.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου 2015

Αθλητικός Σύλλογος Δοξάτου "ΤΟ ΗΡΩΙΚΌ ΔΟΞΑΤΟ" - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθλητικός Σύλλογος Δοξάτου
"ΤΟ ΗΡΩΙΚΌ ΔΟΞΑΤΟ"

Ενημέρωση για την δραστηριότητα του συλλόγου μας το προσεχές διάστημα.

Ο σύλλογος μας ξεκινά την αγωνιστική του δραστηριότητα για την νέα χρονιά το Σάββατο 24/1/2015. Φέτος όπως και τα τελευταία 3 χρόνια ο πρωταθλητής μας στη σφαιροβολία Χρήστος Μουλιστάνος θα ξεκινήσει την σεζόν του με την ημερίδα κλειστού στίβου στο κλειστό των Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης όπου θα συμμετάσχει στην σφαιροβολία παίδων.

Το Σάββατο 31/1/2015 στη Σέρρες θα διεξαχθεί επίσης ημερίδα κλειστού στίβου και ο σύλλογος θα δώσει δυναμικά το παρόν με μεγάλη συμμετοχή αθλητών-τριών σε δρομικά , αλτικά και ριπτικά αγωνίσματα . Οι ηλικίες συμμετοχής είναι από 14 μέχρι και  19 χρονών και αναμένεται μεγάλη συμμετοχή από την κεντρική, ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου στο δημοτικό ωδείο Δράμας θα πραγματοποιηθεί από την Ε.Α.Σ. Δράμας η κοπή της πίτας για την νέα αθλητική χρονιά και η βράβευση των Δραμινών αθλητών που διακρίθηκαν στα πανελλήνια πρωταθλήματα στίβου το 2014. Από τον σύλλογο μας θα βραβευτούν οι :
Κοντρόπουλος Δημήτρης : 4ος στο ύψος νέων , 4ος στο ύψος ανδρών.
Χατζηβασιλείου Χρήστος : 8ος στο μήκος ανδρών.
Μουλιστάνος Χρήστος : 2ος σφαιροβολία , 8ος δισκοβολία παίδων.
Σιδηρόπουλος Θρασύβουλος : 2ος ακοντισμό, 3ος σφαιροβολία Π/Π Α'.
Κουρσιούμης Νικόλαος : 14ος στα 80μ. Π/Π Α' .
Ζαπουνίδης Αναστάσιος : 14ος στον ακοντισμό Π/Π Α' .


Τέλος το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου, σε ακόμα μία ημερίδα κλειστού στίβου στη Σέρρες, οι μικροί αθλητές τους συλλόγου μας ηλικίας  11 ως 13 ετών θα αγωνιστούν  στα αγωνίσματα των 60μ. , του μήκους και της σφαίρας με συνομηλίκους τους από την ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Μέτα το τέλος των αγώνων κλειστού στίβου και της χειμερινής δραστηριότητας ξεκινάνε οι αγώνες ανοιχτού στίβου με πρώτο αγώνα γύρο στα μέσα Μαρτίου το σχολικό πρωτάθλημα γυμνασίων - λυκείων , όπου αρκετοί αθλητές του συλλόγου μας εκπροσωπώντας   το ΓΕΛ Δοξάτου θα διεκδικήσουν τα όρια πρόκρισης για την επόμενη φάση του πρωταθλήματος. 


Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους τους αθλητές μας που θα συμμετάσχουν το προσεχές διάστημα στους αγώνες κλειστού στίβου  με τα χρώματα του συλλόγου μας. Μείνετε συντονισμένοι στην σελίδα του συλλόγου μας για να μάθετε τα αποτελέσματα των αγώνων και να δείτε φωτογραφικό υλικό και βίντεο από τους αγώνες!

Νικόλαος Πλαστήρας: "Η Ελλάδα πεινάει κι εμένα θα μου βάλετε …τηλέφωνο;" !!!

Νικόλαος Πλαστήρας: "Η Ελλάδα πεινάει κι εμένα θα μου βάλετε …τηλέφωνο;" !!!

0 
 

(Νικόλαος Πλαστήρας, πρωθυπουργός της Ελλάδας με άνεργο αδερφό….) 

Η φτώχεια του πρώην πρωθυπουργού Ν. Πλαστήρα, δεν αποτελεί παράδειγμα για τους σημερινούς κηφήνες της πολιτικής! “Η Ελλάδα πεινάει κι εμένα θα μου βάλετε τηλέφωνο”, είχε πει, ενώ ο αδελφός του ήταν άνεργος. Μεταφέρουμε μερικά από τα πολλά αξιόλογα συμβάντα της ζωής του, τα οποία χαρακτηρίζουν τον άνδρα και τον καθιστούν πρότυπο, παράδειγμα προς μίμηση για παλιότερους αλλά και σημερινούς, δεδομένου ότι, τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι, έμπαιναν πλούσιοι στην πολιτική και έβγαιναν πάμφτωχοι.
Ο αείμνηστος Ανδρέας Ιωσήφ – πιστός φίλος του – αναφέρει:
Ο στρατηγός είχε απαγορεύσει στους δικούς του να χρησιμοποιούν το όνομα “Πλαστήρας” όπου κι αν πήγαιναν. Ο αδελφός του ήταν άνεργος. Το εργοστάσιο ζυθοποιίας «ΦΙΞ» ζητούσε οδηγό κι εκείνος έκανε αίτηση. Ο αρμόδιος υπάλληλος τον ρώτησε πώς λέγεται: Κι επειδή αυτός δίσταζε να πει το όνομά του, ενθυμούμενος την εντολή του στρατηγού, τον ξαναρώτησε και δυο και τρεις φορές, ώσπου αναγκάστηκε να ομολογήσει ότι τον λένε Πλαστήρα. Παραξενεμένος ο υπεύθυνος ζητάει να μάθει αν συγγενεύει με το στρατηγό και πρωθυπουργό. Μετά από πολύ δισταγμό του αποκαλύπτει ότι είναι αδελφός του. Αφού η αίτηση, ικανοποιήθηκε, παρακάλεσε να μη το μάθει ο αδελφός του. Ο στρατηγός το έμαθε κι αφού τον κάλεσε αμέσως στο σπίτι του τον επέπληξε και του απαγόρευσε να αναλάβει αυτή την εργασία λέγοντάς του: «Αν έχεις ανάγκη, κάτσε εδώ να μοιραζόμαστε το φαγητό μου». Και δεν πήγε.
Ο Πλαστήρας ήταν άρρωστος -έπασχε από φυματίωση – κι έμενε σ’ ένα μικρό σπιτάκι στο Μετς, κοντά στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Του πρότειναν να του βάλουν ένα τηλέφωνο δίπλα στο κρεβάτι αλλ’ αυτός αρνήθηκε λέγοντας: «Μα τι λέτε; Η Ελλάδα πένεται κι εμένα θα μου βάλετε τηλέφωνο;».
Πολλές φορές με τρόπο έστελνε και αγόραζαν ψωμί, ελιές και λίγη φέτα. Τότε οι γύρω του, του υπενθύμιζαν ότι είχε ανάγκη καλύτερου φαγητού λόγω της αρρώστιας κι εκείνος με απλότητα τους απαντούσε: «Τι κάνω. σκάβω για να καλοτρώγω;».
Ο Βάσος Τσιμπιδάρος, δημοσιογράφος στην εφημερίδα «Ακρόπολη», περιγράφει το εξής περιστατικό:
Κάποτε, ο στενός του φίλος Γιάννης Μοάτσος, είχε πάρει την πρωτοβουλία να του εξασφαλίσει μόνιμη στέγη, για να μην περιφέρεται εδώ και εκεί σε ενοικιαζόμενα δωμάτια. Πήγε λοιπόν σε μια Τράπεζα και μίλησε με τον διοικητή. «Τι;», απόρησε εκείνος. «Δεν έχει σπίτι ο κύριος πρωθυπουργός Πλαστήρας; Βεβαίως και θα του δώσουμε ό,τι δάνειο θέλει και μάλιστα με τους καλύτερους όρους!»
Ο Μοάτσος έτρεξε περιχαρής στον Πλαστήρα, του το ανήγγειλε και εισέπραξε την αντίδραση: «Άντε ρε Γιάννη, με τι μούτρα ρε θα βγω στο δρόμο, αν μαθευτεί πως εγώ πήρα δάνειο για σπίτι;». Έσχισε το έντυπο στα τέσσερα και το πέταξε.
Ο Δημήτρης Λαμπράκης «δώρισε» κάποια στιγμή στον Πλαστήρα ένα ωραίο χρυσό στυλό κι αφού ο στρατηγός κάλεσε τον φίλο του Ανδρέα του λέει:
- Εγώ δεν βάζω χρυσές υπογραφές. Μου φτάνει το στυλουδάκι μου. Να το στείλεις πίσω.
- Μα θα προσβληθεί.
- Δεν πειράζει. Ας μου κόψει το νερό από το κτήμα. Δεν θέλω δώρα Ανδρέα. Γιατί τα δώρα φέρνουν και αντίδωρα!
Το 1952, πρωθυπουργός ακόμη ο Πλαστήρας, ήταν κατάκοιτος από την αρρώστια που τον βασάνιζε, όταν μία μέρα δέχθηκε την επίσκεψη της Βασίλισσας Φρειδερίκης. Μπαίνοντας εκείνη στο λιτό ενοικιαζόμενο διαμέρισμά του, εξεπλάγη όταν είδε τον πρωθυπουργό να χρησιμοποιεί ράντζο για τον ύπνο του, και τον ρώτησε με οικειότητα: «Νίκο, γιατί το κάνεις αυτό;» και η απάντηση ήρθε αφοπλιστική. «Συνήθισα, Μεγαλειοτάτη, το ράντζο από το στρατό και δεν μπορώ να το αποχωριστώ.».
Ο στρατηγός Νικόλαος Σαμψών, φίλος του Πλαστήρα, σε επιστολή του περιγράφει, το παρακάτω:
Όταν πέθανε ο Πλαστήρας, δεν άφησε πίσω του σπίτι, ακίνητα ή καταθέσεις σε τράπεζες. Η κληρονομιά που άφησε στην ορφανή προσφυγοπούλα ψυχοκόρη του, ήταν 216 δρχ., ένα δεκαδόλλαρο και μια λακωνική προφορική διαθήκη: «Όλα για την Ελλάδα!». Βρέθηκε επίσης στα ατομικά του είδη ένα χρεωστικό του Στρατού (ΣΥΠ 108) για ένα κρεβάτι που είχε χάσει κατά την διάρκεια των επιχειρήσεων στη Μικρά Ασία και 8 δρχ. με σημείωση να δοθούν στο Δημόσιο για την αξία του κρεβατιού, ώστε να μην χρωστά στην Πατρίδα».
Όταν πέθανε ο Πλαστήρας στις 26/7/1953 τον έντυσαν το νεκρικό κοστούμι, που το αγόρασε ο φίλος του Διονύσιος Καρρέρ – γιατί ο ίδιος τον μισθό του τον πρόσφερε διακριτικά σε άπορους και ορφανά παιδιά – ο δε γιατρός, που ήταν παρών και υπέγραψε το σχετικό πιστοποιητικό θανάτου, μέτρησε στο ταλαιπωρημένο κορμί του: 27 σπαθιές και 9 σημάδια από βλήματα.
http://gianniskostis.blogspot.gr


Πηγή: http://www.parakato.gr/2013/06/blog-post_9686.html#ixzz3ParGnYgm