%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%B1%CF%82-2018-%CF%87%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%AC-%CE%B4%CE%BF%CE%BE%CE%B1%CF%83-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%83

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛ. ΣΤΟ ΚΛ. ΓΥΜΝ. ΔΟΞΑΤΟΥ ΣΤΙΣ 22 ΜΑΡ 2015

ΔΟΞΑΤΟ - 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015 - ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟ






25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015 ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΜΕΡΑ ΤΟΥ Γ. ΚΑΡΑΒΕΛΙΔΗ - ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ