.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2013

ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΕ Ο ΑΣΟΠ ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Δ. ΔΟΞΑΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Διάκριση για την καινοτόμο δράση τους

Βραβείο από τον Κάρολο Παπούλια σε καινοτόμους αγρότες

Βραβείο από τον Κάρολο Παπούλια σε καινοτόμους αγρότες
Από τη συνάντηση Παπούλια με τους αγρότες συνοδεία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιου Τσαυτάρη   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
  • 0
Αθήνα
Στο Προεδρικό Μέγαρο υποδέχθηκε την Τετάρτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας επιστήμονες, αγρότες και επιχειρηματίες της μεταποίησης, συνοδεία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και ΤροφίμωνΑθανάσιου Τσαυτάρη.

Ο Κ.Παπούλιας τους βράβευσε διότι διακρίθηκαν για την επιτυχή καινοτόμο επιχειρηματική τους δράση στον αγροδιατροφικό τομέα, σε εκδήλωση του υπουργείου η οποία είχε διοργανωθεί στο πλαίσιο της 78ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, με θέμα «Νέα ΚΑΠ: Καινοτομία και Ανάπτυξη στην Ελληνική Γεωργία».

«Με καταπλήξατε μ' αυτά που κάνατε. Μακάρι να το γνώριζε όλη η Ελλάδα. Θα ήσασταν το πιο φωτεινό και δυναμικό παράδειγμα γι 'αυτόν που λέγει 'δεν γίνεται τίποτα'», είπε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο Κ.Παπούλιας χαρακτήρισε πολύ σημαντικό ότι ασχολούνται με την αναβάθμιση και προώθηση των ελληνικών προϊόντων. «Μέχρι τώρα είχαμε σκεπαστεί από προϊόντα άλλων χωρών, σαν εμείς να είμαστε ανίκανοι να εκμεταλλευθούμε την πατρίδα που έχει τόσες δυνατότητες, τόσα μυαλά αλλά και τόσες κλιματολογικές δυνατότητες», είπε και εξέφρασε την αισιοδοξία του για το μέλλον.

Ο Κ.Παπούλιας δέχθηκε τον Θ.Γκέρτση, Καθηγητή Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Perriotis College, τον Π. Μαδέση Ερευνητή ΕΚΕΤΑ, στους τομείς γεωργίας, ακριβείας και γονιδιωματικής τεχνολογίας, τον Ν. Πρίντζο, Πρόεδρο γαλακτοβιομηχανίας Βόλου ΕΒΟΛ, το Θ. Σωτηρόπουλο, Πρόεδρο Παναιγιάλειου Ένωσης Συνεταιρισμών (παραγωγή, επεξεργασία και τυποποίηση με σύγχρονους μεθόδους κορινθιακής σταφίδας), το Γ. Αργυρίου (ΑΣΟΠ Δράμας) (πιστοποιημένη καλλιέργεια ροδιάς - μεταποίηση & εξαγωγή πιστοποιημένου φυσικού χυμού ροδιού) τον Ν. Καλαμποκά, εκπρόσωπο οικογενειακής επιχείρησης «Eirini Plomariou Olive Oil» (ποιοτική παραγωγή ελαιολάδου),την Μ.Καζάκη, της οικογενειακής επιχείρησης «Τα Αμπελόφυλλα της Μαριάννας» (παραδοσιακά προϊόντα από βιολογικά αμπέλια με διεθνείς διακρίσεις), την Ν. Κατσικούδη (ΒΕΡΓΙΝΑ), τον Γ. Καρακόλη, Διευθύνοντα Σύμβουλο της AGRIS A.E. (παραγωγή προϊόντων λαχανοκομίας και σποροφύτων),τον Α.Γιακμογλίδη Πρόεδρο Αγροτικού Συνεταιρισμού Παραγωγής, Επεξεργασίας, Εμπορίας Σκόρδου Βύσσας, την Δ. Ιωαννίδου του Γυναικείου Αγροτικού Συνεταιρισμού Παραδοσιακών προϊόντων 'Άγιος Αντώνιος, και τον Κ. Ζαχαράκη του «Αστό - αγρότη».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ένας Κύπριος στη φρίκη του Δοξάτου (1913)Ένας Κύπριος στη φρίκη του Δοξάτου (1913)


Πριν λίγες ημέρες (Κυριακή, 11 Αυγούστου 2013) στην εφημερίδα «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης,  δημοσιεύθηκε με επιμέλεια του Στέλιου Κούκου, το επετειακό αφιέρωμα «Η καταστροφή και η σφαγή του Δοξάτου – 30 Ιουνίου 1913». Το αφιέρωμα περιλαμβάνει το άρθρο του Στ. Κούκου, «Η δόξα του Δοξάτου», κείμενα με επιμέλεια του ίδιου από τα φύλλα της «Μακεδονίας» του Ιουλίου του 1913, μια σειρά εξαιρετικών φωτογραφιών της εποχής, που αποτυπώνουν την επόμενη ημέρα της καταστροφής, από το Αρχείο Στέφανου Δραγούμη, στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη,και το άρθρο του Ευάνθη Χατζηβασιλείου, αναπληρωτή καθηγητή στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, με τίτλο «Ενδεικτική περίπτωση των αγώνων και των θυσιών του Βόρειου Ελληνισμού». Ο Ευάνθης Χατζηβασιλείου, Δοξατινός στην καταγωγή, αναδεικνύει διάφορες πτυχές της καταστροφής, τις αιτίες και τη σημασία της, τόσο για την ιστορία της Μακεδονίας, όσο και για την εξέλιξη των πολεμικών ανταποκρίσεων. Ο Χατζηβασιλείου, βαθύς γνώστης και της ιστορίας του Κυπριακού, παραθέτει κι ένα απόσπασμα από επιστολή του Λεμεσιανού εθελοντή Μιχαλάκη Γεωργιάδη (γνωστού στην τοπική κοινωνία με το παρωνύμιο «Νουξ») που περιγράφει τις εντυπώσεις του από το θλιβερό θέαμα που αντίκρυσε τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου 1913 στην μέχρι τότε ανθούσα και ευημερούσα κωμόπολη της Δράμας. Η σύντομη αναφορά του Γεωργιάδη στην είσοδο της μονάδας του στο Δοξάτο είναι σημαντική, καθώς δεν υπάρχουν στη διάθεσή μας πολλά ανάλογα τεκμήρια με αυθεντικές περιγραφές στρατιωτών της εποχής, γεγονός που οφείλεται και στην αυστηρή λογοκρισία. Τόσο στις επιστολές των στρατιωτών, όσο και στον ελλαδικό Τύπο της εποχής.