.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΔΗΜΩΝ ΔΟΞΑΤΙΝΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ - ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ

Είναι γνωστό στους φίλους που διαβάζουν τα "Δοξατινά Νέα" αυτά τα χρόνια που υπάρχουν στο Διαδίκτυο, πως έχω ιδιαίτερη ευαισθησία για τους απόδημους Δοξατινούς, αφού, έστω και για μικρό χρονικό διάστημα, υπήρξα και ο ίδιος στην θέση τους. Θυμάμαι, όταν ήμουνα στο Αννόβερο, με πόση ανυπομονησία περίμενα να έρθει η εφημερίδα του Πολιτιστικού "Νέα του Δοξάτου" και πως την "ρουφούσα" ολόκληρη για να μάθω τα νέα από το αγαπημένο μας χωριό.

Έτσι λοιπόν, αισθάνομαι πως πρέπει να ζητήσω ένα μεγάλο "συγνώμη" από τον φίλο Παύλο Δελλιαρίδη και τους Δοξατινούς της Γερμανίας που δεν είδα, από καθαρή αβλεψία, (άρχισα να γερνάω !!) το όμορφο κείμενο που μου έστειλε σε προηγούμενο e-mail ο Παύλος, και φυσικά το δημοσιεύω αμέσως μόλις είδα το 2ο e-mail που μου έστειλε ο πρόεδρος των Δοξατινών της Γερμανίας και κατάλαβα το λάθος μου..

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΔΗΜΩΝ ΔΟΞΑΤΙΝΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ
´´ ΗΡΩΙΚΟ ΔΟΞΑΤΟ´´ Schorndorf 27.06.2010





Φωνη Διαμαρτυριας απο τους αποδημους Δοξατινους της Γερμανιας



Φιλες και Φιλοι Δοξατινοι

Απο την αρχη του ξεσηκωμου των κατοικων του Δοξατου παρακολουθουμε σε καθημερινη βασει τις εξελιξεις για το δευτερο ´´ πουλημα ´´του Δημου μας .
Μια φορα μας επιασαν στον υπνο με τις διαφορες γνωριμιες που ειχαν μερικοι με το κρατος των Αθηνων, και δημιουργηθηκε ο Διευρημενος Δημος Δοξατου , με εδρα το Βαθυσπηλο.
Ενας συνοικισμος που λιγοι τον γνωριζανε , χωρις βεβαια να θελουμε να υποτιμησουμε του μονιμους κατοικους του.
Αυτο ηταν το περιφημο Νομοσχεδιο με το ονομα ´´Καποδιστριας ´´ που ειχε σαν σκοπο την συγκεντρωση διαφορων χωριων και επαρχιων, ωστε να δημιουργηθουν κεντρικοι Δημοι που θα εχουν μεγαλο αριθμο κατοικων για γινεται σωστοτερη κατανομη χρηματων για επενδυτικα εργα στην επαρχια απο το κρατος των Αθηνων .
Οσο και αν ακουγοταν το Νομοσχεδιο αυτο δικαιο , παρ’ολα αυτα αδικησε το Ιστορικο Δοξατο.
Οι Δοξατινοι αντεδρασαν και τοτε αμεσως, αλλα δυστυχως οι τεχνοκρατες κομματικοι λειτουργοι το περασαν αυτο που ηθελαν και οι Δοξατινοι με την παροδο του χρονου αναγκαστηκαν επιφανειακα να το δεχθουν.
Παρ’ολα αυτα ομως μεσα τους υπηρχε καποiα ελπιδα , και πιστευαν πως καποια μερα οι κομματικοι τεχνοκρατες θα αναγνωρισουν το λαθος που ειχαν κανει.....
Περασαν χρονια αλλαξαν κυβερνησεις και καποια μερα ακουσθηκε πως το Νομοσχεδιο ´´Καποδιστριας ´´ θα αλλαξει .
Πραγματι εγινε επι των ημερων της κυβερνησης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και το καινουριο θα φερει το ονομα ´´Καλλικρατης´´ .
Οι Δοξατινοι πιστεψαν οτι ηλθε η ωρα της αλλαγης και η κρυφη τους ελπιδα θα γινοταν πραγματικοτητα.
Πραγματικοτητα γιατι.......
• Αξιζει το Δοξατο λογω της Ιστοριας του
• Αξιζει γιατι ηταν απο τους πιο παλιους Δημους ( υπαρχει επισημο εγγραφο με χρονολογια 1915)
• Αξιζει λογω της γεωγραφικης θεσης που βρισκεται
• Αξιζει γιατι εδρευουν πολλες υπηρεσιες οπως ( Σταθμος Αστυνομιας , Δωδεκαθεσιο Δημοτικο Σχολειο και μαλιστα Διατηρητεο κτιριο, Αγροτικη Τραπεζα , Λυκειο και Γυμνασιο απο τα πρωτα στους Δημους της Ελλαδας , Δημαρχιακο κτιριο με διαμορφωμενο παρκο , καθως και σχεδιο πολης σε ρυμοτομια , μεγαλο αριθμο Διατηρητεων σπιτιων και αλλα πολλα.
Για φορα ακομη οι τεχνοκρατες των Αθηνων εκλεισν τα ματια τους δεν τα μετρησαν αυτα, ουτε υπολογησαν τις αξιες αυτου του τοπου .
Τους ενδιεφερε μονο να ικανοποιησουν τα τεχνοκρατικα και κομματικα τους γουστα .
Με το καινουριο Νομοσχεδιο εδρα του Δημου Δοξατου οριζεται το Καλαμπακι.
Δεν εχουμε τιποτε να χωρισουμε με τους κατοικους του Καλαμπακιου , και δεν θα θελαμε ειλικρινα να μπει κατι αναμεσα μας . Τους βλεπουμε οπως και πριν.
Τα εχουμε ομως με τους τεχνοκρατες των Αθηνων οι οποιοι περνουν το μαχαιρι και κοβουν την πιττα οπως αυτοι θελουν , χωρις να κοιταξουν αν υπαρχουν εξαιρεσεις που πρεπει να τις χειριστουν αναλογα με την περιπτωση τις καθε μιας ξεχωριστα .
Μηπως θα μπορουσαν οι σοφοι της Αθηνας να μας πουν βασει ποιων στοιχειων ορισθηκε σαν εδρα του Δημου Δοξατου το Καλαμπακι ;
Ειναι δυνατον με την προβολη της υπαρξης ενος κτιριου απο τον Υπουργο Εσωτερικων , να αγνοηθει η προσφορα και οι ανθρωπινες θυσιες ενος Χωριου στην νεωτερη Ιστορια της Ελλαδος;
Για αυτο εμεις οι Δοξατινοι της Γερμανιας που πιστευουμε οτι ειμαστε ενα ζωντανο κομματι απο εσας , συμπαραστεκομαστε στον αγωνα σας , και ενωνουμε την Φωνη μας με την δικη σας Φωνη, για να ξυπνησουν οι σοφοι των Αθηνων που δυστυχως εκλεισαν τα ματια τους για μια ακομη φορα μπροστα στην Ιστορια ενος Τοπου.

´´ ΤΟ ΔΙΣ ΕΞΑΜΑΡΤΕΙΝ ΟΥΚ ΑΝΔΡΟΣ ΣΟΦΟΥ´´





Με εκτιμηση

Ο Προεδρος του Συλλογου Αποδημων Δοξατινων Γερμανιας

Δελιαριδης Παυλος

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟ 50ο ΦΥΛΛΟ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΟΥ ΔΟΞΑΤΟΥ




Κυκλοφόρησε το 50ο φύλλο της εφημερίδας "Νέα του Δοξάτου" που εκδίδει ο Πολιτιστικός & Μορφωτικός σύλλογος Δοξάτου. Πλούσια ύλη, κυρίως για τον "Καλλικράτη"..

ΤΕΛΕΤΗ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΤΗΣ 30ης ΙΟΥΝΙΟΥ 1913 - 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010